Школи іноземних мов для найменших

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 22 Травень 2009.

1. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Розпочинаю нову тему, щоб легше було потім знайти. Хочу розповісти про наш з Марком власний досвід.

Отже коли нам виповнилося 2 рочки я вирішила що час нам почати вивчати ще одну мову. Я обрала англійську. До 2х років якщо ми коли-будь дивилися мультфільми вони були тільки англійською. Тобто для дитини звучання мови не було чужим.

Почали ми з занять англійською мовою у Fast Track Kids. Маркові дуже подобалося, йти звідти він не хотів, почав вживати англійські слова ( мама моя на прогулянці ніяк не могла зрозуміти чому дитина кричить айс-айс, а то шапка на очі злізала :)) Загалом мені подобається. Дітки також навчаються креативу - роблять хмарки з вати, ліплять ляльці волосся, малюють, танцюють, співають. Кожного заняття шось новеньке. Навчаються за допомогою навчальної дошки. Мінуси - маленький - мама не приймає участі в навчанні ( але може бути присутня в класі), взагалі для когось це плюс - мама за годунку може вирішити свої справи або відпочити. І величезний мінус - акцент... Мене просто вбиває рашн (чи український) акцент.

Сьогодні ми були в школі Нelen Doren на пробному занятті. Загалом мені сподобалося. Плюси - заняття більш інтенсивні, більша кількість слів вживається, акцент прийнятний, дітки бавляться забавками, розглядають малюнки, співають і танцюють. Всі сидять на підлозі, мама приймає участь в навчанні. Не малюють і не ліплять, просто немає де. Кімнатка така малесенька.. Метрів 5. Сиділи ми один в одного на голові. Але загалом враження позитивні - інтенсивно, багато слів, дітки бавляться. Одне що чула що мамусі жалілися що вони б вже щось інакше їм придумали, бо одне і то саме постійно, нікуди не рухаються тільки нові дітки приходять в групу. Незнаю наскільки то правда, може просто мама буле недовольна що багато діток на пробне прийшли (нас було 8 на 5 метрах).

От понаписувала.. Може в когось є власний досвід - діліться.

• Подобається Подобається x 16
  2. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Відповідь: Школи іноземних мов для найменшеньких

Моя Мія відвідує Helen Dorn з листопада. І я задоволена результатами,і мала на кожне заняття іде з задоволенням, вона б напевне кожного дня туди ходила:xaxa:. В групі 4-5 дітей, вчителька з ними тільки англійською розмовляю, навчання в ігровій формі - віршики, пісеньки, ігри...., малюють, клеять і т.п. Але планують з вересня окремо і уроки малювання організовувати. Ну і в нове більше приміщення планують переїжджати з осені :confused:.
    Багаторазове повторення дає свій ефект, дитина реально пам"ятає і те, що вони ще осінню вчили, принаймні мені по робочому зошиті назвала всі малюнки. Памятає і ті віршики-пісеньки. Для дітей якраз оце постійне повторення і є оптимальнішим методом навчання, ніж кожного разу щось нове . Я бачу реальний результат від тих занять.

• Подобається Подобається x 14
  3. kati

kati Well-Known Member

Відповідь: Школи іноземних мов для найменших

Дівчата, а в Хелен Дорон ви куди водите? На Сихів?

4. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Але у Fast Track Kids ціна майже вдічі більша ніж у Хелен Дорон,напевно тому і така різниця у "площі" і "методиці".Ми майже рік назад були на пробному в Х.Д.-нам сподобалось,але пробне то не показник.вони ж попереджують що для вивчення мови дитині потрібно пройти 1 курс безперервно 8(здається )місяців.Fast Track Kids-я просто марила туда малого віддати,але мені щось до тисячи грн.нарахували -нам було задорого.Або я їх не зрозуміла або вони мене-але ціна нам не підійшла.
    Дівчата,хто водить туда діток, скільки ви платите в місяць(тиждень)?

• Подобається Подобається x 1
  5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Я в школу на Шевській (біля магазину "Знайка"), нове приміщення теж десь в центрі підшуковують.

