Трудова книжка

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Уляночка, 4 Березень 2008.

1. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Пропоную поділитися успіхами у своїй трудовій діяльності. Хто коли почав працювати, як складається карєра, де працюємо зараз, чи подабається вам ваша робота

Додано через 11 хвилин
    Так, почну з себе. Коли я була на останньому курсі університету, то активно зайнялася пошуком роботи, будь-якої, бо вона мені була потрібною на кілька місяців (з лютого по вересень), оскільки я планувала вступати на стаціонар до аспірантури. От подала я анкету в РЦ "Місто", що на Науковій, де мене одразу ж взяли на посаду...офіціянта:) :) :) (золота медаль, 2 червоних дипломи :sad: :sad: :sad: ). Перший робочий день припадав на середу. Але чогось, вже не памятаю, зранку я мала бути ще в університеті, а тут викликає мене декан. Думаю, що хоче:scare: А він пропонує залишитись працювати старшим лаборантом кафедри і вступати на заочно в аспірантуру. Я, звичайно, вже в "Місто" не пішла, втішилася:radist: :radist: :radist: І з 2 серпня 2004 року приступила до роботи. Робота не пильна - звіти в жовтні, планування в травні і решта часу - в інтернеті:radist: Згодом пішла викладати на підготовчі курси - намучилась з тими дітисками:ireful1: , а з вересня 2005 мала вже пари на контрактній основі на філологічному факультеті, але в жовтні 2005 я завагітніла, в квітні 2006 пішла в декрет, а 3 липня 2006 року народився Любчик. А зараз працюю на повіну ставку мамою, ну і підробляю репетиторством:cowboy:

• Подобається Подобається x 14
  2. Женічка

Женічка Well-Known Member

Відповідь: Трудова книжка

для мене це трошки болюча тема, страх як хочу працювати, а ні часу, ні освіти на даний момент нема.:sad:
    але ще все попереду, надіюсь

• Подобається Подобається x 9
  3. Андріана

Андріана Well-Known Member

А я починаючи зі школи на канікулах працювала на Південному базарі,торгувала наймоднішими жіночими шмотками, потім трохи помічником в кафе, пізніше на всіх трьох турах президенських виборів, а також і до Верховної Ради, після цього касиром-продавцем-консультантом в магазині мобільного зв'язку, а ще в ПриватБанку кредитним експертом,а тепер економістом в садівничій фірмі,ну на даний час в декреті. А диплом я захистила в грудні 2007 по спеціальності фармацевт. Трудова в мене "розмальована" побробувала багато,поки знайшла своє:)

• Подобається Подобається x 10
  4. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Почала працювати на 3 курсі - до обіду на парах, після обіду - на роботу в юридичному бюро. Після закінчення навчання - оператор ПК в магазині,і паралельно на заочному друга освіта. Потім юрисконсульт на підприємстві, з 2003 р. - юрисконсульт в держ. установі, з 2005 року - декрет з старшою, і не виходячи на роботу - декрет з другою. Робота мені "світить" при оптимістичних прогнозах десь за 1,5 роки. Хоча просидівши стільки часу вдома боюсь як я буду втягуватись знову в роботу .....

• Подобається Подобається x 4
  5. duncan

duncan Well-Known Member

землевпорядником у турківському районі (місяць міряли землю, я креслив карти і вираховував площі і все таке; горівку пили регулярно; не сподобалося) ->

двірником на личаківській (два місяці; доки тільки замітав та прибирав подвір’я та сходи -- все було "нічого"; змусили прибирати смітники -- звільнився) ->

продавець морозива (півора-два місяця; набридли постійні недостачі, зробив висновок на все життя, що "торгівля -- це не моє") ->

вантажник на лотках (пів року; класно!!!! але керевіництво виявилося недалекоглядним і збанкрутувало) ->

оперативна поліграфія (півтора року; нормально так; фірма змінила напрямок роботи) ->

видавництво (майже два роки; просто чудово!!! перейшов на іншу роботу) ->

один мобільний оператор (майже два роки; напочатку -- відмінно!!!!! в кінці -- [​IMG])

• Подобається Подобається x 4
  6. Уляночка

Льолік, з Вашого досвіду, з декрету в декрет, не виходячи на роботу, це "добре":radist: чи це "кака":suicide: . Я просто зараз у роздумах і планах:8:

• Подобається Подобається x 2
  7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

У всьому є свої плюси і мінуси. Я планувала після першої хоча б рік на роботу, щоб трохи відновити навики і знання, а тоді другу дитину. Сталось інакше, і не можу сказати що це важко , страшно тільки як я на роботі буду раду собі давати. Хоча....підозрюю що не все так страшно як здається. А з досвіду знайомих - кажуть що вже як вийдеш на роботу - важко знову наважитись сісти вдома, та й на роботі постійно якісь плани і аврали... В такому питанні важко казати що краще, потрібно вирішувати дивлячись на те яка робота.

