Хотілося б почути вашу думку щодо : народжувати після 30, 35, 40,... Які на вашу думку пологи слід вважати пізніми (йдеться тільки про вік)? В якому максимальному віці Ви б наважились на плановану вагітність і пологи? Може в когось є досвід "пізніх" пологів, поділіться? І чи дійсно (за мед. показами) народжувати в зрілому віці не варто?
Відповідь: Пізні пологи? Думаю ті, хто має проблеми з можливістю стати матір'ю, на вік уже особливо не звертають уваги - тут головне відчути радість материнства, яке стоїть вище всього.
Відповідь: Пізні пологи? Я теж так думаю. Мені цікаво інше- чи дійсно пологи після... такі страшні? У всіх моїх знайомих, що народжували під 40, все гаразд і з виношуванням, і з пологами, і дітки здорові. Мені просто вже трохи за 30 і найближчим часом народжувати вдруге не зовсім "зручно", і я обмірковую- чи то вагітніти і народжувати вже бо потім гірше буде з вагітністю, чи ще можна почекати?
Відповідь: Пізні пологи? впринципі ви і самі дали на своє запитання відповідь, в мене є також знайомі, які народжували після 30, і все в них було нормально, і дітки здорові). Особисто я також хочу ще народжувати після 30)
Відповідь: Пізні пологи? Але наша медицина уже жінок під 30 відносить до групи ризику. Хоча в інших країнах інші межі. Не знаю: чи боятися думки медиків чи у них просто застаріла інформація?
Відповідь: Пізні пологи? А чого має бути гірше? Нерозумію чого "за 30" треба обовязково народжувати? Мені також за 30 і мене часто дістають що треба народжувати, бо вік... Варто народжувати у будь-якому віці - головне хотіти цього і бути морально готовим, бо дехто і в 18 готовий, а декому і в 30 заранувато. Коли я гуляла з Яркою, то зі мною гулялии дві 38 річні і одна 42 річна мамочки. Старших діток їм вибавили бабусі, бо вони тоді вчились, не мали часу, а коли народили в пізньому віці - то було як вперше. Такого терпіння і задоволення від материнства я не помічала серед своїх однолітків.
Відповідь: Пізні пологи? мої пологи були "під 30", тому їх пізніми не вважаю. Але ось за останній рік у мене народили: братова двох діток - погодок у віці 33 та 34 роки, моя кума- першу у 33, коліжанка- другу у 42 ( різниця між дітками 14 років), сусідка- двох діток у віці 38 та 40 років, друга сусідка- третю дитину у 40 ( між двома першими різниця 17 та 16років) ще одна коліжанка- першу у 34. Всі, до речі народжували природнім шляхом , без КР і вагітності не супроводжувалися якоюсь "надзвичайністю". ---------- Додано в 10:17 ---------- Попередній допис був написаний в 10:16 ---------- уже ні. Планку "підняли" до 35 років.
Відповідь: Пізні пологи? з нами на танці ходить мамочка, якій зараз 45, віком така як моя мамуся, вона народжувала 2 дитину в 42, ви б її бачили, вона аж світиться від щастя! і також казала, що виношування дитинки було нормальне!
Відповідь: Пізні пологи? І у 18, і у 25, і у 40 можна народити дитину з патологією - чи з генетичною, чи фізичною. Повірте, для природи не має значення, скільки вам років.... і у 18 народжують дітей із синдром Дауна (1*700), і у 40, і мами народжують діток із важкими вадами серця, чи кишківника,чи печнки... Вік тут не грає ролі.... "Так захотіла природа і Бог". Не в нашій волі це питання вирішувати. Головне мати бажання народжувати і поставити дитину на ноги. Це пережитки минулого.... радянського союзу.... народила в 29, і у виписці написано - немолода породілля.
Відповідь: Пізні пологи? Нас до такої групи не відносили. Першу дитину народила в 29 ( спочатку не планували,і це "непланування" затягнулося на 6 років), а другу -в 33. І я не можу сказати, чи моі пологи були б інакшими якби я народжувала в 20.І якщо Бог пошле ще дитину, то будем народжувати. Свекруха мого чоловіка родила в 38 і нічого.Але, на мою думку,в всьому має бути розумна межа. Народжувати в 60- то це вже занадто.(це моя думка)
Відповідь: Пізні пологи? ну я думаю що чим старший тим важче виношувати дитину.я це бачу по своїй сестрі вона немогла завагітніти 18 років і тут вона завагітніла.їй 37 років і дуже тяжко виношує постійно лижить бо болить живіт.ну а за 2 місяці їй родити то вже буде видно як вона буде родити дитя.
