Поради щодо вибору квартири в оренду

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Солнушко, 24 Липень 2009.

?

Яку з двох обрали б Ви?

1. на Мазепи

1 голосів
    9,1%
  2. на Зеленій

9 голосів
    81,8%
  3. луччє в село повернуся

1 голосів
    9,1%
  1. Солнушко

Солнушко Well-Known Member

Дівчата,привіт!!!! не знала де краще написати,тому пишу ось тут...:shy:
    мені дуже потрібні ваші поради,коментарі чи просто думки відносно ситуації,яка в мене зараз склалася!!!!!!:confused::girl_smile: а справа у тім,що ми з чоловіком і дитиною вирішили відокремитись від батьків і знімати квартиру,розпочали пошуки і наразі у нас є два варіанти,які нас влаштовують,тільки з цих двох потрібно вибрати один,а я вагаюсь-не знаю де буде краще....:8:отже,спробую коротенько описати обидві квартирки:перша знаходиться в районі Топольної(початок Мазепи,бічна вулиця),новобуд утеплений з безшумним ліфтом,7-ий поверх,двокімнатна-площа десь 80кв метрів,є невеликий балкон,стелі високі-3м,кухня велика-в ній вмонтові нові меблі,новий холодильник,наразі електрична плита,а має бути газова,але оскільки дім майже незаселений,то газ ще не підключили-отже плита електрична,а щоб була гаряча вода поставили бойлер,холодна цілодобово,вікна м\п,двері броньовані,євроремонт,в кімнатах меблів немає,всі лічільники є,автономне опалення на дім,телевізор,тел хазяйка поставить,ванна та туалет разом,простора,кутова-там все нове,є кладовка,де можна поставити пралку і не тільки,дуже великий та практичний коридор....вікна виходять у двір,там спокійно,сонце після обіду світить у квартиру,хазяйка чудова,спокійна,іде на уступки,живе в цьому ж районі,з малим є де гуляти-неподалік маленький парк,дит майданчики,хочуть за кварт 300 доларів,торг плюс комунальні-тобто в середньому зимою мені буде виходити ця квартира десь 2400грн(все разом плюс за тел).... проблема тільки в тому,що невідомо коли заселяться решта людей і коли підключать газ-як бути тоді зимою??? це момент дуже важливий,бо в нас маленька дитина,якщо замість газової плити можна поставити електро,то що зробити з опаленням?????

і друга квартира знаходиться в районі банку Дністер,що на Зеленій:однокімнатна сталінка,площєю десь 40кв метрів,високі стелі,1ий поверх,вікна м\п виходять на дорогу(не головну),на них є грати,сторона сонячна,неспекотно,бо грубі стіни,балкону немає,є підвал,євроремонт,двері дерев"яні подвійні-квартира зроблена як для себе-все продумано-в коридорі шафа-купе,кухня умебльована повністю,є підігрів підлоги-натур дерево,плитка газова,духовка електрична,холодильник-все нове і сучасне,своє АГВ на квартиру,гаряча і холодна цілодобово,є тел і телевізор,всі лічільники-тобто комунальні будуть невеликі,є кладовка,де можна так само поставити пралку і ще щось-велосипед,санчата і ін.,ванна і туалет разом-умивальника немає,невелика за площею,поруч близько центр,а з другої сторони є ліс на Погулянці,а ще поруч мешкає моя бабуся-близько в гості ходити...хазяйка вибаглива,забезпечена,трохи перелякана-наслухалась страшних історій про орендарів від своїх коліжанок...живе у сусідньому під"їзді ...вторгували за неї 2200грн та комун-хотіла дорожче,тобто буде виходити десь 2300-2400 плюс за тел....звичайно тут мені зручніше буде будь-куди добиратись,і до бабусі близько,і ліс є,і центр поруч,але це однокімнатна і майже за тіж гроші,що двокімнатна на Топольній,а там є де розгулятись і хазяйка класна,але трохи далекува-то від центру,лісу і газу немає.... що підкажете,дівчата??????? чи може далі шукати???:confused:
    але і накатала-вибачте,що так багато.....:shy:
    обидві квартирі ще нікому не здавались

