Стосунки з родичами((

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Bree van deKamp, 31 Жовтень 2013.

1. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Маю я одну велику проблему у стосунках з родичами, а точніше-з рідним татом...Не знаю, як себе правильно повести в ситуації, яка зайшла, для мене, в глухий кут...
    Я сама з Волині, там мала (була співвласником з татом) двох кімнатну квартиру в центрі маленького, прикордонного містечка. Там жив тато, комунальні платив сам, я пропонувала олачувати свою частину, він не хотів. Квартира стояла на продажі років 3, але за дарма віддавати не хтіли, то і не спішили продавати. Цього літа ми все ж продали квартиру. І тут почалась... Я хотіла забрати свою частку (вирішили гроші поділити на трьох, бо в тата є ще син від першого шлюбу) виходило по 13тис. дол. Та ні, мене все таки переконали( в першу чергу мама-дуже зла на неї за це) "Давай, тато купить тобі квартиру (там, на Волині) і документи оформить на тебе" Я ж наівна думала, що здавати буду ту квартиру, хоч копійку якусь матиму, з чоловіком у відпустку буде куди поїхати... Ага, мій тато свої гроші "просвистав" за місяць, ніц не купив, живе в моїй квартирі( він доклав мені 3тис) я плачу за комунальні і коли приїжаю, то мушу йти до мами житти, бо він постійно сидить вдома, курить кругом і цілими ночами дивиться телевізор...
    І як бути? Мій чоловік не дає мені грошей, щоб платити за ту квартиру... я не працюю... Як пояснити дорослому чоловікові(татові), що я не хочу тої квартири і взагалі з ним справ мати не хочу... Подавати в суд і примусово виписувати?? Мені тих 13 тис. зараз би дуже допомогли вирішити житлове питання тут у Львові

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Стосунки з родичами((

якщо вам потрібні гроші саме на житло, то ставити квартиру на продажу та й все, вона ж ваша? Тато там не приписаний? Віддасте йому ті 3 тисячі, якщо впреться, якщо він здоровий чоловік, то най знімає собі квартиру сам.

3. Bree van deKamp

Прописаний((( Мене лякає те, що якщо я почну продавати, то всі родичі почнуть мене грузити. І тата прийдеться виганяти, в прямому сенсі цього слова

4. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Судячи з описаної вами ситуації якщо вам потрібні ті гроші, то виганяти його прийдеться полюбому.
    Ви з ним про все це говорили?

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

а вот так по справжньому хтось би вигнав свого тата з дому? У мене це в голові просто не вкладається....

у мами моєї склалась подібна ситуація з її рідним братом.
    Їм пополам по спадщині належить 2 -кімн. квартира, квартира рахується за мамою, всі комунальні і т.д. на її імья, в тій квартирі живе її брат ( квартира не у львові і не в україні) і копить комунальні борги. Мама туди їздила, хоче якимось чином отримати свою частку, і тобто або продавати квартиру і ділити гроші порівну а там кожен зі своєю долею залишається, або щоб їй віддали належну їй частку за квартиру, але ситуація така що квартиру продавати брат її не хоче, і нікуди звідтам виїзжати не хоче. Його діти порадили їй продавати комусь свою частку і таким чином отримати гроші, але це ж нереально продати 50% квартири комусь чужому бо кому таке треба...
    І от також глуха ситуація, ніби є нерухомість яка має ринкову вартість, і ті гроші також суттєво могли би вплинути на квартирне питання моїх батьків, але нема як ті гроші витягнути. А свого брата з дому також не вижене, і не випише і на вулиці не залишить, а там людині вже 60 років, і місто там таке що особливо не заробиш на себе грошей, тим більше не заробиш щоб орендувати а тим більше щось собі купити навіть маленьке, то залишиться без даху над головою.
    Мамі його шкода, але і шкода що фактично пролітає мимо тих грошей... і в общєм наразі глухий кут.

п.с. але там ще нюансик що колись маминим батькам належала 3-кімнатна квартира в центрі міста, але коли брат женився, то їх мама помінялась з невісткою квартирами, тобто брат з жінкою переїхав в ту 3-кімнатну а мама зі своїми батьками в 2-кімнатну навколо якої тепер от склоки. І тоді вже мама пролетіла повз більшу частину своє частки, бо теоретично вона могла претендувати на більшу площу ніж претендує тепер. А потім брат з жінкою розвівся і вся квартира ота 3-ка відійшла їй. То все відбувалось ще в лихі і безпардонні 90-ті, то так вийшло що неравноцінний обмін виявився дуже вигідим для невістки, і зовсім невигідним для моєї мамі зокрема. Але тепер вже також документами нічого не докажеш, бо і документів багатьох нема і ніхто там тепер назад обмінюватись тим більше не буде, за будь яких обставин.

