Небезпечне хобі чоловіка

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Provizor, 4 Липень 2013.

1. Provizor

Provizor Well-Known Member

Якби ваш чоловік раптово почав займатися екстремальним видом спорту, яке б було ваше ставлення? Скажімо, стрибки з парашутом, альпінізм?
    Мій мене "порадува" покупкою мотоцикла... Інформація була красиво подана в комплекті з чудовими прикрасами на 5 річницю шлюбу. Він знав, що я буду проти і поставив мене перед фактом. Пізніше перелопатила інтернет, надивилась статистику аварій, навіть знайшла теми на форумах "Як відмовити чоловіка від мотоцикла", виявилось я не одна така. У багатьох чоловіків мотоцикл - заповітна мрія! Одні жінки радили ставити питання ребром: сім"я - мотоцикл, інші - застрахувати життя... Я поки настояла на мотокурсах і надійному шоломі. З однієї сторони - мені подобаються мотоцикли, байкери, як красива і романтична картинку, а з іншої - страшенно переживаю, вважаю це захоплення безвідповідальним, коли дома на тебе чекає двоє малих дітей.
    Можливо я перебільшую небезпеку, якщо акуратно їздити містом - не все так страшно? Чоловік - добрий водій, не п"є і не курить. Чи як у пісні "лучше бы пил, и курил...":girl_sad: Дівчатааа, розрадьте :girl_flag_of_truce:
    Ну а тему хотілося б розкрити ширше, хобі чоловіка і сім"я. Класика анекдотів - чоловік на полюванні чи рибалить:girl_haha:. Це заважає сім"ї чи допомагає?

2. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Відповідь: Небезпечне хобі чоловіка

застрахуватись теж буде не зайвим. Ну і напевно молитись за нього.
    Відговорювати, думаю, не варто. Якщо то його мрія і він вже його купив, то хай вчиться їздити, але не на дорогах, візьміть з нього слово - що поки добре не керуватиме мотоциклом - на дорогу не виїде (ну принаймні на дорогу, де багато транспорту).

3. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

У мого чоловіка це було кількарічним хоббі. Не зупинила навіть страшна аварія, після якої три місяці лежав у лікарні, і наслідки якої будуть протягом усього життя.
    Вийшов з лікарні, першим ділом - сів за мотоцикл. На щастя, той мотоцикл вкрали кілька років тому. Злодія не знайшли.
    Ну а нового мотика не дозволяю купувати. Поставила перед фактом - або сім*я, або мотик. Покищо спокійно, а далі хто його зна, що буде :)

4. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

мій тато був мотоциклістом, їздив спочатку на мопеді, потім на мотоциклі з 14 років - це було його пристрасне захоплення. Але коли мама завагітніла - одразу продав мотоцикл, бо розумів що то небезпека, а він скоро стане батьком. Але, хоч пройшло вже майже 30 років, досі заглядає за мотоциклами. Щодо мого чоловіка - було в нього таке бажання, але не так щоб мрія, просто цікаво, тому поки йому досить рибалки і гірських лиж. А кілька його колег - байкери, то, за словами чоловіка - то не хобі, то манія, стиль життя, від такого майже неможливо відмовитись, особливо коли вже є своя "банда".
    А ваш чоловік мотоцикліст-одинак, чи має компанію?

5. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

мій чоловік їздить на роботі на мопеді(так каже, я не бачила його), і одного разу приходить з роботи, бачу щось не то, не казав, що болить одразу. А діло було так: виїхав мій по роботі у поле годинка 8 і не знаю як не бачив, заїхав на горб, і всьо - він перевернувся, 400 кг мотік впав на нього. Це напевно Ангел-охоронець так зробив, що поруч у темноті колега доробляв роботу і почув крики чоловіка. Цвинтар, вечір, крім памятників і мертвих там нікого - кажу йому дякуй Богу все життя за порятунок. Довго його все боліло((( Але їздить далі на ньому((

6. Provizor

Provizor Well-Known Member

А ви з ним катались?

Я вже подумувала проспонсорувати злодія:girl_crazy:

Поки одинак.