• Подобається Подобається x 3
  2. Halina

Halina Well-Known Member

Відповідь: підкажіть де поселится

Попробуйте пошукати ще! Як на мене то є дорогувато. Зараз оренда падає, бо багато людей через кризу повертаються до батьків чи шукають щось подешевше.
    Перший варіант:
    + то що дві кімнати. А оскільки ви з дитиною то вам би було дуже добре.
    - і то великий опалення. Я уже колись на таке повелась, то зимою мерзли не те слово.
    Другий:
    - вибаглива хазяйка, а що як щось передумає або ще щось.
    - одна кімната.
    і як на одну кімнату то явно задорого!

Але якщо вас ціна не хвилює, то шукайте то що вам підходить з всіма +!

3. Ума

Ума Super Moderator

Відповідь: підкажіть нічліг

Заселяти мешканців можуть довго, бо поки ремонти і т.п. Ви питайтеся коли будинок здають в експлуатацію, ботоді зобов"язані все включити і газ і опалення.

а з мазепи теж зручно добиратися в будь-який район,бо там дві лікарні і фактично з маршрутками є сполучення зі всім містом

я чомусь "ЗА" мазепи, але якщо буде опалення. Хоча аби світло не вимикали, то на крайній випадок можна буде на електрообігрівачі перейти і з господинею зторгуватися. але опалення то суттєво, при малій дитині

• Подобається Подобається x 2
  4. Солнушко

Відповідь: Жити окремо

Halina,я тільки за обома руками,щоб квартира була дешевшою,чим менша ціна-тим краще,звісно!!!!!!! тільки ми вже передевились немало квартир,що є дешевші-і умови проживання там бажають бути кращими,а мені хочеться,щоб побут був влаштований-вже нажились з рад ремонтами,меблями,технікою-просто хочеться кращого,тим більше в нас маленька дитинка-тому й такі вимоги до квартири....та й в ціні такі квартири не на багато відстають від тих,що ми зараз знайшли!!!!! працюємо з агенствами,бо вийти на самого хазяїна дуже важко,та й нам щось без посередників нічого не попадалось-дивилась і в вашому магазині,і на вулицях-часто вішають оголошення про оренду квартир-і все дарма,а хочемо заселитись до осені.....
    Ума,а в кого питати про те,коли здадуть дім в експлуатацію???? :shy:

• Подобається Подобається x 1
  5. Котя

Котя Оптимістка :-)

Солнушко,ми теж живем в новубодові,будинок вже як 1,5 роки зданий ,а газу досих пір нема,але для нас це не проблема,бо я вже привикла все готувати на маленькій електоплитці. Зимою був ташкент,газ тут не причом.

6. Солнушко

Котя,а чим ви зимою гріли приміщення,підкажіть будьте ласкаві-може й для нас це буде вихід???:girl_smile:

7. Ума

Ума Super Moderator

У будинки вище 9поверхів (здається 9), газ не проводять. Може там і не має бути газу?

а в кого питати про здачу в експлуатацію, навіть ненаю. якщо власники мають ордер на квартиру, значить вже здано в експлуатацію. якщо ні, то певно в забудовної фірми.

8. Солнушко

Ума, там десятиповерхівка і газ має бути,бо підведені труби-ми дивились....а на рахунок чи здали будинок-я спитаюсь завтра у хазяйки,дякую!!! це питання мені потрібно більш-менш вирішити до понеділка.....:confused::girl_smile:

