Переїзд в інші міста України

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем BIEDRONKA, 14 Лютий 2010.

1. BIEDRONKA

BIEDRONKA Member

Привіт любі мої!!
    Напевно у кожного з нас відбувалися в житті якісь певні зміни. Мої зміни стосують переїзду. Коханому запропонували роботу в Києві, через місяць потрібно переїхати(((. Київ, то звичайно не Америка , але все ж таки еміграція з Рідного Львова:girl_sad:. Хочеться почути поради стосовно переїзду, на що варто звернути увагу. Можливо вже хтось був у такій ситуації. Все нове, нові знайомства....

2. billuy

billuy New Member

Відповідь: Переїзд в інші міста України

а чого доятися? це ж не китай або якась інша країна, де мову і звичаї не вивчеш і за рік. це ж все те саме тільки що супермаркети, базари і магазини трохи не в тому місці де привикли ходити у львові. а друзі і знайомі появляться ще не пройде і двох тижднів головне щоб старі не забули. тим більше як я зрозумів дітей нема садок чи школу не прийдеться змінювати. а в крайньому випадку головне щоб у львові тили були прикриті і було місце для відступу чи втечі. а в києві завжди перспектива більша і для вас і для чоловіка

3. zetta

zetta Well-Known Member

то стрес звичайно не малий, сама пару днiв як переiхала.....тримайтесь разом, пильнуйте речi i документи. Не в падайте у вiдчай при невдачах.

4. WildWind

WildWind Member

А для мене трішки шоком був переїзд до Львова. Найважче було з покупками різного роду, геть не знала магазинів, як продуктових так і по різних дрібничках... Потім були проблеми з лікарями, не будеш жеж їздити в інше місто до знайомого лікаря. Всякі дрібниці типу сплати компослуг і т.д., довго чекала коли прийде рахунок на світло, а виявилось що треба дзвонити і казати покази))) Спершу розгубилась, а потім обнагліла, взяла себе в руки, постукала до сусідки і... випитала все)) склала собі список, випитала за всі ближні магазини, базари, лікарні, що не знала одна сусідка випитала в іншої, вони потім коли мене бачили питали чи вже кабельне підключила, чи з лічильником за воду розібралась, приємно було що вже когось тут знаю.
    Ще пам'ятаю що в першу чергу купила карту Львова і заставила себе вивчити всі ближні вулички, спеціально ходила кругами щоб запам'ятати, коли їхала кудись по справах спеціально виходила раніше і також по карті шукала вулицю, місто вивчилось дуже швидко. Ще й досі посилено звертаю увагу на всі вивіски, якщо бачу щось рідкісне (типу всі види поліграфічних послуг) одразу фотографую адресу на телефон, потім дуже часто пригоджалось. Ну і дуже допоміг інтернет.
    Щодо друзів то з часом з'явились, а старі не забувають.. а ще виявила що багато хто хоч і живе з дитинства в цьому місті але знає його гірше від мене)) наприклад більшість закупів роблять батьки і т.д.
    Ага, ще згадала що практично в перший же день записала "гарячі" номера телефонів: в газову службу, в ЖЕК, Львівводоканал, номера піцерій, де працює доставка, Кінопалац... Загалом сприймала все як такий собі квест, було навіть цікаво вивчати місто з нуля.

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Розкажу про свій досвід переїзду до Києва :) Може, щось Ви собі, Biedronka, і почерпнете.
    Найголовніше в переїзді - це щоб Ви знайшли собі гарну квартиру, яка Вас цілком влаштує (якщо для Вас це актуально, а може Ви вже маєте щось, або купили собі...). Тут в нас і в наших друзів дуже різноплановий досвід, і не завжди позитивний.
    Ми з чоловіком вирішили на квартирі не економити (хоча можна було), бо хотіли мати домашній затишок.
    Для мене в квартирі найважливішим були такі речі: свіжий ремонт, мінімум меблів (не хотіла захаращеної старими меблями), і наявність свіжого повітря (не хотіла центру, вибирала Оболонь). Так от, ми переїхали в квартиру з кухнею, шафою та ліжком. І все. На кухні не було крісел... Не було плитки 2 тижні (відповідно, ніц не зготуєш, розігрівали в мікрохвильовці). Коротше, була купа незручностей та дискомфорту якийсь час. Для мене це було неабияким стресом... Я б тепер, наприклад, спочатку все налагодила в плані побуту, а потім би переїздила. Тим більше, що мала таку можливість.

