Хочеш жить - умiй крутитись?

Discussion in 'Ой у Львові на базарі' started by Koza-Dereza, Aug 3, 2009.

1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Львiв'янки, розкажiть менi на якi шиши ви купуєте одяг вiд Манго, Зара, Дiзель, Guess, та iншi "бренди"???? Чи то може криза тiльки в Америцi?
    Добре що ще нiхто не написав про Gucci, Armani i Vuitton, бо я б вже точно на чемоданах переїжджала до України. А взуття GEOX, то я взагалi препрошую. Раз шукала дитинi взуття, думаю, вже куплю НАЙ лiпше, i пiшла в GEOX. Взяла в руки кросiвочку за $65... так i поклала на мiсце. А доросле взуття, я взагалi мовчу. Просвiтiть зГамериканену Козу!

А ще, чи усi впевненi що тi бренди справжнi? Раз менi передали светер вiд "Gap" з України. Ну, хiба шо можу сказати що бiрочка була ДЕЩО подiбна на Гепiвську, та й то, мiсцями.

• Подобається Подобається x 34
  2. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Відповідь: Якій торговій марці одягу Ви надаєте перевагу?

Я скажу за себе-звичайно в бутіках таких речей я не маю змоги купувати та і жаба би задавила.Більшу половину моїх люксусових речей мені передає кузиночка з Італії, деякі як презент привезла подруга з Штатів,крім того я вже писала в мене башгато занйомих дизайнерів серед них близькі друзі які дешево шиють, дарують.Часто ходжу по стокових магазинах і купляю значно дешевше. Чесно впевнена 100% що у Львові бренд купити практично не можливо навіть стоки умудряються підробляти. Тому якщо одягаю дизайнерський одяг горда-бо то дійсно бренд. Взагалі я якась людина навпаки коли починається літо скупляю все на зиму бо орієнтуюсь трохи в тенденціях, і друг підказує, а зимою навпаки. ЦЕ ДОЗВОЛЯЄ ДУЖЕ І ДУЖЕ ЗАОЩАДИТИ, і я як і ви Кізонько дуже довго думаю перед тим чи купити якісь дуже дорогі черевички вони мені на жаль лише на сезон(бо завжди носу по сезону) тому ходжу і шукаю щось менш більш пристойне по базарах.
    П,С А на чемодани вже сідайте. Бо тут у Львові Вам завжди раді і ну їх ті марки і шмотки

• Подобається Подобається x 19
  3. Olma

Olma Well-Known Member

Хммм, ну Зара і Манго не така вже і дорога, а як сезон знижок то взагалі.. В Манго джинси точно дешевші за Південний, а якість набагато краща.
    З Diesel те саме - в них якісні джинси - чоловік купує 2 пари і носить їх рік день в день- Пробували ми дешевші - місяць походив і в мусорник..
    Взагалі я завжди чекаю знижок, от позавчора купивла собі платтячко Pape Jeans за пів ціни - ото тішилася!!! :lol:

• Подобається Подобається x 14
  4. Orman

Orman Модератор-бомба

Просвіщаю :D Думаю Ви і так це знаєте. Фірмове взуття в Гамериці коштує набагато менше ніж в Україні. Чоловік купив Лос-Анджелесі прекрасні осінні черевики за 12 дольців. У Львові в деяких магазинах стільки хіба тапки коштують. Щоб носити більше як два тижні, хоч не хоч, треба викладати гроші. Просто люди мають менше взуття, наприклад лише 2 пари на сезон, бо більше не тягнуть.

От я чоловіка весь час питаю чого він тільки одні черевики купив?

З одягом те саме, хоча Mango, як на мене - це дорого. Щось я там не бачила таких знижок "людських".

Коротше фірмові лахи купуємо тільки на розпродажах і то "рищу" по всьому місту щоб ще розміри були.

• Подобається Подобається x 11
  5. Koza-Dereza

Я у Зарi ще не була, бо у нас щойно повiдкривали ту Зару навеснi. Тре пiти подивитись що там дають. Але Манго, i особливо Дiзель - джинси по $120 i вище. Я такi хiба що у снi бачила.

Якщо на розпродажi - то так.

