Вільні стосунки, або зрада за згодою партнера

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Зануда, 30 Квітень 2013.

1. Зануда

Зануда Well-Known Member

Яка ж то сім"я? Або вільні стосунки або сім"я. Яко люди офіційно одружені, то це зрада, як би вони то не називали і в що би не загортали.

2. Neverland

Neverland Well-Known Member

Відповідь: In flagranti (на гарячому)

А тут не погоджусь вже я. Сім"я це не статус в паспорті і не прив"язки одне до одного, це почуття одне до одного, і чим вони тепліші, тим краща і дружніш сім"я. Комусь умовності важливіші - то його справа. Це щось на кшталт: в Гальки чоловік їсти готує, мені впринципі байдуже, але я теж побурчу і повиховую, в Гальки ж готує. Знаю одну пару, де цком вільні стосунки, то це просто чудова родина, дуже міцна. Просто в них своє віросповідання і свої пріоритети, в них інше на першому місці. А так вішати ярлик: сім"я-не сім"я, ну ви ж свічку там не тримали, зідки знаєте? В кожного свої критерії, як комуь зрада капець, то ще не значить, що іншим так само.

3. Зануда

Зануда Well-Known Member

Я вважаю, що раз люди живуть разом (є штамп чи немає, то їхня справа), то це зобов"язання, до вірності у тому числі. І я не вірю, що люди, у яких ткзв. "вільні стосунки" є насправді щасливими, а вже міцною таку сім"ю і поготів не назву. У чому міцність? У походеньках "на ліво"?
    І взагалі будьмо відверті: стосунки без шлюбу чи розписки (чи і одного, і іншого) то є іллюзія: для жінки іллюзія сім"ї, для чоловіка іллюзія свободи, а в результаті всі розчаровані.

4. Almariel

Almariel Well-Known Member

але якщо брали шлюб, то це зрада.
    хіба якщо:
    тоді питань нема - тре дивитись їхню віру.

5. Ya Nata

Ya Nata Well-Known Member

думаю , що так. http://read-red.blogspot.com/2010/03/blog-post_11.html

згідна з Вами. Люба жінка хоче сім’ю. Навіть якщо немає офіційного документа про їхні відносини, а просто цивільний шлюб, то жінка в любому випадку створює атмосферу сім!ї . Для чоловіка- по іншому -" я не одружений ")))
    В моєму розумінні сім’ю можна порівняти з курячим яйцем , де жовток - це жінка , білок - чоловік, а шкарлупа - це міцність сім’ї. Коли з'являється 3 людина ( коханка чи коханець) - то сім’я ( яйце ) дає тріщину...

6. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

то купує мені путівку в Єгипет в одну сторону і там лишає)))

7. Яруська

Яруська Well-Known Member

Дякую, я знаю що це:xaxa:
    Мене більше цікавить емоційний бік таких стосунків, напевно це ще більша зрада аніж просто технічний секс. Цікаво як вважають чоловіки...

8. Ya Nata

:girl_haha:

я також вважаю це зрадою. більша чи менша - то вже інше питання. тут іде зрада не просто фізична ( як кажуть тваринний інстинкт), а вже на рівні емоцій... тут більше ніжність, ласка, коли любуються тобою , чи ти кимось... - значить зрада (

9. Neverland

Кому вони забов"язані? Людям? Сусідам? Якщо жінку/чоловіка це не переймає, то кому і що вони забов"язані? Якщо переймає і вничку - то так, це зле, а коли відкрито обумовлено?
    Хоча б у тому, що людина відверто не тримає іншу, як свою вланість, а дає їй свободу. Якщо жінка не може дати в силу там чогось достатньо інтиму, чи різноманіття, а чоловіков це головне, то тут є багато варіантів, один з яких дати чоловіков той інтим отримати десь. Ну от як не переймає це жінку. Ну є різні люди. Мо я одна така, але теж вважаю, що найміцніші сім"ї це ті, де є найбільша свобода в обох партнерів. Це не значить, що треба все робити що дозволено, але мати таку опцію. Мо я одна така свободолюбива, не знаю.

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

це тільки мені гидко уявляти такі свобідні "стосунки"? Може я чогось не розумію в тому житті, але людина ніби не тварина, ніби вміє керувати своїми інстинктами, думати, цінувати стосунки. Але то все в теорії, а світ стає божевільний...

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Стає? Нічого нового в сучасному світі, чого вже не було колись, ще не придумали. Просто доступ до інформації кращий.