Відповідь: Пізні пологи? це не від віку залежить, а від інших багатьох чинників. У мене знайома, вагітна у 19 років, до вагітності - дівчина "кров з молоком" ледве вилежала її від "А" до "Я". Натомість коліжанка у 42 жодного разу навіть на підтримці не лежала- відбігала усю вагітність і без проблем сама народила 4 кг доню.
Відповідь: Пізні пологи? що за бредотина? цікаво де ви таке прочитали...мдаааа ---------- Додано в 23:59 ---------- Попередній допис був написаний в 23:54 ---------- абсурдна темка...всі жінки в материнстві рівні! Одна в 20 років не може нормально виносити, друга в 40 прекрасно це зробить,генетика складна річ.Є висновок один: кому дано, цього не забрати!
Відповідь: Пізні пологи? Я народжувала дітей і до, і після тих "страшних" 30 років і жодного разу не лежала на підтримці. Коліжанки моєї сестри народжували вдруге теж не в юному віці - одна у 37, інша у 40 - все прекрасно. А заходила я якось до своєї пані доктор і поки чекала на неї, то зробила спостереження: на збереженні в основному молоденькі дівчатка, кожна одна бліденька, кволенька, ослаблена - я мало не заплакала, так мені їх шкода стало. Реально. І всі у віці до 25. Проблема не у віці, а у стані здоров"я. У власному відношенні до вагітності - є досі багато людей, які відносяться до неї, як до хвороби і себе вагітних вважають хворими і вимагають до себе опіки та ставлення, як до хворих. Але з практичної точки зору я проти пізніх пологів, таких глибоко за 40 чи 50, бо враховуючи середню тривалість життя жінки це великий ризик осиротити дитину, яка ще не є абсолютно дорослою та відповідальною особистістю.
Відповідь: Пізні пологи? У моєї мами подруга народила свою сьому дитину у 47р. Всі семеро діток у неї здорові, талановті і дуже гарнюні. Зараз найменшенькій 5р. І то не дитина, то - дар Божий. Така вона розумничка і мудрагеля. Діток слід народжувати тоді коли Бог дає, і керуючись здоровим глуздом звісно. Колись я мріяла мати двох діток. А зараз надихнула мене Ліля на редагування власних мрій. Хочу трьох. Прошу в Бозі здоров*я і щиро надіюсь, що матиму можливість народити ще бодай одну, а при Божому благословенні і двох діток. Дуже би мені хтілося третю дитину народити після 40р. коли мені вже не так всього хтітиметься як зараз. І якби я собі планувала то і малу певні би після 30 років народжувала... Але тішуся шо є як є. Головне бажання бути мамою і правильний підхід до передвагітного стану, любов до власного організму і трубота про себе. З власного досвіду кажу, що перед тим як вагітніти потрібно бути здоровою жінкою, аби народити здорову дитину. Тому вагітність має бути плановою з всіма вилікуваними болячками, якщо такі були. Це дуже важливо і незалежно від віку. При можливості внепланової вагітності, постійно потрібно стежити за станов власного здоров*я. (якось перестрашено написала... певні бо сама на тому спотикнулася і розбила носа)
Відповідь: Пізні пологи? Моя мам, в майже 38 років чудово виносила і народила мого брата,сідничне передлежання-прекрасні-легкі пологи! Різниця з братом 14,5 років.
Відповідь: Пізні пологи? Ну, не скажіть...Є купа прикладів того, як люди добровільно і з певним азартом молодості та глупоти нищать своє здоров"я, а потім вельми здивовані, чого це у них нічого не виходить, та це окрема тема, то не сюди.
Відповідь: Пізні пологи? оце хіба що єдина проблема, на мою думку. Не самі пологи, а "що далі". Ми плануємо 5ро дітей (3 з невеликою різницею у віці, а решту - трохи пізніше ) Так от я, напевно, не хотіла б народити у 50 тому, що хочу бігати разом з дитинкою, бавитись "в повну силу". Не впевнена, що у передпенсійному віці то получиться. Але у 40 - чому б і ні?