9. Oddly

Oddly Well-Known Member

звичайно, відсутність газу - це неприємно. але новобудови переважно утеплені стіни мають, тому обігрів електроприладами (наприклад, світловими - типу УФО, чи іншими) - може бути виходом.
    я теж обрала б двокімнатну - все-таки дитині потрібен простір. а якщо ви на довгий термін збираєтся винаймати - то тим більше. дтина росте, і її потреби - теж. Львів - не таке вже велике місто, і сполучення в тому раіоні непогане, так що і до бабусі і далі - при бажанні все одно знайдете способи їздити.
    до того ж, ціна - практично однакова, як і за 1 кімнату.
    а найголовніше, я впевнена (8 років самі винаймали квартири) - це нормальні господарі!!!
    а то мені вже серед зими одна мудрагелька-господиня ставила ультиматуми - "або підвищую ціну , або з"їжджайте, але куди ж ви під Новий рік будете їхати?" от така добросерда була. і ще на ту тему маю історій купу. так що повторюся, що хороші, людяні, порядні господарі - це один з визначальних факторів!

• Подобається Подобається x 5
  10. Солнушко

завтра ввечері їду дивитись квартиру на Топольній-там мали вмонтувати кухню і ще дещо доробити-після того напишу свої враження!!!!!! я також більше за цю квартирку,тільки мене непокоїть чи безпечно буде з електрообігрівачами-я якось більше звикла до батарей...:confused: ніколи не користувалась електричною плиткою-чи зручна у використанні вона??? а якщо відключать світло,а в нас це люблять,як готувати-ми,дорослі можемо обійтись без їжі,а дитинка-ніііі???? і скільти тоді мені потрібно буде платити за світло-хіба вигідно,навіть при лічільниках-це ж до загальних клектроприладів додається й ще щоденне використання плити та й обігрівачі накрутять мабуть стільки....:8:площа велика-треба буде десь три штуки ставити...може,я помиляюсь,то розкажіть будь ласка хто з цим стикався,поділіться що до чого,пліііііз!!!!!!:girl_claping:

11. Oddly

Oddly Well-Known Member

на електроплиті готувати легко і просто - головне звикнути. її тепло можна використовувати навіть ще деякий час після вимкнення з електромережі.

щодо кількості спожитої електроенергії - обумовте це з власниками. хай підуть на поступки. хоча б на холодний період. а, може, ще підключать той газ. у нас навпроти в будинку люди вже 2,5 роки без газу живуть.
    зрештою, я чомусь думаю, що на одне вийде, що якби опалення газове було. принаймні, невелика різниця. газ недешевий.

а щодо того, що можуть вимкнути світло, то я навіть не знаю. але його всюди можуть вимикати, а в наш час все одно більшість побутових приладів залежать від електрики. у нас вдома, наприклад, газова колонка, але вона ж від електромережі працює. так що, якщо світла нема - то теж зимно буде.
    напевно, бувають якісь акумулятори. наприклад, сигналізація квартирна як працює у випадку відключення електромережі - там акумулятор ще дві доби (ну, чи скільки там) ще підтримує живлення.
    може, щось таке є на випадок аварії. хоча зазвичай таке довго не триває.
    коротше, вихід є завжди.

12. Солнушко

дякі,Oddly!!!!:girl_in_love: щодо вимкнути світло,то я мала на увазі,що у Львові частіше трапляються випадки коли вимикають світло,ніж газ!!!:girl_curtsey: так,згідна-завжди є вихід,головнє,щоб він задовільняв!!!!:girl_smile:
    тобто другий варіант-друга квартира,зовсім не розглядати як варіант-наприклад,пожити там рік-малому зараз 1 рік і майже 8 місяців,а потім шукати якусь більшу квартиру,може вже до того часу і газ в багатьох новобудах дадуть,нє??????:confused:

13. Oddly

Oddly Well-Known Member

та ви головне розглядайте те, що саме вам зручно. я просто прокоментувала те, що мені було ближче. і аргументи навела очевидніші для себе.

і потім туди-сюди переїжджати - це точно не зручно. я так думаю.
    звикнете до району, до місця, і т.п. - а потім - знову все з нуля? хіба що вам подобається постійно щось новеньке.

