що робити коли дитина "заходиться"?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Socorno, 9 Травень 2011.

1. Socorno

Socorno New Member

Дівчата може хто знає що з цим робити? Нам 2рочки,почались якісь припадки:через дурницю спочатку плаче, потім мліє,синіє,зупиняється дихання на декілька хвилин, а здається ціла вічнісь,тіло мякне,ніби напів- обморок, потім вдихає повітря ,робиться дуже млява.Таке в нас було 3 рази але дуже давно,а сьогодні знов повторилось.Може хтось зтикався з таким?

2. Alma

Alma New Member

Відповідь: що робити коли дитина "заходиться"?

Моїй донечці також 2 рочки. Інколи буває таке, що починає сильно плакати, так, ніби без звуку, закочується. Синіє трохи і не може вдихнути. Але то на пару секунд. Я колись читала, що треба або легенько шльопнути, або вщипнути, або холодною водичкою обтерти. Певно, суть в тому, щоб таким міні-шоком привести до тями. Я так роблю, але не впевнена чи тО помагає, чи просто доня сама собою заспокоюється. Але то справді страшно, особливо перший раз, коли не знаєш що робити. І мені цікаво, чому то так дитина заходиться? Одні діти просто плачуть: голосно, пронизливо, а інші - ось так зразу заходяться...:girl_cray:

3. Darcy

Darcy Well-Known Member

В мене таке було в дитинстві, мама розказувала... То мене треба було шльопнути, щоб я відійшла.... Мама навіть до лікарів ходила, сказали, що до 3-х років нічого не робити, і я просто то переросла.

4. Nespljushka

Nespljushka Active Member

У моєї Юстинки також були такі випадки. Памятаю вперше також десь у 2 рочки, вона впала з крісла, а я була в іншій кімнаті, і чую, що вона не плаче. Я до неї, а вона очі закотила і лежить - губи синіють, зуби стиснені... В мене почалась паніка - кричу до неї, трясу нею, запхала пальці в рот, розтиснула зуби і притиснула язик, так як на рвоту. Тоді вона почала кашляти і відійшла. Було декілька таких випадків. Дякувати Богу, переросла.

Краще нехай дитина плаче, бо за ту хвилину, поки дитина вдихне повітря, то стільки переживеш і передумаєш, що здається, що то вже невідомо скільки часу минуло.
    Питалась нашої лікарки, то вона казала, що нічого з тим не зробиш, дитина мусить перерости.

• Інформативно Інформативно x 1
  5. Viktorina

Viktorina New Member

У нас таке було із сином,як пояснили мені лікарі , що при народженні був порушений кровообіг,відповідно порушився приток до легенів,коли дитина починає сильно плакати закриваються легені.То мені порадили в такий момент брати його на руки підпашки і підняти так, щоб грудна клітка розпрямилася(трошки вище себе) , щоб можна було подути сильніше дитині в личко(вона вхопить повітря), тоді скоріше відкриються легені і вона почне дихати.Треба старатися, дитину заспокоювати ,не дати доходити до стану "захлюбу",бо звичайний плач таке не повинен спричиняти. :girl_sad: Звичайно спочатку є кволість , бо все ж порушилося , але це переросне, принаймі у нас це перейшло, дуже вже в такі секунди хвилюєшся , просто вічністю стають.:girl_cray: По вашому опису, думаю , що так є , як було в мого сина.А взагалі порадьтесь з вашим педіатром.

6. levandivka

levandivka З яйцями...

А що у вас з вакцинацією..?

Води не було, щоб "відлити"?

7. Orman

Orman Модератор-бомба

та бачите тут ще й

я 99,9% знаю ким і як він був порушений.

8. Socorno

Socorno New Member

Дякую всім хто відізвався.Сьогодні були у педіатра і нам сказали що бажано піти на енцефалограму мозку.Як щось будемо знати то обовязково поділюсь.

---------- Додано в 15:19 ---------- Попередній допис був написаний в 15:11 ----------

Дивні у вас жарти пане Левандівка (Води не було, щоб "відлити"
    древній засіб виведення з ауту) З вакцинацією все добре усі прививки по віку ми маємо.А такими засобами древніми пробуйте своїх дітей чи внуків виводити з АУТУ .