6. Bree van deKamp

А він зі мною не говорить)) Вони з мамою розведені і він мені постійно дзвонив, щоб запитати, як вона (чи не має когось?) мене то підхарило і я йому нормально пояснила, що я не "переговорний пункт" і в мене своїх проблем хватає. Після того він не дзвонить(до місяця часу)
    Раніше пробувала з даля зайти, що ось в мене проблеми з житлом... та він навіть і не заікнувся... він дачу має недалеко від міста, правда там води зимою нема, але є світло, і впринципі маючи машину, там спркійно можна житти..

---------- Додано в 01:12 ---------- Попередній допис був написаний в 01:06 ----------

Впринципі і в нас він є: ми з татом були двоє співвласники, а поділили на 3-х)))

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

отой міжсімейний добровільно-примусовий поділ нерухомості, то така річ слизька, що буває по доброму не хочуть розійтись, а по поганому совість не дає, бо ж родичі і часом дуже близькі. Але комусь все рвіно прийдеться постраждатиі, або тому хто по доброті душевній пробачить родичам свою частку, або тому кого попросять звільнити приміщення...
    Все залежить від того хто скільки зможе витримати...

8. Bree van deKamp

Я не витримую... бо тих, на перший погляд, "нещасних" 450грн комунальних кожного місяця я краду у своєї дитини... :cry: А мій тато живе в своє задоволення, має 1000грн зарплати, має нові меблі, за квартиру не платить, живе сам (останнім часом його бачать з якоюсь не зовсім благополучною кобітою) Може і вона там живе? Капєц!

9. Vittoriya

ну у мене не вкладається в голові, як так батько може нас....ти на все і всіх? Ясно , що виганяти ніби не годиться, але коли жінка має свою сім'ю і вирішується питання з житлом, то маючи якусь власність , ясно , що це можливість отримати певні гроші. Просто тут би мало бути інакше-з тато треба поговорити на пряму, так як є. Не потрібно заходити здаля, най собі родичі думають, що хочуть. Тільки єдине я не розумію

то таки ви власниця квартири, чи співвласниця з татом? Бо як співвласниця, то це ви обміняли шило на мило.

10. Іруня

Іруня Well-Known Member

Я це бачу так: тато по-доброму не вступиться. Хочете квартиру продавати - продавайте ( за умови, що ви зараз єдина власниця ). Проблеми в тому, що тато там прописаний - нема. Його випишуть без проблем. Він ж не неповнолітній...
    Дивно, що будучи двома співвласниками старої квартири, ви поділили її на трьох... На мою думку, тато сам мав віддати/поділитись своєю часткою з сином від першого шлюбу. Вас, думаю, просто заставили це зробити. Зараз хочуть заставити подарувати свою квартиру татові... Тобто, Вас обвели навколо пальця два рази...

11. Bree van deKamp

Співвасниця я була з першою квартирою, а тут власник я, а тата прописала, бо пожаліла. В нас прикордонна зона і якщо маєш прописку, то можна їздити в Польщу, вже якусь копійку можна мати.

А він і не поділив)) то я дура подщілила, бо мені чужого не треба. А тато дав братові 5тис, то виходить, що він про...в 21тис!!! Була страшна давка на голову, я тоді (як продавали квартиру) жила в мами, він постійно приїжав п"яний і скандалив...

12. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Хочете продавати - продавайте. Досить грати в благородство, не розкидайтеся квартирами. Не у Вашому випадку - грошей нема, мала дитина, Ви не працюєте, свого даху над головою так і не маєте ні Ви, ні дитина (хоч мали реальний шанс! Все-таки, нерухомість - то є хоч якась впевненість у майбутньому). В тата є старший син, дача... не пропаде. Такі не пропадають.
    А може він таки купив якесь житло за ті гроші чи на депозит поклав і не признається? Такі "фрукти" дуже "собі на умє".
    Чесно, за найменшої можливості вирішити майнове/житлове питання, я б, на вашому місці, трималася зубами. Думайте про себе і про дитину, а не про родичів. Вони про Вас не думають ні разу.

