Страхи другої (третьої...) вагітності

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Myroslava82, 27 Травень 2011.

1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Страхи другої вагітності

Страх ЗВ мені дуже знайомий. Поговоріть зі священиком про це. зрештою, поговоріть з Богом про це. Будучи вагітною Сергійком, я розчинила свій страх власне у довірі до Бога.
    А з Вірусею часу на страхи вже не було, ну і крім того - доця на 14 тижні дала чутись, і ми були на звязку

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

У мене страх другої дитини: по-перше: боюсь знову таких ускладнень (загроз), як з першою, по-друге: боюсь що дитина знову буде недоношена, а ще боюсь:
    1. що несправлюсь з двома (моя доця зараз дуже сильно проявляє свій злий характер)
    2. родів (перші були каторгою)
    3. близнюків/двійнят
    3. а ще можливо просто нехочу - і так зараз непогано.
    4. немає чоловік ще роботи, а як буде 100% заберуть в АТО
    5. немає де жити, живемо в моїх батьків (всі на купі)
    Але друге Я мені говорить навпаки:
    1. хочу щоб між дітками була маленька різниця
    2. з другою дитиною було б не було фінансових проблем - все маєм з першої) нове)

Я запуталась:girl_impossible:

3. iriwa

iriwa Особлива мама

Бося того що з малим в пузі щось буде не то. Чоловік завіряє що раз ми вже один раз попали в сумну статистику то вдруге туди попасти шанси мізерні. Але хробачок всередині гризе... навіть боюся про щось таке казати чоловіку бо нарвуся на скандал.

4. Shamna

Shamna Мамуся

5. Melinda

Melinda Active Member

З часом всі страхи притупились, але напевно пологи для мене найстрашніше.

6. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

А я найбільше боюся того, що буде після пологів. Як я буду почуватися, бо першого разу дуже довго відходила, як справлюся з двома дітками, як правильно поводитися зі старшим і т.п. Також переживаю часом, коли Дмитрик мене ненароком копне в живіт під час сну, або як зараз хворого його заспокоюю, ношу, люляю, щоб з малям в животику все було добре.

7. cjomcjomka

В наступні рази "відходиться" якось легше. Просто знаєш, що все це мине, і що з кожним днем буде фізично легше.
    про це природа подбала. Все буде добре, це з незвички вагітній не варто піднімати 2-річну дитинку, а коли Ви і так носили Дмитрика на ручках, то тіло вже звикло до цих навантажень. Просто не робити різких рухів, старатись не присідати і не вставати з ним в руках. А на пізніх термінах брати його на ручки сидячи, чи обійматись лежачи.
    все буде добре!

• Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Sluhachka

Sluhachka Well-Known Member

Ура!!!знайшла свою тему!!!в мене найбільший страх шоб моя старша донечка почала мене меньше любити...ну і навіть не уявляю як буду боротися з ревнощами!(((

9. lestan

lestan Member

І у мене такий страх. Старша донечка дуже вже мамина. Переживаю чи не буде ревнувати до дитинки. Але сама мене заспокоює, що вона вже дуже хоче малючка і буде любити і допомагати

10. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

У мене навпаки друга вагітність дуже спокійна та впевненна (хоча вперше був жахливий токсикоз, головокружіння, затемнення в очах і просто слабкість). Таке собі умиротворення та імунітет до переживань чи стресів. Зрештою, а що змінять переживання та страхи? Хіба вони убезпечать? Трохи було в мене роздумів перез УЗД чи все в порядку - але це скоріше інтерес, а не переживання. (так сталось, що встала на облік на 18му тижні, зразу зробила УЗД, загальні аналізи, від платних поки відмовилась - тому теоретично можна було б собі боятись цілодобово :)).
    Одна справа, коли є певні ознаки, що вагітність протікає з порушеннями - тоді ще розумію пережиння мам. Але коли в принципі все в межах норми - навіщо себе накручувати?
    Про відносини між дітьми: зараз більш активно спілкуюсь, спостерігаю за іншими знайомими та незнайомими, у кого 2є ті більше дітей - як вони вирішують проблемні питання, набуваю теоретичних знань :). Але не боюсь - бо в даний момент (!) ще проблеми нема. А якщо буде - то ми будемо її вирішувати, от і все.
    На рахунок пологів та наслідків пологів - стараюсь доглядати за тілом (від косметичних засобів до фізичних вправ). І це дає результати: з першою В було набрано 25 кг, зараз на половині терміну набрала 3 кг. Спокій, любов до сімї (до чоловіка, старшої майже 3річної дитини, вдячність до батьків), власний попередній досвід про вагітність-пологи-виховання та догляд за дитиною, наявність часу на підготовку до новенької дитинки :) - чого переживати? Готуватись треба, а не переживати :).
    Можливо, комусь допоможе такий допис ).

