Хабар для вихователя в дитсадку

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ljolik, 14 Червень 2007.

1. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

О, згадала. В садочках ще є така практика я к доплачувати виховательці і нянькам по 20 грн. Незнаю наскільки то обов"язково, я ще не платила, але по розповідях тих мам діти яких ходять в садочок, більшість доплачує.

2. bioland7

bioland7 Well-Known Member

Мамусі, прохання, напишіть скільки хто давав виховательці і няні коли вступали в садочок, бо просто немаю поняття скільки їм дати,щоб мали добрий настрій доглядати за моєю дитиною!

3. карапуз

карапуз Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

Нічого не давала,у нас була чудесна няня,яка любила діток і вони її також :girl_smile:.Повірте,що вони будуть уважні до вашої дитини,лише тоді,коли будуть бачити вас.А, в увесь інший час,до всіх діток відношення абсолютно однакове .

4. kati

kati Well-Known Member

нічого не давайте, це найліпша порада, ставлення до всіх дітей однакове, хіба при вашій присутності будуть вам у рот заглядати, а так за всіма дітками дивляться( чи точніше не дивляться:girl_haha:) однаково.
    В яслах наші вихователі і няня реально чекали подарунків, натякали не раз....на свята я могла принести коробку цукорків...Теперишні вихователі впевненна на 100 % і не взяли б нічого, тому зараз я нічого і не ношу.

Останнє редагування модератором: 6 Лютий 2010
  5. bioland7

Я так не думаю, бо завжди намагаюся в такій ситуації себе поставити на місце виховательки з її зарплатою! І не думаю, що комусь з нас на її місці (виховательки)в такій фінансовій ситуації і на такій роботі не хотілось б отримати фінансової стимуляції, а навпаки, щоб в її голові запам"яталося і в думках було, що їй нічого не дали, все таки на будь-якій роботі преміальні або бонуси відіграють на працівника чималу роль, тому я вважаю що людину треба простимулювати, тим більше що це моя дитина.:)

• Баян Баян x 1
  6. Наталя

Наталя Well-Known Member

[O FF]
    Просто цікаво... чи вважаєте ви, що аналогічно і вчительку в школі треба "простимулювати"?..[/OFF]

7. kati

kati Well-Known Member

якби група складалась 3 5 дітей, то так, можливо ваша дитина отримала б уваги трошки більше, але коли в групі 25 дітей, то повірте ставлення оданкове до всіх....Так вам особисто буде вивхователька посміхатись, і розказувати яка ваша дитина чудова, а тій мамі що не носить не буде, але до динити ставлення таке самісеньке як і до інших. Всім однаково дадуть їсти, пити, вдягнуть на двір.,...

8. Редвумен

Редвумен Active Member

Правильно, так і має бути! Але якщо ви маєте можливість купити подарунок на ДН, іменини ітд, то чому б ні? Вихователька це розцінить як прихильність до неї, як до людини, а не як "взятка", щоб вона краще доглядала вашу дитину

9. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

[O FF]
    Ну от, а ми на корупцію жаліємося...Самі ж її спочатку породжуємо!
    Я проти отого давання, бо тоді обидві сторони є приниженими. Дивитися за дитиною-то є обов"язок вихователя, і якщо з дитиною раптом шось станеться-виховательку мають покарати чи принаймні винести догану. Ну або в крайньому випадку батьки самосуд влаштують:)
    [/OFF]

10. bioland7

от і я про це тлумачу,що вихователька буде з позитивним настроєм ставитись до цієї дитини, а не буде в підсвідомості чи в свідомості пам"ятати негативне,що їй нічого не подарували.:) До речі, це ще моя вихователька, я як в "Іронії долі" була,завідуюча завела мене в той самий кабінет,де я виросла і до тої самої моєї виховательки, так що мені вдвічі приємно і хочу я їй щось дати, бо вона до мене добре ставилася і виховала, і ще дасть Бог і мою дитину так само.:)

11. Nata

Nata Well-Known Member

Ну то запитайте тоді у своєї мами чи вона виховательці платила додатково щоб було до Вас краще ставлення :).

12. Редвумен

Редвумен Active Member

Ну яка тут корупція?? в класичному розумінні цього слова?
    Звичайно! Ніхто і не заперечував! Обов"язки в нас є в кожного! Але хіба вам не приємно отримати подарунок просто так. Н-д, ви також маєте обов"язок щодо вашого чоловіка чи дітей! І коли він чи вони дарують подарунок, ви ж не розцінюєте це як "корупцію" і ніхто нікого не принижує! ЦЕ просто приємно :)

13. Nata

Nata Well-Known Member

[O FF]Перепрошую, я працюю у ВНЗ і мені НЕПРИЄМНО коли студенти приносять подарунки. Я отримую зарплатню і маю її відпрацювати, вважаю, що так повинні працювати і вихователі і вчителі, і лікарі, а не заглідати людині в кишеню. Один може щось дати, а іншого дитина що, має ходити засопляна і запісяна бо батьки бідні і не можуть вихователів обдаровувати? У нас поки що дошкільна і шкльна освіта безкоштовна, так що нема чого.[/OFF]

14. Макарена

Макарена Well-Known Member

Тобто, якщо не купили коробки цукерок - то це вже негатив, який тягне за собою відповідне відношення до дитини?

Звичайно, що приємно. І пекарю, перукареві, електрику...можна довго продовжувати...всім би було приємно, але чому так склалося, що саме вихователям, вчителям віддячують? І я вважаю, що це і є саме корупція, початок її, а потім вже гроші при вступі у виші, чи це теж стимуляція викладачів?

15. Редвумен

Редвумен Active Member

я б ще додала лікарів! а тепер поясню чому? - бо це професії, які "фінансує" державаі всі ми знаємо який є їх рівень! 99% перукарів, електриків і пекарів отримують більш-менш ринкові зарплати. Інше питання чому держава так турбується про наших викладачів! Але ж ми і до того причетні. Кладучи руку на серце, усі хто це читає (і їх знайомі чи близькі), чи можуть сказати, що чемно сплачують всі податки, чи не отримують зарплату в конвертах, тим самим "крадучи" її у вищезгаданих категоріях професій??? Тому не треба говорити, що "корупція" породжується тут. Все набаго важче...

16. bioland7

А скажіть в такому випадку,ви живете суто на свою викладацьку зарплату??? ЧИ може як більшість викладачів займаєтесь репетиторстовом,що так думаєте?:) МОже тоді викладачам треба альтруїстично репетироством займатись за вашим підходом до справи? Сорі за офтоп, бо ображає таке ставлення. Невже так вам добре жити на 1000 грн чи трохи більше? Ви за манікюр,педикюр чи зачіску ідете і платите, а за те що вашій дитині за перепрошенням добре попу витруть не потрібно платити, або те саме за лікарів,які наприклад,проктолог те саме робить і безплатно всі задоволення за 800 грн, так по вашому?

---------- Додано в 14:55 ---------- Попередній допис був написаний в 14:52 ----------

Ви не мене за це спитайте,а свою виховательку "тягне" чи "не тягне"? і тоді зробіть собі висновки!

17. Макарена

Ой не скажіть, моя освітянська, ще й з неповним робочим днем, зарплата набагато більша, ніж в деяких перечислених категорій, які працюють ночами і не фінансуються з бюджету.
    А про хабарництво я говорила не взагалі, а власне в системі освіти. Згідна, що все набагато глибше, але знову ж таки наголошую, що ми самі цьому причина.
    І ще про віддячування. Цілком, згідна з Natою щодо неприємності. І додам, не хочу, щоб мені щось приносили, тому, що відчуваю себе зобов"язаною, навіть через цукерки. Відповідно хочеться до дитини відноситись краще, а часто вона цього не вартує.(я про оцінки)

18. Редвумен

Редвумен Active Member

Я рада за вас. Але ж не у всіх так!
    я також не говорила :) я і ви говорили про корупцію.
    знов ж таки, не всі так відчувають! є ж різні типи людей. можливо ви так відчуваєте, бо маєте можливість купити ті ж цукерки для себе, а в нас є няня (до прикладу), то я точно знаю, що вона собі такого не дозволить і ій приємно і без всяких зобов"язань!
    можна завжди відмовитись! ніхто насильно "дарувати" не буде. правда ж?

19. Макарена

Взаємно.:girl_smile:
    хоч початок розмови й починався про стимуляцію кращого ставлення до дитини...
    А віддячити можна від цілої групи, а не персонально, думаю, це точно нікого не образить:girl_curtsey: Бо що ж тоді робити тим батькам, які не мають можливості для няні купувати цукерки.
    Думаю надалі безглуздо продовжувати коментувати речення один одного і чіплятись до слів.

20. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я б 2 рази на тиждень проміняла б, для нас це дуже актуально.