1. Редвумен

Редвумен Active Member

Для багатьох із нас нема нічого гіршого, ніж чекати. У дитинстві ми прагнемо стати дорослими, і це тягнеться неймовірно довго. Коли починаємо якусь справу, то відразу думаємо про її завершення. У нашому повсякденні ми часто чекаємо на трамвай чи автобус, які чомусь не приходять вчасно, чекаємо на підвищення зарплати, яке обіцяють, але відкладають. Дожидаємося зустрічі, чекаємо чийогось слова чи якогось жесту, зверненого до нас. Ми очікуємо по-різному: деколи гарячково й нетерпеливо, іноді з більшою чи меншою надією, а часом так довго і багато чекаємо, що вже ні на що й не сподіваємося. Скільки часу в нашому житті іде на чекання у справах буденних і глобальних! Життя Церкви, євангельські історії, приклад Ісуса Христа та – взагалі – вся історія спасіння переконливо доводять: чекання є динамічним життєдайним процесом. І ми, люди, яким здебільшого так нелегко очікувати, покликані постійно відкривати закономірність, благодатність і велику духовну красу чекання.
    Це слова з блогу о. Бориса Гудзяка: http://obgudziak.blogspot.com/2010/12/blog-post.html
    Які очікування для вас є зараз? скільки ви готові чекати? чим ви готові пожертвувати заради тієї мрії? Що буде з вами, коли ви досягнете бажаного очікуваного...
    Пропоную в даній темі ділитися думками щодо чекань, терпінь, мрій, часу. Щоб надихати себе й інших. Щоб зрозуміти, що це важливо і можливо .

2. Seppy

Seppy Active Member

Відповідь: Очікування

Чекаю вже 9 років, коли Бог дасть можливість відчути радість материнства. Я песиміст в житті. Кожного місяця надіюсь, що цей день наступить, а він.... Чомусь маю таке переконання, що коли думаю, що все буде добре, так не станеться. Навіть під час здачі іспитів, якщо думала, що все "під контролем", отримувала нижчі результати, а коли хвилювалася, плакалась, що нічого не згадаю, результат був вищим за сподівання. Інколи здається, що довгоочікувана вагітність настане, коли я заспокоюся і вважатиму, що мені "не дано"...

3. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

я вже раз таке писала- як казала моя бабуся "Хто терпен, той спасен".
    ЗІ: Ви достатньо довго і терпеливо очікуєте цього дару, і дай вам Боже, щоб наступного року Миколай подарував вам маленьке янголятко!

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Я зараз насолоджуюся другим немовлям і з острахом чекаю, коли йому виповниться рік. Я не знаю, де я буду, де наша сім'я буде, що з нами буде. І не знаю, чи доведеться мені виходити на роботу, чи Бог пошле мені благодать, як із Дарком - бути з дитиною вдома хоча б ті 3,5 роки, або й довше...
    Оскільки то велика невідомість, постійно кажу і собі, й чоловікові, що маємо все віддати в руки Божі й просто чекати. А зараз - дякувати за кожен прожитий день і все, що в ньому було.
    Мені чомусь видається, що в благодатному чеканні, чеканні в Бозі, подяка за все, що маєш і чого не маєш є невід'ємною частиною того чекання. Інакше те чекання буде тягарем.

5. zetta

zetta Well-Known Member

якщо не помиляюсь то терпiння , довготерпеливiсть один з дарiв св"ятого Духа...дай Боже нам такого дару.