Вологі серветки: користь чи шкода

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем DolceVita, 23 Травень 2009.

1. DolceVita

DolceVita Well-Known Member

Я,як і багато інших мамочок,використовую вологі серветки для малечі. На вулиці постійно витираємо ручки,візочок,вмиваємся....
    Але нещодавно я помітила таку річь: я залишила в машині упаковку вологих. Ввечері приїжджає чоловік з радістю в оча "уявляє я тими серветками відмив салідол з рук,а його навіть Тьтя Ася не бере"

Малий забрав в мене кулькову ручку і пописав собі обличчя,а волога за раз змила напис....

Так що воно таке ті вологі-добрий помічник чи зла отрута!?

• Подобається Подобається x 4
  2. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: Вологі серветки помічь чи шкода

Все добре в міру. Є ситуації, коли нема доступу до води, тоді ці серветки - супер допомагають. Але я знаю людей, які і вдома їх використовують, бо так легше-швидше.
    А про шкоду - навколо так багато шкідливого, чого ми навіть не помічаємо, що серветки не дуже впливають.
    Інша справа, що і серветки бувають різні. Дитячі відомих фірм думаю не повинні бути отруйними.

• Подобається Подобається x 12
  3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я вдома ними постійно користуюся..... малу звичайно купаєм щодня але на протязі дня витираю при потребі саме салфетками. І не тому що так легше-швидше, хоча це безперечно так. А тому що в нас вдень вода не завжди нормально йде..... а зараз вже мала така тяжка, що я її на простягнутих руках не можу втримати довго... а помити тим більше.

• Подобається Подобається x 5
  4. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Я колись на дачі грунтовку відмила з рук дитячими вологими серветками Хагіс. Класно, бо якщо змивати розчинником, то руки потім важко відмити від запаху розчинника :)
    А взагалі, погоджуся з Зорянівонькою, що все добре в міру. Витирати руки на вулиці чи при заміні підгузника скористатися на вулиці, то дуже зручно, але не варто використовувати їх завжди

• Подобається Подобається x 2
  5. kati

kati Well-Known Member

і фломастери з меблів відмивають:xaxa:

• Подобається Подобається x 3
  6. Irusya

Irusya Well-Known Member

я ще й куртку шкіряну світлу регулярно ними чищу...:ninja:

• Подобається Подобається x 2
  7. DolceVita

Але чому ніхто не б'є на сполох???
    І як воно може вплинути на ніжну не захищену шкіру немовляти???

8. Aster

Aster Well-Known Member

А я їми взуття шкіряне завжди витираю. І стіл письмовий від олівців чищу. :xaxa: :xaxa: :xaxa: До речі, взуття тільки краще виглядає. Не псується.

9. Knopka

Knopka Well-Known Member

Прочитала я все вище написане і задумалась, чому мені не приходило в голову використати дитячі серветки не за "прямим" призначенням. Бо я дитині ними зазвичай руки на вулиці витираю, коли води під рукою нема, або дупцю. Тому і припустилти не могла, що з ними може бути щось не так. Склад серветок прочитала, бо я "дотошна" в цьому плані мама, точно не пригадаю, але там ніби все нормально, принаймні в тих серветках, що ми купуємо. Зрештою, якщо б тм була якась хімія, я думаю, що дитині це б дало алергічну еакцію. Хоча зловживати вологими серветками у будь-якому випадку не треба, бо вмивання ще ніхто не відміняв. :)

10. DolceVita

Треба бауло тему назвати "вологі не за призначенням" )))
    Я на роботі постійно телефон,факс,клавіатуру звичайними вологими мила )))) ( в мене пунктик на чистоті,бактеріях,здоровому харчуванню...)
    Ще мию машину від голубиного посліду (він розїдає фарбу).

Але все-одно що це за вода що не висихає!?
    Термальна вода в герметичному балоні під тиском,а тут...

• Подобається Подобається x 1
  11. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

чому ж не висихає? пачка герметично закрита, трмайте відкрийтою і висохне.