• Подобається Подобається x 7
  6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я і в маґазині таке чудо бачила. Собі того не купую бо не все мені подобається. Мені всеодно яка фірма, я в першу чергу дивлюсь на розмалювку і якість тканини а вже потім звертаю увагу на фірму.

Он купила собі колись-то спідницю якусь там дуже хвірменну. Була і справді файна і тканина і розмальовка. Видала за ню $95. Потім прийшла додому походила в ній, походила і понесла назад в маґазин. Натішилась! Фатіт! Хорошего по-нємножку!!!

• Подобається Подобається x 22
  7. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

А GEOX у нас так майже і коштує. Наша мала такі має, бо на дитячій нозі не варто економити. У мене є взуття, яке я купувала (ще до кризи, правда) за ціною від тисячі гривень. Мені дуже подобається якість і ціна підходить. А буває і ще дорожче, італійське , наприклад. А фірмові найк чи адідас теж не дешеві - думаю, не дешевші, ніж в Америці. На вихід одяг купую собі французький чи італійський (так декларують продавці, та я і сама бачу, що якість гарна), дещо брат з Німеччини привозить. Але є ще розпродажі, секонди, стоки, де то все можна знайти за копійки. Як, до речі, і в Америці. ..
    У мене є знайомі, як собі можуть дозволити на весілля сукню - за 25 тис.грн. ;) А у Києві всі публічні люди не приховують своїх Віттонів, Карденів, Каваллі та Прада. Причому, оригінальних. Не ображайтеся, Кізко, але, думаю, що у Києві більше оригіналів від світових дизайнерів, ніж у Америці.
    Так само і підробки є всюди. Китай пройде всі кордони :)))

• Подобається Подобається x 2
  8. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Стосовно фірмових речей, то за кордоном вони коштують стільки, скільки і у нас. ТОй самий джеокс, еспріт, екко і т.д. Просто по-перше, для них то інші гроші (хоча також дорогувато), а по-друге, там є альтернатива у вигляді не такого брендового, але дешевшого і якісного взуття.

9. Orman

Orman Модератор-бомба

в принципі так, але вибір там більший, знижки більші. Ну і якщо везуть товар від них до нас то в нас +гроші за транспортування.

• Подобається Подобається x 4
  10. bora

bora Well-Known Member

Судячи з цін на застарілі колекції + ціна розмитнення з оплатою "на лапу", + оренда на рік вперед, + курс долара якби він піднявся до 20, + 100% накрутка:) О, ще на випадок буревію будуть, напевно, теперка зо 100 закладати:)
    Вже казала, що подруга з Лондону за свого візиту до нас дуріла від наших цін на турецькі шмотки, вона стільки витрачає на розпродажах дизайнерських речей.

• Подобається Подобається x 14
  11. Orman

Orman Модератор-бомба

але ж хтось це купує. Напевно наперед треба друкарський верстат - гроші друкувати.

• Подобається Подобається x 1
  12. Koza-Dereza

Так я до того ж i веду: або люди заможнi, або просто тратять на бренди. От менi i цiкаво, який з цих варiантiв. Я то знаю скiльки коштують пiдробки та справжнi вироби, i як їх розрiзнити. Але цiкаво чи про це знає людина яка тратить, скажiмо (нехай вже буде той вiтон раз я його зачепила) $400 на сумочку, i думає що то справжня, бо йоли пали це ж $400?
    А взуття GEOX, на щастя в Америцi не єдине. Я дитинi не шкодую доброго взуття, я хiба що шкодую дорогого. Є наприклад взуття вiд Joan and David по $70-$200 за пару, а є Christian Louboutin за $500-$1500 за пару, обидва добрi, але рiзнi марки. Якщо я не позволю собi CL, то не значить що "дешевший" J&D вже поганий. Це так, мєжду прочiм, про бренди.

Ееее, пiдробок у Києвi менше нiж у всiй Америцi? Я хоч i не ображаюсь, але не погоджуюсь. Ви собi навiть не уявлаєте яка гонка за брендами iснує в Нью Йорку та Лос Анджелесi. Це я тут, у центральному Чiкаго, де люди носять справжнi бренди хiба що в центрi та елiтних пригородах, а в Нью Йорку... кожна себе поважаюча дама має хоч одну Gucci. Prada чи Louis Vuitton, а то й бiльше. I може лише кожна п'ята шарпнеться на Hermes.
    Маруся - докажи :D

Ладно, я закiнчую мiшатись :) Тема всетаки про бренди в Українi.

