От як ви ставитесь до такого народження діток? Знаю декілька пар, які все ж наважились. Одній з них дитинку "сурогатна мати" не повернула. Не змогла розстатись, і законодавство на її стороні Висловлюйте свої "за" і "проти" Доречі сама б в майбутньому хотіла таким чином подарувати комусь щастя!!!
Відповідь: Сурогатне материнство А ви зможете отак запросто розлучитися з дитинкою, яку 9 місяців носили в собі? Як на мене, це достатньо ненормально...З благих намірів, звичайно, все можна, але коли то за гроші робиться - то вже погірше за проституцію. Я точно знаю, що не змогла б з тою дитиною розлучитися!
Відповідь: Сурогатне материнство Я розумію що це би зробила на благо, але сама б так ніколи не вчинила, тому що знаю як важко виносити і родити це маля, і як швидко забуваєш про всі труднощі коли вперше бачиш свого малюка! Ні, ні і ще раз ні, ніколи б такого не зробила!
Відповідь: Сурогатне материнство Важко говорити суто про благі наміри, якщо за такого типу "послуги" жінкам платять грубі гроші. Крім того...жінку використовують, як контейнер. Депозитна скринька на 9 місяців. Предмет і не більше. Я не думаю, що це нормально, що це правильно і взагалі вважаю, що це не той випадок, коли мета виправдовує засоби.
Відповідь: Сурогатне материнство Ну є ще й інша сторона медалі. Це коли жінка сама себе сприймає контейнером за файні гроші. А дитину - як тимчасового жителя. Не думаю, що в цьому випадку є проблема розлучитись з дитиною.
Відповідь: Сурогатне материнство Я досить спокійно до такого ставлюсь, є ж різні випадки, що ну не може та жінка виносити дитину, тоді просто нічого не залишається як сурогатну маму шукати, чи всиновляти. А з приводу "свого", то та дитинка по фізіології є абсолютно нерідною сурогатній мамі. Для мене навіть гірше, донація яйцеклітин, коли продають часточку себе, ще й з ризиком для здоров"я.
Відповідь: Сурогатне материнство Минулого року моя куліжанка родила на Батальній, з нею в палаті лежала сурогатна мама. По розповідям вона заробили 10 тис. зелених. В неї сомої вже було 3 дітей. Сама десь з ройону. Сама би ніколи на це не погодилася. Виносити і віддати- це страшно!!!!!!!!!! Тількі тепле тільце на животі, і миле сопіння-це нагорода за всі 9 міс. випробувань та болі.
Відповідь: Сурогатне материнство В нас є знайомі в Москві, котрим дитину народила сурогатна мама. Хочу сказати, що коштує така послуга явно не 10 000, а від 50 000 у.о і роди тільки кесарські. Оформляли вони договори з юристом, тобто по закону це їхня дитинка, та й де факто по-крові теж.
Відповідь: Сурогатне материнство Люди, а якщо трактувати з точки зору християнської релігії, Церкви - як вона ставиться до такого?
Відповідь: Сурогатне материнство Я б ніколи не віддала дитинки яку виносила сама. Для дитинки я її мама, вона відчуває мій запах, мою присутність, в грудях для неї виробляється молочко. Я вже писала в котрійсь гілці що бачила як пара святкувала народженя своєї "другої доньки" від сурогатки. З розмахом, всі були такі п"яні що ледве язиками плели. А мама ділова дама, фігури псувати не хоче...
Відповідь: Сурогатне материнство І дитина дня неї - як забавка, бо всі мають і я хочу. Я б ніколи на таке не пішла. Є достатньо дітей у притулках, було би бажання
Відповідь: Сурогатне материнство Ну, тут я вже абсолютно не згідна: ч. 2 ст. 123 Сімейного кодексу України, відповідно до якої «у разі перенесення в організм іншої жінки ембріона людини, зачатого подружжям в результаті застосування допоміжних репродуктивних технологій, батьками дитини є подружжя». згідно ч. 2 ст. 139 Сімейного кодексу України оспорювання материнства сурогатною матір’ю не допускається. Таким чином, законодавство на стороні подружжя. А от питання бажання сурогатної матері розставатись з дитинкою - вона знала на що йде, причому заради грошей. Думаю, нормальна жінка, в якої все нормально з материнським інстинктом на таке б не наважилась.
