Вроджена клишоногiсть

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем неська, 26 Січень 2010.

1. неська

неська Well-Known Member

Привiт всiм!Може е хтось зi схожою проблемою..
    Нам вже майже 9 мiсяцiв,ми почали вставати.А нiжки скошуються,пальчики скручуються..
    Щойно були в ортопеда(Рябчук Юрiй Васильович)-сказав треба гiпсувати ноги по 3 тижнi.
    Не уявляю як дитина в гiпсах буде..Вiн так хоче ставати..
    З другого боку боюсь запустити i довести до операцii..
    Хто що думае з цього приводу,напишiть.Буду вдячна.

2. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Відповідь: Вроджена клишоногiсть

Привіт! Нам таке також казали.Але ми ходили на масажі постійно+ ортопедичне взуття. Зараз все ок.Ви на Орлика перевірялись?
    Ви перевірте точно у декількох лікарів -чи це саме той діагноз?

3. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А клишоногість -це пласкі ступні, чи це коли дитина ноги всередину завертає при ходьбі. В нас останнє, так точно як у тата, рекомендували на танці віддати якнайшвидше. Чекаємо відповідного часу.

4. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Ні клишоногість-це сильно вивернуті ноги(так мені казали-я не медик).В мене мала теж ніжки в середину завертала.То до "танців" нам рекомендували масажі.Що ми і робили.Скоро підем на танці,як потепліє ;)

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Неська, в нас на форумі є Mira_SH, в її донечки якщо я не помиляюсь теж була клишоногість, Там дитина мало не пів року, від народження практично, в гіпсах була. Можете з нею порадитись.
    Usmishka, клишоногість це колосапость наскільки я знаю

6. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ну в нас і є косолапість, масажі робили до року, але гіпс нам ніколи не радили, я собі того не уявляю.

7. viktoria

viktoria Well-Known Member

У нас тоже была косолапость, дела с рождения сама массажи и плавание. Еще рекомендуют, обувь одевать наоборот, но это когда малыш уже ходит.
    И еще у вас косолапость это когда носочки внутрь или на ребро ступни ставит ножки.
    Но в любом случае, есть два подхода к исправлению подобного рода проблем это как и со скалеозом и дисплазией,
    одни говорят долгая фиксация,
    другие умереннная постоянная нагрузка, чтоб разработать мышцы, одни раслабить, другие подкочать.
    Я за второй способ, если интересует как делать массаж самим обращайтесь подскажу с комплексом.

8. неська

неська Well-Known Member

У тому то й справа..На масажі ми справно ходимо з 1,5 місяців.Виходить не дуже той допомагає,якщо ортопед вчора сказав- варусне приведення ніжок(завернуті до середини)і піднята п'ятка.Каже,почне дитина ходити може стати ще гірше..
    Ми звернулись до ортопеда перший раз,коли малому було 3 тижні.Він почав накладати гіпси,хоча толком діагнозу не ставив.Сказав - ну,це вже клишоногість.Розумій його як хочеш..От ми і втішились,що не так усе й погано.Пішли на масаж,і от,вчора лікар нам сказав,що якби ми не кинули гіпсування то до пів року забули б про гіпси.
    Лікарі мають звичку лякати і перебільшувати..І дитини шкода у гіпс на 3 тижні -це для нього буде стрес.А з другого боку боюсь знову втратити час,щоб ще до операціі не довести..

9. viktoria

viktoria Well-Known Member

Обратитесь к другим специалистам, я знаю, что очень хорошие специалисты и массажисты в центре Козявкина, они помогают в значительно более серьезных случаях. Знаю, что услуги там стоят дорого, но хотя бы проконсультируйтесь. Плавание однозначно не помешает. Потому что вода с одной стороны раслабляет мышцы ,с другой дает хорошую нагрузку на мышцы. Попробуйте делать массаж малышу сами, регулярно. В любом случае обратитесь к другому ортопеду и массажисту. Я понимаю, что гипс дает хорошую фиксацию, но у меня ребенок в 4 года сломал руку и пробыл 22 дня а гипсе. Когда сняла гипс было страшно смотреть на эту ручку, опрелость ранки от гипса натерлись, опять же после гипса нужна терапия надо разрабатывать мышцы, они отрофируються. И это 4х летний ребенок делает, то что просишь, а младенец?