• Подобається Подобається x 1
  6. Oddly

Oddly Well-Known Member

і ми ходимо в Хелен Дорон. задоволені.
    індивідуальний підхід, дитині цікаво. приміщення влаштовує (в приміщенні дитсадка на Південному). в групі - 6-7 дітей, група постійна
    методика себе така виправдовує саме для діток такого віку - які ще не вміють читати-писати і т.п.
    можливі мінуси - для батьків, які не мають часу чи елементарно бажання приділяти час дітям - бо вдома бажано повторювати все це з дитиною. принаймні включати диски чи допомагати грати ігри. для старших дітей - це не проблема, можуть і самі справитися. для молодших (вони, здається, мають дітей від півтора року).
    тобто, все суб"єктивно.
    але цього можна і не робити, просто прогрес буде повільнішим, але все одно буде.

але, є об"єктивні моменти - тут мета - не навчати англійської, а - ранній розвиток дитини через англійську мову - звідси і позитивні результати.

ми особисто (дитині 4 роки) результатом задоволені - він очевидний. дитина говорить фразами, вміє і знає, в якій ситуації їх природно застосовувати
    так що - рекомендую!

• Подобається Подобається x 10
  7. Олька

Олька Well-Known Member

Можете мене прибити, але не розумію я того... якщо дитина в 2 роки ще добре на рідній мові не говорить, для чого їй навязувати англ.? Я згідна, що англ. мова потрібна, але на все свій час! В мене купа прикладів дітей, які прекрасно в школі засвоюють англ. мову і ніхто до того їх нікуди не водив! Вибачайте, але я просто висловила свою думку!

• Подобається Подобається x 7
  8. Oddly

Oddly Well-Known Member

для чого вас прибивати? :xaxa: так ви не дізнаєтеся, для чого дитині пропонувати варіанти для всебічного розвитку. краще просто поспілкуватися.

я дозволю собі пояснити. мабуть, проблема і непорозуміння ваші виникають ось чому -

ніхто дитині нічого не нав"язує. саме в цьому і суть.
    ніхто і не стверджує, що дітей на ранню англійську водять для того, щоб потім у школі було легше - зовсім ні. як ви правильно підмітили - і прикладів також маєте багато - це ще не передумова, що дитина в школі краще чи гірше буде справлятися з іноземною мовою.

вивчення іноземної мови - це не тільки можливість нею говорити, писати, читати і т.п. Це ще і чудовий спосіб розширення світогляду, прекрасний засіб розвитку логіки (елементарної логіки мислення). а про зв"язок мислення і мовлення загалом і в деталях - навіть і говорити спеціально не потрібно. звичайно, в мовознавчі суперечки нам тут не треба вступати.
    та і мабуть ця спеціальна тема цікава буде тільки вузькоспеціалізованим фахівцям.

пояснити я все хотіла б не як лінгвіст (бо саме ним і є), а як мама.

наприклад, я вважаю, що конкретно моїй дитині такі заняття під силу, вони відповідають її можливостям саме зараз. я просто даю їй можливість пізнати ще один бік світу (як і музику і образотворче мистецтво). нічого нав"язувати я не буду. якщо за якийсь час дитині набридне, стане нецікаво - є варіанти або припинити, або (що найімовірніше буде в моєму випадку) - знайти нові можливості зацікавити дитину знову - нова школа, новий вчитель, новий підхід до навчання, новий колектив.

до того ж, повторюся, але - основна мета таких закладів повинна бути не навчити англійської, це має бути побічною, вторинною метою. головна мета - ранній розвиток дитини (але ще + за допомогою іноземної мови).
    діти, які ще не знають, або не зовсім знають, що таке вчитися, що таке колектив і конкуренція навчальна (що ми маємо в школі), приходять на заняття, де є такі ж, як і вони - для того, щоб веселе, захопливо і корисно провести час. вони грають рухливі ігри (м"яча, кеглі, хованки, біганки і т.п. ), логічні ігри (лото, знайди подібне, знайди відмінне), малюють, розмальовують, ліплять, вирізають, співають, танцюють, жартують, а вчитель там - один з них, активний учасник усього цього процесу, який непомітно ним керує - направляє, куди потрібно.

зрозумійте мене правильно, мені не платять за рекламу тієї чи іншої школи, мені б просто хотілося, щоб батьки краще розуміли потреби своїх дітей у розвитку - всебічному розвитку.

в наш час, коли ми живемо у світі, де інформація тисне з усіх боків, причому чим далі, тим інтенсивніше і більше, дитині вже з юного віку важливо вміти пристосуватися переварювати всю цю інформацію і адекватно сприймати світ і життя.

всі дітки дуже здібні - але не всі отримують можливість (в тому числі і від своїх батьків) вчасно і вдало розвивати ці здібності.

і якщо можна дитині в цьому допомогти - то чому б ні?! це ж головне завдання мами чи тата!