і якщо той другий варіант виправдовує себе ціною, то знову-таки, аргументи на його користь у вас теж знайдуться.

знаєте, якось, коли ми з чоловіком шукали для себе квартиру (дітей ще не мали) - зайшли в стару, потріпану, неприємну на перший погляд квартиру. вже з самого під"їзду в мене було не дуже приємне відчуття.
    по дорозі власник став попереджати про незручності (раніше вони чомусь про все це не згадують) - ми ще більше негативно налаштувалися.
    зайшли - а там жах один в плані стану квартири. але як тільки і повернула голову і побачила вигляд у вікно - я вже точно знала, що там залишуся.
    власник був не проти (навіть дуже "за"), щоб ми там робили який завгодно ремонт (от де розгулялася моя креативність - повірте, у своїй придбаній квартирі ви багато на що кардинально-нелогічне не наважитеся). цей ремонт потім враховувався дещо у вартість і інші "пільги" для нас, як квартиронаймачів.
    я в той же ж момент знала і побачила, як я тут все зроблю.
    я відчула, що це місце - моє. мені там добре.
    а оскільки ми щойно одружилися, то тим більше нам хотілося переробити все по своєму.
    коротше, пропущу, що і скільки там треба було зробити, перш ніж нормально там можна було жити - але щасливих 4 роки там згадую і досі (хоч саме там сталася найбільша неприємність у нашому житті).
    коротше, що я хочу сказати - головне, щоб ви відчули, що саме тут вам подобається і хочеться щодня прокидатися і готувати сніданок для своєї сім"ї. а все решта - побутові деталі.

навіть подумую, що можливо колись ще знайду ту квартиру, або десь в тому районі і куплю, якщо будинок не знесуть під дорогущі готелі. отаке-от.
    щось розписалася я...

• Подобається Подобається x 5
  14. Солнушко

так,Oddly,я з вами абсолютна згідна-я би також хотіла зайти у квартиру і відчути,,що саме тут я хочу жити,а вже потім роздивлятись що до чого!!!!!!! :girl_in_love: ну,і звісно ціна теж відіграє велику роль....:girl_bye2: сподіваюсь сьогодні,коли поїду на ту квартиру,все вирішиться!!!!!:girl_smile:

15. hrobak

hrobak Well-Known Member

Відповідь: Поради щодо вибору квартири в оренду

я так розумію, що наразі не включено ні газ, ні опалення на Топольній. готувати без газу не дуже велика проблема, бо там половина району готує на електриці вже не один рік (на 700-річчя взагалі газових плит в будинках майже немає). проблема буде, як відключать світло. думаю, що швидкість підключення комунікацій можна спробувати з"ясувати в тих інстанціях, які їх постачають - тобто просто подзвонити на Газзавод, приміром, назвати адресу і спитати, чи в них хоча б є заявка на підключення в той будинок газу... опалення - є два варіанти, перший - то опалення міське, тоді про це тре питати в Теплокомуненерго як я не милюся, а другий - то будинкова котельня, тоді про то Вам скаже фірма-забудовник.

щодо порівняння тих двох квартир, то звісно з дитиною краще за ті гроші трохи далі від центру 2-кімнатну, тим більше, що сполучення з центром там хороше і гуляти є де. і господиня в тій ситуації грає не останню роль, тобто як Вам та друга виглядає не дуже стабільною або адекватною, то добре подумайте. а ціна що на одну, що на другу квартиру, на сьогодні нормальна, та друга дорожча через те, що ближча до центру, розташована в гарному районі і має своє опалення.

