Тонкощі соцмереж...

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем zetta, 14 Серпень 2016.

1. zetta

zetta Well-Known Member

Давно користуюсь інтернетом , якось ніколи не розуміла нащо люди відкривають сторінку сотні і тисячі незнайомим "друзям"?
    Ше більше дивує коли аж трусяться над "лайком". Перед тобою не реклама магазину , а сімейний акаунт і власник прямим текстом просить лайк ... Для чого?
    Або одне і теж фото людини одночасно дублюється у всіх мережах .
    А ви за якими критеріями оцінюєте фото, додаєте друзів ? Для вас важливі лайки ?

П. С намагаюсь зрозуміти ідею того всього. Бо я з фото лиш в ІГ і то як людини не знаю то не додаю в друзі , мені не принципово подобатись всім , лиш під настрій і як не забуду то додаю світлини .

Останнє редагування: 14 Серпень 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  2. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

За критерієм подобається/не подобається.
    Ну і в мене в різних соц. мережах різні акаунти. До прикладу - не все те, що пишу в ІГ я можу писати в ФБ. Якось так :girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 2
  3. Divchyna vesna

Divchyna vesna Юна фіялка

Я взагалі в друзі не додаю незнайомих людей. Лайки ставлю тільки своїм. Доступ до свої сторінок максимально обмежую.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  4. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Взагалі, не реєструюсь в жодній соцмережі, шкода свого часу витрачати на це. І пофіг мені лайки, пишу, що думаю:)

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Ну це сцена, слава) багато людей потребують цього - мають таку доступну форму. Це якщо відкинути бізнес-мотиви.

6. Vitusja

Vitusja Well-Known Member

Зі мною працювала одна дівчина, яка брала участь у різних конкурсах, вікторинах і о там ще влаштовують в різних спільнотах. Кілька разів наприклад вигравала різноманітні фотосесії, безкоштовні стрижки, манікюр, бо має 3000 "друзів" і якщо хоча б третина поставила лайк, а ще трохи якимись там програмами підігнала, і готова фотосесія. Але то все потребує як на мене занадто багато часу. Відслідковувати ті міроприємства.

7. raspberry

raspberry Well-Known Member

Є люди, яким вигідно мати в друзях багато людей - медійні особи, люди, що займаються онлайн бізнесом. А от звичайні користувачі, які мають відкриті аккаунти мене дивують. Я відхиляю всіх, кого не знаю. Та й спеціально нікого не шукаю в соц. мережах. Хіба як по дефолту вискакують профілі знайомих - долучаю.
    То щось типу самоствердження, людина хоче свою успішність показати. Сама іноді викладаю фото на емоціях. Проходить час і я фото видаляю:girl_crazy:Особливо дитячі, діти - це особистості, а ми, мами, часто про це забуваємо і виставляємо їх фотки:girl_sad:

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

У мене діючий живий аккаунт лише в одній мережі. Сторінка відкрита лише для друзів,а серед друзів- виключно ті,кого знаю особисто. В ІГ мене немає, в інших мережах- недіючі аккаунти. Просто зареєстрована колись. Так що селфі і лайки- не цікаві. Фото дітей,чоловіка,родичів у соцмережах ніколи принципово не виставляла навіть на закритій сторінці.Не вважаю це за потрібне+ не вважаю за коректне ( особливо по відношенню до тих,яких узагалі немає в соцмережах принципово)

• Подобається Подобається x 2
  9. zetta

zetta Well-Known Member

Я вже навіть думала чи бува не платять за лайки )

10. бетменша

бетменша Well-Known Member

таке теж буває. на біржах копірайтингу є такі замовлення. приєднатись до сторінки, лайкнути, поширити пост. Ну але це в комерційних цілях переважно

• Інформативно Інформативно x 1
  11. Dominika

Dominika Well-Known Member

В мене активний аккаунт лиш у ФБ. В Однокласниках ніколи не була, навіть не знаю, що воно таке. У ВК реєструвалась десь у 2009 році. Але мене дуже швидко заблокували, не була там років 6 вже. В ІГ мене немає.
    Мій єдиний аккаунт у ФБ для мене є лиш джерелом інформації. Знаходжу там багато корисного і пізнавального для себе, читаю сторінки публічних осіб, зберігаю цікаву інформацію, більшість якої видно лиш мені. Друзів у мене там аж 30, бо в принципі я є людиною замкнутою, і спілкування чи виставляння свого життя мене не цікавить. Лайкаю дуже мало і лиш фото. Фото дитини у інтернеті не публікую, так як маю щодо цього чітку позицію. Фото чоловіка теж, бо він у мене проти соцмереж.

12. Orman

Orman Модератор-бомба

аналогічно.
    В мене в ІГ сторінка відкрита, але я там особливо душу не виливаю. За лайками не ганяюся, але як ставлять, то приємно. В основному виставляю фото, які до друку не дотягують і просто стерти шкода.

Є блог і пінтерест. Пінтерест - для себе, приколюю, що подобається, я б це соцмережею не назвала.

З ФБ пішла давно. Забагато мене навантажував.
    о, точно - демонстративні особистості. Якщо що - це зовсім непогано коли людина має таку можливість злити свою демонстративність. А дивитися чи ні - це вже справа "глядачів".
    --- дописи об"єднано, 15 Серпень 2016 ---
    п.с. дітей не виставляю. Або так, що ідентифікувати їх на вулиці, людина, яка їх не знає не зможе.

