В інших гілках "браковний товар" популярна тема. А які у вас будуть пропозиції по боротьбі з ним? Карати гаманцем? Як ви поводитесь (поведетесь), якщо придбаєте товар з браком? Точніше яку суму озвучите за продукт харчування в якого термін придатності протерміновано або інша вада? Чи взагалі озвучите, за умови якщо за сам товар звісно кошти повертаються? І яка сума вам здається справедливою? Передісторія. По роботі доводиться зіштовхуватись зі скаргами на якість товару. Ситуації не завжди однозначні і потребують часу на з"ясування проблемної ділянки (постачання, виробництво, зберігання, транспортування, реалізація, зберігання споживачем). І покупці логічно зацікавлені почути, які заходи проведені і на якій ділянці міг відбутись збій. Але є різні категорії покупців. Деякі не хочуть чути в чому проблема, а озвучують відверто великі суми за "заминання інциденту". На шантаж компанія не піддається, бо тоді процес виходить за рамки правомірного, і може чого доброго спровокувати ріст таких "скаржників". Адже зіпсувати товар і придбати на його чек другим днем іншу упаковку є нескладно... Але може вимагаючи гроші від виробників браку вони мають рацію, як ви вважаєте?
Відповідь: Відшкодування моральних збитків чи побутовий шантаж? (бракований товар) Боро, щось мені не дуже тема зрозуміла. Я купила протерміноване молоко в магазині. Прихожу його поверати. Мені мають повернути за нього рівно стільки, скільки я за нього заплатила. Чи є в мене законні підстави вимагати додаткової грошової компенсації? Я наприклад не в курсі...
Відповідь: Відшкодування моральних збитків чи побутовий шантаж? (бракований товар) Проголосувала за перший варіант, але від себе хочу додати дещо. Якщо я повертаю бракований чи зіпсутий товар, то зазвичай вимагаю не гроші, а просто іншу одиницю товару, тільки свіжу/справну/без браку. Ну бо якщо вже я щось купила, то не розраховую йти додому без цієї речі. Інша справа, що в багатьох випадках я вже в цей магазин не прийду або конкретно цю річ більше там брати не буду, якщо доведено вину саме магазину, а не виробника. Одна справа - несвіжий йогурт, а інша - недокомплектований ще на виробництві розбірний стелаж.
Відповідь: Відшкодування моральних збитків чи побутовий шантаж? (бракований товар) Кошти за продукт - повинні повертати. Вимагати кошти додатково, як компенсацію - через суд. Зрештою, якщо компанія робить висновок про те, що дійсно завинила, вона може відшкодувати збитки, які могли бути до позова у суд. Але розмір? Все частіше в Україні практикують вимагати компенсації напряму... При чому озвучують люди суми з кількома нулями. Можу стверджувати, що є тенденція. Мені воно здається дивним, але хочу почути думки інших - може це я вважаю, що кілька тисяч вимагати за скислий йогурт не вникаючи навіть хто винен - це ненормально? Можливо є обгрунтовані позиції чому люди так діють? Бо я - не психолог, але дотична до спілкування зі скаржниками. І здаються начебто нормальними, але їх вимоги..я не можу їх логічно собі обгрунтувати, але тільки тому, що сама б ніколи до такого не додумалась. Є такий суб'єктивізм..