Уявіть що у Вас з"явилося 10 мільонів. Як зміниться ваше життя?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Annjutka, 1 Вересень 2009.

1. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Звичайно, має значення де вони взялися, але вже взялися... Раптово і тільки ваші. Нехай буде спадком. Є ви, ваша сім"я та реальна ситуація в якій ви зараз живете. Таке собі випробовування. Нехай і притягнуте трохи за вуха.
    В одному журналі прочитала статтю, де було сказано що люди мають стільки грошей, скільки здатні "переварити". З цим можна сперечатись. Але як аргумент - людина не стане напрягатись більше ніж їй треба. Наприклад комусь вистачає невеличкої зарплати щоб не померти. І легше звикнути до свого стану, бідкатися та звинувачувати в тому цілий світ, але пробувати щось робити щоб заробляти більше не буде... Хоча й може. Спершу, звичайно, подумати чого їй саме бракує.
    Так от в мене виникло питання чого мені бракує? Це можна навіть перефразувати так - чого саме я хочу від життя? Тобто якщо уявити що велика сума вже є, як би я хотіла змінити своє життя? І чи змінилося б воно? Немаючи вдосталь грошей, люди не наважуються навть мріяти про щось. Наприклад я вже так звикла до своєї відносної матеріальної обмеженості що це просте питання завело мене в тупік.
    Можливо спочатку я б купила житло мамі, бо в неї з тим проблема. Потім почала б всякі оздоровлення у самих кращіх лікарів. А ще моя мрія - великий (але не величезний, щоб я сама могла за ним дивитись) акваріум з підводним садом.
    Працювати б я не стала. По крайній мірі спочатку, поки не скучила.
    Так як я нелюблю готувати - запросила б файного повара з яким можна булоб і потриндіти за кавою.
    Ну гарний будиночок це мрія. Десь в межах міста. Зробила б власний ландшафт, максимально наближений до природнього.
    Всякі там літаки-лімузини не стала б купувати - не цікаво.
    А от політати десь по Африці на вертольоті, (нехай і не на власному) на фотоохоту на диких звірів з самою кращою фототехнікою це- взагалі!!!!!
    Ще б брала уроки в самих класних фотографів! Вчила б мови. А ще моя мрія поїхати на ранчо в Америку де ніколи не бачили туристів та пожити їхнім буденним життям - вдягатися як селяни, їсти їхній домашній хліб, ходити з ними до їх церкви та спостерігати за їх життям. Чого б не зробила в першу чергу то це не поїхала б в Лувр та на всякі екскурсії.
    Хотіла б побути другом богемного художника десь в підвалі Парижу та побачити як він творить...
    Помогла б матеріально друзям трошки.
    Малу свою відправила б вчитися десь покраще.
    Завела б ще дітей. :girl_in_dreams:
    А чоловіка свого не бачила б ні днями ні ночами :sad: не тому що не хочу. А тому що він марить всілякими експедиціями, позашляховиками, та дослідженням якоїсь там параллелї... Ну, може колись надоїсть то повернеться до хати?
    Ще хотіла б мати статних коней. Але доглядати за ними не буду. Хочу дивитися як вони вільно пасуться десь у полі та ганяють на волі. Їздила б верхи по лісу...
    Ще дуже хочу побачити Японію. Але з людиною яка в неї закохана та знає про неї все... Замучила б питаннями.
    Єдине що боюся летіти літаком...
    Хочу попробувати смажену на кострі змію на смак.
    І ще попробувати різні страви з Європейської кухні. Але такими, якими вони мають бути в ідеалі, зроблені не нашвидкоруч в забігайлівці а на їх батьківщині людиною яка любить свою справу.

От такі в мене плани на ті "лімони". :girl_crazy:
    Скорше за все що пропустила багато важливого, бо думала тільки про себе.Може вийшло трохи кривенько та легковажно.:girl_spruce_up:
    Дуже хотілося б почути вашу думку, як саме ви плануєте витратити ті гроші. А може не витратити а примножити. Але це все має бути максимально наближено до реальності та того якими саме ви є.
    Просто уявіть собі що фінанси вас більше не обмежують...

Останнє редагування: 1 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 8
  2. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Уявіть що у Вас з"явилося 10 мільонів. Як зміниться ваше життя?

