Перший дзвінок - це свято?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Маруся-мама, 29 Серпень 2010.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Не знаю чи в цю тему чи ні... але он бачу що багато діток цього року ідуть в перший клас. У мене тут з однією моєю однокурсницею вийшла суперечка чи Перший Дзвоник це важливе свято для дитини чи не дуже.

Я особисто не вважаю що це таке велике свято. У нас нема першого дзвоника зате у нас практикують Ай-скрім Парті - тобто школою спонсорується зустріч дітей, мамів і вчителів де вони поїдаючи морозиво знайомляться між собою, розказують новини про те як провели літо і привикають до школи. Правда забава ця проводиться на шкільній прощадці.

Отже мені цікава думка мамів діти яких або йдуть перший раз до школи або вже відходили кілька років, для вас перший дзвінок це свято?

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Перший дзвінок - це свято?

Звичайно! :)
    Це етап. Важливий.
    Є купа людей, що не признають СВЯТО. Це їх позиція. Най їм (не) буде.

Останнє редагування: 29 Серпень 2010
  3. Маруся-мама

Розумію що початок школи важливий етап в житті дитини, але чи треба лінійки, промови? Я он не певне цього.

Ми особисто робимо СВЯТО дітям індивідуального плану. В закордонії більше концентрують увагу на ґрадуації... тобто завершенні етапу.

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Якщо без пшесади - не шкодить.
    Значимість цього старту велика. Різниця з садочковим/домовим життям велика.
    Зі свого 1-го вересня пам'ятаю 2 речі:
    1. вірш "небо синє-синє, чисте, як ніколи. хороше нам нині! Здрастуй, люба школо!
    2. фоту з приятелем Юрком.

Буденності і сірості дня нашим дітям не бракує. Бракує свята.

5. Маруся-мама

я також маю фоту з першого дзвінка - Маруся з поламаною рукою.

6. levandivka

levandivka З яйцями...

Ах, от де причина... :)

Коли роблю альбоми "Мій перший клас", намагаюся фотографувати саме 1-го вересня, бо очі в дітей особливі. :)
    Вже 3.09 вони інші...

7. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Думаю, що це свято. Он сьогодні, похресник чоловіка казав: "Ще два дні і перше вересня, я вже не можу дочекатися" (йде в перший клас).
    Та й згадую себе, перше вересня був якийсь особливий день, хотілося побачитися з однокласниками через ціле літо...От спеціально витягла альбом своєї молодшої сестри де вона в перший клас іде, вона такаааааа.....така весела, горда, що вона вже "доросла" бо йде до школи, щасливаааа.Згідна з п. Левандівкою, що свята дітям нашим бракує... (єдине, директорам би радила промови трохи вкорочувати свої, бо дітям важко так довго слухати ті церемонії, краще слухати пісні, вірші і т.д. )

8. Orman

Orman Модератор-бомба

найпершіще перше вересня - свято, а далі - як складеться:)

Останнє редагування: 29 Серпень 2010
  9. Маруся-мама

Перестрашені?:girl_haha:

В нас навчання взагалі починають з середини вересня, а в деяких школах ще в серпні. Напевне для людей які живуть в Україні цей день буде святом, і напевне якби була зараз вчителькою в середній школі на рідних теренах то також б інакше дивилась на цей день. Відвиклось чи як би то краще сказати.

10. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ну так з свого шкільного дитинства не пригадую, щоб та лінійка з віршами і дооовгими промовами сприймалась як св"ято. Найбільше в цей день подобалось те, щоб був тільки один урок. Мені чомусь ті лінійки асоціюються з парадами на 9 травня, ну типу щоб всі строєм і торжественно.
    Звичайно що якось налаштовувати дітей на навчання потрібно, ну але напевне не в такій формі як зараз, занадто совком відганяє.

11. Seppy

Seppy Active Member

У сім років думала, що це свято. У віці з 8 до 16 - початок каторги. А кілька днів тому перебирала альбом і натрапила на своє фото з першого дзвоника, ніби вчора було, розчулилась... Як швидко плинуть роки! Тепер би знову таке свято і знову сім років, гладіолуси, ту коричневу форму з білим фартушком та накрохмаленим комірцем, червоний ранець в ту ж жахливу коричневу клітинку, підколінники, які постійно сповзають і "дубові" радянські сандалики...

