Преподавание русского языка во Львове

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Igor_Fenix, 15 Травень 2009.

1. Igor_Fenix

Igor_Fenix миється в бані

Уважаемые мамы (ну и папы)! А что Вы думаете о качестве преподавания русского языка во Львове!

• Подобається Подобається x 2
  2. Irusya

Irusya Well-Known Member

Відповідь: Преподавание русского языка во Львове

нічого не думаю, я більше думаю про якість викладання української мови на сході і півдні України :)

• Подобається Подобається x 21
  3. Igor_Fenix

Igor_Fenix миється в бані

А я чего эту тему поднял? Мне тут очки снимают за то, что я с ошибками иногда пишу. И спрашивают, "где меня русскому учили". Да вот в Н школе и учили. Хреново учили.

Кстати с преподаванием украинского на юге и востоке Украины на много все лучше чем Вы думаете. И уж точно лучше чем у нас с русским.

Я считаю, что чем больше человек знает языков, тем он больше человек. По моему этот Ленин сказал (ооо! ща меня заплюют) :)

4. Irusya

Irusya Well-Known Member

вдосконалювати мову ніколи не пізно, головне бажання і наполегливість, не обмежуйте себе шкільними знаннями - було б бажання, то б і українською писали, нє?:)

• Подобається Подобається x 15
  5. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Igor_Fenix,хочу з вами не погодитись,на рахунок "... Хреново учили."Якщо ви вчились в російській школі,то там просто не могли погано вчити.А якщо в український,і російською мовою ви не оволоділи,то чому ж тоді нею користуєтесь?Я до 5 класу вчилась в звичайній ураїнській школі,а закінчувала вже російську школу.В першій-уроки російської справді нічого нам,учням,не дали.Зате після другої,я вільно не тільки спілкуюсь,але й грамотно пишу російською :)

• Подобається Подобається x 5
  6. odree

odree Well-Known Member

і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь (шевченко т.г.)

вважаю, що тему потрібно закрити, бо буде назрівати нездорова обстанівка

чому питання стоїть лише про російську мову у львові? чому наприклад не про всі мови на україні?
    чи автор свідомо хоче зробити бучу своїми дописами?

• Подобається Подобається x 8
  7. Галя_у_стразах

Галя_у_стразах Well-Known Member

2Odree Игорь на самом деле поднял очень актуальную проблему. Вот у моих друзей ребенок ходит в украинский садик, по-русски говорит только дома. Им хотелось бы как-то развивать знание языка у ребенка. А в одной из школ раннего развития анонсируют русскую группу, а реально ее нет. Потому и возникает вопрос - а где во Львове можно учить русский язык. Ну кроме 2-3 русских школ.

2Cherepashka Насколько я поняла, Игорь пишет на родном языке, собственно как и я. Пусть не очень грамотно, но это не суть важно в данном контексте. Да и потом у кого-то склонность у языкам, у кого-то к математике

8. odree

odree Well-Known Member

не вважаю це проблемою у львові, було б бажання. прошу дуже 45 школа. там , доречі говорять, що є український клас і що... тільки назва.

якщо б в нас була двомовна держава, то можливо це і було б проблемою, але маємо державну мову якою викладають в середніх і вищих навчальних закладах, якою пишуться всі документи і т.п. тому не бачу проблеми як такої. а хочете вдосконалюватися - прошу дуже, є репетитори

• Подобається Подобається x 10
  9. Галя_у_стразах

2Одри супер 45 школа классно, я именно про дошкольное воспитание писала :). И про государственный язык вроде тоже ничего не говорила. Просто, например, где учить ребенка до школы английскому вот я знаю, так может кто-то знает где учить русскому. Принципиальной разницы между языками не вижу никакой

• Подобається Подобається x 1
  10. Irusya

Irusya Well-Known Member

я бачу суттєву різницю між російською і англійською, але про це не буду зараз, може у Львові більший попит на англійську, от він і породжує пропозицію; а те, що в садочках вчать англійську - не смішіть, бо це рівень ей бі сі..., а в російськомовній сім"ї дитині батьки при бажанні можуть дати більше.

Останнє редагування: 16 Травень 2009
    • Подобається Подобається x 1
  11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ну не знаю проблема ли это....
    Вот к примеру в моей семье.... я всю жизнь говорила, говорю и буду говорить на русском, потому что он мне родной ( хотят тут на форуме как правило пишу на украинском из уважения к собеседникам), и ребенок мой тоже будет говорить по русски... дома будет говорить... а в садике скорее всего научится говорить и по украински, потому что большинство детишек все таки по украински говорят.... в чем проблема?
    В садике ребенок должен получить разносторонее развитие соответственно его возрасту, а не проходить лигвистические курсы по определенному языку.
    А вот дома с ребенком можно больше заниматься, уделять внимания русскому алфавиту, читать сказочки на русском языке..... ТВ сейчас русскоязычного тоже хоть отбавляй..... было бы желание у родителей.