візьму завтра попкорн - прочитаю про ваші статки)))
    а зара йду спати - добраніч

• Подобається Подобається x 6
  3. Annjutka

Тааа, щось мене занесло... :girl_crazy:Багацько получилося.
    Добраніч :girl_smile:

• Подобається Подобається x 2
  4. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

неодноразово думала над тим.
    надивалася фільму секрет і уявляю собі як би тринькала гроші.
    може я якась неправильна, але мої витрати були б наступними:
    - частину на депозит у надійний банк.
    - обстежила Яну у найкращих лікарів. Переконала свою маму тим самим шо ніц їй не бракує і позбулася мінінгіту і діставань.
    - зробила би мамі операцію по заміні мітрального клапана у серці (а її робити таки треба буде і то лише питання часу :sad: )
    - нормальне облаштування житла. Я не хочу триповерхових вілл, мені буде доста будиночка на 3-5 кімнат з великою кухнею. А ше має бути сад з яблук, груш, слив, абрикос і черешень з вишнями. Неодмінно біля мого будинку мають бути клумби з ромашками і гойдалка для Яни і пісочниця і купа купезна забавок для неї.. Вікна моєї кімнати мають бути мансардними і дивитися у небо, щоб коли я засинатиму я бачила зірки.
    - відкрила би власний бізнес.
    - на зароблені від бізнесу гроші допомагала би таким організаціям як "Крила надії" і тому подібним.
    - у час відпустки відправилась би на відпочинок на якесь, але море (дуже вже хочу бодай раз у житті подивитися)
    - нарешті віддала борги усі і усім, жиб воно мене більше не муляло
    - по неділях я би малювала. Купила би собі нарешті омріяні масляні фарби, полотно, мольберт.
    - купила би собі швейно-вишивальну машинку. І насолоджувалася творячи якісь речі. Вчила би творити Яну.
    - нарешті підняла собі зір лазарним шляхом і могла вечорами біля каміну, але при включеній лямпі вишивати нові світи. Дрова у каміні би романтично потріскували, наповнювали кімнату магією та ароматами палаючого лісу осінню, а я б скромно створювала свій власний світ на полотні.
    - відвідувала би театр. О, як давно я у ньому не була? Здається цілу вічність, а може і дві. Я так скучила за справжніми емоціями, які дак довго відполіфовуються під час репетиції. Частину грошей би дала на реставрацію театру ім. Заньковецької. По тому меценетстві написала би власну п*єсу і зіграла у ній якусь роль (думаю вони б мене на руках носили не те що дали можливість у п*єсі зіграти... ех... і чому я провалила укр. мову при вступі на театральний?)
    - всиновила і вдочерила як мінімум десять дітей. все життя мріяла мати велику сім*ю. Але тоді мені би тра було більший будинок. А ше мені просто подобається дарувати любов, коли я бачу шо можу то робити. Допомагала дитячим будинкам.
    - інколи би готувала на ту всю араву дітлахів сама, а іноді би просила це робити повара. Тортики би пекла сама :)
    - облаштувала собі фотостудію. Думаю дальше би просто розгулявся політ моєї фантазії... у мене стільки бажань і думок і образів і ідей... і....і...і....

але на ту всю купу грошей мені б не хватило мого життя. У мене надто багато захоплень... я надто багато хочу встигнути зробити... я люблю спілуватися зі своєю донечкою і я буду вчити її всіх своїх вмінь і захоплень а це: малювати, писати, шити, вишивати, знимкувати, садити, пекти, дизайнувати.... і то нема в тому шось такого шо я люблю більше чи менше....

ну все... помріяла... зібрала мрії в тлумачок, закинула за спину... ніц не важать... коли знову захочу у країну мрій, дістану, перечитаю, посміхнуся і на тому добре :)

• Подобається Подобається x 10
  5. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

Прекрасні мрії! Най всі по черзі вам збуваються!!!

Жодного разу не замислювалась над тим! Навіщо? Як стане актуальною головна біль куди подіти фантастичні купюри - тоді і порішаємо! А доти спимо спокійно...і ...працюємо, і працюємо... і мріємо реальнодосяжними статками...

• Подобається Подобається x 12
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

О, і я так кажу! Ніколи не мріяла й ніколи не буду. От дивлюся в телєвізії показують тих, хто в лотереї виграв, а точніше не показують, бо вони переховуються, не показуються, признатися бояться... коротше, чітко видно, що щастя не в грошах. :xaxa:

7. Zirnycja

звичайно що ні!...а тільки і виключно в праці!... Додам: котра гідно оплачується...:girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 9
  8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Оті останні слова - це дійсно суть щастя від праці! Інакше вона стає мукою й каторгою. :girl_sad:

Подумала собі... у тих усіх інтерв'ю, коли людей питають "а що би ви робили якби..." мені найближча до серця відповідь "частину дітям та родичам, частину на благодійність, а решту - відкрив би власну справу або побудував хату". Мене завжди зворушує те, що люди в першу чергу думають про інших, що свідомі того, що є ті, хто потребує більше, ніж вони, і це так зігріває! Хоча бувають відповіді "все би потратив на себе" і за таких людей мені завжди сумно...