• Подобається Подобається x 8
  9. Олька

Олька Well-Known Member

Я з вами згідна на всі 100. Але є діти яким іноземні мови легко даються в будь-якому віці, а є інші, що хоч ти трісни ну не може та дитина це засвоїти. Наведу приклад: Мій брат (старший на 6 років), ну ніяк йому не йшла та французька (обоє ми вчились у 37-ій французькій), то я ходила ще в садік, а він в школу, десь в клас 4-5 і ну ніяк і моя мама наняла для нього вчительку з фр. мови, вона його вчила, а я з садіка приходила і просто біля них бавилась, мене це зацікавило і та вчителька почала нам обом увагу приділяти, то я, коли прийшла в 1-ий клас, на уроці фр. мови сама вже вчительці розказувала що до чого (ну звичайно елементарне, але в неї і так очі на лоб лізли) і вподальшому навчанні в мене зі всіх предметів було з 2 на 3 ледве-ледве, а зі всіх фр. предметів в мене тільки 5 було. І зараз я дуже шкодую, що не поступала саме на фр. філологію! Якщо мені укр. літературу треба було зубрити, то фр. мені вистачало на перерві один раз перечитати і я вже могла розказати на відмінно! тому мене в школі хоч і рахували за "двоєшніцу", але в мене завжди був плюс із-за іноземної. І мені ніколи не треба було репетитора з фр., а от з інших предметів мені і репетитори не помогли!

• Подобається Подобається x 5
  10. Oddly

Oddly Well-Known Member

от бачите, ви самі себе спростовуєте. можливо, якби ваш брат в дитинстві теж мав таку можливість - ненав"язливо, десь збоку бавлячись собі дістати інтерес до тієї французькою - все могло б бути інакше.

звичайно, ми всі говоримо про різні здібності у різних людей. але якщо глибоко аналізувати - то завжди можна в минулому знайти причини і пояснення, чому саме ці здібності людина має, а інших не має. тобто, правильніше, я думаю, буде сказати, які здібності розвинулися, а які так і не прокинулися.
    але це просто моя думка. хоча, переконана, що більшість погодиться.

ну, і звичайно, якби в моєї дитини зовсім не було здібностей до того, чим вона займається, я б просто шукала інші варіанти - розпробувати, що саме їй підходить. що я і буду робити - бо ж це тільки початок ))))

• Подобається Подобається x 6
  11. Олька

Олька Well-Known Member

Та і я з вами погоджуюсь. Але моя знайома привела свого малого (йому було тоді десь 1,2) тобто він крім мама-тато нічого не говорив, а вона його завела в англ. школу і сама з ним розмовляла тільки на англ. Мені наприклад було дивно, тому що дитина живе в Україні, ще не вміє говорити взагалі, а вона з ним не на рідній мові, а на англійській.... ну не розумію я цього!!!!!! І моя мала на наступний рік піде в спеціалізовану англ. школу, але я її не нагружаю, бо її і до читання-писання не заженеш, а ще і англ...... боюсь відбити охоту! Хіба мультики зараз включаю на англ., хоч якось увага привертається! і ще ми з нею дивились "Євробачення" і вона мене питає: мама, а на якій мові дядя співає: Я кажу: на англійській, вона: а про що? я кажу: я англійської не вчила, тому не знаю, от підеш в школу, будеш вчитись і будеш знати, а вона: я не хочу йти в школу..... не знаю що я буду з нею робити, надіюсь переросте ще за рік!

• Подобається Подобається x 4
  12. Oddly

Oddly Well-Known Member

так, звичайно, що забагато, то нездорово :8:

я колись читала якусь статтю в одному з журналів для мамочок - типу жінка вирішила проекспериментувати з дитиною - після її народження розподілила так - воан буде спілкуватися з дитиною виключно на англ., тато - на укр., а бабусі-дідусі - на рос.
    стаття описувала, що дитині вже десь 2 чи 3 роки, жінка ця насправді англійської не знала, тільки початковий рівень - спочатку вистачало - окремі слова називала і т.п., водила дитину в клуби, де водять своїх дітей іноземці, де б дитина спілкувалася в природному середовищі, потім і сама пішла ще на курси якісь, щоб краще вивчити англйську, щoб мати з дитиною, як говорити. і в кінці хвалиться - от, як гарно в мене все вийшло, дитина розуміє всі мови (ну, звичайно, тільки на певному рівні), але якщо хоче мені щось по секрету розказати (як доня мамі), чи проте, як їй щосьта мприснилося і т.п. - то робить це тільки на англ. мові!

