Праця вагітної, або як готуватися до пологів

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 29 Липень 2009.

?

Якщо відкинути фінансову сторону, Ви:

1. Працювала б, поки води не відійдуть, перетерпить дитинка.

6 голосів
    4,3%
  2. Плюнула б на роботу і присвятила максимум часу підготовці

94 голосів
    67,6%
  3. Я ТАКа бистра, все встигну...

37 голосів
    26,6%
  4. Я ТАКа затуркана, ТАКа затуркана

2 голосів
    1,4%
  1. levandivka

levandivka З яйцями...

Тему "Лижі і вагітність" вичерпали/зачинили...

Пропоную поговорити:
    Вагітній мамі варто працювати "до звонка", чи ж у ті 9 місяців, які природа (дурувата якась, правда?) виділила жінці і дитині на підготовку до пологів?

Може, краще після "роботи" встигати на:
    1. курси
    2. гімнастику
    3. басейн
    4. прогулянки
    5. кухню (а куди дітися..?).
    6. ліжко (треба ще й виспатися..?)

Принагідно, і Ваш досвід підготовки до пологів буде корисним.
    Нє?

ЗІ: полУклініки і ЖК не включав до переліку, бо не вважаю їх важливою витратою здоров'я. [​IMG]

Останнє редагування: 31 Липень 2009
  2. я_тут

я_тут Well-Known Member

Відповідь: Жіночі консультації Львова: куди податися???

А щодо дорогого часу вагітної, Ви що пропонуєте з 1 тижня лягти і забути про все на світі?
    Я наприклад, працювала до 36 тижня і нічого мені не заважало, моя сестра за день до пологів була на роботі. Вагітність, то не хвороба і зовсім не обов'язково все і відразу кидати,щоб посидіти в чергах в жк!

• Подобається Подобається x 1
  3. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Та от і я досі на роботі...і в декрет навіть не збираюся, буду тут до останнього моменту, бо мене то не напрягає...Та й було дуже прикро, коли виявилося, що моя декретна відпустка (126 днів або десь 4 місяця роботи) коштує в 4 рази менше, аніж 1 місяць моєї роботи (декрет мені оплачує попередній працедавець, оскільки я в них досі числюся).
    В ЖК ходжу, коли маю час і натхнення...бо є нагода півгодини потріпатися з лікаркою на сторонні теми:)

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Вагітним пропоную готуватися до пологів.
    Природа 9 місяців на то виділила! Думаєте, вона глупіша за Відділ Кадрів?

Лежачи, чи стоячи - від діагнозу залежить.

5. я_тут

я_тут Well-Known Member

То от би і я ходила б до останнього дня на роботу,але мене вже так пресували,що не було як опиратись :)
    і в мене справа не в грошах,а в тому,що я вдома нуджусь

6. tslezinska

Та я ж не казала, що в грошах справа...Просто порівняла і якось подумалось, як на ті декретні копійки вижити людям можна...Мене не пресують, бо я керівник відділу, тут всім навпаки вигідніше, щоб я якомога довше на роботі залишалася, бо розрулюю певні справи, які інші розрулити не можуть. Ну і забезпечують мені максимально комфортні умови праці, щоб мене то не напрягало...Вже й надали мені все, щоб я потім здому могла працювати...
    Ну і вдома сидіти я так само не можу. Крім того, якщо я сидітиму вдома, то доведеться няню відправляти у відпустку, бо 1 дитині 2 няньки не потрібні. А відправити її у відпустку означає тимчасово позбавити її заробітка, чого я робити абсолютно не хочу. А так працюю я, працює вона, всі довольні:)

7. я_тут

я_тут Well-Known Member

Ну я хочу почути, що повинна жінка робити протягом 9 місяців, на Вашу думку

8. tslezinska

Те, що жінка всі 9 місяців працює, абсолютно не заважає їй ще й готуватися до пологів (то до п.Левандівки): можна займатися спортом, йогою, аквааеробікою, плаванням (кому шо до вподоби), слідкувати за раціоном, багато рухатися, багато читати корисної літератури...Головне-бажання!

• Подобається Подобається x 2
  9. я_тут

я_тут Well-Known Member

Таню,мені теж на роботі всі умови створювали і не хотіли,щоб я йшла
    а пресували мене чоловік і мама :)

Та от власне і я не бачу перешкод,щоб ходити на роботу і одночасно готуватись до пологів :)
    все велося до того,що в чергах в жк ми даремно витрачаємо час

Останнє редагування модератором: 29 Липень 2009
  10. tslezinska

А мій тільки ЗА:) Бачить, що я енерджайзер і не можу вдома сидіти:) А от мама далеко і до моїх вагітностей взагалі стосунку жодного не має, слава Богу!
    А от в ЖК чемно ходити я просто ніяк часу не мала, про бажання мовчу! Окрім роботи мала ще 2 сесії за час вагітності, незабаром має переддипломна практика початися, яку я вже дочасно пройшла...а ще моталася по справах своєї громадської організації (семінари, вишколи, круглі столи або в податкову здати звітність...) Одним словом, з таким життєвим ритмом нема коли зупинятися:) А щоб сидіти десь в чергах...нє, я пас!