9. Zirnycja

Додам ще: власна праця є щастям, коли знайдеться бодай одна істота, що запотребує її плоди...а так, дійсно,- мука і страждання, даремно навіть, коли і добре оплачувані...

• Подобається Подобається x 3
  10. Adriasia

А ми в школі твір писали "Щоб я робила якби мала мільярд чи мільйон?" вже і не пригадаю. То я там такого понаписувала, шо батьків в школу виклилали.... А я по нинішній день не можу зрозуміти, що саме я написала не так і за що тоді дістала. А загалом помріяти я люблю... В когось був підпис "Мрійте правильно, мрії реальзуються" Чи то думайте, чи то мрійте там писало не знаю, але мені сподобалося :) . Зрештою мрії це чи не єдине чого ні обмежити ні заборонити ніхто не може :)

звісно, що не у них, але якби у потрібний момент ми їх не знайшли і не позичили, зараз я б не мала щастя бути мамою і мати таке чудо як моя Янка. Тому тут доволі двохзначна думка. Інколи йду по базарі і так хочеться шось купити і то б було щастям скуштувати той чи інший харч, щастям не глдобальним, а на даний момент. Звісно, що без нього можна і обійтися, але інколи хочеться, а грошей банально на шось зайве нема. А правильне, здорове і збалансоване харчування то є таки наше здороля. Чи далеко на одній бульбі заїдеш? А потім лікування гастритів, виразок і т.д. І щастям почнає бути наявність грошей на ліки...
    і то правда. Іноді так хочеться мати навіть аби яку надійну, постійну роботу. І то просто щастя коли ше й гроші нормальні би платили. Моя мама працює начальником цілої художньої майстерні, є матеріально відповідальною, паше по 10 годин в добу, має під своїм шефством купу купезно людей, і за то всьо отримує мінімальну заробітню плату, а коли з неї вираховують усі податки то на руки 550-570грн. І коли у неї інвентеризація то вона сивіє. Дуже часто її не розумію. Ну і шо шо начальник? Двірник зараз більше може заробити, коли візьме дві ділянки.
    Класно заробити гроші, потім так приємно їх витрачати. І дуже прикро їх витрачати на взятки лікарям...

• Подобається Подобається x 1
  11. Kasia

Kasia Well-Known Member

класна тема . то точно, що читати хіба з попкорном.

ну я напишу і я. б. точно
    -допомогла мамі вилікуватися
    -купила житло
    - отримала б освіту у накращому економічнову ВУЗі світу
    - відкрила б з чоловіком бізнес -його хоббі, на яке просто не маємо грошей.
    і все. решта - просто б проживала.

12. Adriasia

О я знайшла той твір і шо я написала у тому творі. Твір ми писали у сьомому класі і мені було 12 років. Так от я б ті гроші витритила на купівлю розуму і розуміння батьків. Я б вживала їм у голову чіп (надивилася Термінатора чи чого?) з батьківською любв*ю, розумінням і повагою до своєї дитини. Ще я б купила такі таблетки шоб мама більше ніколи не лягала у лікарню у була здоровою (моє щорічне прохання на Миколая поки не дізналася шо його нема). А решту грошей я б віддала у дитячі будинки і будинки пристарілих (отакою наївною я була)
    Так вчителька викликала батьків, запитатися чому вони мене розуміють, коли я хочу їм "чіп у голову"? А вони так взлилися шо батько з мене ледь душу не витряс зі словами "всі діти як діти, ляльок, машинок, морозива хочуть, а ти шо? Виродок якийсь!!!" Після цього я ніколи більше не писала своєї думки. Тільки то шо хочуть почути і побачити.

13. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

а я б зробила нарешті повний ремонт в своїй хаті, а то без води, без вікон які на глухо забиті і в хаті нема повітря людського, меблі купила б я вже починаю харитись жити :girl_cool:. Подвір"я нарешті б частково асфальтом залила б, а то тільки дощ, то я скачу з ноги на ноги поки до хати дійду. Машинку б собі купила. Мамі купила б якийсь особнячок, шоб сусіди над головою не скакали. І думаю шо на тому гроші б скінчились, гииии. А як ні то все таки б поїхала усією сім"єю десь подорожувати, а то світа Божого ше нормально і не бачила :girl_cray: А ми там про долари говоримо чи про гривні, бо думаю шо з нашою інфляцією скоро тих 10 мільйонів буде як тисяча гривень :girl_cray:

