Хрестику, хрестику, покажи своє личко )))

Тема у розділі 'Вишивання', створена користувачем Liliyah Romanova, 13 Квітень 2010.

?

У який бік лежить верхній стібок вашого хрестика?

1. \\\\\\\\\\\

57,5%
  2. ///////////

34,3%
  3. коли як

8,2%
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Балакали ми тут із вишиванкою про те, що інструкції пишуть вишивати хрестики інакше, ніж ми вишиваємо.
    В інструкціях від діма, та й багатьох книжках нижня частина хрестика іде так /////// а верхня так \\\\\\\\
    У мене навпаки, нижня \\\\\ верхня /////
    Отут видно:

А у вас як? І чи має значення, як лягає верхній стібок хрестика?
    Чи є в цьому правильне й неправильне?

2. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Відповідь: Хрестику, хрестику, покажи своє личко )))

лілю, і в мене так як в тебе.

3. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

я - лівша, вишиваю лівою рукою, тому мені зручніше починати зліва - направо, нижні хрестики такі - ///// -
    тому згідно інструкції мого теперішнього дім-набору дуже органічно виходить :)

але думаю що то суттєвого значення не має, справа звички та зручності :confused:, важливим є хіба напрямок напів-хрестиків (і то не завжди)

4. Liliyah Romanova

Мої рядки йдуть зліва-направо, іноді роблю стовпчики, але починаю переважно з лівого краю рядка. Однак хрестики з дитинства вишиваю саме так, що верхній отакий //// :confused: Думала, в інструкціях просто так пишуть таким чином, а тепер замислилися, чи це має значення, чи жодного.
    У мене півхрестики йдуть так, як верхній стібок хрестика, тобто ////

5. Kalina

Kalina Active Member

в мене так....по іншому ніяк не можу,бо щось в різні сторони скакають:girl_haha:

6. NikaLovely

NikaLovely Well-Known Member

Ох, яка різниця, коли хрестики такі ж рівнесенькі, як на фото! :girl_in_love:

Я взагалі відносно недавно дізналася, що хрестики мають лягати в один бік, тоді і почала вишивати /// і \\\.
    Мені здається, все рівно, в який бік лягають хрестики, головне, щоб вони за задумкою правильно співвідносилися з півхрестиками (якщо такі є).

От чого не можу навчитися, так це вишивати стовбчиками, як себе не змушую деколи, але читаю схему тільки по горизонталі.

7. левиця

левиця Well-Known Member

І я вишиваю так
    стовпчиком. Мені так легше, бо в іншу сторону виходить препогано.
    І взагалі, як на мене, немає значення в яку сторону, головне, щоб ровні хрестики та й естетичний вигляд.
    П.С. Я ще тут не бачила якихось поганих хрестиків.

8. kitka

kitka Well-Known Member

О, у мене так як Дмитро каже робити:xaxa:.

9. Orman

Orman Модератор-бомба

вишиваю зліва-направо і навпаки (залежить від того як мені зручніше по малюнку починати). Переважно рядками, але де мені зручно комбіную з стовпчиками.
    нижній \\\\\\\\\\\\\\\\ верхній ////////// :)

є неправильне :) - його шукання

10. irinkakosiv

irinkakosiv Member

і я вишиваю так як Ліля і якось до цього не замислювалася правильно-неправильно.
    І вишивати також завжди починаю з лівого нижнього кутка, хоча в літературі та й в інструкціях до багатьох наборів радять починати з середини. А по великому рахунку, я думаю, що вишивання - це творчий процес і тут не повинно бути якихсь чітких правил ( поради так ) , тут якраз родзинка в тому ,що кожна вишивальниця застосовує індивідуальний підхід і , як результат, кожна робота "унікальна".

11. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

і я лівша, і теж лівою вишиваю))) і починаю зліва на право, але хрестики всерівно так як і в Лілі))))

12. Oliusia

Oliusia Well-Known Member

Мені найзручніше вишивати стовпчиками(коли по іншому не можна,тоді по горизонталі,але туговато йде)
    нижній /////,а верхній \\\\\
    так як перший раз показали,так і звикла))))))),лишень тут на форумі взнала про різні методи вишивання:girl_in_dreams:
    але, думаю великої ролі це не відіграє у виконаній роботі.Он,дівчата по-різному вишивають,а краса неймовірна виходить

13. Galysik

Galysik Well-Known Member

Так //// чи так \\\ як кому зручніше, той так і шиє. Правильного і неправильного тут нема. Головне покривати усі в один бік.
    Нижній стібок я шию ///, покриваю так \\\. Півхрестики вишиваю так, як і нижній стібок ///

14. Liliyah Romanova

Я одного разу помилилася із хрестиками. Неправильно тканинку тримала, коли почала вишивати. А потому, як поставила її "на ноги", то за голову взялася, бо вишивати треба було так, як я ніколи не вишиваю. Що я намучилася з тим. Постійно ніби треба було перемикати мозок на те, що хрестики мають лягати не так, як звиклося. Кілька разів навіть доводилося пороти.
    Отут видно, що хрестики в інший бік лежать, ніж звично.

Та то я цікавська хвеська. :girl_haha:

15. Kasia

Kasia Well-Known Member

я вишиваю низ \\\ а верх /// і півхрестики ///. рядочками:girl_in_dreams:

16. Liliyah Romanova

Ніби не я писала?... :girl_crazy: точно не я. :girl_haha:
    Але я так само вишиваю. :girl_bye: І півхрестики теж так, як верхній стібок, і переважно рядками. Колись тато так показав, і я відтоді інакше не вмію...

Останнє редагування: 13 Квітень 2010
  17. окса

окса Member

Я вишиваю з правого нижнього кута стовпчиками низ-/////, а верх-\\\\\,Мені так зручно

18. ValyaVK

ValyaVK New Member

нижня хрестика так ///////, а верхня так \\\\\\\\ :girl_blum:

19. Orman

Orman Модератор-бомба

з тими робінами, я вже як хоч вмію :girl_haha:

20. Iskra

Iskra Well-Known Member

і я так!:girl_blum: