Чи є якісь норми щодо зору для ПП? Чи то вже розгялається індивідуально? Я не вагітна, але маю поганий зір і справді стало цікаво...купа ж людей мають нездалий зір. І невже більшість кесарять?
Відповідь: Для майбутніх мам (6) залежить від діагнозу (в мене міопія), потрібно з лікарем консультуватись для мене це також було новиною, навіть подумати не могла, що поганий зір може бути показом до КР
Відповідь: Для майбутніх мам (6) мені казали, що при -6 треба огляд окуліста і він вже скаже чи можна ПП
Відповідь: Для майбутніх мам (6) головне не міопія, а стан очного дна (чи нема відшарування сітківки, чи не звужені скдини) і очний тиск. в мене показники були дуже навіть хороші, я народжувала сама. зір маю -6 і -6,5. природньо народжують і з -9. десь читала, що навіть з відшаруванням сітківки реально мати ПП, лише потрібно зробити припалювання лазером за кілька місяців до пологів.
Відповідь: Для майбутніх мам (6) Як сказав мені окуліст, то не від "мінусів" залежить, а від стану сітківки і очного дна. У мене он аж -18, але сітківка в нормі. Я вухам не повірила, шо можна ПП А лікар ше більше дивувався, чого мене з таким на КР відправляють. Казав, шо напевно то в лікарів з ЖК такий бізнес, що якщо направити на КР, то лікарі з пологових потім діляться з ними грошима.... (забила б)
Відповідь: Для майбутніх мам (6) моя гінеколог казала, що зараз вже обмежень фактично нема (чи великий мінус чи ні)
Відповідь: Для майбутніх мам (6) В мене був дуже ниький зір (-9) + астигматизм+відшаруванняс сітківки... але за кілька років до пологів зробила лазерне укріплення сітківки і корекцію зору. Перед родами направили в ту ж клініку на консультацію-і ніяких протипоказів до ПП. Рік тому народила малечу сама без будь-яких змін для зору.А взимку,з Божим благословінням,будемо народжувати ще одного. Думаю,що питання про КР з цієї причини навіть не підніматиметься
Відповідь: Вади зору і природні пологи Власне, і мені моя окуліст теж так казала. В мене міопія середнього ступеня (-5), очний тиск був в нормі, а от судинки були справді слабенькі. Окуліст дала добро на природні пологи, але з пересторогою: щоб я не сміла тужитися "в лице", бо це може, у моєму випадку, призвести до розшарування сітківки.
Відповідь: Вади зору і природні пологи Аналогічно. Напевне то залежить від загальної картини здоров'я породіллі.
Відповідь: Вади зору і природні пологи маю нездалий зір, готуюсь до природніх пологів. і от виникло таке питання, на самі пологи варто йти в контактних лінзах, чи все таки краще брати окуляри? оскільки в контактних лінзах було би зручніше, окуляри реально будуть заважати... але з іншою сторони розумію, що лінзи певно для очей будуть давати додаткове навантаження (якщо там якийсь очний тиск чи щось того плану...) так мацьопу свою дуже хочеться добре бачити
Відповідь: Вади зору і природні пологи я в лінзах збираюсь бути, але куплю собі одноденні - в них комфортніше напевно буде)