• Подобається Подобається x 6
  12. DolceVita

термальна вода за 20грн????
    все-рівно мені здається що щось тки в них є не то.
    За ГМО ми знаєм,за добавки Е ми знаєм. А за шкоду тих серветок ніхто не може сказати точно

13. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Відповідь: Вологі серветки: користь чи шкода

на наших серветках крім води в складі ще зазначено багато різних сполук 9писати замучаюсь, такі складні назви), от типу як на кремах, хто колись читав склад. Думаю, тому і не висихає швидко. Хоча дійсно, коли не закривати, то серветка швидко висохне. Торхи не в тему - у мене є серветки для посуду, які привезли з Чехії, вони теж якісь вологі, причому вже пів-року! І вони зберігаються відкриті......Оце мене дивує - як так?......

14. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Ми сервтеками користуємось тільки на вулиці. І коли в крані води нема.
    Хоча я розумію, що зовсім бех хімії вони бути не можуть.

15. DolceVita

А яким серветками користуєтеся Ви?
    Я користувалася Хагіс ультра комфорт,але в час кризи трохи дорого стало.
    Подобаються Аро (останній раз купляла за 10,80-72 шт. Ще Я самая прекрасная не погані!!!

16. Siania

Siania Love Life

я вирішила прочитати)))
    Чого вартий тільки "кокамідопропілбетаїн, метилізотіазолінон, метилхлорізотіазолінон, лимонна кислота":8::8::8:

17. Milka

Milka Moderator

Вологими серветками користуємось дуже активно. На вулиці, коли їдем на природу, вдома (в більшості коли нема теплої води) і т.д. Попробуйте поміняти на природі памперс немаючи серветок вологих. Малому вже майже 3,5 роки і нічого. Зачим казати що це страшенно шкідливо. Багато хто використовує суміші, пюрешки, кашки, а соки (то напевно хімія страшна!!!) особливо ті що не для зовсім маленьких а для таких як ми. А памперси??? чому від них дітки мають подразнення???. Мабуть не треба використовувати нічого з цього.:):):). Якби на серветках написали що це 100% без хімії, так я на соках(100% натуральний), то теми напевно не виникло б такої на форумі. Можна порадити фірму виробника, може якісь викликають подразнення і т. д. Тими назвами хімікатів звичайно можна налякати, але давайте конкретне розяснення (що для чого і почому).:):):). Краще за воду і мило нічого нема як для ситуації з маленькою дитиною, я згідна. але.....

18. Irusya

Irusya Well-Known Member

Я думаю, вологі серветки швидко не сохнуть через гліцерин

19. Milka

Milka Moderator

Хочеться вірити!!!:)

20. kati

kati Well-Known Member

Коли Саша був маленьким, то вдома намагалась користуватись ватними дисками з ромашкою,але за межами дому, вночі, звісно серветками.Ми і зараз витираєм попу після какання серветками, ну неможу туалетним папером :)

От вивчила склад наших серветок(Белла, Хеппі)

вода
    пропіленгліколь-двухатомный спирт. Как и все спирты, обладает свойством хорошо удерживать влагу, поэтому широко используется производителями косметической продукции качестве гигроскопичного увлажняющего ингредиента.

касторова олія

Метилпарабен- Метиловый эфир морд-оксибензойной кислоты. Белый кристаллический порошок с характерным запахом. Консервант и антисептик, активно действующий против грам-положительных бактерий, в меньшей степени — против плесневых и грам-отрицатель-ных бактерий. В отличие от других эфиров пора-оксибензойной кислоты лучше растворяется в воде, но характеризуется меньшей антибактериальной эффективностью.

Алантоин,-вещество, извлекаемое из польского хвоща, и лекарственного каштана. активный комплекс обеспечивают увлажнение и быструю регенирацию эпителия.

токоферил-ацетат).
    антиоксидант, оздоравливает кожу, сердечно-сосудистую систему, нормализует артериальное давление. Наружно: кондиционер, увлажнитель, консервант препаратов.

Бизаболол – активный компонент эфирного масла ромашки. Входит в состав некоторых косметических изделий (например, в состав губных помад для потрескавшихся губ). Оказывает противовоспалительное действие.

• Подобається Подобається x 12