Християни. Ким є ті, хто себе так називає?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Adriasia, 8 Червень 2009.

1. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Дискутуючи в цій темі у мене виникли запитання:
    1 Хто такі християни?
    2 Які в них обов*язки?
    3 В чому має проявлятися їхня приналежність до їхньої релігії?
    4 По чому можна розрізнити християнина від нехристиянина?
    5 Чи достатньо просто ходити раз на тиждень до церкви? Чи потрібно робити ще щось?

Наперед всім дякую за щирі відповіді та думки. Адже на їх основі я зможу продовдити дискув у вище вказаній темі.

2. kitka

kitka Well-Known Member

Відповідь: Християни. Ким є ті, хто себе так називає?

Adriasia, дякую за тему:girl_smile:. Можна, я не буду по пунктам відповідати? Скажу одне: для мене це люди, які народилися згори. Таку людину можна відразу відчути по розмові (тут - по дописах), по її реакції на гріхи інших людей. Це людина із зовсім іншим мисленням. Хоча вона теж може грішити і грішить. Але коли вона чОгось не робить (якогось гріха), то це не тому, що вона знає, що цього не можна робити, бо в Біблії про це написано, а тому, бо просто не може це зробити, вся її сутність протестує.
    От у мене, наприклад, склалося таке враження (тільки спокійно і без образ), що особисто Ви по життю більше керуєтеся Старим Заповітом, хоча добре знаєте і цитуєте Новий. Розумієте, це так як коли в інструкії до пральної машини є табличка поломок і що з ними робити. Так от, "поломки" Ви бачите і розрізняєте, але сприймаєте і реагуєте на них ще по "старому".
    Але мені подобається читати Ваші дописи:girl_smile:.

• Подобається Подобається x 4
  3. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Свою думку про християн я напишу пізніше. А наразі відповім Вам на написане ось це
    Я керуюся Новим Заповітом, оскільки знаю , що Ісус прийшов щоб дати НОВИ.Й ЗАКОН у якому нема "око за око", а є " Чини ближньому, що собі хочеш"
    А Біблію я часто називаю не інтсрукцією, а Листом Батька до дітей, або Внутрішньою Конституцією. Не суть у тому які синоніми використовувати, суть - щоб розуміти і як розуміти. Може мої бачення і дописи і виглядають "ще по "старому", але я намагаюся відверто говорити, що думаю, що бачу і що розумію і що вдалося зрозуміти.

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А я поки що коротко напишу, бо питання першого допису вимагає розлогої відповіді.

Для мене Християни - це по-перше ті, хто зустрів Христа, а по-друге ті, для кого люди важливіші за речі.

• Подобається Подобається x 6
  5. Галя_у_стразах

Галя_у_стразах Well-Known Member

а к сектам это не имеет отношения? есть такие замечательные группки людей - песенки поют разные позитивные?

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це ви про крішнаїтів? :girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:

7. Галя_у_стразах

Галя_у_стразах Well-Known Member

нет, кто такие кришнаиты я знаю :), есть такая органиазция они себя христианами называют, как-то с ними в поезде ехала, пели всю дорогу :)

8. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

Гарно сказали!!!!!!
    Коротко і влучно дуже!!!

9. vikad

vikad New Member

1. Християни - це послідовники Христа.
    2. Обов'язок слухатися настанов Христа і виконувати їх.
    3. По тому, як вони виконують п.2. Можна почати перевірку з таких основ: Матвія 22:37-40.
    4. " По тому пізнають усі, що ви учні мої, як будете мати любов між собою" Івана 13:35. Це, звичайно не все, але одне з найголовніших. Якщо є любов, то можна спробувати й інші ознаки.
    5. Недостатньо! Християнином потрібно бути 7 днів на тижнень, 24 години на добу.