• Подобається Подобається x 3
  8. mamatu

mamatu Well-Known Member

я почала викладати на 3 курсі училища.
    до моєї вчительки звернулися по допомогу - знайти викладача віолончелі для муз.школи. і вона серед усіх вибрала мене.
    а у мене ще не було паспорта, тож директор дзвонив у вищі інстанції та питав чи можна брати на роботу, якщо паспорт лише за 2 місяці видадуть.
    дозволили.
    мені дістались у спадок дві учениці. одна з них була випускниця на 1 рік від мене молодша.
    ясно, що називала мене по імені, на "ти".
    була повним нулем у виконавстві. я була в шоці - що з нею робила попередня вчителька 6 років та куди дивилась адміністрація.
    займалась з нею додатково (і безкоштовно) всі свої вихідні но 6 годин.
    й не дарма - на випускному іспиті вона зіграла на "4" по "5"ти бальній системі!
    у тій школі я працювала, поки не народилася донечка. а по сумісництву викладала гітару в "Будинку Творчості".
    коли донечці було 9 міс., вийшла знов на роботу, але тільки у "Будинок Творчості", бо жила недалеко, а до школи їхати було через все місто (а Дніпропетровськ-таки велике місто).
    з переїздом до Львова так ніде й не працювала.
    був час, захопилась прикладним мистецтвом. на вернісажі познайомилась з реалізатором та через неї продавала свої "творіння".
    якийсь час дуже рятував цей заробіток, але потім стала очевидна нерентабельність мого "підприємства". з кожной работи, віднімая вартість матеріалу, заробляла лише пару гривень, а вкладала стільки сил, часу та натхнення! а як спробувала підняти ціни - швидкість продаж впала.
    тепер я, головним чином, виховую нову людинку.
    а ще помагаю чоловіку з роботою (він у мене дизайнер) та маю власні невелички замовлення.

пе.ес. я ще писала, в темці "хто ви", що грала в молодіжному оркестрі.
    але то було "для душі", бо нам платили досить умовно. за те скільки вражень та спогадів залишилось!

• Подобається Подобається x 6
  9. Gala

Gala Well-Known Member

Для мене це тема дуже болюча ,тому що трудова книжка- пуста.Зразу після отримання диплому через місяць родила ,а потім через 3 роки родила другу доцю.Зараз старшій доці-6,молодшій-3 буде.Я в пошуках роботи ,мені-28,а стажу ніякого,впевненості теж.

10. Loyal

Loyal Well-Known Member

Я почала працювати на останньому курсі свого економічного. Як завжди, перша робота, то просто щоб себе випробувати і прощупати, що саме треба знати. Пішла працювати в Оціночну фірму - толком не знала ні що то таке, ні з чим його їдять, ні що там маю робити. Там мала запис "спеціаліст з маркетингу", потім переорганізація фірми і новий запис "Помічник оцінювача першої категорії". Чи то хтось зрозуміє і оцінить - сказати важко.
    Як наслідок - 2,5 роки трудового стажу + ще 5 років університетського.
    Будучи вагітної з"їздила а курси по роботі, десь січень-лютий маю захистити сертифікат. Чи то вдасця зробити - не знаю, але вчусь по-трошки, бо посилено не виходить.

11. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Стаж за досить невеликий проміжок часу можна напрацювати, а виростити двох діточок - не менш (якщо не більш!) відповідальна робота. Головне не боятись і визнчитись чого саме хочеться. Першу роботу можна вибирати орієнтуючись на здобуття досвіду, а не тільки на з\п. А потім вже можна і міняти на щось краще. А можливо і в тій же ж організації переведуть на іншу посаду, якщо добре себе зарекомндувати ;)

Щодо мене - я ще на 4-му курсі почала пошуки роботи, але, оскільки, вимоги в мене були ого-го ( :) ), то працювати я почалал тільки по закінченні ВУЗу, перша робота в транспортній логістиці, друга теж (обидві по півроку), третя - приватна фірма, займались імпортом. Наразі - декретна відпустка. Щодо планів на майбутнє - не хочу працювати на когось, але якщо вже і на когось, то за немаленькі гроші.:cool:

