Реєстрація дитини

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Olka Sherolka, 30 Жовтень 2012.

1. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Маю питання щодо реєстрації дитини. На скільки я розумію реєструється дитина за місцем проживання одного з батьків (якщо прописані за різими адресами), у відповідному районному ЗАГСі. Які документи треба взяти з собою чоловікові щоб зареєструвати імя дитини? Свій паспорт, мій паспорт, свідоцтво про шлюб - це зрозуміло, а от чи протрібна заява з моїм підписом? Тобто чи не прийдеться мені також йти, або чоловікові ще раз ходити вже з готовою заявою? Читала про порядок реєстрації дитини, але не зрозуміла чи та заява потрібна у будь якому випадку, чи лише якщо батьки офіційно не одружені. І ще - маємо з чоловіком різні прізвища, дитина буде на його прізвищі, то чи потрібно від мене якесь підтверждення що я не заперечую проти цього?

Останнє редагування модератором: 30 Жовтень 2012
  2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Вибираємо ім'я для дитинки

ні
    а чому б не передзвонити в загс і не запитати це все?

Останнє редагування модератором: 30 Жовтень 2012
  3. Donata

Donata Active Member

ось на це ваша заява потрібна, можливо і особ. присутність, знайомі трохи мали з тим коломийок.

4. Olka Sherolka

5. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

НІ, я не писала...брали документи з пологового,паспорти,свідоцтво про одруження,якщо є старша дитина-її свідотво про народження

6. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

В нас аналогічна з вами ситуація. Ввечері розпитаю чоловіка як він робив, бо я точно не знаю.
    В нас фактично різні прізвища, бо в мене подвійне. Приписані ми в різних областях. Народжувала я не у Львові. Чоловік реєстрував обох малих у Львові сам без моєї присутності, бо я на той час була в мами.
    Я писала нотаріально завірену заяву, що не проти, щоб моя дитина називалась так то і так і мала прізвище чоловіка. Якщо ви будете присутні при реєстрації то можливо цього і не треба. Я уточню і вам напишу.
    До речі, коли реєстрували дитину за місцем проживання батька(приписка), то я теж писала заяву, що не проти щоб вона була зареєстрована тут. Але оскільки я була присутня особисто, то нотаріально ту заяву не завіряли

7. Уляночка

цікаво...я жодного разу не була присутня і ніц не писала...то, певно,від зміни залежить..жартую..країна "хтояксизробить"..чесне слово:girl_crazy:

8. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

ги, жек то окрема пеєсня. Я тут не приписана, але проживаю. То треба акт фактичного проживання за підписом сусідів. Вони нам ТАК голову поморочили, капці.

9. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

В нас з чоловіком різні прізвища, і щоб дитину записати на татове у ЗАГСі просили моєї присутності і згоди.Щось таки я там тоді писала...в якій формі не пригадую :girl_blush2:

10. Olka Sherolka

Відповідь: Реєстрація дитини

Таки додзвонилась я в РАЦС (Галицький) . Отже, якщо прізвища різні - дійсно потрібна моя присутність :sad: Очевидно одразу там ми напишемо заяву і я ще маю розписатись десь в їх книзі реєстрацій чи щось таке.

11. Oddly

Oddly Well-Known Member

У нас також різні прізвища, і я ніде не була присутня і нікуди не ходила. Чоловік зі всім сам справився.
    Не думаю, що на сьогоднішній день щось помінялося.

12. Olka Sherolka

А який у вас район? Може то дійсно залежить від настрою тих "реєстраторів"? Бо мені чітко сказали - треба мені бути. Перепитала чи можливий варіант що чоловік донесе заяви з моїм підписом - сказали що так ніззя, бо я маю десь ще розписатись.

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

треба буде. Якщо би у вас було одне прізвище, вашої згоди не треба. А так- потрібна присутність. Так само, якщо у мами подвійне прізвище.

14. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

от і я про те. Але присутня не була, натомість стратились на нотаріуса

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

та ні, не дуже вони то і хочуть без присутності матері, навіть якщо є знайомі у РАГСі ( у нас були і тим не менше).У вас то займе небагато часу. У нас Франківський РАГС і процедура та ж.

---------- Додано в 17:17 ---------- Попередній допис був написаний в 17:16 ----------

або так- але вибратися до нотаріуса це теж час+кошти

16. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

В нас вибору не було, бо я на той час була за 100 км від Львова, а їхати на тільки щоб показатись в РАГСі не випадало. До речі в нас теж Франківський РАГС.

17. Уляночка

ми реєструвались в обласному-я не ходила, ніц не писала заяв / згод, в нотаруса не були...якось чоловік сам справився..мав свідоцтво, де вказано різні прізвища та й по всьому

18. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

В нас прізвища різні, дитину взагалі реєструвала моя мама:) не знаю, що вона тим тьоткам говорила, але розписалася замість мене, що я не проти реєстрації дитини на прізвище чоловіка і все. Єдине, чоловік таки мусив піти і написати, що не проти мати дитину на своєму прізвищі. РАГС Франківський.

19. Fast

Fast Well-Known Member

І у нас різні прізвища і різні прописки. Але я нікуди не їздила. Все сам оформив. Тільки передзвонив і перепитав чи точно Соломія буде :)

20. Oksamyt

Oksamyt New Member

І в нас і прізвища різні і прописки (моя взагалі не львівська) і мій чоловік все оформив сам, без будь-яких додаткових віддячувань:girl_crazy: