Нерідний батько

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем yasna, 28 Березень 2010.

1. yasna

yasna Well-Known Member

У мене дві донечки, а у нього одна рідна, а одна так, з боку. Чим старша стає рідна тим більше бачу негативу до нерідної. Спочатку думала, здається мені, стомлюється на роботі, не вміє поводитися з дітьми...
    уже не можу вигадувати причини. Годую груддю меншу, а в іншій кімнаті плаче від образи на татка старша. Видираю сосок із рота, йду заспокоювати старшу - в іншій кімнаті розривається менша.
    просто руки опускаються

2. mysika82

mysika82 миється в бані

Відповідь: Нерідний батько

таааак, ситуація не з найлегших. шкода діточок, які страждають через нас дорослих... незнаю як складеться в мене, але вже думаю над тим,що буде далі. Рідний батько мого синочка абсолютно ним цікавиться, а теперішній коханий ніби і любить малого, добре до нього ставиться, але....хтозна як зміниться це ставлення якщо з часом зявиться рідна дитина. Я дуже боюся того "поділу" НА РІДНИХ І НЕРІДНИХ. напевно тут є дівчата, які були в таких ситауціях... хочеться почути їх.

---------- Додано в 19:26 ---------- Попередній допис був написаний в 19:25 ----------

а щодо вашої ситуації, ви намагалися відверто говорити про це з чоловіком? що він на це каже?

3. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

мій Вітчим ніколи не ділив, здається. В плані, поки не знала, що він не мій батько, доти різницю у ставленні відчувала лише від діда (від його батька), та й то несильно. Скажем ці нбюанси зрозуміла і побачила, коли взнала правду.
    Стосовно вітчима - різниця була в тому, що мене НІКОЛИ не били, і він теж, навіть якщо провинилась, а малу - могли лупити. Але я то скидаю на те, що я в дитинств була чемна, а в малої вредний характер. Словом, до чого я веду - що все залежить від Вас з чоловіком, від чоловіка окремо особливо і від Вашої підтримки його. Мабуть.

4. Anaid

Anaid New Member

Ви знаєте в мене така сама ситуація була,а може ще і гірше.Я вийшла заміж другий раз коли малому було 4 рочки.Чоловік якось з самого початку неміг знайти зним спільної мови.Сварки були а після народження дочки ще гірше стало доходило майже до бійки.Я думала в дурдом попаду,але з часом сам зрозумів що така "любов"вседозволенність своїй дитині,марно не проходить.То в три рочки вона могла свого татка бити,обзивати,вимагати в ночі щоб йшов в магазин та купляв що вона хоче.І якось все моментом встало на свої місця,тепер однакова вимога до дисципліни,та і з малим ходять десь разом,щось роблять так само разом.А я тішуся накінець то знайшли порозуміння:girl_in_dreams:Може і з часом до вашого чоловіка дійде що різниці неможна робити між дітьми!

5. yasna

yasna Well-Known Member

пробувала. З дного боку він хороший тато: дитина фінансово забезпечена , приватні лікарі, вчителі...
    А з іншого боку візьме меншу і каже іди не заважай нам гратися або щоь подібне. Старша теж хоче, намагається привернути увагу, а отримує втик і виганяється з криком.
    Видно, що її присутність його дратує. Вона не так їсть, не так ходить, не так говорить.
    Я вже сьогодні не витримала. і видворила його в гості з ночовкою до родичів. матимемо тихий вечір і мені не треба буде розриватися між своїми дівчатками. Пригорнуться до мене з обох боків так і спатимемо.

Останнє редагування: 28 Березень 2010
  6. Anaid

Anaid New Member

Така сама ситуація була!!!Ви дійсно поговоріть з чоловіком,бо може старша ще і зненавидіти як татка так і сестричку,бо буде ревнувати.

Останнє редагування: 28 Березень 2010
  7. mysika82

mysika82 миється в бані

те, що фінансово забезпечена. це звичайно добре. але ж дитині цього не поясниш. дитина потребує уваги, любові і мені здаєтся діти дуже гостро відчувають таку дискримінацію. Шкода, що дорослий чоловік не може цього зрозуміти. Коли одружуєшся на жінці, що має дитину, потрібно усвідомлювати яку відповідальність береш на себе!

8. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

в мене ось яка думка виникла, підбийте Вашу старшеньку на те, щоб вона для татка щось руцями зробила, який подаруночок, щозавгодно. Тільки не просіть, а якось так, щоб вона сама захотіла. Такі дитячі подарунки завжди розчулюють і розмякшують. Може Він не відчуває від неї любові? а чоловіки - це ж діти/пацієнти/, вони бояться показати свою неправоту, помилитися, тим більше в прояві почуттів.

