Режим для немовлят: за і проти

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем tanchyk, 1 Жовтень 2009.

1. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Багато хто зараз вважає, що дитині режим не потрібен, коли хоче тоді їсть, коли хоче тоді спить. Цікаво дізнатись, а як у вас з режимом.

2. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: Режим для немовлят: за і проти

Режим потрібен, але такий, як встановить собі сама дитина, а не мама!!!

• Подобається Подобається x 19
  3. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

неодмінно потрібен.
    моя мала собі сама його встановила, а я вже підлаштувалася і нам так добре. коли пробує змінити собою ж встановлений режим то страюся їй нагадувати шо вона має робити і все :)

• Подобається Подобається x 5
  4. DolceVita

DolceVita Well-Known Member

Дійсно режим з грудним маля саме собі обирає,а вот з твердою їжою режим потрібний і його встановлює мама

• Подобається Подобається x 2
  5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

В нас режим більш-меньш вималювався десь починаючи з 4-го місяця.... до того було що завгодно і коли завгодно, а потім трішки мала призвичаялась до певних годин, і я якось трошки підлаштувала її, трішки підлаштувалась сама....
    Тепер в нас режим практично погодинний +/- пів годинки. Мала вже звикла і мені дуже зручно, можно хоч день спланувати.

• Подобається Подобається x 8
  6. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

І в нас режим встановила Христинка. До початку прикорму режим полягає лише в тому, коли дитина спить. Після початку прикорму я теж годую Христину не у визначені години, бо зазвичай Кнопа прокидається біля 8,00, але іноді і до 10,00 може спати. Відповідно, в таких випадках сніданок і подальші годування зміщуються.
    Встановлений дитиною режим насамперед допомагає батькам знати, чому дитина вередує (наприклад, спати хоче), коли краще йти гуляти і з коліжанками зустрітися

• Подобається Подобається x 7
  7. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

У нас спочатку режиму не було, синок їв коли хотів, спав так само. Вже майже місяць я дитині змінила режим. Встає зранку в 7(сам) і бавиться до 11 год.(два дні "помучила" ), в 11 лягає і спить і до 13-13.30, а потім з 16 до 18 год. І так він спить два рази на день, до того спав по 5 разів по 15-30 хв. Тепер я встигаю щось зробити, або навіть з ним поспати, і синок добре висипається і цілий день має настрій, і я не замучена і все встигаю.
    Тому я за режим, хоч поки не мала дитини, вважала, що він не потрібен.

• Подобається Подобається x 4
  8. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

режим...от тут мене напевно "понесе". В мене дитина з перших днів на режимі, за що щиро дякую чоловіковій мамі...то все вона наполягла, я тоді була затуркна, після пологів, і "пішла на поводу", повірила, і Ви мені не повірете, але вже майже 11 місяців ми з донечкою живемо "в режимі". Перше я її, чи то вона мене, привчила до режиму - їсти по годинах, спати по годинам, гуляти. І я не пожаліла, коли мала спить, я спокійно займаюсь своїми справами, прибираю, готую...і т.д. Живемо супер пупер!!!

• Подобається Подобається x 7
  9. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а у нас зовсім інший режим:)))коли мама-тоді і маля! треба мамі в гості,доцю в слінг.і там ми їмо,спимо (або не спимо). у нас режиму не має,у мене є приблизні здогади,коли дитина захоче спати чи їсти(хоча у нас педприкорм,їсть вона тоді,коли і я,а коли вона хоче цицю-то підходить і просить її).єдинне,що у нас режимне,то вечірній сон-між 21 і 21.30 вона відрубується(деколи раніше,деколи пізніше).але не тому,бо режим,бо година і ми так робимо,а тому ,бо дитина в той час хоче йти спати і ми йдем!!!!
    і якшо мацьопа не буде хотіти спати(як сьогодні наприклад) я її присипати,заставляти не буду і не роблю.я ,в принципі ,беру її в слінг,шоб вона тоді просто відпочила від біганини-хоче засипає,не хоче-відпочине і далі "понєслась".
    я взагалі не розумію навіщо якісь режими????ше вистачить їй в дорослому житті тих безглуздих рамок.най живе і насолоджується життям,течією часу.
    Вважаю,задача мами,вміти по дитині розуміти коли вона хоче спати,їсти,і підлаштовуватися під неї,а не навпаки!для того ж ми і мами,а не няньки

• Подобається Подобається x 11
  10. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Так, але якщо дитина хоче спати, їсти, гуляти приблизно в один час, то режим сам виробляється.

11. natorella

natorella Well-Known Member

то означає РЕЖИМ НЕМОВЛЯТИ (хоча слово РЕЖИМ якесь совкове)

а от назва РЕЖИМ ДЛЯ НЕМОВЛЯТИ - це ніби мама для дитини встановила правила і розклад

ІМНО

12. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Я від народження дитини ніякого режиму не встановлювала. Спочатку він їв дуже часто і по-трошки. Тепер (вже десь два тижні) наш режим полягає у тому, що ми просто чіткіше чергуємо сон і бавлення, але харчування - ні. Причому синочок сам собі почав встановлювати такий графік, я тільки підлаштовуюся: спить цілу ніч (тільки годувати треба), правда, з нами, потім зранку встає, 1,5 - 2 год бавиться, 2 - 2,5 год спить і т.д. Коли графік збивається, збудиться випадково раніше, то дуже нервується. Думаю, до півроку ми і харчування трошки внормуємо)))