7. Bursukanja

Bursukanja Well-Known Member

Хтіла б розрадити, написати, шо то дурня і все буде добре, але не годна:girl_sad: Свого часу працювала я з одною дівчинкою, яка нещодавно заміж вийшла. Вона у Львові була, а іі чоловік у якомусь селі біля Львова. Мав мотоцикла. Одного разу, коли ми напружено працювали (купи клієнтів, гуртівня) прийшов якийсь старший чоловік і запитав, де Наталя, я сказала. Вона вийшла і тут - крик.... На цілий будинок. Старший пан виявився татом Наталі, і він прийшов сказати, шо іі чоловік загинув. Розбився на мотоциклі!! Не десь на трасі, а у селі на якійсь стежинці...оминав фіру з кіньми, не впорався, як то кажуть, з керуванням, вилетів кудись в поле....:girl_cray:
    Із того часу, коли бачу мотоцикл, згадую цю історію. А нещодавно і нова долучилась.
    Красуня-співробітниця Галя, яскрава висока блондинка, якось обмовилась, шо не носить коротенькі спідниці, хоча ноги у неі огого - довжелезні, стрункі. І показала коліна - страшенні шрами були там...Мала Рік тому залицяльника - байкера. Справжнього, в шкіряних штанях, "хвостиком" з волосся і гарним мотоциклом. Після дискотеки якось, пізно ввечері, іхали пустою (!!) Городоцькою. Іх "підрізав" якийсь позашляховик, вони виіхали на бордюр, відповідно, змінився напрямок руху... Перше, шо Галя відчула, це неймовірний біль... Розтрощені коліна, вивернута ключиця, розірвані губи. Лікарня, реанімація, операціі. Кілька місяців. Запитувала лікарів про того парубка, шо за кермом був, - казали, шо він у сусідній палаті. А він був вже на Пекарській. Можете здогадатись, де:girl_cray:
    Галі пощастило. Обличчя залишилось гарним, шрами на шиі непомітні, а коліна прикриває.
    До чого я веду... Мій чоловік також мріє про мотоцикл. Бо у нього була червона "ява" колись там у дитинстві. Переконує, шо це прекрасно і шо він його купить. Наразі не купує, але це такий тип, шо може несподівано його приперти додому:sad:
    Я - категорично проти!!!!!! Може, десь там у цивілізованій Европі, іздити на мотоциклі безпечно. Гарні дороги, культура водіння, продумана система штрафів та отримання посвідчення водія. Нашій краіні до цього, як до неба рачки! Я багато ізджу і бачу, шо наші мотоциклісти не знають, як вести себе за кермом байка. А наші водіі не навчені помічати мотоцикліста!! І геть не скоро навчаться, вони аби всіх інших помічали - пішоходів та інших водіів авто.
    Відповідно, наш мотоцикліст на наших дорогах - у страшній небезпеці. Це, на жаль, доводить і сумна статистика:sad: Небезпек у нашому житті й так вистачає, то, пробачте, кого дідька додатково ризикувати життям? Додавати сивих волосин близьким людям?
    Відговорюйте-шантажуйте-плачте-погрожуйте, аби лиш не купував:)

• Подобається Подобається x 1
  8. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я сама мотоциклами хворію, трохи їздила в юності. І зараз маю багато знайомих. Тут дуже залежить від водія - якшо спокійний, розумний і акуратний, то не так страшно. А якшо в голові вітер і хоче повимахуватися, тоді так, це дуже небезпечно. Ви як мінімум прослідкуйте щоб мав нормальний спецодяг, який хоч трохи захистить.

9. Margarett

Margarett Well-Known Member

А от у мого хазбенда теж таке хобі. Колись, то були мотоцикли, а зараз авто. Та власне, справа в тім, що полюбляє гостру їзду. Свого часу він не один рік проживав за кордоном. І там є ті платні треки, де можна взяти на прокат транспорт, який тобі подобається і ганяти скільки душі влізе. В нас з тим гірша справа. Так от, і я проти тих перегонів на мотоциклях чи машинах на дорозі. Зі мною він собі того не дозволяє (гонити) і їздить плавно і розмірено. Але дуже любить, як він сам згадати молодість і переганятись із такими самими. Я того терпіти не можу і все через це сварюсь. Але коли мене немає, то я ж не знаю чи він переганяється з ким ? А то є небезпечно і всяке може бути. Але хіба йому жучок вчепити !
    І теж весь ще з молодості у шрамах, бо мав аварійні ситуації на дорогах. Каже, що він уже виріс з того заспокоївся та бучу, що не зовсім, бо дозволяє собі цей адреналін. Зле то є !

10. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Неа, не їздила. Я колись в школі з однокласником ганяла на мотику, впали, перевернулись. Обійшлось без травм, але з того часу на мотик я не сідаю.
    Чоловік мій катався на мотоциклі тоді, коли ми ще зустрічались, а коли одружились, то мотика вже не було :).
    Непоганий варіант )) Зараз завдяки злодієві маю 6 років спокою )
    От, а причина аварії - занесло на повороті. Настільки сильно занесло, що проломав сітку в огорожі і звалив дерево. Чи мотик звалив, чи муж мій головою звалив, то знає тільки дерево. Їхав в білий день і був тверезим. Швидка забрала відразу в реанімацію без свідомості, бо череп збирали частинками. Більше мене про то не питайте.

11. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Так і мій чоловік каже але в мене панічний страх перед тим видом транспорту. Знаю, що то мрія його життя і дуже сподіваюсь, що вона не здійсниться ніколи. Колись в нього був мотоцикл і вроді він дуже добре ним керує... я лиш один раз прокатнулась і тільки ще більше впевнилась, що то не моє і не хочу, щоб він на мотику їздив, мені полювань вистарчає, кожен раз пережиття теж
    Ну, от чому чоловічі хоббі майже завжди пов"язані з небезпекою?
    В мене коліжанка каже, що мені добре хлоп чимось цікавиться і т.д., а її тільки б на дивані.... а я б "помінялась" з нею чоловічими хоббі)))
    Всьо, в мене був би сюрприз-інфаркт на місці

12. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

То напевно вікове - мало адреналіну в повсякденному житті - от і беруть чоловіки його з інших джерел :girl_smile:
    Починалося все безобідно з рибалки, перейшло у яхтинг - плавали два тиждень на яхті по якихось озерах у Польщі, потім були сплави на катамаранах по Чорному Черемошу навесні, як сходить з гір вода, як їхав вперше я заснути не могла, а потім навіть сама сплавлялась. Зараз підводна рибалка з гарпуном, пробував мотоцикли, має такого дружка який на них помішаний - самого спец. одягу має напевно з шафу, але слава Богу щось не пішло.
    Спочатку дуже переживала, боялась - щось може трапитись, тепер майже звикла.
    Звичайно ідеальний варіант - це мати спільне захоплення, в нас це лижі:girl_smile: рибалки я не розумію, спорт для тихопомішаних:girl_smile: але влітку це дуже навіть допомагає сім'ії - виїжджаємо кудись на рибалку, на природу, щоб і нам з дитиною підходило. А коли чоловік їде сам - я розслабляюсь, не готую їсти і дивимось з дитиною мульти. Напрягає хіба коли це далеко і надовго - на Бакоту, Дніпропетровськ чи Польщу.
    Зі сплавами - спочатку я була категорично! проти, також начиталась статистики і була в шоці, а одного разу поїхали разом - я подивилась що і до чого, видали мені шолом, жилет, і я поплила - враження незабутні, свою порцію адреналіну отримала!

13. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

І я не з розрадою, на жаль...
    У знайомої чоловік розбився на сільській дорозі через декілька днів після весілля, так і не дізнався, що його дружина була вагітною. :sad:
    Мій чоловік час від часу любить розігнатися, а потім різко загальмувати за якихось півметра від авто, яке їде попереду. А якщо врахувати, що йому майже безперестанку хто-небудь телефонує, щоб проконсультував за комп"ютери, можете уявити, що зі мною твориться. :girl_cray:
    Мабуть, такої намоленої машини, як наша, ще треба пошукати.
    Чоловік сміється, каже, що все під контролем, але якщо можна бути впевненим у собі, то хто дасть гарантію, що перед тобою на дорогу не вискочить який-небудь придурок? Мотоциклісти - окрема розмова, таке враження, що виникають невідомо звідки, женуть, підрізають, а правила - взагалі не для них писані, звичайно, що далеко не всі, але особливо таким грішать малолітні ідіоти на дирчиках, яких в потоці машин навіть не видно. На брюховицькому цвинтарі недалеко від могилки прабабці не так давно з"явилася могила якогось крутого 40-річного байкера, з купою вінків і шоломом зверху. Тепер там такий помпезний пам"ятник з тим же шльомаком, тільки тепер кам"яним. Мабуть, все у людини було - і друзі, і гроші, і родина, тільки живи... Заставляє задуматися, знаєте.

14. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Колись по молодості з подругою з села і її мужом ганяли на мотоциклі по дискотекам у сусідні села, кайф ганяти "с ветєрком" - відчуваєш, що живеш!!! Хто літав на ньому у прямому смислі, той зрозуміє. Один раз навіть у ментуру нас забрали, бо без шлема я була, а він права не взяв (поїхали у місто), відпустили з вибаченнями. Зараз напевно у місті не сіла б, але у селі багато хлопців мають мотоцикл, а ще більше скутер, на якому їздить більша половина сільських дівчат і жінок.

15. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

Як на мене, можна писати багато страшних історій на тему мотоцикли, але погодьтесь, що нещастя може статись з будь ким, і не обов'язково для цього займатись небезпечними видами спорту.
    І ще, хобі- свідомий вибір коханоі людини, і треба мати повагу до вибору

16. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Різні відчуття)

Ганяли, мало ся не вп...ли і більше не хотим)

Та то не порівняти мотоцикл і скутер) Мій чоловік на ті бжинькала взагалі неадекватно реагує, сам звук скутера "бззз-бззз" викликає в нього нєрвний тік)))

17. Hexe

Hexe Well-Known Member

Знаєте, я вам скажу що це все відносно. Мій чоловік затятий велосипедист - на велику вже років 20:) і на роботу на ньому, і на базар, і в гори, всюди - тільки б можливість була. і стільки разів опинявся в небезпечних ситуаціях:girl_impossible: і все через те, що не всі водії притримуються правил дорожнього руху,деякі взагалі такі нахаби що жах. недавно ледь під тролейбус не потрапив, бо якомусь йолопу на червоне світло захотілось проїхати. якби в нас усі учасники дорожнього руху були обачні та притримувались правил руху, то думаю їздити на будь-чому було б безпечно.
    каталась трохи на мотоциклах, за кордоном, по нормальній трасі на шаленій швидкості:)це звісно відчуття шалені, але зараз би певно побоялась:)
    мотоцикл - не мотоцикл, але переходячи пішохідний перехід можна загинути. якщо вам не вдалось відмовити чоловіка від нового хоббі - то можливо просто подбайте про його безпеку(при можливсті) - шолом, курси хороші і т.д.
    а можливо в чоловіка це мине, знаєте як деколи буває : хочеш чогось шалено, отримуєш - два рази побавився і вже нецікаво:)

18. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Таки так.
    Але також має бути повага з боку тої людини, в якої з"явилось оте хобі.
    Якщо воно з"їдає здоров"я і нерви коханій людині, вона переживає, не знаходить собі місця, сивіє, щоразу думаючи про те, що її половинка несеться зараз десь між машинами? Як тоді? Можливо заради збереження миру і здоров"я один одному варто таки відмовитись?
    Дитячий садок якийсь.
    От тут і проявляється любов. Чи тільки жінки мають любити і розуміти, що бачте йому ж треба, йому хочеться і т.д.? Переживати і чекати? Гризтись?

Ні, ні, і ще раз ні!!! Я в тому питанні категорична.
    Це його рішення стоюється не тільки чоловіка, а й напряму мене і дитини, за яку не тільки я несу відповідальність.
    Так, я розумію, що можна йти і цегла впаде на голову, і байк тут може бути ні до чого. Але всеж.
    Може я і егоїстка, але поставила б питання ребром - або-або.
    Я все можу зрозуміти, аля мене поняття: мій чоловік, батько, годувальник сім"ї і щоденна їзда на мотоциклі - не сумісні. Стрибнути раз з парашутом - так, мотоцикл, як спосіб життя - ні.
    І нічого не змінить мою думку.

19. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

В мене тато літає на літаку, і все своє дитинство я дуже переживала за нього, бо як кому не скажеш, ким тато працює, то в багатьох людей пряма асоціація "літак-падати". Так і жили, пам'ятаю, я хвора лежу дома, телевізор включений, ідуть якісь новини, і скрізь сон я чую, що десь впав літак, той самий, на якому тато літав, і зранку він якраз десь полетів. Я не можу описати той жах, поки я дозвонилась йому, добре, що вже були мобільні телефони. До чого то я. За тата переживала я, мама, бабушка, і що нам треба було робити?

20. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

як на мене, то отут вся різниця - ключове слово "працює", а не хобі