Останнє редагування: 27 Січень 2010
  10. неська

неська Well-Known Member

А як Вам казали про діагноз?яка у Вас була стадія?Може маєте фото щоб порівняти.Бо у мене щось не виходить долучити зображення..
    Нам про клишоногість сказали ще на 17-тому тижні вагітності на узд.Малий був зав'язаний за ніжки пуповиною.Нам ставлять легку форму клишоногості.

---------- Додано в 13:12 ---------- Попередній допис був написаний в 13:07 ----------

А что это за центр?Это во Львове?Если можна дайте координаты.

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

12. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Маю знайому, яка там проходила лікування з малою, правда вони суглоби лікували, то задоволені результатом. Спробуйте хоча б на консультацію до них, там лікарі-практики, думаю вони вам підкажуть як бути

13. Aster

Aster Well-Known Member

Читала, що кажуть, що гіпсування - це "минуле сторіччя", того вже не роблять при клишоногості. А ви впевнені, що в дитини саме клишоногість? Зверніться саме до невролога - обов'язково! І до іншого ортопеда (а краще - двох).

В центрі Козявкіна на проспекті Чорновола є чудові неврологи і інша спеціалісти!

14. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Побачила позавчора,що малий загинає ножку всередину,не то шо викривляє,а ставить її якось боком. Колись таке було у нього,але ніби пройшло було. йшло все від кривошеї.Спання мене вже не бере,порадьте хорошого ортопеда,дівчата!!!!
    масажі ми прохидили,треба то ще зробимо.
    взуття в хаті вдіти не хоче(ліву на праву).
    Перечитала масу всього,пішла в в аптеку,де є ортопедичне взуття.кажуть то клишоногістю називається,тре носити взуття Антиварус. Але купляти його без консультації,щось не хочу.
    Нам тітка вислала черевички Тімберланд такі масивні,може вони йому заважкі і почав вигинати..хоча..не знаю вже що думати
    нашла фото вроджена клишоногість,нє..ну в нас і близко не таке,спробую своє сфоткати

15. неська

неська Well-Known Member

Варусне приведення нiжок це коли самi пальчики всередину i ребро стопи округле.У нас так зараз.А була ще коротка пятка i стопи досередини.Нам ставили гiпси на 5 тижнiв,фiксували сам сустав.Довше ми гiпciв не витримали бо малий починав ходити,розбивав.Тепер ми купили антиварувне взуття (на личакiвськiй е ортопедичний центр-аптека.
    В такому взуттi акцент саме на пальцi.А якщо нiжки всередину-це по моему проблема в м"язах або суставах.Я читала,що в цьому випадку вдiвають тутори(чобiтки на планцi з регулятором,який розводить нiжки всторони i утримуе iх).
    Але звiсно найлiпше буде проконсультуватись в ортопеда.
    Ми консультувались в Охмадитi на лисенка в ортопеда Прусенка i в брюховичах в Рябчука.

16. halusia

halusia Well-Known Member

Ми там були. Спеціалісти там може й хороші! Але з метою комерції нам запропонували пройти курс лікування, при тому НЕ ПОБАЧИЛИ КЛИШОНОГОСТІ. Масаж збиралися робити на спину!
    Ми купили ортопедичне взуття від клишоногості і ходили на масаж на дому. Ніжка виправляється, дитина почала правильно ставати!

17. ckorpionsha

не,у нас такого тьху-тьху нема. Про лікаря в Брюховичах від Охмадиту сьоні мені говорили,скажуть завтра прізвище. Показати малого ортопеду полюбе хочу.
    ось що нафоткала зранку.як встав:
    акцент звертаю на ліву ногу і та кіста збоку коліна на тій же лівій..явно шо то не то
    заспокойте або скажіть що не так

А може то в нього дисплазія??? я то не знаю,як вона виглядає

Останнє редагування: 15 Квітень 2010
  18. неська

неська Well-Known Member

Дисплазія,на скільки язнаю це у тазі,а у вас ніби коліно досередини.В малоі моєі знайомої схоже було таке ж,тільки в стопах.Може у вас інакше а у них був слабкий сустав і він зіскокував.Тому мала ставала криво.Вони довго носили такі тяжкі ортопедичні боти.Зараз все добре.Їх лікував Прусенко з охмадиту.

19. ckorpionsha

як то правильно в гуглі пошукати?

20. Orman

Orman Модератор-бомба

була вже тема про Х-ніжки, почитайте

Скорпіонша, щось так виглядає, що більшість ви собі надумали :) Не переживайте. З ортопедами у Львові туго. В гіпс, чи щини все стигнете, не спішіть.