мене ще тоді так обурила ця стаття! мама знущається над дитиною. дитина в найінтимніші моменти з мамою користується нерідною мовою. причому мама і сама її слабо знає - це ще невідомо до чого може призвести.

сподіваюся, в тої мами на пеному етапі бажання експериментувати вже набридло.

а щодо школи - я думаю, якраз такі різноманітні заходи - крім садка - тобто якісь заняття (не обов"язково іноземною мовою), а може іншого типу - але такі, куди треба ходити регулярно, в певний час, виконувати якісь завдання і т.п. , тобто такі, які нагадують вже школу по типу - дуже корисні - ніби готують дитину психологічно до школи, дисциплінують, можливо, якесь зацікавлення викликають іт.п.

13. Олька

Олька Well-Known Member

Та ми з вересня і збираємся йти на підготовку (ну це не зовсім підготовка, а при нашій школі школа для дошкільнят), там і будуть їх готувати до всього, бо з моєю дитиною, з тою програмою і з моїми нервами, я того не витримаю, краще заплачу гроші і тільки буду допомагати, а основним хай вчителі займаються!

14. Oddly

Oddly Well-Known Member

правильно - хто, на кого вчився, як то кажуть

вчителі хай і займаються - вони і вміють, і нерви на то спеціально треновані мають ))))

• Подобається Подобається x 2
  15. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

Я теж маю певне відношення до мови (фільольог ? :) ), і нас вчили не лише мову і все про мову, а як одне з основних - методику викладання мови і все, що з цим повязане. І на психології (зараз мені закинуть упереджене ставлення або совковий підхід) нам пояснювали, що найкраще іноземні мови починати вивчати з 3-х років (це не подавалось як єдино правильно думку). Дитина має перше навчитися мислити рідною мовою - і з цим я згідна. Тим більше, що в рік-два вона своєю мовою ще як слід не говорить. А після трьох зовсім не пізно :).
    Зовсім не обовязково ізольовувати дитину від інших мов - пасивно ми теж мультики дивимось різними мовами, але активно вивчати іноземні плануємо десь так з трьох рочків. До того ж дуже хочеться на цей час знайти (маю таку мрію :) ) викладача англійської, який був би native speaker - саме для закладення правильної вимови у дитини (про вимову вже згадувалось у цій гілці форуму). Ось таку маю позицію.

Спробуйте вчитися разом з донечкою! І їй буде цікавіше, зявиться бажання - і ви трошки вивчите мову. ;)

Останнє редагування модератором: 2 Серпень 2009
  16. bioland7

bioland7 Well-Known Member

Я прочитала в газеті, що якась анг.школа для дітей проводитиме безкоштовне пробне заняття для дітей в "Інтерсіті", може вже хтось ходив на нього?

17. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Це вже згадувана тут Helen Doron, те відділеня, що проводять заняття і на Сихові і Південному. Теж сьогодні побачила ту рекламу. От халепа :8:, мені ж до Інтерсіті тільки дорогу перейти..., наскільки б легше було під боком водити, а не в центр возити. Треба буде піти на пробне. Хоча все рівно це вже і ні тудим і не сюдим, пів курсу пройшли, та й мала до вчительки звикла.

18. irushka

irushka Well-Known Member

Я ніяк не можу визначитися зі своїм ставленням до ранньої англійської, бо згідна з обома сторонами. Але за моїми спостереженнями за дітьми знайомих якщо мама знає межу, то воно дитині не шкодить, а навпаки дитина тішиться зі своїх досягнень і почувається впевненіше, бо справді має можливість всебічно розвиватися.
    Постійно розмовляти з дитиною іноземною мовою для мене неприйнятно, бо, зрештою, з мовленням ми передаємо співрозмовнику і певну енергетику, а якщо ця мова не рідна, то гармонія вже порушена, енергетика інша, але поняття іноземної мови дитині в ранньому віці не зашкодить.
    Ми з чоловіком довго думали над тою англійською, але наразі зупинилися на плаванні і звичайним заняттям раннього розвитку. Повернуся до цього питання коли малій виповниться 3 роки.

19. Alinka

Alinka миється в бані

Підкажіть , а де на Сихові точніше знаходиться школа Хелен Дорон?

20. natka75

natka75 Well-Known Member

І хто водить туди дітей - яка у Хелен Дорон оплата в міс?скільки це занять в тиждень і по тривалості.дякую