9. yasna

yasna Well-Known Member

Я теж говорю, що коли він не може добре поводитися із Дзвінкою ради неї самої, то хоч ради Цвітани хай це зробить. щоб не росло два ворога у сім"ї. Доходить лише на пару тиджнів, а тоді все з початку.

10. Anaid

Anaid New Member

Але все одно доходить,хоч на пару тижднів!!!Майте терпіння!Може все ж таки освідомить,що так робити не можна.

11. zetta

zetta Well-Known Member

я частенько дивлюсь передачу, яка власне i пiднiмае це питання....тобто суть така, е двi дитини вiд рiзних чоловiкiв... i в них та сама проблема -як полюбити, як прийняти, як потоваришувати з старшою дитиною. До сiмii приходить психолог, спостерiгае i допомагае.... але власне чоловiк мае розумiти i зiзнатись що дiйсно iснуе той баре"р, чи проблема. Тобто чоловiк сам хоче бути батьком не "своiй" дитинi...
    Може делiкатно поговорiть з чоловiком... в будь якому випадку треба досягнути якщо не батькiвських почуттiв то хоча б того щоб не ображав старшу дитину...

12. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я думаю що заставити любити чоловіка не свою рідну дитину не можна, це впринципі неможливо. Але приймати і поважати її він мусить. Те, що він фінаннсово її забезпечує вже означає що він її приймає як частинку свого життя і це дуже великий плюс. Можливо меншенька ще маленька і в нього до неї просто більше ніжних почуттів, з віком це якось налагодиться. Можливо він просто не може полюбитине свою дитину. Треба попросити щоб він хоча б не виражав невдоволення до старшої, як вже полюбити не може... І з дитиною поговорити, спробувати якось пояснити.
    Скжу таке: в мого чоловіка вже є син він колишньої жінки. Можливо колись виникне така ситуація, що я буду змушена мати до нього якийсь стосунок (досі я його не бачила, але він вже підростає). І я ловлю себе на такій думці і я це усвідомлюю: його любити як рідного я ніколи не зможу, і це завжди виявлятиметься в ставленні, бо батьківські почуття приховати неможливо.
    А в цій ситуації думаю допоможе тверезе роз"яснення наслідків і намагання якомога більше згладити гострі кути.

13. Orman

Orman Модератор-бомба

чого це? Я просто впевнена, що можливо - головне бажання і відкритість.

14. yasna

yasna Well-Known Member

Але ж дитині не пояснеш чому тут татко добрий і приязний. а тут звіріє просто на одне і теж реагує по різному не завжди адекватно. Дзвінка теж озлоблюється. грубить.

15. Neverland

Ну якщо є бажання - це звісно. Просто переважно коли є своя дитина, то любити однаково чужу і свою впринципі тяжкувато. Тим більше якщо починаються якісь труднощі. Завжди зриваються на не своїх: мовляв, ти не моя взагалі. Рідну кров чомусь люди підсвідомо ставлять на найвищий щабель як не крути.

16. Відповідь: Нерідний батько

Я б також з ним поговорила, розказала про те як Вам важко. Такі ситуації часто трапляються, треба вміти до них пристосовуватись і приживатись з різними людьми. Я б і з малою також поговорила (може пізніше, не знаю сільки їй зараз років), сказала б їй бути дипломатичною і попробувати знайти з ним спільну мову...

17. Neverland

Так, тяжко. Тут треба говорити з чоловіком, щоб не викидав негативні емоції, нехай не проявляє позитивні як не може, але негативні - зась. А от з дитиною як...

18. yasna

yasna Well-Known Member

Якось я в дитинстві жила кілька тижднів у тітки. яку страшенно друтувала.Я була вся не така.
    Додому я повернулася з таким букетом комплексів, що і досі від усіх не позбавилася.
    Тому можу зрозуміти, що переживає старшенька, коли живе біля людини, яка її не любить, а їй так потрібна її любов.
    я боюся. що це покалічить їй душу.

19. shoniko

shoniko Member

В мене в дитинстві була така ситуація. Різниця із сестрою 9 років. Але всі наші проблеми вирішувала мама!!! Не дозволяла батькові нас наказувати, весь час обговорювала кожну важку ситуацію і з ним і зі мною окремо. Багато часу ми з сестрою проводили разом, менше з батьком, для нього мама зовжди знаходила якісь нагальні роботи і завдання, ніби не давала нам часу на сварки. З часом все владналося, я подорослішала, але ми з мамою і далі обговорюємо всі сімейні нюанси.А малу я люблю і зараз ми з нею чудово спілкуємося, як і з батьком. Просто треба перетерпіти важкий підлітковий період і все налагодиться.

20. yasna

yasna Well-Known Member

Я вже теж думала по менше його до Дзвінки підпускати.
    а вашій мамі треба пам"ятник за життя ставити. добре уявляю, що вона переживала.