• Подобається Подобається x 12
  13. bora

bora Well-Known Member

Так як і всюди:) Пару лохів завжди знайдеться. А лівих магазинів більше буде подалі від Києва, в самому Києві - дуже навряд.
    В нас свої закони, неписані. І не треба навіть нікого офіційно шманати. Якщо жіночка якогось олігарха побачить, що їй підсунули підробку - завтра власники магазина їй цей магазин - подарують. Або повзатимуть перед нею з вибаченнями. У Америці звісно світське життя заможних українців не показують - але наші є на всіх найпрестижніших дефілядах світу - уявіть якби когось з них підставили підробкою у такому товаристві. Я знаю людей що відмовились від свого бізнесу і прізвища навіть і за менші прогріхи...перед Ахметовим.
    Дурити безпечніше - бідних...

14. Koza-Dereza

Це все зрозумiло, тiльки я не про те.
    Олiгархи, крути бiзнесмени, вони й в Африцi такi. Шанель, Вiтон та Гуччi бутiки, знов, вони й в Африцi такi, i коштують (сумки, нехай, бо гаманцi, дешевшi) починаючи вiд $800 i вище. Я про що питаю, що коли людина, скажiмо середнього класу хоче купити дизайнерську сумку яка в бутiку коштує $1000, а їй "по блату", "i бiгме Боже, клянусь мамою що та сумка справжня" ВIДДАЮТЬ за $400 (щось менi ця цифра сподобалась), то невже людина купуючи таку рiч за таку смiхотворну цiну може насправдi вiрити що це справжнiй вирiб? Я саме питаюсь тут, в наших дiвчат, а не в теорiї, про олiгархiв, бо про них iтак все зрозумiло. Хоча я недавно побачила на одному Київському блозi фотографiю де мадам вдiта з нiг до голови у джинсовому убьорi з LV монограмою i в кашкетi. Але видно мадам не знала що LV кашкетiв не робив i не робить. (Мадам була якась звiзда Дiана Дорожкiна)
    Що менi зрозумiло, це що форумлянки не шкодують грошей на бренди. Це не погано, я цього зовсiм не кажу. У мене просто виникла натуральна цiкавiсть, бо я побачила знайомi назви, якi я особисто вважаю дорогими. От менi й стало цiкаво на якi шиши, бо всi жалiються що криза i нема грошей. Але раз прiоритет полягає у одязi - ну значить так є, не зле, не добре - просто так є. Я просто шукаю вiдповiдь на запитання, а не провокую дискусiю про "зле чи добре" (в разi хто буде вбачати якiсь такi тона в мому дописi ;) )

• Подобається Подобається x 15
  15. bora

bora Well-Known Member

Ніночко, ну не писатимуть ж на форумі всім:)

Кому важлива репутація - не візьме, кому ні - купить. Логіка проста. Дорожкіна типу дизайнер. Але яку решта дизайнерів відверто підсміюють навіть у Львові. По ній судити не варто.

А я не теоретично зовсім написала, були "случаї":)

Взагалі на цю тему чи не всі емігранти говорять по приїзду сюди. Певно таки їх щось жахає тут. А я мабуть знаю що. Ми досі країна третього світу - і в наших магазинах дизайнерські речі також з партій товару, які розраховані на третій світ (плюс ментальність).
    По нормальному звьозди вдягаються за кордоном - шопінг по столицях моди - це стиль життя тих, хто має тисячі на шмотки.
    А середнього класу в нас просто нема. Тому те, що хочуть іноземці побачити в магазинах масових - відсутнє.

