Самодостатність і подружні стосунки

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем AilataN, 18 Червень 2012.

1. AilataN

AilataN жива

Відповідь: Мистецтво бути дружиною

чому так? не потрібен жінці фінансово успішній чоловік як трапочка, зовсім ні. Це якісь пережитки. Жінка, яка успішно працює ( реалізує себе , неважливо як) не потерпить біля себе "ніякого" мужчину. От якщо брати фінанси за головне, то тоді чоловік може відчути себе непотрібним, бо в нього не просять грошей.)))Як на мене то якраз такі чоловіки- слабкі, бо відчувають свою перевагу над жінкою завдяки більшим матеріальним вкладенням у сім"ю. Якщо чоловік потрібен жінці не тільки для фінансової підтримки, і , якщо чоловік не старається прив"язати до себе жінку на фінансовому підгрунті, тоді все ок.
    що поганого , якщо жінка є зреалізована в професійному плані? Нормально сім"її співіснують з такою "проблемою". Можу показати/розказати про багато таких сімей. Чоловіки у цих жінок не менш достойні, ніж самі жінки.
    Мені здається, що ситуація навпаки ( коли жінка рулить , а чоловік шматочка)- диковинка.

Останнє редагування модератором: 20 Червень 2012
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Про пережитки минулого можна би говорити, але природа бере своє. Людина досі поводиться за тим, як було в печерні часи.
    А, то гарно, бо я все думала, які жінки придумали приказку про "три кути" в хіта і про "жінку-шию". А такі не існують, виявляється. Аж від серця відлягло.

Останнє редагування: 20 Червень 2012
  3. AilataN

AilataN жива

Жінки взагалі багато чого " придумали". Як і чоловіки, зрештою)))
    В печерні часи може все й так було , то невідомо, тільки припущення))), але на разі серед інтелігентних, свідомих, загалом нормальних людей, я б сказала середньостатистичних, бо таки є їх більшість, такі приказки викликають тільки розуміючу посмішку)))
    А ще в печерні часи орієнтувались на запах і час міс.циклу. Орієнтуймося?

4. Liliyah Romanova

Інстинкти, реакції, навіть будова мозку, що формувався під впливом власне перших простих укладів, не змінилися. ;)
    О, це відкриття. А ми не керуємося запахами? :shok: Ми навіть на частини тіла звертаємо увагу так само, тільки щодо підсвідомих причин не завжди свідомі. І вплив місяця нікуди не зник. Радше відбулася втрата зв'язку з природою, як зовнішньою, так і власного тіла.

5. AilataN

AilataN жива

Не намагаюсь бути "відкривачем очей", але мені думається, що десь на підсвідомому рівні ми керуємося запахами, але не повністю покладаємось , не орієнтуємось на такі сигнали. Власне:
    це дуже погано? Потрібно намагатися вернутися в печери? Навіть якби захотіли, то би не змогли вернутись, орієнтація вже не та, втратили))
    Багатьом чоловікам подобається , що біля них жінки соціально адаптовані, фінансово незалежні, успішні ( отакі безсовісні), і зовсім не через гроші .

Йшлося про отаке:
    То як , виходить, що з успішними жінками можуть жити лише альфонси? Це звучить так само, як і " якщо чоловік багатий, то з ним жінка тільки через гроші, не інакше".

6. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

на днях мої співробітниці саме підняли таку тему ,і що вам скажу, більшість не аби як гордиться своїм головуванням. Я намагаюся зрозуміти ... то в силу характеру ? обставин ? (повоєнне покоління вимушено виховало своїх дочок по принципу "покладайся тільки на себе") , менталітету? як спосіб самоствердження? Більше того, моя мама теж тримає віжки правління, і хоч як би нарікала, ситуація навряд чи має шанс змінитися.

Звідки роги ростуть?

7. AilataN

AilataN жива

Мені в цьому бачиться зовсім не головування. Це такий спосіб прикрити лінь і паразитизм своїх чоловіків. Мовляв, я як сказала так і буде, я його і туди і сюди, він мене слухає. Насправді ті жінки б хотіли мати сильного (вірніше сильнішого за себе ;)) поряд, але змінити нічого вже не можуть, от і гордяться своїм " головуванням", а що залишається робити?

Є різні, та я писала саме про стереотипність таких думок. Не всі є з багатими тільки через те, що вони багаті. А також у багатих людей є маса достоїнств, як не дивно, за які можна їм стерпіти присутність фінансового благополуччя))))

8. Orman

Orman Модератор-бомба

але чомусь ці жінки завжди вибирають "шмат". Це я про таких говорю що вже по кілька раз заміж сходили. І все на ті ж граблі.

Вони хочуть такого щоб ним маніпулювати застосовуючи "жіночу хитрість" - ну й перехитрили ... самих себе.

9. Sertce

Sertce Member

А ще є жінки- лідери. Я наприклад. Я майже ніколи не дозволяю шоб мною xтось керував, рулив. Максимум що я можу дозволити в сім'ї- то рівноправ'я. А щоб мною муж керував, вказував шо я маю робити і коли?! Щоб я була від когось залежна? Ні. Це не для мене. Послyxаю і виконаю, якшо попросить, но приказним тоном-ніколиии!

10. Orman

Orman Модератор-бомба

суперечності не бачите?

