Створюю тему, щоб поговорити про оперу, оперних співаків, улюблені арії, балет і тп, і тд. Ржу, бо форум мені повів, що знайшов схожу тему "luxury-магазини та торгові центри"
Відповідь: Опера і балет Я класичну музику люблю, але у Львові на оперу ходила рідко, а на балет вагалі не ходила. Пам'ятається мені, як з коліжанками з конси сходила на Отелло десь в 1996 році. Це був ужас ужасний, просто тоді львівська опера переживала тяжкі часи. Потім була на прем'єрі Ріголетто, то вже була зовсім інша пара гальош: чудові співаки, гарні костюми, декорації, оркестр, отримала море задоволення. Потім я поїхала в гамерицький край. Тут сходила перший раз в Х'юстонську оперу на "Сімона Бокканегру" з Хворостовським. Тепер мій муж піднімає мій культурний рівень, купуючи річні квитки в оперу. В минулому сезоні я була на "Аріадні на Наксосі" (ужас ужасний, але муж казав, що були і гірші опери). В цьому сезоні ми вже бачили "Сивільського цирюльника", "Фіделіо" (єдина опера Бетховена) і "Травіату". В Х'юстонській опері ставлять 6 вистав на сезон, і, як правило, ставлять щонайменшу одну виставу сучасних композиторів. Цього сезону вони ставили "Згвалтування Лукреції" Бенджаміна Бріттена. Минулого сезону мій муж "насолоджувався" двома операми цього композитора, і на "Лукрецію" йти категорично відмовився, а я, послухавши пару арій на Youtubе, і не наполягала. Порівнювати х'юстонську оперу зі львівською є недоречно, бо фінансові можливості дуже різні. Львів не може позволити собі запрошувати співаків рівня Хворостовського, мати сучасні декорації, мати круте освітлення. Літом я була у Львові на Набукко і мені дуже-дуже сподобалось. Постановка була дуже вдала, співаки були просто чудові, костюми і декорації були також на рівні. Улюблених оперних співаків в мене немає. Мої улюблені арії - Ah, fors'è lui з La Traviata і Costa Diva з Norma.
Відповідь: Опера і балет це точно!! Я не можу сказати, що зараз наша опера на хорошому рівні. Так, зарплати там хороші, мали б старатися, але там всьо настільки якось погрузло. Беруть тих, кого треба, по домовленістю, за гроші. Ніяких конкурсів, ні в оркестрЮ ні в хор, ні для солістів. Відповідно там всі дуже не напрягаються, а нащо? Останній раз була в опері на Летючій миші, на щось серйозніше шось нема бажання йти. Для того, щоб дістати задоволення від опери треба, щоб солісти були дуже хороші. А я добре знаю, які у нас солісти. Тому більше люблю балет. Лускунчик Чайковського-то для мене шедевр. Музика, яка ніколи не набридне. Сама його грала і кожного разу відчуваю щось свіже в тій музиці.
Відповідь: Опера і балет Ну, я того і не говорила. Але, якщо порівнювати з 90-ми, то таки краще стало. Але ми тут не львівський оперний театр обговорювати маємо, а оперу вообше. І балет. Мені балерин шкода, вони такі худенькі-худенькі, хочеться їх варениками нагодувати. Ще одне хороше запитання. З якого віку, на вашу думку, доцільно водити дітей на оперу і балет? В неділю коло мене сиділа мама з дівчинкою 5-6 років. То дитя спочатку гризло печенько і бовтало нозями, потім цікавилось в мами пошепки "А чо тьотя спить, а чо дядя біжить" і тиди, пробувало трошки підспівувати, а потім заснуло. Мама додому забрала після другого акту.
Відповідь: Опера і балет Колись мав нещастя з дітиськом піти на різдвяну версію. Обридався , більше не ризикую. Левандівських не руште! Най співають далі. http://www.youtube.com/watch?v=QGby9vaEt5I
Відповідь: Опера і балет Теж попала на "різдвяну версію".... то взагалі поприводили 9-місячних діток....дехто в проході зі старших пробував танцювати.... А ще саме цікаве, що більша частина після 1 дії пішли додому.... бо не зрозуміли, чи не читали, що балет на 2 дії. Але я тільки з того раділа, бо змогла спокійно додовитись. Я, взагалі, раніше не розуміла балету.... по тв зовсім не то.... а от коли попала на "лебедине озеро" - була просто в захваті..... дуже гарно. Зараз дуже гарні декорації, світло....Інколи відчуваєш справжній подих вітру, чи грозу. А от культури не вистачає.... просять не фотографувати - та де там, безкінечні клац, клац..... і сцени (ну це щоб похизуватись - я був в оперному, хоча на фото мало що видно буде), і жах, коли після 3 дзвінка всі масово починають заходити. Страшенно дратує! Мало того, що це неповага, до тих що сидить, а це страшна неповага до артистів! Я б закривала ті двері на ключ, не зайшли до 3-го дзвінка, то ваша проблема
Відповідь: Опера і балет від чого? від поганого танцю , чи поганого виконання музики? :D Бо сама музика-шедевр. http://www.youtube.com/watch?v=OO6KhLDKYRk
Відповідь: Опера і балет Думаю, що то по дитині треба дивитись. Я з Марком ще як вагітна була, то ходила на усі прем"єри в Заньковецької і в Оперний на балет, то моя дитина дуже то діло поважає десь з двох рочків, сидить як зачарований, а знову ж таки дитячі постановки театральні типу Лисички-Сестрички терпіти не може. Так! Обожнюю. А ще от з чоловіком підсіли на домашню оперу Скачали Наталку Полтавку і Запорожець за Дунаєм. Каааааайф...
Відповідь: Опера і балет Нє, ну ото включила відео зі свого ж повідомлення, слухаю і не можу, всьо всередині перевертається. Ця музика....