13. zetta

zetta Well-Known Member

@Orman , що таке пінтерест? Думала в тебе іг закритий.

14. Rona

Rona Мама-йожик

То є он-лайн ресурс де можна зберігати різні картинки. Та й свої фото, якщо хочеться. Там можна шукати картинки. Дуже зручно для візуалів :) лиш там не дуже побалакаєш.
    У мене є акаунт в Пінтерест і я там проводжу найбільше свого інтернет-часу. Маю стилістичні альбомчики, куди збираю цікаві ідеї для натхнення. Потім переглядаю в разі потреби чи бажання. Можу там вибрати фасон до сукні, яку колись хотіла пошити, напр. Тобто ті альбоми мають мені прикладний характер і надихаючий. І мені так краще в голові вкладається щось нове.
    Щодо ІГ. Профіль закритий, там різне коло людей, в порівнянні з ФБ. Там нема співробітників, далеких родичів. Добре, що маю подруг, яким можу написати абсолютно все і не хвилюватись що про мене подумають. Раніше таким місцем і був ІГ. Зараз це більше фотоальбом Марка. Я його фото рідко викладаю в ФБ, і з чоловіком регулярно на ту тему дискутую. Ну, то його право з рештою...
    Ще для мене соц.мережі то спосіб розказати про свою інструкторську діяльність. Ну, тим намагаюсь не зловживати. Кому треба - завжди знайде. То більше інформативний характер, якщо є якісь зміни.
    Лайки. То приємно, але зовсім не критично для мене. Дуже тішуся бути цінною в реальному житті чи стати в пригоді навіть мало знайомій людині. Мені вистачає визнання від моїх близьких. Благо, вони мені його дають.
    Чому можуть виникати питання щодо лайків. Якщо людина не лайкає знимку, а коментує схвально і так кілька людей. Може виникнути питання чому так роблять. То я роздумую на тему топіка. Ну то ще треба помітити, якщо чесно. Мабуть є час і натхнення це робити. Не знаю...
    А ще я тішуся, що є ДП і тут можна отакі всілякі бздури писати)))) і нормально бавитись в дорослі дівчачі ігри з флайледі чи типізаціями зовнішності. І знайти таких самих чокнутих В)

• Подобається Подобається x 9
    • мімімі мімімі x 1
  15. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Для того щоб розкрутити свій акаунт ще більше. Якщо ви лайкнули, то про це дізнаються ваші інші друзі в новинах чи то сповіщеннях і також зайдуть та глянуть на це фото або це фото буде у пошуковій стрічці (це я про ІГ) де його зможе побачити ще більше людей.
    ФБ у мене суто робоча сторінка і просто шукаю необхідну інфо. ВК вже звикла і не хочу видалятись - там підтримую контакти з найближчимими подругами та контроль меншої сестри, мені цілком вистачає, нових друзів не шукаю і незнайомих ігнорую. Такий собі пасив. Фото не завантажую.
    ІГ мені важко давався, 100 раз хотіла видалити, він мене дратував, але також все ставало шкода і рука не піднімалась видалити свої фото і писанину. Акаунт закрила, пощу для себе, тепер майже нічого не пишу під фото, на лайки взагалі не гонюсь і незважаю. Сама ставлю лише для своїх чиї фото мені подобаються. Хоча ІГ навіть корисний для мене, підписана на цікавих людей яких мені цікаво читати. А так взагалі туди можу довго не заходити, бо зовсім не тяне, а можу і день там провисіти, все від настрою та роботи.

16. Demetra

Demetra Well-Known Member

Знаю, що в іг блогери з великою кількістю активних підписників мають замовлення на рекламні пости за які дійсно платять гроші. Тому для них важлива кількість лайків і підписників. Для них соц мережі - це спосіб заробляти гроші.

17. Orman

Orman Модератор-бомба

але такі лайки не клянчать.

@zetta давай я перейменую тему на "тонкощі соцмереж"?

18. zetta

zetta Well-Known Member

Як хочеш, без проблем.

19. kykysia

kykysia Well-Known Member

ооох ці соц мережі... я тут одна всюди зареєстроваа?:girl_impossible:
    я і в ВК (бо там маю любимі аудіозаписи і зручно в спільнотах шукати нову музику,напевно то там мене й тримає)
    в ФБ (але шось він мені "так сібє",місцями не можу вїхати шо там до чого,і купа сповіщень на тел. приходить вічно:girl_feminist:)
    і в ІГ (тут я найбільше сиджу, бо тут і друзі є, а деяких,дякувати Богу немає:girl_crazy:,і різні місцинки цікаві,кафешки і цікаві люди, все тут є:girl_smile:то мені нраааавиться:girl_in_love:)
    і певний час була в пінтерест теж , дуже хороша річ, а особливо вона мені створювала настрій перед новорічними святами, після перегляду тематичних картинок:girl_dance:
    ну і тут я теж останнім часом зачастила, бо подобається мені як писала
    ...:girl_bye: то от думаю чи не забагато мене всюди.... треба трошки видалятись з декотрих соцмереж..:girl_blush2:

20. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Щодо фото наших дітей в соцмережах то я помітила цікаву тенденцію: або закидають кожен пчих дитини, або категорично нічого чи замальовують лице. Нащо?