16. Котя

Котя Оптимістка :-)

Солнушко,будинок мусить бути вже зданим, якщо там хоч якісь люди живуть,а якщо вже зданий значить і опалення вже є, навіть, якщо газ ще не підключений. Ви пишете ,що це 10 поверхова новобудова на Топольній,тому підозрюю,що це від забудовника "Еко-дім". У нас теж квартира від "Еко",у всіх їхніх будинках є котельні в підвалах,вони мусять включати зимою опалення!!! На рахунок електрики,у нас куча електроприборів,які працюють постійно, покищо найбільший рахунок який ми заплатили це 56 грн.. :girl_cool:

17. БЕЛЛАДОННА

БЕЛЛАДОННА Well-Known Member

Солнушко , кажу вам як людина, що третій (!) рік живе в новобудові :girl_cray: (карпатбуд, може і вас вони, але то суттєвої ролі не грає). Тільки місяць тому включили газ, при тому, що обіцяли з весни 2007. Опалення цеї зими було перший раз, до того ми тут зимувати не могли. Води напор такий малий, що в бойлер не завжди набирається. Постійно перебої зі світлом (зараз вже рідше, але бувало, що і тиждень не було "в зв"язку з проведенням робіт"). Ті "роботи" (стуки, грюки, сверління і т.п.) слухаємо з ранку до пізньої ночі, навіть в неділю!!! Не відмовляю вас, просто кажу як є, а ви собі думайте, чи варто з дитиною так ризикувати!

18. марі177

марі177 Well-Known Member

Солнушко

як немає лісу,є через дорогу як на Орлика йти.до центру їдуть всі маршрутки,і світло в нас 100 років не виключали.зрешту будинок симпатичний:girl_claping:

19. Солнушко

доброго ранку,всім!!!!! дівчата,дякую вам за ваші коментарі,за ваші думки,за те,що допомагаєте мені в цьому всьому розібратись-я так боюсь зробити неправильний вибір,бо мова йде не тільки про мої бажання!!!!!:y::radist: вчора була наТопольній-дивились,що там зробили-яка кухонька...і ви знаєте щось я засмутилась-очікувала побачити дещо більш цікаве....:girl_sad:а на разі поставили пару примітивних шаф,навіть не до кінця стіни,стіл і холодильник... поставили бойлер,купили маленькуку на дві камфорки електричну плитку і все....опалення там є,виявляється-нема тільки газу..обіцяють поставити лічільник на опалення,телефон,повісити штори,дзеркало у ванну,а все решта має бути наше-тобто меблі,посуд,прихожу в коридор-нам прийдеться багато що докупляти,а зайвих грошей на покупки в нас не передбачається....як на перспективу квартира гарна,велика,але зараз в ній багато чого немає і треба буде якось обходитись без того і без того....:confused:не знаю, та друга квартира мені подобається більше,може тому,що вона вже обжита і все в ній є для життя-треба буде купити тільки коврик у ванну і все....хоча вона і менша набагато за площею і ніби дорожче виходить,але якась більш затишна....навіть,не знаю,що й робити-чоловік за квартиру на Топольній,і я чесно кажучи сподівалась,що зайду туди і відчую,що хочу тут жити,але не відчула....:girl_sad: а на другій квартирі хазяйка така перелякана,але може з часом вона заспокоїться-побачить,що ми нормальні люди,нічого не псуємо та й перестане нервуватись і хвилюватись??? :confused: сьогодні навіть не могла заснути вночі-все думала,думала...так нічого не придумала,а сьогодні потрібно вже визначитись!!!!!!
    Дівчата,а що ви думаєте з цього приводу,дякую??? :girl_smile:

ой,забула написати-ми маємо повністю в одну кімнату меблі і свою пралку та телевізор...:girl_smile:

Останнє редагування модератором: 26 Липень 2009
  20. нталька

нталька Well-Known Member

В однокімнатній квартирі трохи важкувато з дитиною. Наприклад, якщо дитя спить, то ви вже ні телевізор не подивитесь, ні поприбираєте в тій кімнаті нормально. Та й гостей з дітками важче приймати - мало місця.
    Правда плита на 2 камфорки теж не дуже, бо часом для готування тре більше. Але до всього звикаєш. :)
    і господиня таки має значення. як живе в сусідньому підїзді, то може часто у Вас гостювати.

• Подобається Подобається x 4