Last edited: Aug 6, 2009
    • Подобається Подобається x 6
  16. Кольорова

Мені здається, що людина, яка хоче дизайнерську річ, апріорі трохи розбирається в тому, що вона хоче. І, наприклад, маючи 400 баксів, додасть ще 600 і ту сумку купить (принаймні, я б так робила). Бо якщо хтось не має 1000 долярів на оригінал, то і 400 на підробку навряд чи :)
    А гляньте на форумні дописи - це своєрідна статистика. Майже всі кобіти шарять у брендах і цінах на них, знають чимало нюансів. Якраз на ДП, думаю, "засідають" представниці середнього класу. І, думаю, багато хто може собі купити сумку за 1000 дольців :haha:)
    У нас на державній роботі зарплата - 1000 грн. Притому всі кобіти ладно одягаються, чимало їздять на бехах і мерсах, щоліта відпочивають за кордоном на морях - на файних курортах - це ж вони явно не на зарплату живуть. Значить, чоловіки крутяться, комусь батьки допомагають. Та й щодо кризи питання спірне, навіть дуже. Довкола Львова будують круті вілли, купують нові машини, відпочивають у ресторанах і т.д. То де ж та криза? В олігархів у гаманцях, мабуть :haha: Наші колеги збудували собі в кризовий рік круту хату, ну продали одну зі своїх двох машин, ну бідкаються, що грошей бракує на все, але нічого - собаці он вольєр за 2 тис баксів зробили :haha:
    А щодо Дорожкіної, то, може, їй ексклюзивно у ЛВ пошили кепі? :haha:))))))))
    А якщо серйозно, то вона оригінал вона собі може дозволити стопроцентово - три її корсети, певно, коштують так, як сумка ЛВ :haha: А якщо й підробка - мій респект їй. Чого ж встидатися? Головне, щоб якісний матеріальчик був :haha:

• Подобається Подобається x 7
  17. Aster

Aster Well-Known Member

Зауважу, що зарплата, наприклад, медсестри вищої категорії у Львові - біля 800 грн. А зарплату вчителів знаєте? А касирок в магазині? Не кажучи вже про багато інших робіт. Щось ні разу не чула і не бачила, щоб хтось з них на мерсах їздив (може то в Вас на роботі такий спец-заповідник нудьгуючих жінок олігархів?). А всі решта - ох і погані то все люди, на бідних дитячих ніжках економлять! Уявляєте? А що саме цікаве - якось виростають ті бідні діти без GEOX, і з ніжками в них, як не дивно, все гаразд.

Вам батьки в дитинстві теж GEOX весь час купляли, нє? Тільки не кажіть, що через те з ніжками у вас страшна біда. :) :) :)

Last edited: Aug 6, 2009
    • Подобається Подобається x 13
  18. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Колись просто вибору такого не було, ніхто не говорив про бренди і їх в Радянському Союзі практично не було. В магазини були кілометрові черги і якщо щось купили то тішились неймовірно. Думаєте якби тоді був великий вибір взуття батьки би не намагалися купити дитині найкраще? Думаю питання риторичне. Крім того взуття тоді було хай шаблоннне але менш більш якісне, бо Китай ще так не панував над ринковою індустрією а відповідно все робилось якісно і добротно.

• Подобається Подобається x 5
  19. Кольорова

Та ні, знаєте, у мене з ніжками все суперово. До речі, смайлики після слів "страшна біда" виглядають і справді страшнувато :sad:
    Не хотіла образити тих, хто купує взуття дитині за 160 грн. (ми і таке маємо).
    Проте якісне взуття нині дороге - це факт, і якщо покажете місце, де є дешеве та якісне взуття, подякую. Але яі далі наполягаю, що на взутті економити не варто :)))
    А щодо медсестер за 800 грн., то наша родичка із Франківська позичила 2000 дол. Вона - завідувач відділенням у лікарні, та, що їй зичила - медсестра :haha:)))))))))))
    Знаю про зарплати і вчителів, і медиків - я дуу-у-у-же спостережлива - професія зобов' язує. Маю в родині і тих, і інших. Ніхто із них не бідує, має на хліб, і до хліба. А якщо скинуться дитині на день народження, то і Джеокси куплять :haha:))))))))))))))))))))))))))))))))
    А основний мій меседж - нині дуже багато людей живуть НЄ ПО СРЄДСТВАМ. І та сама бідна медсестра натякне делікатно пацієнтові про "спонсорську допомогу" та й має пару "ре" у день - а в місяць то вже й на шинку до хліба "накапає"... Але то вже певно треба у якусь економічну тему виносити...

• Подобається Подобається x 6
  20. Koza-Dereza

Можна продовжити тему, за бажанням, звичайно :)

• Подобається Подобається x 3