Про плюси життя в Україні та зміни на краще (і від мінусів ніяк не втекти)))

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Liliyah Romanova, 13 Січень 2010.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Тема викликана сусідньою, тому залишаю її в цьому розділі, поки розростеться. І без сарказму починаю, а цілковито поважно.

От пишемо в темі "емігранти, повертайтеся" про мінуси та те, що би хотілося бачити, а плюси там якось погубилися...
    Напишіть тут про ті плюси, які бачите. Хтось зауважить те, чого раніше не помічав, матиме за що Богові подякувати й оптимізму набереться.

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Про плюси життя в Україні

Ну...
    17 років жив поза Україною.
    Найперший позитив України - РІДНЕ! (для багатьох, принаймні).
    Люди, вулички, природа, хатки, ХАТА.
    Більше ніде ТАКого не знайдеш.

Наспівуючи вічне:
    http://www.youtube.com/watch?v=lHBiAhiddJ8

3. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

1. українська мова-за нею за кордоном я скучала.навіть маючи україномовних друзів,всеодно пробивало на ностальгію за радіом,телебаченням,газетами,в магазинах і кафе
    2. щедрість українського столу:girl_crazy: в Австрії гостям подають каву лише з водичкою:girl_crazy:
    3. "некомп'ютеризоване" життя. пояснюю.коли жила в німеччині,постійно було відчуття ,що живуть вони як по програмі-робота-вечеря-газета-спати,у вихідні гості чи поїздки.спонтанності нуль. у нас того хоч відбавляй:girl_crazy:

4. Люлюся

Люлюся Well-Known Member

щирість, відкритість, дружба наша українська :)
    вміння знайти свято кожного дня:)
    мені здається всюди добре-а вдома найкраще, тому плюсів тут знайдеться багато:)

5. Liliyah Romanova

Але ви небагато написали.

А з перших відповідей напрошується висновок: удома плюси моральні, поза домом - матеріяльні (чи матеріяльні плюси в Україні теж є?). І то цілковита правда, я вдома менше хворію і "крила ростуть" від самого буття там. :)

6. Люлюся

Люлюся Well-Known Member

нажаль чи то на радість немаю з чим порівнювати:sad:(тиждень у дядька в Росії не рахую)

7. Liliyah Romanova

А нащо порівнювати? Напишіть ті плюси, які маєте.
    Наприклад, не треба шукати сімейного лікаря, ви вже до нього приділені за місцем проживання.

8. kati

kati Well-Known Member

Напевне найбільший плюс,який я ціную в Україні, це те що в нас нема війни.
    Ще страшенно тішусь що в нас неможливі в принципі всякі там цунамі, землетруси

9. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Для мене позитивом є те, що жінці дається можливість три роки в декреті бути.
    А ще я тут вищу освіту безкоштовно здобула.

10. olya_d

olya_d Well-Known Member

Можу порівнювати лише з розповідей - тому плюсом є людські стосунки, які є в нас. І ще не втрачене святкування Різдва - а не лише погоня за подарунками (але це більше стосується ЗУ):)

Останнє редагування: 13 Січень 2010
  11. levandivka

levandivka З яйцями...

Думаю, вміння заробляти і не тринькати гроші є важливим усюди.
    Не вважаю правильними спроби перераховувати заробітки\видатки в Україні до аналогічних за кордоном.

12. Liliyah Romanova

Точно плюс. Будемо сподіватися, що москалів не потягне на нас, як на Грузію. :girl_crazy:

А плюси, які Є, а не, яких нема, можете назвати?

До речі, легкі землетруси навіть у Львові можливі. А цунамі нам треба, є повені та людський нерозум. Якби був розум, було би менше шкоди від повеней.

13. bora

bora Well-Known Member

Маю доброго знайомого в Німеччині. Планує повертатись. Серед причин - якраз матеріальні. Незважаючи на те, що отримав там достойну по тим міркам освіту (не коледж, університет) вважає, що по прикладу його друзів в Україні кар"єру зробить значно швидше. І відповідно ріст своїх прибутків бачить швидшим тут. Там деякі посади потрібно напрацьовувати роками, а в нас - достатньо здібностей та удачі.
    Шкодує хіба за страховкою дуже.

14. Liliyah Romanova

Я цього й не мала на увазі. Зрештою, я ніколи не перераховую туди-сюди, бо тут ніхто не отримує зарплату в гривнях, ані в Україні - в доларах. Якщо брати просто грошові одиниці "х", отоді можна балакати. Скільки зарплати тратиться на харчування в місяць наприклад. Цілком справедливе порівняння тоді буде.

До речі, плюсом є те, що в Україні навіть люди нижче середнього класу можуть собі дозволити культурне життя (принаймні у тих містах, де воно є).

15. kati

kati Well-Known Member

Плюсом для мене ще є взаємовідносини у родині... у наші йродині так, всі знвють що в будь якиій ситуаціі можуть розраховувати на допомогу і підтримку....Закордоном все інакше, там більш кожен сам за себе.

16. Liliyah Romanova

Але загалом правда, у нас родина - це клан і там усі як мушкетери. Правда, попередня система добряче це підрила.

Останнє редагування: 13 Січень 2010
  17. olya_d

olya_d Well-Known Member

Зате ми гарно співаємо! (с) :)
    Я трошки про інше. От якщо у сусідів біда, то хіба люди не приходять на допомогу? У нас недавно сусідській дитині робили операцію, так хто як міг, допомагав.

18. Taska

Taska Well-Known Member

в Україні дуже дешевий громадський транспорт:) а ще мені наша залізниця подобається набагато більше ніж польська

19. Liliyah Romanova

Мені здається, що то не лише в нас. Тут теж зовсім чужі люди допомагають, навіть коли не трагічна біда. Але це плюс однозначний. :)

20. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Трошки про менталітет: "Моя хата скраю...", але всі про всіх все знають, і вразі чогось один не лишишся (якби і не старався:girl_wink:)