12. Натуся

Натуся Well-Known Member

В липні я отримала диплом спеціаліста ,вчилась на факультеті іноземних мов,моя основна-французька,друга-англійська. По професії я ніде не працювала,лише на практиці в школі відчула смак вчителювання.Якби вчителям платили хоча б 1500-2000 грн-я б пішла і працювала б із превеликим задоволенням,бо мені то подобається,а за 500 грн ...Сказав чоловік що за такі гроші краще йти прибиральницею,мати менше відповідальності і здорові нерви...(з вищою освітою філолога і викладача іноземних мов......)
    Під час студентських років працювала Продавцем-консультатном від торгової марки "Dilmah","Cofi-cofi",потім на виборах-членом виборчої комісії,а на місцевих виборах-членом аналітичної групи одного із кандитатів на мери(з етичної сторони-не скажу кого,бо не завжди той хто платить гроші-той за кого вболіваєш серцем).
    З серпня 2007 в декреті з донечкою,і відповідно ніодної офіційної роботи,ніякого досвіду і стажу по професії...

13. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

я почала працювати в 14 років на базарі.після технікуму (облік і аудит-спец.)вступила на заочне навчання і паралельно почала працювати гол.бухгалтером на ПП.Потім перейшла в стом.клініку-помічником,потім на гуртовню.А потім в декретик..Після родів зразу ж пішла на курси підвищення кваліфікаціі,бо з ачас вагітності багато щопомінялось,а потім в декреті підпрацьовувала на одному ПП,аж поки не захтілось бути більше з синком-я вже приблизно з травня не працюю...як воно далі буде --незнаю!!

14. Уляночка

Ну тепер таких зарплат немає - моя коліжанка в школі працює - на руки отримує близько 1500 грн.+ праця півдня, велика відпустка, 3 вихідні в тиждень....Я і сама думаю, може, кидати ту роботу в універі і йти в свою гімназію працювати, заодно і своїх діточок водитиму:):):)

• Подобається Подобається x 1
  15. Натуся

Натуся Well-Known Member

То початківцям?Невже підняли зарплату?

16. Loyal

Loyal Well-Known Member

І мені страшно! Я можу, при бажанні і можливості!!!, спокійно працювати вдома. Але наразі не розумію як! Коли син буде давати час зосередитись? А от одразу другу дитину... Льолік, в вас виходить 4-5 рр перериву в стажі?

То за умови повної зайнятості. Я по ідеї викладачем мала б працювати. Не маю зараз ніякого до того бажання. Вчителем до школи можна би було на пару годин. Але чи то дійсно вартує тих нервів...

Останнє редагування: 16 Вересень 2008
  17. Багіра

Багіра Well-Known Member

маю місяць роботи діловодом в міській раді ( не львівській) ) зараз не четвертому курсі юридичного... іноді пориває йти на роботу, але.. навчання не таке й легке ,а наш львівський вуз - це колонія строгого режиму))) на не по професії йти не хочеться - думаю що краще поглиблювати знання в своїй професії... по професії - не хочу забивати собі голову якимсь одним напрямком, бо ще не обрала свій, що подобається... сиджу і чекаю, щоб не ввели нам якісь вступи на 5 курс або щоб не перевели з бюджетного на платний через ті мої пару четвірок....

18. молекула

молекула Well-Known Member

Закінчила університет Івана Франка, одержала диплом і на наступний же день працювала на ''Галичфармі''...Протянула я там недовго, всього 3 місяці і втекла до Польщі :) В Польщі поступила в аспрантуру, де зараз і продовжую навчання, ну і виховую синочка....

• Подобається Подобається x 1
  19. Vodoliy

Vodoliy Well-Known Member

А я народила свою Роксолянку на другому курсі універу (економічний), потім - академвідпустка на рік, далі знову навчання на стаціонарі... В кінці п'ятого курсу я потрапила на ПП, де працюю ось уже пів-року кошторисником. Сказати, що мені подобається - це нічого не сказати. Я В ЗАХВАТІ від колективу, начальства, умов праці. Ось так.

20. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

То в якій школі працює Ваша коліжанка??? Бо в освіті таких зарплат нема, хіба в неї купа годин, вища категорія, і як мінімум 10 років пед.стажу, а нульовки, з вищою освітою, отримують на руки в районі 700грн., знаю, бо сама в освіті працювала, до декрету.

Тепер про себе. Закінчила ЛНУ ім.І.Франка, факультет електроніки, в освіту йти не хотіла, але прийшовши на співбесіди на фірми інженером, отримувала відмови, в основному, тому, що дівчина-інженер, їм була не потрібна, казала якби ти була хлопцем, ми би тебе взяли. Оттак походивши, пішла працювати в ЛКДУІКТ, пропрацювала 3 роки і пішла в декретну відпустку.
    Поки вчилася, не працювала, просто тоді б не змогла б довчитися, точно б вигнали, навчання було не легке.
    Ну на всякі там рекламні акції час від часу ходила:)