12. Зануда

Зануда Well-Known Member

Мене у перший клас за руку вела сестричка-десятикласниця - з її рук я отримала Буквар. Пам"ятаю, що віршик на лінійці декламувала, але не пам"ятаю який. Пам"ятаю свій ранець - модний такий, у шотландську клітинку - ніхто такого не мав. Пам"ятаю, як хотілось в школу, як чекалось того Першого вересня і пам"ятаю, як успішно мені "відбили" бажання ходити до школи вчителі. Сподіваюсь, що мої діти отримають більш позитивні враження від школи. Для них поки що Перше вересня, то таки свято - український стрій, кучері і бантики, новий портфелик...
    Як на мене, то всі ті святкові лінійки, то така показуха, але з іншого боку - то ж нікому не шкодить, а дітки під враженням. :)

13. Seppy

Seppy Active Member

14. Оляна

Оляна Well-Known Member

Для мене 1 вресня завжди було святом -заздалегідь готувались зошити,ручки, портфель, форма, рада була після літа зустрітись з однокласниками і до школи я ходила із задоволенням всі 10 років. Свій перший дзвоник памятаю до тепер. Наступного року мої малі мають йти до школи і, враховуючи їх емоційність, для них цей день буде яскравим враженням. Цеж початок нового етапу в їх житті і треба буде зробити цей день незабутнім.

Останнє редагування: 30 Серпень 2010
  15. true

true New Member

Я вважаю, що це хвилююча подія для дитини, бо розпочинається новий етап життя. Багато що змінюється в житті дитини і батьків. А чи то свято, то вважаю, що так, навіть якщо сприймати його з точки зору урочистості, адже дітей вітають, вони гарно одягнені і схвильовані. Моя донечка дуже радіє тим, що вона вже доросла і йде до школи. Хоча щиро вам скажу, що шкодую за садочком, свідомо розумію, що зараз буде важче, переживаю за ту дитину. Але всі ми це проходили і доводиться звикати, таке воно життя і нікуди ми від долі не втечем.

16. natka75

natka75 Well-Known Member

Марусю, а Левандівка думаю точно сказав?:girl_wink:А крім того ще тому,що
    Звичайно, що це свято! я хоч школу закінчила давно, але своє 1-е вересня памятаю досі, оце відчуття СВЯТА, РАДОСТІ запам"яталось мені дуже)))
    У кожного своє сприйняття цього дня, комусь це
    , але це свято по-нашому, і можливо з приходом у навч. заклади нових (не радянської закалки) вчителів щось та буде змінюватися у самій організації свята, але нічого поганого в тій церемонії нема...ну трошки би
    , а у батьків буде час познайомитись на батьківських зборах))

17. Kecan

Kecan New Member

І не тільки в дітей. Кожна мама дивиться на своє чадо з щирою радістю і повними очима сліз, бо розумієш, що ця маленька радість вже виросла, що в неї попереду відкриваються великі шляхи і розумієш, що тепер це вже крок в доросле життя зі своїми плюсами та мінусами

18. JAriNOCHKA

JAriNOCHKA мамочка-кралечок;)

От-от! І я минулого року так плакала( від щастя звичайно!) не віриться, що донечка так скоро виросла!:girl_dance: Я рахую, що це велике свято як для батьків так і для дітей! Згадую, як вона чекала цього свята, як готувалася... А мені ще й досі не віриться, що вона вступила у доросле життя... І відсвяткували ми тоді, запросили хресу, хресного і батьків, так що для неї цей день запам'ятався! Хоть ми того року йдем в 2 клас, але 1- вересня це всеодно свято для нас!!!:girl_bye:

19. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

певно шо новий етап..етап присмирення дитячої душі...початок справжнього входження в систему:shutup:

зі своїх спогадів-зі всього класу вибиралася дівчинка,яку несли на плечах і вона дзвонила в дзвоник.і відтоді вона себе (ми її) вважали якоюсь особливою,що було для нас всіх неприємно( бо не хтось із нас).
    ненавиділа стояти на лінійці...[​IMG]

єдиний плюс першого дзвоника був- шо немає уроків[​IMG]

20. katrinka

katrinka Well-Known Member

для мене це була велика подія, коли ми після лінійки парами 40чол (тоді ще клас не поділили) заходили в школу в оцих біленьких фартушках, бантиках, в мене котились сльози, я не вірила своєму щастю "я нарешті школярка". перша вчителька в нас була чудова, практично вже пенсіонерка, вона нас навчила вчитись, бути слухняними, вона нас любила.1 вересня для мене було очікуване і бажане свято, бо я любила вчитись і школу. наступного року вже до школи поведу синочка... як хочеться щоб і для нього школа стала, новим цікавим етапом життя

---------- Додано в 11:23 ---------- Попередній допис був написаний в 11:19 ----------

я теж дзвонила перший дзвоник, не тому що я була особлива, а тому, що була найменшою і найлегшою в класі, повинна була інша дівчинка дзвонити, але там якийсь форс-мажор стався. це ніяким чином негативно не вплинуло на мої стосунки з однокласниками, швидше навпаки.