• Подобається Подобається x 10
  13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я розкажу який в нас режим...по суті його встановила мала..... а я тепер лише стараюсь його притримуватись і не затягувати надовго спання чи ігри...
    7 підйом - сама просинається
    7-10 граємось, їмо
    10-11 вже хочемо потрошки спати але ще не так щоб вже відрубатись ( тому ми якраз їмо щось суттєве, я її мариную годинки до 11 і ми разом з циею засипаєм)
    11-13 сон, довше не даю спати бо потім зміститься наступний сон ( я її не буджу, просто вже не створюю тишу в домі а потрошки щось роблю і вона сама просипається від звуків чи шуму)
    13-16 гуляєм, бавимось, втомлюємось
    16-16:30 швиденько цицю їмо і знов засипаєм
    16:30-18 сон
    18-18:30 тіпа полудник, і далі граємось, бавимось, гуляєм, якщо дома можем ще підзакусити мамою....
    в 21 годині купаємось, їмо маму основатєльно і засинаєм
    22-7 ранку сон ( у ві сні також їмо маму, раз більше раз меньше - але спимо практично вже безпробудно)

Такі в нас всі дні +/- пів годинки, по суті це є режим, малій так комфортно, мені тим більше бо я напраклад ще зранку чи звечора можу собі щось запланувати зробити, зустрітись з подругою, кудись поїхати з малою, бо знаю в які години що ми робим. Буває звичайно що зранку вона наприклад поспить менше ніж звичайно.... ну тоді на деннний сон поспить довше, чи наніч скорше спати захоче....

• Подобається Подобається x 9
  14. я_тут

я_тут Well-Known Member

А в нас ще такого чіткого режиму нема,бо ми ще маленькі :), чітко в нас тільки в 9вечора ванна,годинна циця і сон,вночі спимо чемненько,їмо швиденько,а в 5 ранку какаєм:),потім ще до 8 досипаєм,зранку довго їмо,говорим з мамою до 10-11,спимо 2год,їмо,гуляєм 2год,і від 6 до 9вже тільки трошки придрімуєм,ходим на руках,їмо часто і чекаєм ванну:)

• Подобається Подобається x 5
  15. viltis

viltis Well-Known Member

Дівчата, може то не зовсім до режиму 9 тоді я створю нову тему), а скільки часу ви гуляєте з дітьми?*???

Бо я, напевно якась навіжена....якщо Ярко не погуляє 5-6 годин в день, в мене виникають муки совісті. Влітку ми взагалі по 10 годин гуляли...вчора, наприклад, з 12 до 17:30, сьогодні з 11 до 15 і ще ввечері підемо ще раз. Може, то забагато?

16. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

ніііі...то кльово!!!!!!!!! молодці!!!!
    я коли убатьків своїх,теж по 5 годин на вулиці проводжу,а тут не можу.бо треба прибрати,їсти зварити,попрасувати,а зараз купили нові меблі,заморозки овочів-то взагалі на вулиці годину-дві...надіюся скоро стане більше

• Подобається Подобається x 6
  17. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

І ми з безрежимних:) Якщо так можна сказати. Спимо ми правда вже давненько 1 раз на день, десь з 14 до 17, і лягаєм в районі 23, стаєм в 10. А все решту в режимі гри. Коли хоче тоді і їсть це стосується і звичайної їжі і мами. Напевно від графіку не відмовилася, але то не помоїй Христині, а ламати характер я не буду.

• Подобається Подобається x 2
  18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

чого навіжена , просто вам так добре.
    Ми минулої зими коли мала була ще маленька і вдома крім як вночі вообще не спала, то я з нею по 3-4 години щодня, в любу погоду, с ніг і в дощ, в слякоть і мороз.... ото певно дійсно як на чокнуту дивились коли я в таку срань на вулицю виходила.
    Літом ми гуляли 10-14 , ховались від спеки додому і потім з 16-20 - тоже так нехіло гуляли.
    Зараз вже прохолодно вранці да і мала вже чудненько вдома спить, то ми виходим десь в 13 і додому десь годинка 16, бо вона вже спати хоче а треба ще поїсти, памперс змінити, ну і потім ще можем на годинки півтори після сну вийти, якщо погода гарна і нам хочеться.

19. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Ми теж минулого року гуляли цілими днями, в 11 виходили і в 19-20 приходили, мали цицю, то їли прям на лавочці, цього року вже менше гуляєм, виходим в10 і до 12 гуляєм, потім дома спимо і потім знов на вулицю з 17,30 до19,30.
    В нас малий собі теж сам режим виробив, а я його трошки підправила і все, так дійсно легше з тим шо собі можна щось спланувати!:girl_smile:

• Подобається Подобається x 1
  20. viltis

viltis Well-Known Member

ой, і не кажіть, то так зле, що зараз вже цицю не надто даш надворі, та й памперс не поміняєш...:sad:(( Так що ми напевно теж на 2-4 годинне гуляння перейдемо:)

П.С. А режим в нас : побудка в 7 ранку:))) і до 10 бавитись, а потім знову на годинку спати. За той час я пропєлєр в одне місце і варити, прати, прасувати, прибирати.... ну, і ще одна "режимна" константа: після купання цицю і спати :)))

• Подобається Подобається x 4