Проект "Здоров'я твоєї дитини" Кому це потрібно???

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем GaykaDesign, 28 Квітень 2012.

1. GaykaDesign

GaykaDesign New Member

Ребенок принес из школы анкету "Здоров'я твоєї дитини" издательство Об’єднання «САМОПОМІЧ» и рекламой фарм индустрии.
    В анкете примерно 100 вопросов на которые надо??? ответить.
    Вопросы меня впечатлили :girl_devil:
    пане модераторе це не реклама
    Кому ЭТО надо? По закону это конфедециальная информация которую даже наши педиатры не имеют права разглашать,а тут соцопрос ?
    Это что ЮЮ к нам идет или кому еще интересно знать сколько у меня в доме компов и чем занимается мой ребенок после школы?
    Чем он питается и где делает уроки?
    Девушки,как Вы отнеслись к этой анкете?

2. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Відповідь: Проект "Здоров'я твоєї дитини" Кому це потрібно???

Моя сестра (11 клас) теж принесла. ми анкету не підписували. заповнювала сама ж сестра. насміялись трохи з питань. але нічого поганого в тому не бачу. сама колись робила соцопитування.

3. Олька

Олька Well-Known Member

І я таку заповнювала, нічого поганого там не побачила, навпаки деякі питання якісь кумедні були

4. poputochka

poputochka Well-Known Member

Я була категорично проти заповнення, але мала дуже плакала, просила заповнити, бо якщо завтра не принесе, то вчителька буде сварити, а на вчительку сваритиме директор. Півдня я доказувала дитині, що це не обов"язково, а дитина - плакала, ввечері прийшов тато, пошкодував дитину і заповнив.:girl_yes2: Правда, ім"я/прізвище можна не вказувати - за бажанням - то він і не вказував. Але часу то зайняло досить...
    Зауважили, хто спонсор і рекламодавець - "Артеріум", а сама анкета ніби під егідою міськради - от і відповідь на питання - "кому це потрібно?".
    Раніше в темці про домашні завдання для батьків, я вже писала про безглузду анкету від Макдональдсу до ЄВРО-2012, яку ми таки відмовились заповнювати, і нічого...
    Але моя дитина вразлива, і якщо вчитель сказала треба, а потім зробить зауваження чи накричить за "невиконане завдання" мала плакатиме і боятиметься йти до школи - от вам і важелі впливу на батьків.
    Так що, хто хоче просунути якусь рекламу чи провести незаконне(обов"язкове) соціологічне опитування - ласкаво просимо до школи: вручаєте анкети директору, і справа зроблена.

5. GaykaDesign

GaykaDesign New Member

мой ребенок тоже нервничал что учитель будет ругать. Два дня я морочила голову что болею и мне некогда,а на третий когда мне розвонили из школы рассказала что я не хочу и не буду разглашать данные про свою семью и своего ребенка. Если надо я напишу отказ в письменном виде. Меня услышали.

6. Олька

Олька Well-Known Member

ну а що поганого ви побачили в тій анкеті? Там навіть ПІП вказувати не обов"язково! З чого ви проблему зробили? Там ж не питають конфіденційну інформацію, а такі загальні питання. Діти на перевах також свої анкети заповнюють і що тут поганого?

7. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

вже хоча б те, що "намахон". Мало? Любителів отримати необхідну інформацію на халяву - вагон. Школа - чудове місце, трошки з директором поділились/домовились/знайшли інші важелі впливу і вуаля! А зробити як має бути, то б коштувало організаторам трохи грошиків, бо за заповнення анкети респондентам мали б заплатити гроші за витрачений час, або запропонувати інший бонус.

8. Олька

Олька Well-Known Member

Мало! Мені не шкода тої інформації, нехай собі мають її, що АЖ ТАКОГО поганого в тій анкеті, щоб аж окрему тему створювати? Там що питали про Вашу роботу, про Ваші особисті таємниці чи код від сейфу в банку?

9. Мар'яся

Особисто мене нічого не питали - моя дитина не школяр. Але якщо хтось шукає якусь інформацію. яку не може просто так роздобути і для цього йому потрібне аж соцопитування, то нехай буде добрим за неї заплатити. Бо це не опитування школярів безпосередньо і не має відношення тією чи іншою мірою до навчального процесу.

10. arushka

arushka завжди досягаю мети

Ми з чоловіком сперечались до хрипоти. Він мене переконував, що це ультра конфіденційна інформація, я його - що завдяки йому вмруть всі соц опитування і наука статистика :). В результаті анкету заповнили, але в графі ПІБ поставили прочерк.

11. Олька

Олька Well-Known Member

Так вас ніхто не заставляє заповнювати цю анкету! не хочете - не заповнюйте! А може то комусь просто для галочки потрібно, то мені що шкода?

