Сегрегація в школі - добро чи зло?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Маруся-мама, 4 Лютий 2011.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я не знаю чи це питання заслуговує окремої теми, але он дивлячись недавно передачу Про що кіно, потім дізнавшись що в Пенсильванії проводиться експеримент щодо розподілу дітей на класи за гендерними і расовими ознаками і з того що в мого сина змінився вчитель (була жінка а тепер мужчина) у мене назріло таке запитання.

Чи вважаєте ви що вихованням хлопчиків повинні більше займатись мужчини, тобто вчителі які вчать хлопців на 70% повинні бути чоловічої статі.
    Ну і відповідно, чи потрібно розділяти класи за статтю, тобто хлопчики окремо а дівчатка оремо.

Чи варто провести так звану сеґреґацію в школі не лише за расовими ознаками а й за гендерними.

2. zetta

zetta Well-Known Member

Відповідь: Сегрегація в школі - добро чи зло?

за релiгiйними ознаками я б роздiлила , а так цiлком нормально коли рiзнi статi в однiй школi i класi.

3. maistrina

maistrina Загублений

Дивлячись на дівчат, які навчаються в одному класі із моїм сином - відповім "так", необхідно хлопчиків і дівчат навчати окремо.

4. Маруся-мама

Дякую за ваші думки.

Зменшувати контакт хлопців і дівчат в школі то я б не обмежувала, а он під час навчання, тобто під час уроку то я за те щоб дівчала були окремо, ну і відповідно більш здібні з більш здібними.

Але знову ж таки тоді постає інше запитання, чи наступним кроком не буде сепарація дітей за психологічними ознаками - всіх непосид разом, хворих разом...

А тоді як?

5. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

На мою думку, це абсолютно нормально, коли в одному класі є і дівчата,і хлопці. Однак - що дуже важливо! - необхідно вже у молодших класах забезпечити окремі роздягалки для хлопчиків і дівчаток. А то моя племінниця - другокласниця одного дня мало не впала в істерику і заявила, що на фізкультуру більше не піде. Причина - молодші класи роздягалок у школі не мають, і дівчаток,і хлопчиків вчителька змушувала перевдягатися у класі, всіх одночасно. Результат - багато хто з дівчаток перевдягатися соромився, а хлопці кепкували з їхньої, за перепрошенням, спідньої білизни. То чи це нормально? А враховуючи рівень розвитку сучасних діток, можливо, справді краще, щоб вчилися разом, але у таких питаннях, як туалет, переодягання і т.п. щоб у кожного була своя територія.

6. zetta

zetta Well-Known Member

якщо зменшити кiлькiсть учнiв в класi, то й вiдстаючих дiтей зменшиться.

не дай Боже щоб до такого додумалися. Жорстокiсть i так якась дика, а якщо iзолювати хворих то тi в свому хворому свiтi ше бiльше захворiють, а здоровi будуть позбавленi прикладу до спiвчуття, доброти i тд.
    Бiльш здiбних i так в школах трохи вiдбирають i формують в окремi класи. Тай деякi школи встановили неформальнi тести для першачкiв за якими в першу чергу приймають найбiльш здiбних.

Останнє редагування: 4 Лютий 2011
  7. Маруся-мама

Ну це обов’язково, бо діти в такому віці вже повинні мати право на своє приватне місце. Вчительок треба вчити, щоб хоча б вивела хлопчиків з класу на час коли дівчатка переодягаються. Вчителька хотіла час з’економити?

От і я про це саме задумалась. Ажде дитина не винна що у неї певні хвороби, скажімо з певних причин вона не може сама ходити і мусить бути на візочку, але розумово вона аж ніяк не гірша інших матолків які гонять по-коридорах і збивають з ніг дітей.

8. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Знаючи наших, діти за гроші би потрапляли в ті класи, куди б захотіли їх батьки (е, звісно, не стосується гендерних ознак:)) Так само, як і зараз, в багатьох школах вважається, що найздібніші, "найсильніші" діти зібрані, припустимо, в "А"-класі. Відповідно батьки не надто здібних дітей намагаються і їх туди ж. А вже справді здібні діти можуть туди і не потрапити, через відсутність грошей у батьків, чи вже просто через брак місця в класі.

9. Oddly

Oddly Well-Known Member

не варто. і крапка.

а про окремі роздягалки для дівчаток і хлопчиків - то не сегрегація, то необхідність і право на приватність. а то ще окремі чоловічі і жіночі туалети можна назвати сегрегацією.

так і породжується і живиться будь-яка нетерпимість до чогось чи когось іншого.
    мусульманин ти чи буддист - то не стосується того, чого ти прийшов до звичайної школи (я не маю на увазі спец. шкіл з релігійним нахилом). тоді це означає, що і на одній роботі можуть працювати тільки католики, чи тільки протестанти, чи тільки ті, хто сповідує іслам. і громадський транспорт туди ж. і інші громадські місця.
    кого не влаштовує, що його дитина буде вчитися в одному класі з дітьми інших релігій - то може підшукати відповідну школу, тобто не громадську, не загаьноосвітню, чи як там вони в різних країнах називаються.

і в родині тоді як? дівчаток повинна виховувати тільки мама? а хлопчиків тільки тато?

вчергове виглядає на те, що деякі суспільства полюбляють крайнощі.

10. Маруся-мама

Навіть думки такої не було і не в окремих туалетах справа. Це навіть не обговорюється чи піддається сумніву, що тут відокремлення повинно бути.
    Мені йшлось лише про академічну сторону медалі!

11. Oddly

Oddly Well-Known Member

то я розумію.
    але там хтось далі приклади наводив.

взагалі-то, у нас в країні це питання зовсім не гостре.

12. Маруся-мама

Можливо це і крайність, як вам здалось і багатьом це не сподобалось, що є цілком зрозумілим, адже ми живемо в час глобалізації і повертатись назад в рабовласницьке суспільство, ну або щось що таке нагадує було б недоречним і глупим.

Тепер що до сім’ї. Ніхто не говорить що дівчатка повинні мати спілкування лише з жінками а хлопчики лишень з чоловіками. Просто припускається думка, що може для кращого виховання хлопців поза родиною, бо тут не піддається сумніву що повинен бути тато і мама різної статі, а не одностатеві. А он в школі, для кращої самореалізації, ну чи для доброго прикладу, чи що... власне в школі більше мужчин вчителів а не лише жінок. Думаю що ситуація не дуже змінилась і в школах і надалі в більшості вчительки жіночої статі.
    Ось в чому запитання а не в тому щоб розділяти родини, хоча в деяких релігійних общинах є сильний гендерний розподіл власне в родинах.

---------- Додано в 18:37 ---------- Попередній допис був написаний в 18:36 ----------

Ну як не гостре, то чого передача була про те що в школі замало мужчин?

13. Oddly

Oddly Well-Known Member

я так думаю, того, що у нас ця професія традиційно "нечоловіча".
    але важливішим фактором є те - що малоприбуткова. тому чоловікам би пасувало думати про набагато прибутковіші сфери зайнятості.
    а от про такий момент, як потреба виховання хлопчиків більше чоловіками - то мені виглядає як один із штучно притягнутих аргументів. для України, звичайно.
    хіба насправді, чоловік має покликання до педагогічної діяльності.

чому у нас показують репортажі чи передачі проте, як десь там унікальний випадок, що в якомусь дитсадку - вихователь-чоловік? Що в цьому унікального і надзвичайного, що він чоловік? хіба не головніше, що він любить свою роботу і добре її виконує?
    але ні - у нашому суспільстві такий стереотип унікальності щодо професій.
    думаю, і тут з цієї ж опери.

14. Маруся-мама

Біда, тай годі. І тоді все зводиться до "успішності", читайте мані-мані, а не до того чи хтось свою роботу робить добре.