Після довгих вагань, дискусій і роздумів я вирішила брати подвійне прізвище. Цікавить як це жити з таким довгим прізвищем? Хтось має? Поділіться, будь ласка, досвідом. Може хтось знайомих має з подвійним прізвищем?
Відповідь: Подвійне прізвище із знайомих ніхто не має...хоча можливо будуть деякі незручності при заповненні всіляких форм..де відведена певна кількість клітинок під прізвище...
Відповідь: Подвійне прізвище Цього я і боюсь. З рисочкою буде 15 букв в прізвищі.. В нашу іміграційну картку точно б не помістилась..
Відповідь: Подвійне прізвище О, мене теж це цікавить. А чоловіка прізвище теж подвійне буде? чи тільке ваше подвійне?
Відповідь: Подвійне прізвище Мені дуже подобається подвійне прізвище, а от чи зручно - варто подумати. Я дуже хотіла подвійне, але чоловік наполіг все ж на своєму. А от тепер маю клопоти. Віддала міняти паспорт наприкінці жовтня і ще до сьогодні не можу забрати, мені кажуть, можливо, у січні. Він мені не горить, але як можна так довго змінювати паспорт, а якщо людині дуже треба.
Відповідь: Подвійне прізвище Ого!! Нічого собі!! А Ви теж не відразу з одруженням прізвище міняли, чи як?
Відповідь: Подвійне прізвище Одружувались ми у вересні, а після весілля поїхали відпочивати, тому й вдалося лише у кінці жовтня. Кажуть, що можна зробити швидше, треба піти до начальника і все таке, але я не горю бажанням за звичайну зміну прізвища у паспорті нести хабарі. І ще одне, Нірванко, у якому районі Ви живете? Я У Шевченківському, і кажуть, що лише у цьому районі такі проблеми, бо нещодавно змінився начальник
Відповідь: Подвійне прізвище Я в Франківському. Теж відразу не змінювала прізвище, бо треба було ще паспорт закордонний.. А тепер треба міняти прізвище, паспорти.. А можете заодно поділитись інформацією що і як треба робити? Я так розумію спочатку треба змінити прізвище в РАГСі. Що там для цього треба?
Відповідь: Подвійне прізвище Коли ми розписувались у РАГСі, то у моєму паспорті поставили штамт на першій сторінці, дуже погано було видно, що там написано, але як мені пояснили - паспорт не є дійсним, треба міняти. Отже, я пішла у паспортний стіл. З собою треба мати: 1. 2 фотки 2. 2 конверти 3. свідоцтво про одруження 4. старий паспорт ну і здається все. Я ще брала будинкову книгу, бо власник квартири - я Ну от, прийшла я у паспортний, простояла там півтори години, нарешті дісталась до паспортистки. Вона - ой як Вам повезло, у мене останній бланк, заповнюйте дуже уважно, бо тільки помилка - гаплик, прийдеться чекати. Я заповнила................і чекаю
Відповідь: Подвійне прізвище З острахом очікую, що буде як зміню прізвище. На роботі де до 5 тис. працівників кожному не поясниш чому одні так називають, другі по звичці-інакше. Медкартки, права, закордонний паспорт.і найгірше - партнери по роботі яких не одна сотня точно. Жах. А два прізвища дюже довгі, щоб взяти подвійне...
Відповідь: Подвійне прізвище Паспортний стіл, тобто не в РАГСі, а там, де паспорти роблять? А ще питання, що з Ідентифікаційним? Десь читала, що треба переєструвати його на нове прізвище. Це коли треба робити, коли вже новий паспорт готовий?
Відповідь: Подвійне прізвище Так, це там, де роблять паспорти. Про ідентифікаційний нічого не знаю, в паспортному сказали, що їм він не потрібний, а чи треба робити переєстрацію не знаю
Відповідь: Подвійне прізвище Треба, але це триває 5 хв. Показав паспорт, старий код і відразу видали новий
Відповідь: Подвійне прізвище В мене чоловік, коли перетинає кордон, мусить заповнити таку карточку. Без неї будуть проблеми при поверненні в Польщу. Так от в цій карточці є мало клітинок. Якби мені довелось в таку карточку подвійне прізвище вписувати, не помістилось би..
Відповідь: Подвійне прізвище я вже настрашився, що ви теж покидаєте львів.... подвійне прізвище?... колись думав про це.... прізвище батька і матері, адже вони обидвоє є моїми батьками.... і поєднання було би непогане: батькове прізвище на "ов" і мамине на "ко".... не знаю зараз, хіба може колись....
Відповідь: Подвійне прізвище На жаль так, але то буде не скоро (треба ж переробити всі документи, а у нас це так затягується....). І не на довго, сподіваюсь..
Відповідь: Подвійне прізвище Я свого часу теж думала про подвійне прізвище. Але моє вкупі з чоловіковим звучало б дуже недолуго! Справа в тому, що в чоловіка прізвище на "ов" плюс до того з яскраво вираженим національним походженням (не українським). В мене ж було інтернаціональне прізвище, закордоном не плутали, сприймали за свою. А тепер от маю прізвище на 12 букв, і всі питаються якої я національності) До речі, при поданні заяви в РАГС написала, що не хочу змінювати, але потім на численні прохання нареченого, пішла і виправила. Сім"я - не найкраще місце для демонстрації принципів! Зараз вже звикла. Навіть цікаво стало До речі, права і закордонний паспорт досі не змінила. У закордонному шенген на шенгені, шкода міняти на чистий