12. Мар'яся

Повірте, не вмруть. Сама свого часу дивувалась як виживають всякі компанії, які роблять різні соцопитування. Виявляється, виживають, так ще й респондентам гроші платять. А дані, які потребує державна статистика, то і так подають у різного роду звітності (і телефонні апарати на душу населення, і поголів"я худоби, і кількість бібліотечних книжок, списаних парканадцять років тому - всьо рахують)

---------- Додано в 11:52 ---------- Попередній допис був написаний в 11:49 ----------

тим більше, з якої такої радості я маю витрачати свій дорогоцінний час, якщо комусь щось треба для галочки?

13. poputochka

poputochka Well-Known Member

Ну, бачите, а мені шкода, і якби не сльози дитини, ніхто б нічого не заповнював...
    По-перше, не ясно було, з якою метою провадиться таке опитування - з"ясувати на які ліки буде попит в майбутньому, чи випустити на ринок щось нове? В будь-якому випадку, баєчка про патронування міськради, "Самопомочі" і т.д. видається мені слабенькою - що ці організації робитимуть із зібраною інформацією?
    По-друге - крім анкети на двох сторінках нам пропонувалась реклама ліків...
    По-третє, чому я маю тратити свій час, який можу використати якось інакше, на заповнення непотрібної анкети? Якби до мене підійшли на вулиці, подзвонили по телефону, чи прийшли додому, я б відмовилась відповідати на такі питання і брати участь у соцопитуванні.
    І повністю згідна з тим, що
    Та ну? А нерви, сльози дитини, вимоги адміністрації школи?

14. Мар'яся

, то вам практично відразу запропонували б бонус у вигляді чи якогось товару, чи невеликої грошової винагороди, чи хоча б шоколадки, а далі ви б діяли на власний розсуд, правильно? В даному випадку неув"язочка, бо вигоду отримує чомусь лише одна сторона опитування.

Переглянула анкету, і майже впевнена, що зібрана інформація піде на користь прорекламованої фармкомпанії, з метою:

, а заодно і Самопоміч пропіариться, та й зароблять яких пару копійок.

15. Олька

Олька Well-Known Member

В НАШОМУ випадку це було добровільно! Ніхто нікого не примушував! Напевно це залежить від

16. solomka

solomka Active Member

Моя дитина теж принесла таку анкету зі школи. Спочатку я думала не заповняти її, але дочка в тому плані дуже відповідальна - раз в школі сказали значить треба зробити. І під її настирливим проханням я все ж таки заповнила цю анкету. ПІП і який саме клас я не вказувала. Думаю тут не було б такої суперечки, якби в даній анкеті не було назви фармацевтичної компанії і "Самопомочі" Аж таких конфіденційних питань я там не помітила.

17. terezka

terezka котяка-вишивака

18. GaykaDesign

GaykaDesign New Member

Любую информацию можно использовать в своих, далеко не безобидных ,целях.
    В современном информационно насыщенном мире эту истину надо знать взрослым и учить этому детей.
    Предположим : Зачем и кому понадобилось знать, ЧТО ест мой ребенок?
    На чем он спит и ГДЕ делает уроки?
    Если самопомощь будет информирована о состоянии здоровья моего ребенка как поможет это мне и моему ребенку? Я вижу только, как может навредить.
    Ваш муж абсолютно прав.
    После того как мне позвонили из школы и начали рассказывать "страшные " истории про то как сильно важно заполнить эту анкету, я позвонила своему адвокату, который просветил меня что: эта информация является строго конфиденциальной и вы имеете полное право ее не разглашать.
    Есть закон о защите личной информации. Есть статуты фирм, запрещающие им распространять личную информацию сотрудников.
    Даже мед карту просто так на руки не дают, тем более третьему лицу.
    А тут получается что КТО-ТО???
    Решил, как раньше выразились, собрать информацию про ВСЕХ и нахаляву?
    Вот, пожалуйста, расскажите нам о себе, а мы это используем для наших целей.:girl_phone1:
    Четко в лоб ,их там почти нет,но на основе этой анкеты определяется Ваш социальный статус, состояние здоровья вашего ребенка , ваши финансовые возможности и т.д.
    Этого вполне достаточно.

19. Мар'яся

дуже добре знаючи про яку адміністрація школи йде мова, тим більше не повірю що все було роблено на "добровільних" засадах ;)

20. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Як соціолог, що неодноразово мав причетність до створення подібних проектів можу стверджувати, що така кількість запитань різної шерсті мала кількох замовників, а не одного. Про харчування Вашої дитини хотіли знати компанії що рекламуватимуть згодом багаті білками сніданки і інші "корисні" шедеври харчової промисловості для вашої малечі. Про дозвілля Вашої дитини цікавляться компанії що розбудовують мережі розважальних та ігрових центрів у місті. Про режим і т.д корпорації медичного спрямування, ну і міська рада не залишилася байдужою до майбутнього наших дітей і запитала про наркотики. Потім студенти набиватимуть на практиці бази даних, зведуть дані по параметрах і кожному замовнику видадуть його частину відповідей. Знаю цю кухню. Але я анкету заповнила, бо знаю куди, як і для чого йде ця інформація. Мені особисто вона не загрожує, а от гаманцям довірливих батьків, які вірять в рекламу - цілком можливо.