Все про "індекс Руф'є"

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем solomka, 27 Січень 2012.

1. solomka

solomka Active Member

Вперше з "індексом Руф'є" я стикнулась при медогляді перед школою. Наша дільнична лікарка півтора роки тому записала цей показник в довідці - 12,7. Тоді в доньки чули шум в серці, обходили ми з нею ревмокардіологів в нашій поліклініці, в Охмадиті, робили кардіограму, але ніяких відхилень не виявили. Тоді ці шуми в серці і високий показник індекса Руф'є (ІР) списали на анемію (був низький рівень гемоглобіну в крові). Але за рік часу гемоглобін став в нормі, в серці нічого зайвого не прослуховується, а ІР в дитини і надалі підвищений. Відповідно до цього показника їй приписали підготовчу групу по фізкультурі. Дитина почувається добре, ні на що не жаліється, не сказала б що швидко втомлюється, то чому ІР має такий високий? Читала в інтернеті багато інформації про цей показник, але думки розходяться: навіть у визначних спортсменів він може бути високий. Порадьте, чи потрібно сильно перейматись високим рівнем ІР?

2. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Відповідь: Все про "індекс Руф'є"

Колись читала думку одного педіатра про те, що його розробляли саме для дорослих, і в дітей він не показовий.

3. shparynka

shparynka Well-Known Member

О, власне, я сьогодні теж про нього читала. Проходили медогляд, ІР малого 10,4. Це на трієчку, на серце не жалівся ніколи. Тим не менше наша педіатр довідку до школи не підписала, спочатку до кардіолога, а вона в нас нє очєнь. Ну і на узд сходимо обов,язково. Наскільки важливий цей показник?

4. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Оце наш досвід трирічної давності.

І будь мудрий, називається...

5. shparynka

shparynka Well-Known Member

Та, вони в мене все питали-може, дитина бігала-стрибала протягом літа? Вчора ми тільки з табору приїхали. Інформація така, двобока дуже, минулого року такого показника не було. І взагалі, що це за медогляд, без аналізів крові-сечі? А до кардіолога ми підемо, і на узд також, просто для себе.

6. solomka

solomka Active Member

В моєї малої вже четвертий рік поспіль той індекс в межах 10-11, кожного року нас направляють до кардіолога і кожного року ревмокардіолог пише в карточці, що ніяких патологій не виявлено. Робили ми кардіограму, яка теж нічого не показала. Я вже змирилася з тим, що в неї такий високий показник ІР. Можливо саме для моєї дитини це норма, вона ніколи не жаліється на серце, не задихується, активна.

7. Іруня

Іруня Well-Known Member

А я не зовсім про індекс Руф'є, але здається в тему... Тому, спитаюся. Що таке ось ця підготовча група на фізкультурі? Спецгрупа? У малої - хронічний пієлонефрит з частими загостреннями. Сьогодні були в головного лікаря і він дуже дивувався, чому це малій на медогляді в садку поставили 1-шу загальну групу. Казав, що її тільки в другу треба. А що це означає ,я так і не зрозуміла. Вони там якось по-іншому будуть займатися? Звичайно, малій рік-два треба особливо поберегтися з нирочками... Але і не хотілося б, щоб з неї якусь хвору і немічну робили... Боюся, щоб ми виявилися не єдині такі в класі і щоб Настю не заставляли сидіти весь урок фізкультури на лавці, в той час, як однокласники будуть дуріти... :sad: Що порадите?