Немає рубця від БЦЖ.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Lizza, 27 Вересень 2011.

1. Lizza

Lizza Member

Недавно проконсультувалася у фтизіатра на цю тему, бо щось мені було неспокійно: малому в пологовому робили БЦЖ (це факт, добре памятаю) ,а сліду не лишилося жодного. Тобто по факту щеплення мав відбутися тривалий процес гоїння , результатом якого мав би стати рубчик, яких я особисто на на руці маю аж два. А в сина цього всього і близько не було.
    Фтизіатр (зав.фтізиатричним відділенням на Устияновича) сказала, що тепер такі випадки трапляються досить часто: або погано вкололи вакцину або взагалі не вкололи. Таким дітям роблять планові Манту в 1рік і 2роки і у випадку від`ємних значень (тобто відсутність будь-якого почервоніння чи папули, тільки слід від уколу) в 3 роки робиться повторна вакцинація БЦЖ.

А тепер головне!!! : ЯКЩО НАЙМЕНША ПОЗИТИВНА РЕАКЦІЯ ВІД МАНТУ ПРИСУТНЯ АБО ЯКЩО ВИ ВЗАГАЛІ НЕ РОБИЛИ ДИТИНІ МАНТУ І НЕ ЗНАЄТЕ ЇЇ РЕАКЦІЇ, ТО ВАКЦИНУВАТИ ПОВТОРНО ТА/АБО РЕВАКЦИНУВАТИ ДИТИНУ В 7 І В 14 РОКІВ (планові ревакцинації) КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО, ІСНУЄ ВЕЛИКИЙ РИЗИК ІНФІКУВАННЯ.

Я людина неспокійна, коли йдеться про нашу медицину. Знаючи основний її принцип -самообслуговування і мінімум відповідальності, звикла тримати ситуацію під контролем, наскільки це взагалі можливо без медичної освіти. Але з такою інформацією стикнулася вперше. Вирішила навіть створити тему, щоб мами, діти яких не мають слідів від БЦЖ або яким не робили щеплення взагалі, памятали, що ревакцинувати їх дітей неможна.

Одразу хочу наголосити, що ця тема -не для обговорення користі і шкоди від щеплень як таких. Просто інформація для тих, кому це може бути потрібно.

Останнє редагування: 27 Вересень 2011
  2. LuBimaya

LuBimaya New Member

Відповідь: Немає рубця від БЦЖ.

Я, до речі, теж не маю рубця від БЦЖ, який мені робили при народженні. Маю тільки один малюсінький від щепелення в 14 років...

3. Holly

Holly Moderator

я не маю жодного рубця, хоч щеплення мені робили.

4. Lizza

Lizza Member

Маєш, будь-ласка!)) Кому тепер вірити?))

5. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Моїй донечці робили лише одне щеплення БЦЖ і то в рочок, знаку нема взагалі. Однак з наслідками того злощасного щеплення борюсь вже 2 роки :sad:

6. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

і чоловік мій без рубця...і нічо...

7. Lizza

Lizza Member

мене лякає не те що немає рубця, а як далі вакцинацію проводити. чи відмовитись взагалі? за інших обставин я -прихильник щеплень від невиліковних хвороб, але в цій ситуації ..

8. pravovuk

Ми тепер від усіх відмовлямось, бо маємо на те, на жаль, дуже багато причин......
    Старшому сину робила всі, а для молодшої донечки перша прививка стала бідою для нас усіх.....

9. sun flower

sun flower New Member

У мене також не має, у дитини також, хоча прививку робили. Але я цьому значення не придавала. В лікарні говорили все гаразд.

10. Holly

Holly Moderator

а можете написати, що сталось? Які наслідки? Чи підтверджено, що то від прививки? Я чого питаю. Лікарка наполягає на БЦЖ, каже, що не пошкодить, що то найбезпечніше щеплення і вона не чула ще жодного випадку, аби щось сталось. Ясно, що їй не вірю і не збираюсь робити щеплення. Просто цікаво, чи вона бреше, чи дійсно не знає жодного випадку, де щеплення нашкодили

11. Materynka

Materynka Well-Known Member

Я якось дивилася Комаровського , була ціла передача про Бцж і Манту. Так от якщо немає рубця це значить, що вакцина не подіяла. і потрібно робити ще раз