Дуже добре написала WildWind про різні корисні номери телефонів, адреси, навколишні магазини тощо. Це дуже допомагає, займіться тим при першій нагоді.

В цілому, постарайтесь в перші тижні на новому місці не особливо займатись культурною програмою чи не переймайтеся надто роботою, проводьте вечори вдвох вдома, чи підіть погуляйте по своєму району, зготуйте щось смачне - як на мене, це мало би згладити стрес. Може, в перший місяць не їздіть додому на вихідні (бо ми їздили щоразу), менше втомлюватиметесь.
    Ще, мені було важко на новому місці, оскільки ми переїхали восени, рано темніло, цілий день працювали, на вихідні додому, вперше вибрались прогулятись через місяці півтора після переїзду. Мені, скажімо, дуже некомфортно було ночувати в будинку, околиці якого я собі мало уявляла. Ось. Але то може тільки мої якісь дурні заморочки :) :) :)

Як не будете їздити за кермом - буде легше. Бо мені перші місяці на добирання йшло вдвічі більше часу: кожен раз заблукаю, чи на розв'язці не поверну там, де треба, ну і рух в Києві, ясно, не той, що у Львові. Зате після Києва у Львові їздила надто швидко, сигналила всім нонстоп, не сприймаючи водіїв, що сунуться посеред дороги з швидкістю 40км.
    Щодо лікарів, то старайтесь знайти по знайомству (тут на форумі є дівчата з Києва, якщо що, пишіть...). Я зверталась дуже багато разів до різних лорів, і дуже потім пошкодувала, що банально не скористалась народною медициною, бо "залічили" мене.
    Карту купіть обов'язково, велику, таку, що розкладається. Як треба буде якусь вулицю знайти - знайдете по карті. Та й в плані просторової орієнтації дуже допомагає.

6. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

ладно і я 5 коп :xaxa:
    щодо квартири-дужжже важливим є ЗРУЧНІСТЬ добирання (метро/трамвай/тролейбус/маршрутки) власне від того залежатиме і вартість квартири (чим ближче до метро-тим дорожче)
    на вихідних обходити прилеглі території на наявність ремонту взуття/магазинів/супермаркеті/клінік/торгових центрів/кафешок/ринків/ай-боксів (на біду)
    можна попридивлятися до маршруток, що ходять поруч

карта-в мене атлас був, але я прекрасно орієнтуюся на місцевості (для сестри моєї той атлас-то був суцільним жахом)

якщо мені треба було в якусь невідому мені місцину і я про це знала швидше-на вихідних їздила в розвідку + вже знала скільки на то треба часу

дужжжже важливий факт-друзі/знайомі, бо на початках важко психологічно
    ну і Львів-він мені снився :girl_in_love:

7. zetta

zetta Well-Known Member

менi трохи легше з телефонами бо маю тут до кого звнрнутись. Але напрягае чужа мова, архiтктури, харизматичностi Львова не замiнить нiчого, поки що тримаюсь вiд депресухи, вулиць не знаю, ходжу тiльки в супроводi або в продуктовий маг.

8. BIEDRONKA

BIEDRONKA Member

Головне, що була близька людина поруч, з ким можна поділитися своїми емоціями та враженнями-негативними чи позитивними. Ну і звичайно рідні в телефонному режимі. А я вже налаштувалася на те, що ми-люди і можемо та вміємо звикати.

9. Molecule

Molecule New Member

У мене була така ситуація: я вчуся у Львові, а мій коханий працював у Києві. Постало питання хто до кого буде переїжджати. Врешті-решт він переїхав до Львова. Спочатку було важко,адже там залишилися його друзі (там він жив 9 років) . Я старалася, підримувала його як могла. Думаю головне підтримка і розуміння, а все решта це діло наживне.:girl_wink:

10. meros

meros New Member

я тільки мрію про такі...
    взагалі дуже люблю міняти обстановку тому швидко звикаю і пристосовуюсь!
    Поки тривалих переїздів не було, та залюбки змінила б все!!! Не можу себе реалізувати в поточному середовищі, можливо переїзд був би мені доречним! ((

11. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

Ой,мій коханий надумав переїздити до Києва...
    Я звичайно не проти,тим більше на перший час житло є,ще й платити не треба,але мене лякає невідомість.Тут в мене робота,навчання,а там треба починати все з нуля...Шукати роботу,нових знайомих.Київ-велике місто а я звикла жити в тишині,без зайвого шуму.Завжди як приїжала в гості до сестри в Київ то ніяк не могла спати.Але один плюс в тому,що в Києві є родичі то буде не так важко.Але я собі не уявляю як ми ту всю купу речей перетягнемо з Тернополя до Києва.Спочатку коханий їде в розвітку,подивиться обстановку,що й до чого,а потім вже і я за кілька тижнів.Мені щось важко звикнутися з тою думкою що скоро доведеться переїздити.І постійно мучає питання як я ту купу речей перетягну до Києва)))Бо мені ВСЕ потрібне)))Хоча потім переважно багато речей валяються без діла)))

12. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

знайшли з чого проблему робити
    все компактно пакуєте в коробки-ящики
    їдете з тим всім на Автолюкс, відправляєте
    там хтось забирає
    лиш тільки уточніть з якого саме автолюксу зручніше буде забирати (бо в Києві їх кілька, то можна на сайті глянути)

я відправляла свої речі, мала 3 коробки, заплатила приблизно 60 грн за все разом
    і мала спокійні нерви і здорові руки

Останнє редагування: 9 Квітень 2010
  13. Kiruskin

Напевно так і зроблю)Дякую)

14. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

о це дуже правильно
    з досвіду - так робила теж раніше, коли 2 роки не жила у Львові
    найважчим на початку для мене було розрахувати час на добирання в те чи інше місце, це я вже за три місяці проживання так освоїлась що все знала
    Основна порада - Київ то не цілих 600 км - ніч поїздом, 7 годин машиною, годину літаком - основне не хандрити, бо погано вплине і на стосунки і на сам переїзд і взагалі - оптимізму не додасть)

15. BIEDRONKA

BIEDRONKA Member

А ми будемо дружити ще й форумівку в Києві організуємо, я так бачу тут багато таких)))

16. Kiruskin

Звичайно організуємо)))Потрошку нас таких додаватися буде)))

17. Яруська

Яруська Well-Known Member

Буде точно)))) От ще б мені сміливості набратись і за чоловіком поїхати, бо збираюсь вже більше року:girl_cray:

18. LiliyaGal

LiliyaGal Active Member

Дівчата, прошу Вашої поради. Коротко кажучи, ми з чоловіком обоє переїхали до Львову, він раніше, а я 2 роки назад. Я вже звикла тут і до людей, і до міста, і роботу знайшла. Це все дрібниці, в порівнянні з іншим. Почали говорити з чоловіком про планування дитини. Він категорично - щоб я залишалась народжувати тут, а не їхала додому. Додому - це в Хмельницький, де живуть і його і мої батьки., маємо там особняк, все своє натуральне... Тут ми знімаємо квартиру, ніяких родичів, тим більше знайомих з роддому. Фактично, я боюсь, розгублена, як я сама маю справлятись з малятком. А він з мене сміється, що я боягузка і ше й ображається, коли сказала, що мені краще буде вдома. Чи є тут мамочки, що народжували після переїзду, і чи наважились би на це?

19. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

я переїхала з "далекого сходу")) України)) коли завагітніла, навіть не знала де лікарня)) найшлись знайомі, які родили пару місяців назад, порадили лікарі, і я дуже ними лишилась задоволена, да і зараз розумію, що на ДП почитала би і визначилась)) з приводу допомоги з дитиною. обоє моїх батьків працюють, але на роди приїхали, були 2 тижні і поїхали (їм їхати добу поїздом, або цілий день літаком з пересадкою в Києві, бо наразі прямого рейса немає). свекруха живе у Львові,але то буде офтоп,як про неї почну писати)) скажу одне, що коли я була в пологовому, вона такий шкандаль влаштувала що я там слезами заливалась))). нічо, впорались. я навіть рада що так є. чоловік меніну дуже помогає, бо розуміє, що більше нема кому. легше стало,як я вийшла на роботу і з"явилась няня, тепер ми можем і вийти кудась. взагалі в такий ситуації, як нема кому допомогти, і дуже й дуже важко, няня, то не поганий варіант. не бійтеся, все буде добре, а з приводу, що вам буде краще дома, то я важаю, що батько обов"язково має бачити, як росте дитина, всі кольки і всі зуби, а не бачити раз на місяць. це дуже зближає, і з жінкою, і з дитиною.

• Подобається Подобається x 1
  20. LiliyaGal

LiliyaGal Active Member

от, я тут з Вами дуже погоджуюсь. Теж так хочу. Дякую, значить я буду не одна така відважна.