13. bobryha

bobryha Well-Known Member

Порадьтесь з юристом. Я думаю що якщо він просто прописаний без права власності, то проблем з продажем у вас не буде. Я не вважаю що ви поступите неправильно по відношенню до тата. Віддасте йому його 3 тисячі і все.За ті гроші що він про...в, він спокійно міг купити собі квартиру і ні від кого не залежати- і це буде ваш аргумент наїздам родичів. Вашого брата ж не тероризують за ті 5 тисяч, що йому дав тато?!
    І якщо в тата є ще дача, то на вулицю ви його не виганяєте. і можете зі спокійним серцем продавати квартиру. Ви доросла жінка і маєте поклопотати про майбутнє своїх дітей, тому будьте жосткішою. не все життя ж вам іти на поводу в батька. Я повністю поділяю позицію вашого чоловіка. Чому ви маєте оплачувати комунальні послуги батьку, в якого є руки-ноги і голова на плечах?тим більше газ, світло воду використовує він!

14. loginka

loginka Member

тут два моменти:
    1. Ви маєте свою сім,ю і мусите (як не крути) вирішити свої справи житлові для неї

2. Чи морально виганяти тата. Питання: чи "тато" міг так вчинити,якби він почував себе "татом", а не співвласником попередньої квартири.

Може, він навіть не здогадується, яку драму ви зараз переживаєте і намагаєтеся вирішити. А як скажете - про намір продати квартиру - то він піде на зустріч. Може, змінився вже він..
    Або щоб родичі не говорили - попросіть свою маму йому про це сказати. щоб не зовсім "своїми руками". Знаю, трохи підло, але ж... Та й мама зрозуміє Вас і послухає..

Не поспішайте прогнозувати ймовірну поведінку родичів нереальної на цей момент ситуації. Якщо у них є діти - вони зрозуміють. якщо дітей нема - то як з,являтья- тоді зрозуміють

15. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

Bree van deKamp я взагалі не бачу тут ніякої трагедії.
    Ви ж власниця житла.
    Квартиру продати, 3-4 тисячі батьку віддати - авто має, дачу неподалік має, нехай собі за ті гроші зробить ремонт, проведе воду, тай врешті в нього є ще одна дитина якій він допоміг матеріально, то нехай і син щось докладе йому раз свою частку він пропив- тай стільки всього.

16. Hermi

Hermi Well-Known Member

Ви ще будьте обережні з тим чи Ваш батько не пенсіонер\інвалід. Бо для цієї катеогорії людей є свої закони. І там не все так просто і ясно.
    Ми чуть не попеклись так, коли спадщину ділили. Виявилось що мій дядько за півроку став інвалідом з надією що хоч щось йому припаде і всякими правдами і не правдами хотів прописатись в тій хаті

17. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Теж так вважаю. Звісно, краще це все зробити максимально мирно, все ж таки це батько, як не крути.
    Тим більше, раджу вам не тягнути, якщо він живе з якоюсь кобітою підозрілою.
    Щоб там втіхаря не намутила вона справ і не переоформила якимось чином документи. В наш час - люди всякі розмаїті, є й такі. Бачить що є хлоп, не дуже путьовий (раз пропив таку суму), можна швиденько обкрутити, підпоїти і т.д.

18. Talya

Talya Well-Known Member

стосовно тата - поговіріть з ним. мав би зрозуміти вашу ситуацію (ви ж пишете, яка у вас ситуація з мешканням зараз непроста). якщо не зрозуміє - ваша совість чиста. комунальні платите, гроші не протринькали. маєте малу дитинку і потребу вирішити власні житлові проблеми.
    стосовно родичів - робіть так, як вам добре, а не їм. поговорять і все. хай говорять. ви живете так, як вам і вашій сім"ї добре, а не їм.

19. Orman

Orman Модератор-бомба

якщо дорослий чоловік сам не розуміє, то ніяк не поясните.
    Подавайте в суд.
    Ви відповідаєте за свою дитину, а не за свого тата. Він дорослий мужик - сам розбереться. А ви будете себе гризти що могли створити для своєї сім"ї нормальні житлові умови, але не зробили, бо зробили їх для тата.
    Родичі побухтять і забудуть, як такі добрі, то хай беруть його до себе жити.

ви то не рахуйте, мав сам думати де буде жити як гроші профукував.

---------- Додано в 11:08 ---------- Попередній допис був написаний в 11:01 ----------

шкода що вас ніхто не пожалів, ні мама ні тато. Давайте уже самі себе пожалійте і зробіть як добре вам і вашій дитині.

20. Vittoriya

Ну як ви єдина власниця, взагалі не розумію ваших сумнівів, що подумає родина? Та пофігу, реально, здоровий мужик живе у вашому житлі, за яке ви ще й чогось платите.. Ясно, то тато.. Але і ви його дочка, у вас сімя, в ньогг є внучка, не варто його жаліти..