9. olerusya

olerusya sweet candy ;)

10. Orman

Orman Модератор-бомба

а що краще "шльопати"?
    невідомо хто дивний.
    тут якраз все закінчиться - картина склалась

11. Socorno

Socorno New Member

Взагалі то і шльопати не треба, і води теж не треба.Всього- навсьго потрібно дитину заспокоїти ,погладити,бо ці звірячі методи навпаки відстрочують вдох повітря:girl_curtsey:

12. Dolma

Dolma Well-Known Member

власне, вам натякнули, що котрась із прививок могла спричинити вам таку біду...

донька моєї подруги заходилась, зараз їй вже 3,5, здається пройшло само.

боюся, що лікарі добряче заробляють на наших дітях... енцефалограму зробити можна, але не поспішайте слухати всього, що вам скажуть лікарі. інколи краще навіть древні засоби...
    в будь-якому разі - удачі вам!

13. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

В мене було один раз з Андріаною, то «шльопати» їй не помагало, і холодна вода також... моя мама запхала їй два пальці в рот щоб відкрити дихальні шляхи. Було один раз!

Наступні рази коли починала дуже плакати я її просто брала на руки, притуляла і брала на двір, щоб відволікти увагу. Єдине що допомагає - зразу переключити увагу на щось що дуже любить, але не те чого вимагає в даний момент. Інтонацію голосу змінити обов’язково і говорити до неї загадково. Мозок переключається і не доходить до того що заходиться і синіє. Правда, коли плаче то до бабці не йде. Ніхто не може її заспокоїти, тільки я.

14. Улянка

Улянка Well-Known Member

Ну на рахунок "звірячих методів" не треба. Ви як втрачаєте свідомість і вас по щоках плескають щоб до тями привести, то це звірство? Чи краще сидіти і гладити? В моєї дитини заходження були до 2,5 років. Часом було й 2 рази на день. Помітила, що в основному були заходження, коли ліз новий зубчик. Якщо вловила ще перед тим як дитина зайшлась, то допомагало дмухнути на неї. Часом помагало водою холодною в обличчя похляпати, а часом і щипати й плескати о щічкам приходилось. Як дитина зайдеться і втратить свідомість й хвилини три нічого не допомагає, й нема дихання, то гладженням багато доб"єтесь

15. natorella

natorella Well-Known Member

то може воно якось з точки зору невропатологів називається інакше?
    бо заходиться - то хіба водою вмити і заспокоїти

16. Улянка

Улянка Well-Known Member

Ні, це те саме заходження. Одна дитина може ревіти і ніби перебій дихання на долю секунди, і цю дитину при плачі і всхлипуванні можна погладити і заспокоїти і їй це допоможе. А іншій

Доречі, коли з донькою траплялись такі ситуації, то чула, що це може спричинити ріст зубів і брак кальцію в організмі, але хіба пошукаю ту статтю, що тоді читала. Бо дійсно, коли всі зубки виросли, то ці "заходження" пройшли одразу

Ось про кілька видів "заходжень" надибала в Комаровського

Останнє редагування: 11 Травень 2011
  17. Nespljushka

Nespljushka Active Member

Не уявляю собі як би я сиділа і гладила, коли в неї сині губи і вона не рухається...
    Це про наш випадок. І перша думка яка в мене була, коли Юстя подала: Хоч би заплакала!

18. natorella

natorella Well-Known Member

я мала на увазі терміни. бо автор пише - заходиться. мій малий заходиться, коли впав і починає вильно плакати. тоді тишина і за пару секунд аж чути крик. і крик приступоподібний. то він - заходиться

а те, шо описуєте ви і автор - то якраз
    тому треба розділяти одне від другого!

19. Улянка

Улянка Well-Known Member

Автор описала таку саму ситуацію що й я:
    Це і є те що в народі називають "дитина зайшлась від плачу", а невропатологи-афективно респіраторними приступами.
    Я назву кинула власне тому, що в інтернеті по ній можна знайти достатню інформацію що робити і як діяти.

20. Nata

Nata Well-Known Member

Ну... Дмитро у мене кесарський, без жодного щеплення, а час до часу заходиться.
    Також не все однозначно: недавно вийшли гуляти, під під"їздом впав, встав, пробіг кілька кроків, почав ридати, одразу зайшовся, потемнів (навтіь не посинів як звично, а чомусь почорнів) і почав мліти. Незважаючи на те що тримала його на руках, цілувала і заспокоювала.
    У нашому випадку треба стукнути по дупі і все проходить (ага, отака я варварка луплю дитину котра плаче :)). Читала що такий стан минає до 6-7 років, чекаю...