• Подобається Подобається x 7
  14. kristina

kristina Well-Known Member

я б перш за все звільнилась з роботи, і чоловік і щоб батьки мої і мама чоловіка- думаю вони вже точно своє відпрацювали
    купила би гарне просторе житло для себе і батьків, зробила би супер- пупер ремонти
    відправила батьків відпочивати на курорти, щоб трошки світ побачили, по екскурсіях
    ну і звичайно самі , але окремо від батьків поїхали в якусь кругосвітню подорож
    коли би вже на гулялись то відкрили би свій маленький бізнес для душі, бути самій собі директором - то дуже класно, і дозволяти собі просипати початок робочого дня
    дати гарну освіту майбутнім діткам
    і завжди ходити до кращих косметологів , діетологів, щоб вигляди супер і в 50 років

15. Despina

Despina Well-Known Member

А мені цікаво, чого тема оплачується? Хтось має такі гроші і не знає, де діти? Чи то з тої ж секти, що і ті машини, що їздять по місту з брєдовими надписами ( шось типу "раніше я був дуже бідний, а потім Бог мені поміг і тепер в мене ленд крузер":girl_crazy:).

Ну і щоб не офтопити, - купила б безлюдний острів в Тихому океані і літала б туди у відпустку на власному літаку.:girl_curtsey: Ну і звісно брала би з собою всіх бажаючих формулянок. І форумівки там же би відбувались:girl_haha:

16. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

о....начньомс....ще би знати, чи то гривні, чи доляри...беремо в євро...
    перше з матеріального...
    1.однозначно більшу квартиру у Львові
    2. дві порядні автівки
    3.дачу (маленьку, але нашу)
    родичі ....
    1. мамі грошиків на доведення її особнячка до пуття
    2.свекрові помогли б поміняти "копійку" 1986 року випуску на щось краще...от завдання.................
    3.братові би мозгів, але то навіть за 100 млн. не купиш, а так - нову альтанку, бо його улюблене місце на подвір"ї

і обов"язково допомогла хоча б одній дитинці зберегти життя, бо навіть зараз не заходжу на КРИЛА НАДІЙ і ДОНОР, бо не можєу то спокійно читати, а зараз мені нізя нервуватися....
    ну і дитячий навчально-розважальний центр відкрила б...однозначно...

17. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Читаю то все, читаю....думки одна перед одної лізуть...отже:
    1,доробила б ремонт в себе в хаті, а взгалі б просто купила б десь готовий будиночок під Львовом + машину.
    2,мамі з татом багато б виділила, хай відпочинуть, поподорожують.
    3,вклала б в чоловіковий бізнес і собі б щось відкрила!(дитяче кафе наприклад)
    4,дідусям і бабусям допомогу в село!
    5,взяла б під опіку дитячий будинок!

ех....мало то грошей 10 мільйонів я вам скажу!!!!

18. Annjutka

Згідна всі сто. Хто говорить про щястя в грошах? "бути багатим" хіба рівноцінно "бути щасливим"? Та й поганого в грошах немає. Як людина дійсно самодостатня, то кількість нулів нічого не міняє. А як є в душі натяки на хвороби, то, не факт що згодом вони не розвинуться. Щось таке намудрувала...
    Тема не про це. Я просто здивувалася наскільки ми наперед обмежуємо свою уяву та бажання розвиватися тим що впевнені що такого статку ніколи не буде.
    Прочитайте дописи. Хіба потрібні шалені гроші щоб мені вивчити ті мови, чи бодай одну якусь? Чи Адріасі почати малювати?

працювати можна й треба. думаю ніяка кількість лимонів не зашкодить.
    Чи будете ви хазяїном великої компаніі, чи ліпити горщики, бо воно вам довподоби.
    Та й хіба мріяти погано?
    Яка різниця? Нехай вистачить на все :girl_crazy:

19. L e v k o

L e v k o Well-Known Member

15"І промовив(Ісус)до них: Глядіть, остерігайтеся всякої зажерливости, бо життя чоловіка не залежить від достатку маєтку його.
    16 І Він розповів їм притчу, говорячи: В одного багача гойно нива вродила була.(з"явилося, чи заробив 10 мільйонів)
    17 І міркував він про себе й казав: Що робити, що не маю куди зібрати плодів своїх?
    18 І сказав: Оце я зроблю, порозвалюю клуні свої, і просторніші поставлю, і позбираю туди пашню свою всю та свій достаток.
    19 І скажу я душі своїй: Душе, маєш багато добра, на багато років складеного. Спочивай, їж та пий, і веселися!
    20 Бог же до нього прорік: Нерозумний, ночі цієї ось душу твою зажадають від тебе, і кому позостанеться те, що ти був наготовив?...
    21 Так буває і з тим, хто збирає для себе, та не багатіє в Бога." Лук.12:15-21

Висновок: "Шукайте отож Його Царства, а це (10мільйонів) вам додасться!" Лук.12:31

• Подобається Подобається x 4
  20. odree

odree Well-Known Member

от як появиться - тоді і буду думати. а наразі нема над чим голову ламати :)