Oшукані Приватбанком. Куда податися в пошуках правди.

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Meriroma, 17 Вересень 2013.

1. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Якщо є вже така тема, перенаправте мене, бо я не знайшла.\
    Багато чула вже історій, як Приватбанк обдурює своїх клієнтів, але якось не поглиблювалася в це, поки воно мене не зачепило.
    Яка ситуація...часто розраховуюся через Приват 24, тай поступають гроші на картку з комерційної теми, дитячі і я суму картки ніби контролюю. Тут вчора прийшла сума, прийшла смс на телефон і ввечері я заходжу в Приват24 і бачу, що мій баланс змінився всього на 1 грн, замість на 630, хоч у виписці вказана та сума, яка і мала б бути. А доступнона 630 грн менше. Думаю може ще система не оновилася, зранку пробую - та ж історія. Онлайн-консультант лише мене розізлив, копіювавши мені одні і ті ж завчені фрази по три рази, ніби я якийсь езель. Пішла я в банк...там признали, що проблема є, але як її вирішити не знали. Ввечері мала подзвонити працівнику банку (він мав до цього часу вияснити з Києвом). Дзвоню, заікається, говорить якісь небелиці, що це в системі, що то ще давно тягнеться і ніби так має бути...сам в то що каже не вірить. Потім прислав смс, щоб я в п*ятницю прийшла, а він до цього часу постарається якось розібратися в цьому.
    Людоньки, це ж не 60 грн, щоб то система незреагувала давно і я не помітила, зникнення такої суми не можна не помітити...навіть на хлопський розум по виписці на калькуляторі можна просумувати всі видатки і доходи за вересень і тих 630.10 грн бракує.
    Порадьте,може хтось був у схожій ситуації. Куди мені писати, дзвонити, щоб добитися повернення грошей і чи це реально?

2. Златка

Златка Well-Known Member

Відповідь: Oшукані Приватбанком. Куда податися в пошуках правди.

А на картці у Вас теж тієї суми немає? Бо в мене вже були неоднократні випадки, коли сума на картці збігалась із залишком по смс, а по системі приват24 були розбіжності

3. lilochok

lilochok Well-Known Member

Щиро співчуваю Вам. Мала теж неприємності з ПриватБанком років 2 тому. Було у мене на карті 103 чи 104 грн з копійками. До зарплати ще кілька днів. Розраховувала на них. Пішла знімати і тут...шок! на рахунку у мене -17 грн з копійками. Звернулась у відділення банку. Відправили мене у центральне. Там сказали, щоб я на гарячу лінію дзвонила. Короче посилали куди подальше і говорили якісь нісенітнеці. Декілька разів відкривала диступи онлайн через Приват24. Набридала доти, поки гроші не повернули. У мене був хепі енд.
    Подібна історія трапилась і з моїм чоловіком (тоді ще моїм хлопцем). Зникло близько 50 грн. Він помітив. Через декілька днів звернувся в банк. Йому доказували, що це не вина банку. Інших подробиць не знаю (не все він мені розказував тоді :) Гроші йому так і не повернули
    А от є ж люди, які не контролюють своїх витрат. Аж страшно подумати як наживається Приват на нас

Бажаю Вам терпіння та наполегливості!

4. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

В мене була історія як мені перерахували 80 грн., але до мене вони не надійшли. Дзвонила , мені підтверджували що платіж відправлено, але не знали чому я не отримала, сказали що нормою є очікування протягом трьох банківських днів. На 4 день гроші надійшли.

5. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В мене такі катавасії, з трьома банківськими днями - регулярні.
    Я вже і не панікую, яка б сума не була. А спершу теж на сполох била.

6. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

В мене сьогодні була ситуація- клієнтка дзвонить мені і каже: я щойно оплатила через Приват 24 гроші за косметику, але приват дуже зависав, гроші можуть прийти пізніше, висилайте мені вже, я не підведу і висилає мені типу скопійований проведений платіж.
    Сума невелика, але й не дрібничка- 110 грн. Думаю краще передзвоню на гарячу лінію, взнаю де гроші. І що ви думаєте? Кажуть, так, дісно вам намагалися відправити кошти, але оскільки сума недостатня для переказу, то платіж не проведено!
    От як! Вона скопіювала весь текст , і в реченні "платеж не проведен", видалила "не" і я отримала псевдо підтвердження проведення платежу на мій рахунок! Он як люди вміють шахраювати! Може й не банк винен?

7. Meriroma

у мене по смс і виписці з приват24 збігається а в доступно всього коштів менше на 630грн

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в системі приват 24 тепер відображається при заповненні платежів залежно від того, який вид картки у іншої сторони, що вони можуть зараховуватися протягом 3 діб. Тобто треба дивитися на примітки: при одному перерахунку пишуть , що зарахування моментальне, на іншому- протягом 3 діб. Я вчора в один і той же час перераховувала кошти двом різним клієнтам. І при перерахуванні коштів кожному з них зазначалися різні терміни. В результаті одному кошти надійшли вже за 2 хвилини, а іншому- аж за добу.

9. zetta

zetta Well-Known Member

А нема альтернативи привату?