12. Neverland

Не моду цитувати зараз. Ну але як людям якимось так добре, то навiщо засуджуавати i казати що то не сiмя?

13. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

що має спільного то? засуджувати ніхто нікого не буде, але треба називати речі своїми іменами, що сімейного в таких збочених відносинах? То як не знаю, назвати озеро річкою. Ну а що, вода ж така сама ніби!!!

14. Liliyah Romanova

Тому що то і не є сім'я, то зв'язок, альянс, якщо хочете, але не сім'я.
    І тут не справа в осуді, а просто чіткому розмежуванні понять.

15. Ya Nata

не тільки... мені також.

кожному своє. Я навіть знала таку сімейну пару, яка постійно шукала собі партнерів для спільного сексуального життя. ( при чому постійно різних - для різноманіття). і тепер попробуйте сказати , що світ не зійшов з розуму!!!...

зараз багато збочень на сексуальну тематику - геї, лесбіянки, бі- сексуали, транссексуали... короче будуть всі в пеклі. я того не сприймаю і ніколи не змирюсь з тим. Бог створив жінку і чоловіка, щоб вони були разом , щоб творили собі подібних і жили в злагоді і любові!!!

16. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

Якраз вчора дивилася передачу про німецьких мусульман, які мають 2 чи більше дружин, бо їхня віра це дозволяє, але в Німеччині це заборонено, тому вони офіційно не одружені, а тільки пройшли обряд одруження в мечеті.
    Але народжують дітей, ці діти отримують допомогу від держави, а це все гроші платників податків.

Менше з тим, показували і розмовляли з тими двома дружинами. І ні одна з них не була щасливою: друга почувалася винною, а перша хотіла бути єдиною. Пояснювали цю ситуацію долею, але якось непереконливо.

Задоволений був тільки чоловік- ну ще б: і 2 жінки в хаті, і держава на них гроші платить.

17. Liliyah Romanova

Тут стаття про багатоженство.
    Заперечити ті жінки нічого не можуть, бо релігія не дозволяє.

18. Neverland

Ну дивіться, може я що не так висловилась. Одне діло свінгери - я теж не особливо розумію такі стосунки, але тим не менше є там дуууже щасливі пари. Але от конкретно є приклад. Моя подруга з релігійних питань не може бльше займатися сексом. Ніколи. Її чолвік може і хоче. Йому що, вже "звертати лавочку" в 30 років то? Чи розлучатися? В них повне розуміння і все інше. Але чоловік собі коли треба ходить до інших жінок. Жінку це ніяк не засмучує, вона його любить. Все ок, чудова родина. Ну чим збоченці? Чого не сім"я?
    Нехай в християнстві є поняття перелюбу і це гріх. Але християн навіть не половина населення планети. Якщо для якоїсь частини то не гріх, то чому вони мають свою родину вважати "альянсом", якщо інші речі, які властиві родині: любов і повага - присутні?
    І любити в моєму розумінні це не стосунки з однією/один єдиним/єдиною, це глибше поняття, яке іде від людини і не залежить ні від чого.
    Хтось не може пробачити чи допусти зраду - молодець. Але як хто може - збоченець, на палю його, а ліпше - в пекло лдразу:girl_crazy: Якось абсурдно.
    Я певно збоченка, але в мене завжди викликали якусь повагу люди, які могли любити людину не за те, що вона не робить чи робить, а незалежно ні від чого. І могли людині пробачити все. І в їх очах я не бачила смутку, а бачила любов до світу.
    От поясніть мені тоді, чого сім"я - це лиш там, де нема зради (яку допустім нормаьно сприймають і допускають обоє)? Чим саме цей аспект такий особливий за інші? Чого тоді сім"єю вважаєм родину де нема поваги, чи чоловік алкоголік, чи ще щось, а тут вже не сім"я?

19. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Думаю такі "сімї вільні" довго не живуть...
    Я б це теж не називала словом сім"я, якщо щей брали церковний шлюб ,так це взагалі :girl_impossible:, не хочу нікого образити ,але підходить тільки слово "брєд"
    Хоча якщо когось таке сімейне щасття влаштовує,то має право існувати.

20. Liliyah Romanova

Вона його любить. А він її? Виходить, "женило" важливіше? Помре без сексу чи як?
    Тобто ви таки вважаєте це зрадою, а не чимось іншим?
    Хто сказав?