Вашій дитині поламали іграшки або розборки в пісочниці.

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Gaichka, 10 Вересень 2010.

1. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

На створення даної теми мене наштовхнула сьогоднійшня ситуація. Нам поломали тачку:girl_cray:, міцну , хорошу тачку технок, фактично нову. Поки ми з Сашком в м"яча грали, дівчинка по словам мами впала з нею(а може і її старший брат на роликах) і повністю виламалась ручка, так що не прикріпиш. Іграшка зіпсута, бо з одною ручкою нею гратись неможливо.
    Найбільше мене ошарашила мамочка, яка чекала що я маю мило посміхатись на 32 зуби. Вона до мене скалилась і казала:" Може якось придумаєте як то зремонтувати? Ото колись файна була пластмасса, не то шо тепер." блін... то міцна українська пластмасса, я не знаю як то треба було гримнути, щоб ту ручку видерти. Ця тачка коштує 42 грн, якби то була кит.каталка чи м"ячик, чи лопата, словом дешевша іграшка... Я не хочу сказати, що 42 грн це для мене велика трагедія,але це теж гроші.
    А які Ваші дії, коли Вашим дітям чужі діти ломають іграшки або Ваша дитина поломала?

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Вашій дитині поломали іграшки або розборки в пісочниці.

Я би на вашому місці попросила компенсувати вартість іграшки або віддати якусь з іх іграшок в якості компенсації.
    Якби моя поламала я би саме так і зробила. І памьятаю себе в дитинстві - аналогічно себе поводили мої батьки.
    А стосовно наших іграшок, гуляння на вулиці і чужих діток які все чіпають що не їхнє.... я розумію що чужа іграшка завжди краща за свою.... але ми не гуляєм зі всіма підряд, а ті дітки з якими ми гуляєм мають адекватних мам які, меня так здається не будуть морозитись якщо їх дитина нам щось поламає...
    І згадався випадок - є в нас в будинку мамаша в якої двоє діточок, скільки я їх бачу дітки ніколи нічим своїм особливо не бавляться зато активно беруть бавитись чужі іграшки. І якось вони - старша дитина і малий по черзі вчепились в нашу каталочку по землі. Скільки вона там коштує....ну може 40 грн але вони її свідомо волочили на боці по асфальту а не везли колесами, гримали нею, короче псули. Я просто забрала в них іграшку і строго сказала щоб вони її більше ніколи не брали і до іграшки не підходили. Може не дуже педагогічно з мого боку, але чого наші іграшки мають псутись через дикість чужих дітей....
    Юльці чужі іграшки дозволяю брати лише після дозволу господарів і дуже пильную аби вона іграшку не зіпсула.

3. дашулька

дашулька Well-Known Member

Ми до того ставимось спокійно - моя мася ломала,й їй ламали іграшки...діти є діти. десь бабахнуть,стукнуть,впадуть з нею - від того ніхто не застрохований. а маленьким дітям важко пояснити,що там така є штучка й вона може відламатись,тому будь обережна\ий!
    ніхто ніколи ніяких розборок не влаштовув. бачила,як іноді мамочки покупають просто іншим діткам замість тих інші іграшки. Моя мася теж раз там щось зламала,всі посміялась-ніхто трагедії не робив,й ми також,коли й нам щось ломали. у нас у дворі майже всі дітки міняються іграшками й якось так всі здружились,що для нас іграшки,то дрібниця. хай бавляться.
    а взагалі,намагаємось не брати дорогих іграшок,щоб не було подібних ситуацій. й не так було їх шкода.
    виключення для нас - навмисне псування іграшки,тоді б не промовчала...

4. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

І нам так відерко розтрощили на морі. Шкода трохи було. Навіть не знаю що то з ним робити треба було, щоб дно повнісню відірвати, явно умисно пошкодили. Але я не бачила хто, Ромчик там зі всіма дітками дружив в дворі, тому і кулаками не махала.
    Інша справа, коли ненавмисне щось станеться з цяцькою, не думаю, що тоді б бурчала...

5. kati

kati Well-Known Member

І в пісочниці ламали іграшки, і в садку не раз.... то ж діти, не бачу в тому жодної трагедіі. Намагаюсь в садочок або на двір брати ті іграшки які не є дуже дорогими , ну зламали та й зламали, вимагати компенсацію я б точно не стала.

6. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

не знаю....моя політика така - дитині купувати забавки,щоб бавитись..поламаємо то поламає...виносити і переживати, щоб щось не сталось-ніколи..скоріше б своєму своє фе висловила,якби бачила,що навмисне ...чужій дитині-точно ні...

7. Gaichka

Але ж є іграшки суто для вулиці. Ну 40 грн, це не є на сьогодній день дуже дорога іграшка. дешевше тачки чи возика дитині не купиш.

а якби велосипед?

8. TASJA

TASJA Well-Known Member

Стараюся дорогих іграшок не брати на вулицю. Вчу свою дитину без дозволу чужих іграшок не брати, а свої, якщо попросять давати погратися. З однолітками чи меншими дітками проблем не бачу, навіть якщо дитина пошкодить нам щось, то розумію, що це ненавмисно. А от зі старшими (років 7-10) в нас трохи були конфлікти на майданчику. Гуляють без батьків, прийдуть, візьмуть, що їм хочеться і все. А потім ще повернути можуть забути і залишити будь-де, де гралися. Так Святослав залишився кілька разів без іграшок і тепер береже своє і нікому нічого не дає. Жадність також погано, пояснюю, що так не можна, але розумію, з чого все почлося.

9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ну вот, аналогічно і ми намагаємся.
    Якщо лопатку поламають то понятно що викину і забуду, але є іграшки дещо дорожчі за лопатку і моя дитина капець як хоче бавитись тою іграшкою на вулиці, або є просто любимі іграшки в дитини, втрата яких для неї просто горе, або є дітки які просто не навчені обережно іграшками бавитись і в них в руках все "горить". Тут все по ситуації в общєм то вирішується.
    За себе скажу що 100% - якщо то совок чи т.п. то віддала б замість поламаного наш, якщо дорожча іграшка - запропонувала б купити таку саму або відшкодувати вартість ( може б постраждала сторона і відмовилась, але забропонувати відшкодувати, на мою думку, це просто повага до чужих речей).
    А ще маєм іграшки досить дорогі - які на вулицю не виносяться ніколи, хоча бачу що дехто іграшки такого плану виносить і дає іншим діткам у вільне користування ну і псування.

10. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

А я маю щастя - малий чужих іграшок не хоче, у пісочниці бавитися не любить.
    Щоправда своє нікому не віддасть.

Але я і не наполягаю.
    Чесно кажучи, мене дивують мами, діти котрих в мого з рук починають іграшку дерти (малий носить зазвичай якісь брелки чи ключі). Мій, зрозуміло, своє захищає. А мама дивується "ах, який нечемний, не хоче ділитися".
    А я кажу "не хочеш давати - не давай".
    Цікаво, якби в тієї мами чужа людина з рук почала дерти щось, то вона залюбки б поділилася? А чого це тоді мій малий має ділитися?

---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:49 ----------

дитині, що поламала я б нічого не казала.
    Але мамі точно б щось сказала б.
    Якби мій зламав, то вибачилась і запропонувала б гроші.
    Малому б пояснила, що з чужими речами треба поводитися обережно.

11. карапуз

карапуз Well-Known Member

Не так давно ,у нас була така ситуація.Сусідка з сином йшла додому і в руках тримала великий іграшковий автобус.Мій Мартин підійшов до них і попросив забавку.Сусідка дала йому зі словами "ввечері будемо гуляти,то винесеш нам ".Я в той час стояла ,і розмовляла зі знайомою ,неподалік, і не зуміла вчасно зреагувати, і відповісти,що непотрібно залишати ,як вони вже пішли додому.По закону, самі знаєте якому :girl_sad:,автобус випадково впав (чесно випадково) і у нього розбилося лобове шкло (пластмаса).Я подзвонила чоловікові ,він об"їхав усі магазини з іграшками у нашому районі,але не знайшов такого ,тому купив машину .Коли я розповіла сусідці про ситуацію,то вона сказала,щоб ми не переймалися і віддали такий як є.Ну,але ми люди порядні :girl_smile:,тому перепросили і віддали машину .
    Ще згадала,колись давно,купили Юсті візочок іграшковий і в перший день,хлопчик,який з нами гуляв ,кинув його у фонтан і у ньому відламалась ручка.Мама хлопчика підійшла до нас,запитала де ми купували візочок, і на наступний день відала нам новенький.

12. Gaichka

Допишу до кінця нашу історію. Коли мамочка(я не знаю ім"я лише дітей) йшла додому, то між нами був такий діалог:
    М: Ну Орисю, вибачай.
    Я: Ясно, що мені шкода, бо ця тачка коштує 42 грн.
    М: І ти хоче, щоб я гроші віддала??? Ну я віддам половину. Не ма чого такі дорогі іграшки на вулицю виносити! Хочеш, щоб я половину віддала.
    Я: Я не сказала, що вимагаю гроші. Я сказала, що ця іграшка коштує 42 грн. Ліпше відстаньте від мене бо я дуже зла.
    Нехай робить як їй підказує совіть. Дасть гроші--візьму (мені ті іграшки повірте з неба не падають),не дасть-- вріхаря зламаю коляску її малій:girl_crazy:, жартую, ясно що нічого робити не стану і говорити не буду.

13. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Малій одного разу в садку гру таку маленьку розтовкли і ще щось зламали, вже не пригадаю, що. Але то було недороге, не супер-пупер, ми трохи посумували і все - ну, діти є діти. А одного разу на останні гроші я купила малій кульку надувну велику - велику, дорожчу, ніж звичайна - мала так хотіла, так гарно нею бавилася... А сусідська дівчинка взяла і лопнула її. Так її бабуся відкупила нам таку ж.
    Мала завжди зі всіма ділилася іграшками і чужі позичала бавитися, бавилася дуже акуратно. Про те, щоб насильно тягнути з ревом у когось з рук іграшку, не було навіть мови. Тому і не ламалися, мабуть.:girl_crazy:

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

цікава логика....чому половину???

15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Мої діти нічого не ламали, вони коли беруть чуже, то я пильную щоб нормально бавились, і стараюсь пошвидше повернути власнику. Своїх дорогих іграшок на вулицю не беремо (малі їх і самі вдома успішно доломують, незважаючи на ціну тих іграшок). Наші забавки декілька раз ламали, в основному не навмисне. Я компенсацію не приймала, діти є діти, так само і мої могли ту ж іграшку зламати. Якщо бачу що іграшку хтось з дітей ламає навмисне, просто забираю.

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

а мені здається що головне навчити дитину акуратнно бавитись, не в тому плану що поставити і дивитись на іграшку, а в тому що свідомо її не псути, не товкти, не ламати, я би сказала - просто любити свої іграшки і берегти їх. Коли дитина так ставиться до своїх іграшок, коли вона не розуміє що до іграшок можна ставитись якось інакше, то вона і чужі іграшки берегтиме.

17. Gaichka

І мені цікаво. Напевно рішила, що поломка коштує половину і що іграшкою ми бавилися. Або швидше всього, щоб 40 не віддавати. Бо в неї аж очі на лоб вилізли, як почула 40. Судячи по тому, як швидко вона тікала, і її фразу, що я більше своїй малій не буду давати чужі іграшки (ніби мені від того легше), думаю що вона просто не приходитиме під школу, де ми гуляєм. Або буде їхати побачивши нас на горезонті.

18. Angel

Angel Well-Known Member

я просто паражаюсь з таких людей,чесно!я б напевно зі стиду згоріла,як би таке сказала! як таке сталось,без розмусолювання,полову,чи цілу частину...як така нагла,і безстидна,пішла і купила іденттичну іграшку! знаєте,таким людям,яким всьо по барабану-легше живеться,не переймаються нічим! друге діло як би була людина малозабезпечена,то мені навіть язик би не повернувся сказати про повернення іграшки.

19. Provizor

Provizor Well-Known Member

Згадався підпис Анути: "Люди важливіші за речі." Цю ситуацію я б використала, як приклад для дитини, що навіть найулюбленіші іграшки можуть зламатись, деколи, можна іграшку вдремонтувати, а деколи знайти для неї нове застосування. Життя взагалі несправедливе, важливо як ми ставимось до тих чи інших подій.
    Гаічка, а яка була реакція вашої дитини? Чи ви були б так само злі, якби цю тачку зламало ваше чадо?

Останнє редагування: 11 Вересень 2010
  20. zetta

zetta Well-Known Member

ну тодi хiба стояти i пильнувати тi iграшки, бо розраховувати на те що чужа мама шось там буде гледiти поки ви бавитись мяча, не варто.... Я собi не робила з того проблем, хоче брати на вулицю хай бере , немаю нiц проти шо беруть нашi iграшки але поки була маленька то пильнувала i доцьку i забавки. А тепер то навiть не лiзу до того, сама вже знае що iй найбiльше дороге, звичайно бувають i втрати , сльози.....ну але вчиться потроху, набувае досвiд )).