А взагалі, в мене таке враження, що ніколи не буває вдалого часу для вагітності - чи то першої, чи то третьої. З першою дитиною я ой як напереживалась, тим паче в сімї було не все гаразд у відносинах, в умовах проживання. Але ті переживання нічого доброго не дали - то навіщо переживати? Роздумувати та шукати шляхи вирішення проблем, якщо вони є - то треба, але без страху.

п.с. Ще що надає мені впевненності. Знаю одну сімю, де нещодавно народилась 7ма дитинка. Троє старших вже в школу ходять, інші - обходяться без садочку. Спостерігаючи за їхнім побутом - я кожен раз дивуюсь їх дружності, взаємопідтримці. По суті, старші діти доглядаюсь за молодшими, роблять невелички хатні справи - і багато в чому у мами менше клопоту. І одна з головних порад від них - це спілкування з дітьми. Вже з 2-3 років дитині можна і треба не тільки наказувати що вона має робити - а і пояснювати чому так, розповідати про відносини з братами/сестрами, наводити приклади, задавати питання (інколи дитині важко підібрати відповідь - то просто допомогти їй, пропонуючи свої варіанти відповіді - і дитина обовязково вибере відповідь), і ні в якому разі не кричати на дітей, не бити рукою (руки - щоб втішати, гладити, годувати! Якщо вже наказувати, то тільки в спокійному стані, без гніву, може дубчиком 2-5 раз по попі чи ногах (ніяких підзатильників, смикань за руки тощо.. ) - і обовязково пояснити дитині, за що вона це отримала і сказати, що ви її любите і піклуєтесь, щоб дитина виросла хорошою людиною.
    п.п.с. Знаю, вже набрала забагато букв, але ще що мені допомагало в часи криз, коли я не знала що робити - це думка, що в мене є можливість виховати найкращих, найвірніших собі друзів - своїх дітей. А це коштує і сльоз, і труднощів, і переживань :).

• Подобається Подобається x 9
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  11. Kandya

Kandya Well-Known Member

Повірте, тіло воно таке самовідновлююче. Якщо захотіли і постаратись. Оце після 4 дітей

Вкладення:

• IMG_0270.JPG
      IMG_0270.JPG
      Розмір файлу:
      78,8 КБ
      Переглядів:
      119
    • Зе бест! Зе бест! x 6
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  12. iriwa

iriwa Особлива мама

Цікаво почути вашу думку щодо третьої вагітності.
    От щось мені кепсько останніми днями, тошнота, головокружіння. Навряд чи то "воно", але чоловік в мене є і ми кохаємось, тож такого варіанту виключити не можу. Маючи двох дітей на руках, відсутність власного житла і взагалі якийсь такий підвішений стан то звістка про третє маля мене б загнала в якийсь глухий кут. Ні, я не скажу що то зле мати трьох дітей, то все файно і можливо колись воно так і буде.. але.. от якби зараз то таки було "воно" я б напевно билася в істериці.
    От чи ви б наважились на третю дитину?

13. Марта2

Марта2 Well-Known Member

14. cjomcjomka

1) зробити тест зараз і за 2 тижні
    2) звісно, що повністю виключити варіант неможливо, але особисто в мене дуже погане самопочуття було якраз перед відновленням плідності. Після Вірусі я взагалі з того поганого самопочуття аж погнала обстежуватись до ендокринолога і гінеколога, бо мені було так зле, що вагітність була б ще і ліпшим варіантом з усіх підозр.
    3) взагалі обставини Вашого повсякдення дуже непрості. Тому всі ці симптоми можуть бути ще і ознакою нервового виснаження.
    4)
    Ви добре знаєте, що хоч на 100% виключити вагітність неможливо, але на принаймні 99.7 % планувати своє майбутнє можна. Тому що менш сприятливі обставини для нової вагітності, то більше уважності приділяти плануванню сім'ї. І все буде добре.
    5) так, є діти, які приходять в світ, пробиваючись крізь всі обставини і всю неготовність батьків. Це теж стається не просто так. І так само як ніхто не застрахований від шалених труднощів з планованою першою дитиною, так само ніхто не знає, що Бог приготував нам на наступній сторінці життя з новим неочікуваним малятком.

