Передчасне старіння плаценти і кровоплин

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем irkazijka, 25 Грудень 2015.

1. irkazijka

irkazijka Well-Known Member

Дуже цікаво мені почути вашу думку.
    Вроді серйозний діагноз.
    Чую багатьом його ставлять і я не виняток(
    Чи нормально проходять пологи?..
    Наскільки це серйозно?..
    Чим це загрожує?...
    Ваша історія.

2. purse

purse Member

А на якому тижні Вам поставили такий діагноз і що сказали?
    Бо мені на УЗД 30-го тижня поставили ступінь зрілості 2-3 і якісь там ще штуки га плаценті, але сказали, що дитинка розвивається добре по показникам типу на два тижні скоріше фактичного терміну і лікар сказала не переживати.
    Моя з консультації виписала мені хофітол і курантин.
    Але я начиталася всякого в інтернеті і переживаю :sad:

3. irkazijka

На 26-27 тиждень.
    Начиталася в інтернеті всякого про то, ще ті лікарі в меді налякали...типу на збереження треба лягати.
    Моя гінеколог якось до того так спокійно віднеслась, але послали на 30-31 на узд з доплером..там показує чи доходять поживні речовини до маляти. Та тху тху вроді все добре.
    Сказала пічкати хімією мене не буде і сказала гуляти і дихати повітрям щодня.
    І ступінь зрілості 2-3. (

4. purse

purse Member

Я п'ю ліки бо дитина так двіжувала, що думала зараз через живіт прорветься)
    А на узд була в Прокопчук, вона наче компетентна в цих справах, але от пройшло два тижні і мене знову то питання мучить планую на 36-му знову підти до неї. В мене в знайомої теж таке поставили то її ганяють на узд кожні 2-а тижні і приписали Тивортін, але я так розумію то все індивідуально.

5. nomad

nomad Active Member

У мене під час другої вагітності на 20 тижні поставили передчасне старіння матки і зрілість 3 але поживні речовини йшли добре, участкова лікарка сказала попити тівортін щоб я не хвилювалася (але там в інструкції написано про те що дія на плід у вагітних не досліджувалась) і я плюнула і нічого не пила. Результат доносила я здорову дитину і плаценту до 42тижня і 1 дня

• Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. khorosha

khorosha Well-Known Member

Мені на 20 тижні теж поставили передчасне старіння плаценти, ступінь зрілості 0-1. Всі решта показники в нормі, і дитинка навіть розвивається десь на тиждень скоріше терміну. Маю ще здати аналіз на ТОРЧ інфекції і піти до дільничої з тим результатом. В інтернеті читати про то - то все дуже страшно, але я от тут почитала ваші дописи і заспокоїлась:girl_smile:

7. preciosa

preciosa Well-Known Member

Дівчата, плацента мусить старіти, ми також старіємо, навіть під час вагітності. І нічим її не омолодиш:) Інколи один узд-ист говорить одну степінь зрілості, другий - іншу... Головне, якщо з дитиною все ок, то не треба нічого пити. Така моя думка.
    І я мала на 20му 0-1, але нічого не призначали, а на 30му вроді так і була 1а... Так що не факт, що то щось страшне.
    Інколи ендометрій тонки, а на нього прикріплюється ембріон і прекрасно росте собі, а лікарі страшать, що тонкий і т.п. Тут в кожної жінки все індивідуально і не знати що гірше чи природнє старіння чи ті препарати, які виписують.
    Плацента - це унікальний орган, створений нашим тілом, її можливості величезні. Є про то гарна стаття у групі про Природні пологи в ФБ.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  8. irkazijka

От не пила Тівортін. На останньому узд перед пологами нормальна була остання ступінь і доплер в порядку. Побільше гуляти і дихати киснем. Гарно їсти і добре спати. І дійсно від уздиста багато що залежить. Принаймні мені так здається. Пригадується як виходила з узд в меді чуть не в сльозах, там мені і старіння наговорила і купа всього нехорошого. І на питання моє:" чи це дуже погано??" (бо була я тоді зелена в тому питанні), сказала:"Ви спочатку доносіть."Ну і купу неприємного сказала. А головне не забудьте віддячитись разів 5 повторила. Гнати таких узидистів в шию треба!!
    Звичайно є різні ситуації в житті і ми дуже переживали щоб доплер був хороший і малюку всього хватало. Напевно кожна мама переживає за майбутню дитинку. Та гіркий осад в мене залишився від того непланового візиту.

9. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

В мене з доцьою на 31 тижні, плацента 2 з кальценатами. Памятаю пила Тівортін і ще щось виписували)...відходження вод і роди на 34-35 тижні. Нікого не лякаю:girl_blush2:....в мене вся перша вагітність мала якісь нюанси.:girl_sad:
    --- дописи об"єднано, 20 Березень 2016 ---

10. Ivetka

Ivetka New Member

Підкажіть дівчатка, ситуація така, 21-22 тиждень, ступінь дозрівання плаценти 1, на 17-18 був 0 1, пю тівортін і хофітол, в когось була схожа ситуація? Кажуть можливі передчасні пологи...а до скількох тижнів доносили ви?

11. preciosa

А хофітол це хіба не від жовчного і печінки?...
    Прочитала в інструкції, що може використовуватись у комплексній терапії прееклапсії вагітних... мені здається, що на 22т 1 ступінь то не страшно. Пам'ятаю в себе таке. І 1ий так і до 30т був. Нічого не приймала і гінеколог навіть не дивився на то.
    Я на поч. 39т народила.

Останнє редагування: 24 Березень 2016
    • Подобається Подобається x 1
  12. preciosa

Онлайн консультация врача акушера-гинеколога №144774 на Likar.INFO прочитайте тут відповідь лікаря щодо схожої ситуації. (Стаття є і на її сайті,але з телефона я знайшла на іншому:) ) З дитиною все добре - значить ніяких ліків і стаціонарів.

13. Ivetka

Ivetka New Member

Так, хофітол то і від нирок і жовчного і печінки і на плаценту теж позитивно впливає, принаймі так лікар казала, але так як то травка то пю. З дитинкою все ок, відповідає терміну, значить плацента виконує свою функцію, але все рівно переживання є. Дякую за ссилку, прочитаю.

14. preciosa

Якщо з дитиною все ок, то не потрібно пити... ваша плацента нормальна. Не знаю, чому вагітних завжди стараються чимось полікувати (((

15. preciosa

Перевірила, в мене на 19 тижні і 5 днів була 1 ступінь зрілості:girl_curtsey: На 30 тижні також перша, ніхто нічим не лікував, хоча я така вредна, що і не далась би:girl_emo::girl_haha:

16. preciosa

17. lyanysya

lyanysya Well-Known Member

І в мене тепер так було, я почала переживати. Але що лікарка з ЖК, що узистка (Лотоцька) - казали шо то норма.

18. Ivetka

Ivetka New Member

Я теж Узд в Лотоцької робила, то вона казала що не все так погано, питала що пю, казала Тівортін, рекомендувала продовжувати і казала що плацента виглядає краще ніж на попередньому Узд.

19. preciosa

Краще через місяць зробити узд з доплером і знати, що все в нормі з плацентою, дитиною, бо ті ліки про всяк випадок - не краще ні для вас, ні для дитини... І то, що травка, не означає, що треба пити її при вагітності. Я б ще раз зробила узд і пересвідчилась, що все ок.
    --- дописи об"єднано, 25 Березень 2016 ---
    Онлайн консультация врача акушера-гинеколога №23440 на Likar.INFO тут ще добре описано.

20. Orman

Orman Модератор-бомба

ну це вже казки. Якщо плацента постаріла, то назад не відмотаєш
    я б і цього не робила

• Погоджуюся Погоджуюся x 2