Що Ви в житті скуштували найсмачнішого?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем atma, 20 Лютий 2011.

1. atma

atma New Member

В ресторан зайдеш хочеться щось новеньке скуштувати, вибиреш по пораді офіціянта, виходить: вечір пропав, гроші викинула, неприємний осад залишився.
    Пропоную тему де можна поділитись враженнями, та назвою таких блюд які все життя згадувати будеш.
    Мій чоловік недавно скуштував Болонську "Лазанью" зі шпинатом. Сказав що коли їв згадував що смачнішого в житті їв? Не згадав. Сказав що це геніальний кулінарний витвір з божественним смаком.:good:

Останнє редагування модератором: 20 Лютий 2011
  2. Kasia

Kasia Well-Known Member

Відповідь: Що Ви в житті коштували найсмачнішого?

цікава тема. треба подумати.

3. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

перше, що прийшло в голову - це моєї бабці пляцок з трускавок. Ну їла і в інших місцях такий тортик, але от моєї бабці - ну найсмачніший для мене! :girl_tender:

а так то справді ще треба думати))

4. Gajka

Gajka Well-Known Member

недавно була на селі, їла домашню копчену ковбаску, насправді відчула смак дитинства і запах димку

5. atma

atma New Member

6. Kasia

Kasia Well-Known Member

я люблю найбільше різноманітні закуски. тому не можу сказати що їдла дуже смачну рибу чи мясо.
    а от щось типу смачних салатів, смачних нарізок з домашіх мясних виробів, грибочки, холодні нарізки риби чи сиру, мікроскопічні канапе, і т.д. - то до мене. а ще я люблю заливне- різне.
    з останнього - це салат з вугром з китайського ресторану.

а ще колись на Синевирі їла дуже смачну юшку з білих грибів. але то я була страшенно голодна і змерзла. може тому так смакувало:girl_haha:

7. Orman

Orman Модератор-бомба

8. bora

bora Well-Known Member

Відповідь: Що Ви в житті скуштували найсмачнішого?

Тоді потрібно не лише стравою ділитися, але й закладом. Кожна страва залежить найбільше від кухаря. А ще є така річ, як смаки. Чи кожен зважиться бодай спробувати живі устриці (наприклад, в Делісі), які хтось дуже любить?)
    Хоча.. З того, що згадую найчастіше...Колись я їла в Брістолі молочне порося з гранатовим соусом. Брістоля не стало і з того часу (а це вже багацько років) жоден кухар не зміг для мене відтворити ту страву.
    Або згадати хорватські ресторани - всі вони однаково чудово готують свою топову страву - напівсирого кальмара на грилі. Чи знайду я подібний продукт у Львові? Сумніваюсь, але вже бачила він є в меню Зе гриль - то наступна моя спроба буде там.)
    З легких перекусок тепер полюбляю зупу-капучіно з грибів в Б"янко-Россо. Але знаю людей які б такий солений крем з вершками - не зрозуміли.))
    А моя любов до звичайних стейків..і то тепер тільки в одному закладі - найбільша. ой грішу такою сильною прихильністю.)) але це те, що піднімає мені настрій стовідсотково, моя нереальна насолода.)

Останнє редагування: 20 Лютий 2011
  9. atma

atma New Member

Цілком вірно, е такі кухарі які мають талант зіпсувати страву з одних смачних інгрідіентів.
    В Ялті е піцерія де повара Італійці, випускники академії піци яка в Мілані, вони готують таку піцу що хто пробуе відзиваються так: "смачнішої піци не пробував" або "навіть не думала що так смачно можна приготувати піцу" мені подобалась піца "Паперончіно"
    Але коли я прочитаю враження форумчан то віддам перевагу Вашому смаку та виясню в офіціанта як вони готують тоді зроблю свій вибір.

10. Ольга

Ольга Well-Known Member

а я обожнюю датські булочки з яблуками з "Вероніки", часто згадую їх смак!:girl_tender:

А другий смак, якого не можу відтворити - суп з китайсього кафе, яке колись було на Чупринки (часто там обідали у робочий час, суп гарячий і гострий, смак неймовірний, сиджу і рецептори на язику з розуму сходять)

11. Відповідь: Що Ви в житті скуштували найсмачнішого?

То часом не кафе на перехресті Вітовського-Коперника-Нечуя-Левицького-Сахарова-Гвардійська?
    Теж там минулого року частенько обідала китайською зупою з рисовими коржиками. Смачнішого супу ще в житті не куштувала :nyam2:
    Шкода, що це кафе закрилося..

12. Ольга

Ольга Well-Known Member

ні, то власне було на Чупринки - початок вулиці, і було то 6 років тому... і досі хочу ще :)

13. atma

atma New Member

Як зупка називалась може згадаете, хочу скуштувати? Я не ім м"яса, море продуктів, птицю, яйце, вони в зупку не входять?

14. Ольга

Ольга Well-Known Member

назви не памятаю, але яйце там було, чорна густа зупа, страшна на вигляд:girl_blum:

15. La esposa

La esposa Moderator

А я залишаюся "вірною" печінковому торту :girl_haha: банально, але так є :)

16. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

О,я приєднуюся до любителів печінкового торту!! А ще печінкові котлети-то напевно спогад з дитинства,тато все робив,такіі смачні.

---------- Додано в 11:52 ---------- Попередній допис був написаний в 11:48 ----------

З такого,що найбільш запам'яталося-піца в Італії,де її печуть в печі. Стейк по-англійськи в Дрездені,правда я замовляла трохи більше припечений,бо інакше був би майже сирим..Але дуууж смачно. Суші різні в японському ресторанчику в Утрехті.То була смакота!!
    У нас у Львові мені найбільше подобається в Цукерні яблучний штрудель з ванільним соусом.Мням.

17. Solomi

Solomi New Member

а мені важко відповісти однозначно

пам"ятаю на початку 90-х років - це були жуйки
    на початку 2000 років - німецькі шоколадки і шоколадні трюфелі

зараз мабуть мигдальне печиво без борошна, куштувала в Цукерні ( а потім вдома навчилась)

18. Vероніка

Vероніка Never give up

+ 1 до любителів печінкового торта. :girl_yes:

19. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

а мені до вподоби смажене морозиво :girl_blum:
    у Львові було смажене в кукурудзяних пластівцях, а в Петербурзі в бісквіті! де зараз воно в меню є- не знаю, нажаль.

20. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Люблю торт "Біла акація", але той, що на хлібзаводі печуть. Так з дитинства той смак для мене один з улюблених!!)та спражні заварні тістечка. Мням-мням!!
    А ще люблю вареники з вишнями. Гину за ними!!))