• Подобається Подобається x 23
  12. Oddly

Oddly Well-Known Member

нездорова обстанівка виникає виключно у сприятливому для цього середовищі - то ж не створюймо його

але ж у нас не двомовна держава (україно-англійська)! а попит, кажете, на англійську росте.
    до того ж - як би смішно не виглядав рівень ей-бі-сі, це - все-таки початок, зразу ще нікого в академіки не брали.

та й потім - дошкільна освіта має на меті не навчити іноземних мов (а рос. - це теж іноземна, до речі. Просто до неї упереджено ставляться), мета - всесторонній розвиток дитини, відповідно до можливостей і встановлених вікових вимог, в тому числі і через навчання іноземним мовам - це розвиває пам"ять, ЛОГІЧНЕ МИСЛЕННЯ, поглиблює мисленнєву ієрархію дитини (розширює сприйняття світу).

бо це ФОРУМ! і людина поставила особисте запитання, на яке прагне знайти для себе відповідь - з допомогою і за участі дописувачів! люди ж ставлять тут такі запитання - де що дешевше купити? що ви думаєте про...? хто з ким спить...? і т.п. чомусь ці питання не вважаються дивними чи незвичними.

а тут - відразу затюкувати! який же ж сенс форуму? назвіть це закритим клубом за інтересами - не пускайте чужих, чи тих, хто з вами не згоден, та й захоплюйтеся одним одним! який же ж сенс форуму?

P.S. уточняю про всяк випадок - не зверталася ні до кого особисто, відповідала на типові дописи :confused:

• Подобається Подобається x 6
  13. odree

odree Well-Known Member

але й не україно-російська

в мене немає упередження до мови!! і російською прекрасно володію ще з шкільних лав, хоч і вчилася в українській школі. так само і немає упередження до людей які розмовляють цією мовою.

вважаю, що запитання поставлене не коректно. людину не цікавить де вона може підвищити рівень знань, а цікавить саме якість викладання і відповідно подальша дискусія викликатиме суперечки

а кого затюкують? на форумі спілкуються двома мовами і нема затюкувань і дорікань

P.S.: не зверталась ні до кого особисто, відповіла на типові дописи :confused:

• Подобається Подобається x 3
  14. levandivka

levandivka З яйцями...

Дівчата, не сваріться...
    У древньому анекдоті говорилося:
    Діти у нас гарні! А все, що робиться руками -...

Викладання усіх предметів у нас РІЗНЕ. Є хороше, є паскудне. І учні бувають різними.

• Подобається Подобається x 14
  15. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

підтримую 100 %

16. Kira Nessis

Kira Nessis Well-Known Member

Могу сказать про себя. Училась в Одессе в средней школе (окончание 1996г.).
    И на юге Украины мне преподавали украинский язык и литературу также грамотно и профессионально как и русский язык и литературу.
    Я грамотно пишу на обоих языках, прекрасно знаю украинскую и русскую литературу, могу и разговаривать на украинском, если есть такая необходимость, помню кучу стихов на двух языках и т.д.
    Просто русский для меня - родной, на нем разговаривает вся моя семья и все мое окружение.
    А обучали нас в школе очень хорошо, я это называю "по-советски", т.е. неся ответственность за наши знания перед обществом.

• Подобається Подобається x 9
  17. kati

kati Well-Known Member

Вчилась у Львові, в російській школі....мушу сказати що українську мову і літературу знаю набагато краще за російську:)В нас була просто суперова вчителька укр. мови Лілія Володимирівна...але вона нас "строїла" спуску не давала нікому, дякуючи їй я перечитала майже всю шкільну програму з укр. літератури,..а от з російської буквально пару книжок

• Подобається Подобається x 5
  18. Галя_у_стразах

2Kati - а я наоборот украинской литературы практически не знаю, хотя и учительница была хорошая. может просто дозы русской литературы были слишком сильные и на остальное не было времени и желания к сожалению.

19. levandivka

levandivka З яйцями...

(На вушко) "по-советски" - зазвичай, означає паскудно. :xaxa:

• Подобається Подобається x 4
  20. kati

kati Well-Known Member

а я не згідна;)
    Чиї батьки поступали до ВНЗ за гроші? Хто платив за сесіі? А які знання були!!!
    Мої, наприклад, закінчували сільські школи, а вчились на відмінно в університетах.

• Подобається Подобається x 6