11. La esposa

La esposa Moderator

Відповідь: Праця вагітної, або як готуватися до пологів

Певно, треба віддихати по максимуму і набиратися сил... Їсти хай варить той, хто самий голодний :)

12. levandivka

levandivka З яйцями...

Лежачи? [​IMG]
    (про Іллю Муромця - казка, не забувайте)

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А мені допомогла саме моя активність. Якби я побільше відпочивала, то за 6 годин би не народила. :xaxa:

• Подобається Подобається x 8
  14. La esposa

La esposa Moderator

Ні, я не проти фіз.вправ. Якби моя свекруха не робила гімнастику, вона би не народила сина за 40 хв. Я говорю про те, що всі домашні клопоти треба відсунути на другий план

15. Olma

Olma Well-Known Member

Якщо б здоровя мене не турбувало, то я б працювала.
    Не люблю сидіти вдома, а 9 місяців точно б не всиділа..

16. levandivka

levandivka З яйцями...

Яке "сидіти"?
    Я ж 6 пунктів нарисував (а їх ще більше). :)

17. мамочка

мамочка Well-Known Member

Працювала б, поки води не відійдуть, перетерпить дитинка.

оце закінчення мені не подобається, хоча проголосувала саме за цей варіант
    дитині добре коли добре мамі
    якщо мені добре саме на роботі то дитина не терпить, а насолоджується позитивним настроєм матері

оце все можна поєднувати з роботою

• Подобається Подобається x 4
  18. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Можу поділитися досвідом тільки першої декретної відпустки. Тоді я працювала в перукарні і чоловік відразу поставив мене перед фактом, що там я працювати вагітною не буду - бо повітря там шкідливе для майбутньої мамочки, ну я погодилась з ним. Я зовсім не жалію, що не працювала під час вагітності. Спала скільки хотілось вагітній, щодня гуляла, багато; ходила на курси разом з чоловіком для майбутніх батьків, робила спеціальну гімнастику, і навть робота надибалась, але в домашніх умовах - розробляла логотипи ... взагалом не скучала.

Останнє редагування: 29 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 15
  19. tslezinska

Пане Левандівко, бачу, що жінки-трудоголіки не дають вам спокою:)
    Ще раз повторюся, що нормальна жінка має встигати все! Якщо так буде зручніше та цікавіше, можу розписати свій приблизний розпорядок денний за останні місяці:
    8-8:30 підйом
    10:00 на роботі (робочий час також використовується для прочитання необхідної літератури)
    12:00-15:00 політех (вже не актуально, бо здала нарешті останню сесію)
    18:00 (зараз 16:00) їду в басейн (3 рази на тиждень) або додому гуляти з дитиною та дихати свіжим повітрям
    19:30-23:30 хатні клопоти (закінчується ремонт) або їздимо/ходимо по магазинах або їдемо десь гуляти всією сім"єю
    23:30-24:00 спати
    Вихідні присвячуються доробленню всіх справ, які не встиглися за робочий тиждень.
    В першій половині вагітності і до 1 липня ще були заняття у дитячому центрі з дитиною (2 рази на тиждень) + курси у психологів (в тому ж центрі 1 раз на тиждень), але тоді я й на роботі сиділа до 18-19 години...

• Подобається Подобається x 6
  20. Ная

Ная Well-Known Member

Я вагітною працювала до самих пологів але вдома,замовлень брала стільки шоб встигати ше по всіх описаних і неописаних пунктах,не ходила лише в басейн,дохторка настрашила шо чистих басейнів у нас нема,велика к-сть хлору може негативно впливати на організм вагітної і т.д:girl_sad:.Але так як третій триместр був літній то плавала трохи на морі.На кухні часом було важко,особливо пам"ятаю як свекор привіз мішок огірків,на тобі,невістко,на закваску:girl_crazy:.Дуже мені важко далися ті квашені огірки:girl_cray:.А готувати для себе і чоловіка щодня мені навіть подобалося,навіть трохи кулінарії навчилася.Спортом займалася регулярно до вагітності тому продовжувала але в режимі "лайт":girl_smile: На курси ходили з чоловіком,бо належу до тих,хто хоче все знати:girl_smile: Ну а поспати то святе,виспалася тоді певно на рік наперед:girl_smile: Ех..,другий раз вже так не буде,маю малого будильничка:girl_smile:

• Подобається Подобається x 11