головне питання теми мені вже неактуальне, бо в мене троє вже є.

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  15. Kandya

Kandya Well-Known Member

Я билась. Десь 3 дні. Ледь із розуму не зійшла. Старшому 2, меншій -- рік і я вагітна... Я знала, що ніколи в житті не буду робити аборту, але тут так перелякалась. І ще й лікарка у мене "добра", казала, що то зараз не проблема: випила таблеточку і все(((

Чоловік боявся за моє здоров"я, типу чи зможу 3 вагітності під ряд подужати. І от пішла я на кардіограму, кров здала, щоб гемоглобін подивитись (десь були такі думки, що якщо у мене будуть якісь проблеми із здоров"ям -- то я з чистою совістю зможу випити цю чудо-таблетку). Аналізи були ок, на третій день роздумів за мною уже кульпарківська плакала. І якось так сиділа я на зупинці маршрутки і мене осінило: чого я страждаю -- у мене буде дитина! Я ж завжди мріяла мати багато дітей. Ну нічого, що із такою різницею. І таке щастя на мене найшло! Я як подумала, що через пару місяців мені знову в пологовий -- ммм (мені взагалі дуже подобалось в пологовому, ті кілька годин болю в пологах -- ніщо у порівннянні спочатку із очікуванням дитинки, а потім із солодкими митями знайомства)
    Я так десь годину сиділа на тій зупинці з такою блаженною посмішкою
    Взагалі, третя вагітність у мене була найлегша і ніби найцікавіша.
    Бо з першою вагітністю я ходила на роботу і ще ніби нічого не знала, переважно книжки читала
    Друга вагітність бала важкою, то я майже всю пролежала
    А на третю вагітнсть я вже все знала: що краще купити дитині, де, яке? Як краще народжувати, де краще робити хестини... Тому мій третій мав придане від мами куди краще, ніж старші

• Подобається Подобається x 16
    • Зе бест! Зе бест! x 6
  16. iriwa

iriwa Особлива мама

Можливо, бо вночі мале спить по 4-5 годин, і тому такого варіанту не виключаю. Кілька раз помічала що маю такий слиз наче при овуляції хоча місячних нема ще..
    Можливо таки дійсно виснаження, надіюся.. бо інакше капці..

• Інформативно Інформативно x 1
  17. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

Висловлю свою думку , мені здається якщо з чоловіком у шлюбі добре і вже є двоє дітей, а нема власного житла...то звичайно тяжко фінансово і морально, але як Бог дав життя третій лялі, той кусок хліба і одежина для неї знайдеться . Головне ,щоб в сімї була любов і взаєморозуміння.. Я розумію що покладатись варто лише на себе, але є ж батьки, які напочатках поможуть , якщо буде складно...тай багато чого напевно залишиться від попередніх діток...

• Подобається Подобається x 3
  18. Kandya

Kandya Well-Known Member

А місячні є? (бо у мене з 2,5 місяців були) Ну і тести є дуже чутливі, "дует" наприклад, там якось йде чутливість не о,1, а 0,25 -- то вони мали б показувати результат за 7-10 днів після сексу

19. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

у мене аж мороз по шкірі...
    і як то мати трьох дітей , чи стало набагато важче? я чомусь завжди думала ,що де ,двоє, там і троє ... різниця не дуже відчутна...?

20. cjomcjomka

ББ-тест, ще якісь є з 0,25 чутливістю і не такі дорогі як дует.
    між іншим, буває й так, що саме це малятко і приносить взаємне порозуміння...
    в мене з Вірусею була ЛА 1 р 2 міс, і хоч я стежила за ознаками плідності, але щось після рочку її "кіпішнула", бо почала поправлятись, відчувала нудоту при годуванні грудьми, настрій скакав жахливо. Виявилось, що організм так готувався до першої овуляції
    --- дописи об"єднано, 21 Вересень 2015 ---
    різниця є, але не така велика, як між 1 дитиною і 2ма.
    Думаю, з четвертим і наступними буде ше менша різниця у "складнощах"

• Подобається Подобається x 2