12. Женічка

Женічка Well-Known Member

13. pravovuk

Напишу. Хоч мені і не просто про це писати... Але може когось застережу від необдуманих дій...Дитина в рочок вже говорила і ходила. Всі лікарі сказали - що ми повністю здорові і гарні дітки і що НАМ ОБОВ"ЯЗКОВО ТРЕБА ЗРОБИТИ ХОЧ БЦЖ, оскільки ми глибоко недоношені, то мою дитину, по їх словах, кожна біда буде чіпатись....Настрашили і я погодилась( оскільки страшому сину робила всі і жодного ускладення не було).....Через два дня після щеплення моя дитина вже не могла без підтримки стояти.....Сиділа і падала на бік.... Потім ми ще захворіли на коклюш....Через пів року ніби все відновилось...Але то було НІБИ. Потім ми почали помічати що дитя ходить на носочках, не завжди, але так ходить. Пішли по неврологах(різних), всі сказали,що то не від щеплення , що то від коклюшу такі ускладення.Але ніби то нічого страшного ходіть в ортопедичному взутті і все буде ок. Ортопедичне взуття + масажі....В 2 рочки у невролога - "нічого страшного виходиться". В 2.5р. - коли я сказала ,що дитинка присісти нормально не може,падає, далі бігає на носку- у відповідь- йдіть оформляйте інвалідність!!!!!!!!!БУДЕТЕ МАТИ 500 грн......Та нам тепер тисячі на реабілітацію йдуть...( але то не важливо - важливо лише поставити її на ноги).Хотілось прибити того невролога.....А він - та Ви щасливі і так ,що вона у Вас і так така розумна дівчинка, дякуйте Богу ,що вона і так живе, вона ж 6-ти місячна...... А то що ходить погано і присісти не може, то нічого- подивіться тут у відділі дітки взагалі лежачі паралізовані дітки....... Стріляти таких лікарів треба....Бог йому суддя.
    Але ми не здаємся, ми боремся з цією бідою і я вірю, що моя Ліля буде ходити як моделька. ТАК МУСИТЬ БУТИ - БО ВОНА ТОГО ВАРТА!
    Дівчата. робити чи не робити, важко сказати. Єдине , що хочу сказати, не як мама , а як юрист, що ніякої відповідальності вони за це не несуть, бо мене ж ніхто силою не примушував робити це щеплення...Але якщо Ви бачите, що імунна система Вашої дитинки слабенька- напевно не грайте в рулетку життям найціннішої людинки у Вашому житті.....Бо нікому Ваша дитина не потрібна окрім Вас самих, і лише Вам потрібно буде боротись з усіма наслідками. Це такий мій приклад. Але в цей день робили і іншим діткам щеплення, яких я знаю. В них все ок, Слава Богу.

Останнє редагування: 7 Жовтень 2011
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Holly

Holly Moderator

та тим лікарям через одного тре робити інвалідність, бо мають хвору голову. Щиро співчуваю вам. А донечці бажаю міцного здоров"я, не хворійте

15. zaba

zaba Well-Known Member

В мого малого теж немає жодного сліду від БЦЖ, щастя що то єдина прививка яку я зробила, а то ми ще й не доношені.
    pravovuk

16. Крапочка

Крапочка Well-Known Member

Я от була прихильницею вакцинації та робила всі прививки. Але в 6 міс. у синочка замітила збільшеня лімфового вузла на ручці. Пртім УЗД - діагноз множинний лімфадиніт як ускладнення БЦЖ. Три місяці пили ізоніазид (протитуберкульзна терапія) - сильний припарат, що впливає на нервову систему, зір, пістійний моніторинг печінки. Консультувалась у декількох фтизіатрів - відповіль: або не добре зроблена прививка, або "та данська вакцина так поводиться, що зараз повно дітей з ускладненями ". Зараз два місяці без лікування, через тиждень контрольне УЗД. Надіюсь, що все вже позаду.

Останнє редагування: 8 Жовтень 2011
  17. Materynka

Materynka Well-Known Member

Доречі згадала, в мене теж є тільки один рубець, від БЦЖ, яке робили вже в школі, довго не заживала та прививка, а от в роддомі мені теж робили то сліду нема.

18. Зануда

Зануда Well-Known Member

У мене також немає рубця. Якщо на рахунок БЦЖ у пологовому ніхто вже й не згадає чи робили, то у школі я сама пам"ятаю, що робили, але жодних ознак вакцинації у мене немає. Ніколи з лікарями не консультувалася на цю тему, тому уявлення немала чи це щось серйозне чи просто така властивість організму.

19. MariaGam

MariaGam New Member

В моєї малої теж немає сліду від БЦЖ.Я так і не зрозуміла,можна ще якісь прививки робити чи не можна????????!!!!!!!!!!

20. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

І в мене нема жодного знаку від БЦЖ, хоч мама каже, що в роддомі мені точно робили. Я малому робила всі прививки, а малій поки жодної - 100% ще не вирішила що робити далі. Дуже боюся ускладнень.

Наскільки я знаю, то інші прививки до БЦЖ не мають ніякого відношення