Обговорення гілки ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 28 Жовтень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
?

Чи є потреба поділити гілку ГВ-ще один дар природи

1. Так

82,5%
  2. ні

7,5%
  3. інше

10,0%
  1. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Дівчата! чи є потреба поділу цієї гілки ГВ - ще один дар природи?
    якщо є то на які теми?
    якщо немає то чому?

Особисто я вважаю що ця гілка є трохи іншою від гілки для вагітних чи інших величезних гілок оскільки тут як правило дуже часто запитують дівчата із малими дітьми і яким дійсно дуже часто бракує часу щоб знайти потрібну інфу навіть із пошуком (потрібно знати що шукати щоб одержати бажаний результат). І особисто мені якось не того відповідати багато разів на одне і теж саме виправляючи когось а особливо якщо така розмова зовсім недавно була.

2. Натуся

Натуся Well-Known Member

Відповідь: Обговорення гілки ГВ

А може ви запропонуйте які розділи,і спитайте,хто з тим буде бавитись...То ж такий міх роботи...

3. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я би окремо зробила:
    -Гілку про користь ГВ
    -Можливо, варто додати "Історія нашого ГВ", де всі бажаючі будуть ділитися досвідом (щось на зразок "розповіді про пологи")
    -Окремо теорію, але не посилання, а викласти правила. Також основні і найпоширеніші проблеми і їх вирішення.
    -Ну і окремо "гарячу лінію", де радити тим, вкого такищось не виходить...

4. Анута

Анута Well-Known Member

я би сказала що гілка є більш профільною і вузькоспеціалізованою.

це є постійним явищем і я наприклад не знаю чи можливо тут щось змінити. Оскільки в тебе, Таню, щоденник дуже інформативний, але знову ж таки мало хто туди заглядає; і в темі ну дуже багато інформації, але пошуком рідко хто користується (можливо із-за невміння, можливо вважаючи особисту ситуацію унікальною - причини різні). Стараєшся відповідати всім, але іноді буває, скажімо, не той настрій ;)

Можливо просто зробити якусь систему-сотрування? наприклад попросити модераторів змінити перше повідомлення в темі (надати їм що потрібно написати) і зробити з того повідомлення такий собі каталог (прототип того, як зробив Левандівка в темі Не працює в мене на форумі?):
    1. Мало молока (стор.12, 28 і т.д)
    2. Тріщини (стор.....)
    3. Адреси, телефони консультантів та центрів підтримки лактації (стор... - або ж подати одразу ж тут)
    ну і т.п.

або винести цей список-каталог в окрему тему Знайдіть відповідь на своє питання в темі ГВ (або щось подібне).
    Оскільки питання повторюються систематично в середньому що 5 сторінок. Може якщо організувати міні каталог (для тих в кого мало часу і він не дружить з пошуком), то зменшилась би к-сть повторюваності.

Плюс, я би добавила щось на кшталт "Що потрібно знати про ГВ ще до пологів" (основні правила, основні помилки і їх виправлення, стереотипи і міфи тощо).

5. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

А в мене взагалі появилась шалена ідея:girl_smile:, Зобити окремий розділ ГВ, в якому були темки:
    -мало молока
    -тріщини
    -адреси
    -історії
    можливо темки можуть бути прикліпленні і закриті, такого плану як "Як запостити фото на форум", щоб були окремі закриті темки, такі як щоденники в Яремко, щоб консультанти написали ораз і ніхто їх по 20 раз не зачіпав і щоб було зручно жінкам в яких паніка, швидко шукати. Мені дуже сподобався щоденник Яремко, там дуже багато корисної інформації.

Думаю, якщо розбити ГВ на розділ і розлядати все по темкам, то ніхто не буде ходити по кругу:girl_in_dreams:

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Думаю що добре було б в самій гілці про ГВ зробити багато різних тем - і щодо користі, і в кого як, і дощо проблем з якими стикаються дівчата.
    От наприклад я стянула з форума "Азбука для родителей" з гілочки про ГВ - темки що обговорюються на першій сторінці:
    тобто багато різніх тем піднімається до обговорення, і в них мамочки спількуються і зі спеціалістами і з іншими мамочками, але спілкування йде суто по питанню і і всі сторінки цієї темки виключно по питанню, а не про всі випадки і про всі поради. Мені здається це зручніше ніж навіть 5-6 підрозділів і вже точно зручніше ніж одна загальна тема.

7. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Як на мене, то було б добре зробити тему "Корисні посилання про ГВ".
    У темі викладали б лише посилання з коротким описом, про яку проблему ГВ там йдеться.

8. malibu

malibu Well-Known Member

Я також за те щоб розділити гілку на теми. Коли в матері є питання щодо ГВ їй зазвичай потрібна відповідь в даний момент чи на протязі дня, а шукати інформацію на одній з 442 сторінок це забирає досить часу. Якщо в додачу дитя неспокійне, то важко сісти за компютер не те щоб щось шукати. Звичайно це зайвий клопіт для модераторів :girl_in_dreams: але ми вам будем вдячні :girl_in_love:
    Розділ на теми допоможе заощадити час, який витрачається на пошук потрібного. А також не буде повторюватись одне і те саме.:girl_smile:

9. levandivka

levandivka З яйцями...

О!
    Я спосіб знаю!
    1. Клонуєте ЛР. (бо хто ще потрафить постійно, методично і грамотно то розгрібати щодня?).
    пп 2-9 будуть виконані автоматично.
    :)

А якщо серйозно, то залежить від дописувачок: будуть тиснути скаргу, чи ввязуватися в оффтоп, який розділити можна лише викиданням.
    Думаю, розділити, вже написане, - не реально. Хіба робити нове, класифіковане.

Угум. А ще її треба "під білі рученьки" тицьнути носом, куди писати, бо "ніколи їй" (а подзвонити консультантові - ніяк)

10. Yaremko

Ідей я не маю і тому хочу почути різні варіанти щоб щось можна було вирішити.

Проблема цієї теми в тому що піднімаються питання які вже обговорювалися тисячу раз, і дуже часто що на два повідомлення вище є відповідь на запитання але особа думає що це не для неї (чому так я не можу ну ніяк зрозуміти).

Наприклад одне із останіх питань про тріщини я написала все що знала і чого ви не знайдете ні в одній статі для молодих батьків це подається тільки для консультантів, ну не буду я кожен раз це повторювати/копіювати.

до плюсів теперішньої ситуації я відношу те що деколи відповідають особи які свого часу на це запитання мали активні/запеклі дискусії з нами. а тепер своїми словами про свій досвід розповідають те що так не хотіли прийняти. Це не може не тішити.

Та звичайно, що щоб ми не придумали завжди найдеться такий новачок який і того спрощеного варіанту неоцінить. Чомусь важається що через форум краще (дехто дуже стидаєтсья чи що?) ніж телефонувати консультанту :)

11. levandivka

levandivka З яйцями...

Частіше не думає взагалі. Просто постить. А форумлянкам не завжди вистрчає розуміння, що на то луччє не відповідати.

12. Натуся

Натуся Well-Known Member

Ну я то впринципі не писала,що ідея погана,навпаки-дуже хороша,але Віктор правильно розшифрував мою думку :) :) :) ХТО то все буде розприділяти по гілках?ХТО погодиться?

13. Yaremko

Мене дивує а чого ви так переживаєте? якби і навіть прийняли варіант розділити то що то ви би його розділяли?
    ми ще нічого не вирішили тільки йде обговорення як би було краще бо зараз це смішно відповідати на одні і ті самі питання.
    А що мало було таких випадків? на моїй пам'яті було кілька коли величезну тему перелопатили як наприклад із теми "для мамусь і татусів" відділили тему слінгів.

Ваша відповідь є зрозуміла чому вона не є в статистиці?
    А тепер нехай і інші відповідять як вони це бачать.
    Бо по статистиці видно що однозначно потрібно щось міняти але як і що буде видно згодом.

Останнє редагування: 30 Жовтень 2009
  14. Iwka

Iwka Well-Known Member

Думала вже також про те, час від часу заглядаючи на нові дописи в темі про ГВ - і розумію, що якби майбутні мамусі би прочитали ту тему перед народженням дитини - то дуже багато питань би не виникало... Але як помітила по вагітних - дуже багатьох хвилюють тільки пологи, а не те, що буде опісля...

Маю пропозицію зробити закриту тему із посиланнями на відповіді на найпоширеніші питання та проблеми. плюс подати там номери консультантів, за якими можна задати питання. Бо по суті таке враження що обговорено максимально все що можна, але мамі з мацьопою коли виникають проблеми точно не до пошуку...

- однозначно хороша і позитивна ідея!!!

15. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Таню, навіть я вже встигла звернути увагу, що питання в новоспечених мам переважно стандартні. То може зробити заготовки у вигляді запитання-відповідь, щоб кожен раз не писати наново.

16. Анута

Анута Well-Known Member

власне, неодноразово звертала на це увагу і зверталась до мамусь в темі Для майбутніх мам. Чомусь найпоширеніша позиція Головне дожити і пережити пологи, а далі - як карта ляже, далі вже простіше і ніц страшного.
    Хоча, як на мене, потім то і починається все саме важливе, оскільки виносити - це найпростіше в процесі виростити, виховати і т.п.

стандартні і обговорювались детально мільйон разів... Тому і тема налічує таку величеньку к-сть сторінок, де щотретю точно обговорюється одне і те саме, як товчення води у ступі

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

І всеодно перепитують і будуть перепитувати. Але погодьтесь, набагато легше натиснути копі-паст, ніж кожен раз писати наново.

18. Yaremko

Звичайно.
    Новонароджена дитина - тріщини, сціджування, мала кількість молока, нагрубання, гіперлактація, лактостаз, мастит, вагою дитини на ГВ.

Між тим: що робити якщо я хвора і годую, відмова дитини від грудей, чи дійсно потрібно дитині на ГВ соски, пляшки, режим/як часто годувати/чи потрібно дитину будити, ну і на кінець як/коли відлучати,

ну можна ще пододавати але це найосновніші питання.

19. Натуся

Натуся Well-Known Member

Моя думка є в статистиці...Тільки не розумію чого ви на мене кидаєтеся...Я свою думку висловила,так само як і всі інші.От просто уявила собі ту всю кількість сторінок,і людину яка їх буде розсортовувати і по сотні раз читати одне і теж...І просто шкода стало...(напевно даремно потраченого часу...бо як питали при негайному виникненні проблеми так і питатимуть,і кожен випадок вважатимуть екстраординарним...)Тому підтримую розділ теми,але думаю що легше не розгрібати стару ,а поділити вже нову на розділи де би форумлянки писали лише по темі.

Останнє редагування: 30 Жовтень 2009
  20. levandivka

levandivka З яйцями...

Де? Хто? Коли?
    Не помітив.
    ТАК прочиталося..? ;)