10. atena

atena Active Member

Є, але не дуже популярні.
    Знаю точно що в ПУМБі є схожа система онлайн платежів, але нею не користувалась, тому більше нічого сказати не можу

11. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Розказали мені на днях випадок - стосується Привату, хоча він тут ні до чого. Продавцю покупець повідомив про оплату товару і продавець отримав СМС-ку з Приватівського номера 10600, про зарахування потрібної суми. Відправив товар, а через деякий час, коли захотів зняти гроші - їх на рахунку не виявилося. Після довгих вияснень, дізнався, що смс була відправлена не приватом. Є якийсь піратський сервіс, де за певну плату можна купити можливість відправляти СМС під будь-яким номером. Вже передивившись уважніше, той продавець побачив, що в смс-ці не був вказаний кінцевий баланс по рахунку (так як шахраї його не знали) Гроші людина так і не повернула, шахрая теж не знайшли.

12. zetta

zetta Well-Known Member

Почитала вас дівчата, і згадала маму вона пенсіонер і рахунок пенсійний в приваті. Вони ж і пенсіонерів так можуть дурти.

13. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Так само є і в Укрсибі схожа система. Але Приват на сьогодні найпопулярніший і найрозвинутіший. Тому народ дуже не спішить переходити до конкурентів.

14. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Розказала мені бабуся нещодавно. Що на пенсійну картку їм пододавали по 100 грн кредиту, типу краще їм зробили, що кредитні кошти є. Моя бабуся зразу пішла і сказала щоб той кредит з неї зняли, він їй непотрібен. А якщо так подумати, то ж не всі пенсіонери такі, побачать доступний баланс на картці, знімуть гроші, а потім тим пенсіонерам будуть відсотки капати по кредиту. Вже ті приватівці, навіть, не питаються, чи потрібен той кредит, чи ні, просто роблять і все, а там вже ходи відмовляйся...як на мене взагалі вже обнагліли.

15. allja

allja Well-Known Member

Можливо то не всім, бо моєму дідусеві такого не додали.
    І в мене була схожа ситуація, але сума була 1500 грн. Товар я звісно не вислала, але ще довго мала мороку з тою шахрайкою. Де її гроші вона не з"ясовувала, а мене називала шахрайкою, хоча я всіма можливими способами з"ясовувала де ті гроші....В результаті перестала надзвонювати до мене лише після того, як сказала, що напишу на неї заяву за наклеп і шантаж. От такі люди тепер бувають((

16. Meriroma

Зранку звонили до мене з Дніпропетровська, сказали, що вкурсі моєї ситуації і зараз працюють над її вирішенням. Ніби до п*ятниці все перерахують і в п*ятницю я зможу вже звірятися по приват24. Ага, програмер замете сліди,то називається. Я зайшла в Приват 24, а там...всі суми не зходяться, зате кінцева вже не показує у виписці на 630грн більше, а сходиться з тою меншою сумою, що доступно на балансі. Я відкрила виписку за серпень, а там таке враження, що будь-що написано. Наприкл. Я оплачувала карткою в серпні в Космо за косметику 116грн, а з картки відмінусовано щось 350 і за таким принципом декілька раз. Навпаки теж є...я наприклад, оплатила щось в неті, а мені до балансу додалося, замість зняти. Боюся, що тепер точно кінці з кінцями не зведу.

Розкажу ще один випадок з кредиткою...якось мені закінчилася дія картки і мені терміново треба було її продовжити. Прийшла в банк і мені "втулили" ще ту кредитку (бо інакше на продовження моєї треба було б чекати 3 дні). І якась тоді в них була програма від страхової компанії, що 10 грн щомісяця знімає і маєш страховку від нещасних випадків. Типу, приносиш справку від травматолога і тобі виплачують за лікування. От я і підписалася...сама не знаю, що на мене найшло. То уявіть, мені щомісяця ті гроші знімали замість з моєї зарплатної картки - з кредитки. Добре що я це відразу помітила і пішла відмовилася. А як хто не має Приват24, то за рік би був винен банку "як земля колгоспу"

---------- Додано в 10:53 ---------- Попередній допис був написаний в 10:48 ----------

І до теми...я щось тепер вже засумнівалася у своїй правоті...щойно переглянула свої смс про надходження коштів і заг. баланс там не такий як би мав бути, а такий як мені казали. Може дійсно просто в системі якийсь збій:girl_phone1:

17. Anagramka

Anagramka Member

В мене на маму взагалі працівники Привату "втихеньку" оформили "Копілку" на півроку, і стягали з пенсії щомісяця по 100 гривень з пенсії. Дізналися ми випадково, бо надумала я підключити маму до смс-інформування про стан рахунку. То їй прийшло смс, що стягнуто 100 грн на копілку. Мама там зробила "розбір польтів", то навіть не вибачилися-ніби так і мало бути.
    Уявляєте, скільки людей-пенсіонерів - кожного по 600грн за півроку потім тихенько можна собі в кишеню покласти...

18. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

втихеньку то як? мама підпис не ставила?
    заяву чого не написали?

19. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Не всім. Бо моєму дідусю теж не зробили, але в бабусі було, при тому попередньо ніяку згоду на це вона не підписувала.

20. Meriroma

Може мені ту всю історію виписок поскрінити з цими сумами, неправильно знятими і доданими?