ну і не зрівнюйте ситуацію "чоловік-голова сім"ї" з домостроєм

11. Sertce

Sertce Member

До Орман:
    рівнправ'я для жінок мого типу - прийнятно, а лідерство мужа внапряг.

12. AilataN

AilataN жива

А чому так? Чому саме виникає у вас спротив ?
    Що для вас значить "незалежна"?
    Вивищуються на фоні недосконалостей партнера. Примітивний і самий простий спосіб. Сама пройшла через таке)). Добре, що вчасно схаменулась і почала вдосконалюватись працюючи над собою, а не над кимось.

13. Liliyah Romanova

І тепер вважаєте, що всі пройшли такий шлях, як ви?
    Якщо жінка самодостатня, чоловікові з такою буде некомфортно. Я вже колись писала про приклад свого колишнього боса. Мав жінку освічену, розумну, яка допомагала йому з його фірмою, потім сама почала свою, а він не витримав і її покинув. Зараз має другу жінку, просту, дуже привітну, без особливих амбіцій, зразу йому дитину народила (у першої на це ніколи не було часу). І він, який завжди боявся з людьми говорити, затинався, виглядав шалено невпевнено, раптом став дуже відкритим, жартівником, шукає компанії людей, а не уникає їх. А його перша жінка зараз має хлопця, який нагадує диванного пролежня. І виглядає дуже щаслива. :dntknw:
    То ви не мені очі відкриваєте, а свої міцно заплющуєте. ;)
    То так здається, що вибір партнера є на всі 100 свідомим. Там хімія грає неабияку роль. А ще плюс підсвідомість...
    Розірвання з природою відбулося не в тому плані, що ми більше не поводимося, як ссавці, а в тому, що ми це в собі заперечуємо й не хочемо того в собі бачити. Однак воно є й нікуди від того не подітися.

14. Just me

Just me Member

Лілю, чи Ви хочете сказати, що проста неамбіційна жінка буде кращою супутницею чоловікові, ніж самодостатня? Бо як на мене, самодостатньому чоловікові потрібна самодостатня жінка, бо він почуває себе впевнено і йому не слід доводити самому собі, що він сильніший за іншу особу. Я не є емансипованою особою ані на краплю, але вважаю, що чоловік і жінка мають рівнозначне право та можливість на успіх, успішному чоловікові треба мати реалізовану жінку і навпаки.

15. AilataN

AilataN жива

Ні , не вважаю))) Мій шлях взагалі трудно комусь пройти))).
    в таких проблемах , як вибирання "шмат", або роблення "шмат" з цілком нормальних чоловіків керуються саме такими, примітивними прийомчиками.
    Хм. Добре, може я не так розумію слово " самодостатня"? Що таке самодостатня.

Він би її покинув, навіть якби вона не займалась такою активною діяльністю, вона просто його давила, з самодостатністю не бачу нічого спільного. Якраз давлячі люди, як на мене, не є самодостатніми, бо реалізуються за рахунок когось.
    Дуже розумно поступають люди, які хоч якось стараються аналізувати і саме "вибирати", а не керуються цілком інстинктами. Свідомість потрібно включати, якщо хочеш мати свідоме життя.

16. Liliyah Romanova

Ні, я хочу сказати, що жінка має бути впевнена в собі, якщо вона "самодостатня", то їй нікого не треба.
    Самодостатність не передбачає партнера поруч в принципі. Вона, самодостатність, перемеле будь-кого поряд. І як на мене, самодостатність - це лише захисна маска для комплексів або якихось ран.
    Успішність і самореалізація - це зовсім інше. Вони відносинам не заважають.

17. Just me

Just me Member

Як Вам сказати... Так, самодостатня людина не відчуває крайньої необхідності в інших. Це не комплекс, не спроба його приховати, не результат життєвих досягнень чи праці над собою, це риса характеру. Знаю таких. От, мій покійний дідусь. Він собі скільки його пам"ятаю забезпечував свою життєдіяльність сам, йому самому було весело, цікаво, він жив гарним повним життям, мав з бабцею двох дітей і міцне подружжя - одне на все життя. Люблю й досі його до нестями, хоч його вже 7 років немає. Він ніколи ні з ким не сварився, але любив мати свій життєвий простір і до останнього його обороняв. Не слід сприймати самодостатність зі знаком плюс чи мінус, це те саме, що спонтанність чи соціалізованість - комусь добре, а комусь погано.
    Нормально, що комусь портібний успішний та реалізований партнер, а комусь - тихенький та простий. Ми всі різні. Головне, щоб зустрічали один одного правильні люди.

18. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Ну,нарешті,достойний висновок)

19. AilataN

AilataN жива

Фуух, ну хоч то добре)))

20. Liliyah Romanova

Ну так, це психологічний тип еґоцентричної особи. Я чудовий, мені нікого не треба, причини проблем - в інших. От тільки ця поведінка є рядом захисних реакцій, які виробляються внаслідок пережитого в дитинстві й подальшому житті. Такі люди не вміють дозволяти іншим себе любити. І самі не дуже вміють любити також.
    І де ж тут самодостатність? Бабця жила сама з дітьми, чи таки він з ними жив і був добрим чоловіком і батьком?
    Мабуть, ви інакше розумієте слово "самодостатність" ніж я. Я мала на увазі ось це значення.
    Інші поруч із такою людиною - нещасні, бо вони чуються зайвими, непотрібними, навіть такими, що заважають, надокучають.