Відповідь: Сурогатне материнство В темі ЕКЗ колись вже піднімали ставлення Церкви до сурогатного материнства як одного з видів ЕКЗ, потім всі пересварились і тему на деякий час навіть закрили...
Відповідь: Сурогатне материнство А чому тоді донація крові/нирки/кісткового мозку окей і похавльно - бо ж врятувати можна чиєсь життя, а сурогатне материнство це раптом ненормально? Особисто моя думка - якби я могла когось зробити щасливими, того хто не може мати дитину, сурогатним материнством, якби від мене залежало щаст такої пари, то чому б і ні?
Відповідь: Сурогатне материнство згідна з Яруською. Бо донація яйцеклітини коштує в середньому 1 тис.дол., а тут 9 місяців носити за 10 тис. явно замало. особисто я б на таке не пішла, та вже й не підійду
Ви самі ж і відповіли: Невже ви не розумієте різницю? Донація органів є актом найвищої любові, жертовності, то щирий жест. Людина за життя погоджується в разі потреби віддати свої органи після смерті тим, кого вони врятують. То не є комерція. А продавати свої парні органи, чи торгувати чужими органами (які також врятують життя) то є вже аморально. А сурогатне материнство, то є комерція. По-перше. По-друге, то є чергова спроба людини втрутитись у акт прокреації. Зараз почнеться багато шуму, але так - я проти штучного запліднення і не вважаю, що то є нормально - людині пхптися у такі тонкі матерії. Навіть, якщо людство може таке робити, не означає, що повинно. Буду мати хвильку часу, то напишу у відповідну гілку цікаву статтю, яку написала жінка, що пройшла через ЕКЗ. Для багатьох людей 50 000 баксів доволі спокуслива пропозиція, а якщо ще й прикрасити це співчуттям до бездітної пари, то цілком воно так по-християнськи виглядає...але таким не є. Для християнина це однозначно. Інші вирішують за голосом сумління.
Взагалі ви не зовсім праві. Донація - теж комерція Я не говорю про органи які пересаджують посмертно, за здачу крові грошики платять, а за нирку ой які немалі. По-друге. Суррогатне материнство може бути безкоштовне, якщо ваша родичка (сестра, мама) погоджується на це - дуже поширена практика. Тому питання комерції-некомерції тут недоречні. Про "врятувати життя" - так, погоджуюсь. Але, тоді давайте так. Якщо вже не втручатися в хід природи, то невтручатися взагалі. Себто - проти суроганого материнства, екз, то треба бути проти всього іншого втручання - трансплантація органів, лікарські втручання будь-які - це теж втручання в хід природи. Бо якщо людина має померти, особливо дитина, а їй пересадили нирку, то вчинок геройський. Але це проти природи. Тобто по суті треба або жити за правилом - не втручання взагалі в хід життя, або якщо втручатися, то не ділити на категорії - це погане, а це вже ні, бо втручанням є все. Я от наприклад не певна що готова отак раз і відмовитися від можливості лікування безпліддя, різних фатальних хворіб. Тому я за сурогатне материнство, оскільки комусь воно може принести щастя і навіть врятувати життя. Знаю одну жінку яка життя не мислила без дитини - і саме сурогатна мати її врятувала. Якщо дивитися з позиціх тиж тисяч баків то так. Згідна що робити з тіла комерцію - ницо. Але і робити комерцію з продажу крові/органів теж ницо. Тому я особисто не розумію чому такий негатив в сторону саме сурогатного материнства. Якщо відкинути грошовий фактор, лишити лише моральний, чим одне від іншого відрізняється? Обидва вчинки - пожертва во благо
Відповідь: Сурогатне материнство я можу зрозуміти обидві сторони, які йдуть на сурогатне материнство, бо в кожному окремому випадку знайдуться залізні аргументи. і я так само можу зрозуміти і тих, хто категоично проти. але я не можу стовідсотково сказати, як би я вчинила, коли б довелося зіткнутися з такими обставинами - я впевнена, що ніхто з вас тоді б не був таким категоричним