Натуральна шуба (хутро) так чи нi?

Discussion in 'Дефіле' started by Koza-Dereza, Jun 30, 2009.

?

Хутряна шуба: опитування

1. Мрiю про шубу з цiнного хутра (норки, шиншили, лисицi, песця iтд)

42 vote(s)
    42.4%
  2. Маю цiнне хутро i ношу його

27 vote(s)
    27.3%
  3. Немаю хутра i не хочу мати бо шкода тварин

15 vote(s)
    15.2%
  4. Немаю хутра i не хочу мати бо шкода грошей

15 vote(s)
    15.2%
  1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Колись дуже мрiяла про норкову шубу, чи стриженого бобра. Та й шиншила така м'якенька, нiжна, що хочеться в тiй шубi жити. Проте колись пiшла в зоо-магазин i побачила ту шиншилу... така малесенька, тихесенька, сiресенька майже мишка. Менi її так шкода стало, я собi подумала що нiколи (я так думаю що нiколи) не зможу носити на собi шубу з шиншили. Ну це ще при тому що я зможу дозволити її собi купити. Я нiколи не бачила норки звiрка, але думаю що вони теж гарненькi. Лiля поставила статтю про лисичку. Яка краса, такi очi. Шуба, комiр - теж краса, але лисички так шкода :sad: З iншої сторони зими в Чiкаго ТАКI ХОЛОДНI що нiяка куртка не спасе. Спасає тiльки дублянка по колiна чи довше плюс шерстяний светер пiд низ, ну i шапка, iтд. Проте дублянку менi носити не шкода. Баранiв iтак то на м'ясо то на хутро, свiйськi тварини, впринципi те саме що шкiряна куртка. Але якось останнiм часом "цiнне" хутро менi все стає бiльше i бiльше шкода.
    Я не збираюсь вистоювати з жахливими фотографiями перед магазинами хутра, чи вести якусь акцiю проти. Менi лише цiкаво запитатись у форумлянок чи хтось задумувався над такими питаннями? Чи хтось має подiбнi/протилежнi почуття.

• Подобається Подобається x 11
  2. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

Відповідь: Натуральна шуба (хутро) так чи нi?

І мені їх шкода. Шкода ,бо люди зовсім не задумуючись масово їх "експлуатують" в шубки і тд. Але носячих цих звірків, стараюсь не думати, про те, хто на мені. Відмовитись від купівлі ,лише відстоюючи права тварин, також не правильно. Шкіряне взуття та сумочки ,меблі, різні вироби з шкіри - це повсякденні речі ,без яких буде важко. Не думаю ,що відмовлюсь, приміром, від шкіряного взуття на користь дермонтіну, лише через те, що всім серцем люблю тварин. Такі реалії...

• Подобається Подобається x 4
  3. Kasia

Kasia Well-Known Member

не шкода. не знаю чому. мрію про норкову шубу.

• Подобається Подобається x 4
  4. Siania

Siania Love Life

А мені здається що в природі так задумано...люди постійно грілись хутром звірів, правда не для показухи, як зараз, а по необхідності...
    Шаншилки дійсно дуже гарні, і я навіть не знаю чи хотіла я б ходити в їхніх шкурках, але я й можливості немаю...розумію що якщо зявиться можливість - може зявитись бажання, ну і як кажуть "Ніколи не говори ніколи". Тому навіть не знаю чи зможу я ходити в шаншилі, чи ні...хто зна.
    А от дермантинове взуття мені не дуже подобається...:girl_mad:

• Подобається Подобається x 7
  5. марта

марта Well-Known Member

коли в такому контексті уявити, то звичайно, що дуже шкода тваринок
    але коли купувала собі омріяну шубу в магазині, то чомусь про тваринок зовсім не думалось

• Подобається Подобається x 3
  6. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Звичайно мені дуже шкода малесеньких звіряток-тим паче я їх люблю. Але та шубка що висить в магазині якщо не вам дістанеться то комусь іншому і якби сумно це не звучало, зі звірятка вже і так лишилась тільки шкурка і ви ситуації не змінити поставка магазинів хутром однаково буде-хіба замерзнете добряче і будете цокати зубками в люту зиму. Моя мрія про норкову шубейку аж ніяк не змінилася. А щодо замінника чи шкіри на взутті то це однозначно шкіра я в заміннику взагалі не можу ходити...

• Подобається Подобається x 1
  7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Я не люблю хутра. Не люблю носити ні хутро, ні шкіру. Хоча кожухи старовинні маю, але то інше.

• Подобається Подобається x 3
  8. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Мабуть, вперше, Лілю, ми в чомусь зовсім не сходимось.

Люблю хутра і шкіру. Люблю величезні коміри і довгі шуби. Порядні чоботи.

І хай мене Ґрінпіс занесе в чорний список, але люди завжди годували тварин для своїх потреб, чому б то мало бути раптом інакше?

• Подобається Подобається x 10
  9. Liliyah Romanova

Я не з жалю до тваринок не люблю того, до речі.
    Чоботи взую, дублянку теж вдягну. Але от саме хутро не терплю і запах шкіряного одягу мені дає "завротів голови".
    Ґрінпіс не надто поважаю, бо кожня крайність - то крайність, а вони таки впадають у безрозумні маразми.

За перше речення +100! Сподобалося! :girl_claping:

• Подобається Подобається x 2
  10. Рибка

Рибка Well-Known Member

І я не люблю хутро натуральне. в мене від нього в носі свербить, алергія мабуть така :). Для кишені то добре :).
    А от шкіряне взуття люблю. Хоча інколи купляю й дермантинове, якщо зі шкіряного нічого не можу підібрати ( останнім часом воно все якесь схоже, нічого цікавого).

11. Oddly

Oddly Well-Known Member

і я люблю і шкіру, і хутро, але хутро не надто пухнасте, тобто норка - це для мене гарно виглядає якраз :girl_curtsey:
    я і не задумуюся, кого я на собі ношу - терпіти не можу малих гризунів, то як задумаюся, стане бридко, а не шкода.
    але от згадала, що цього сезону шукала собі курточку і продавці пропонували багато верхнього одягу з досить гладким хутром - з кенгуру, досі ніколи не чула і не бачила - от тут мені стало шкода тваринок - може, тому, що це не дрібні противні гризуни?
    я нормально і до штучного хутра ставлюся - головне, щоб гарно виглядало, і якісне було. та й запаху нема, який може багато кому не подобатися.

підтримую, що люди завжди використовували тварин для своїх потреб - спеціально розводили, вирощували і т.п., щоб їсти і одягатися. що тут ненормального?
    інша справа, якщо йдеться про винищення якогось рідкого виду пітона для чиєїсь сумочки - тут явно перебір, як на мене

• Подобається Подобається x 6
  12. Liliyah Romanova

Одлі, спокійно! Кенгуру зовсім не такі хороші та милі, як може видаватися, просто вони далеко й ми не знаємо про них усієї правди. :girl_bye2:

Чую тема перейде в тему про ґрінпіс, бо мені в голові постійно крутиться теперішня тема канадська про заборону полювання на тюленів.

• Подобається Подобається x 1
  13. Oddly

Oddly Well-Known Member

ну, не знаю, насправді з кенгуру таки близько не знайома, але, якщо чесно, вважаю, що люди, які там виступають з тими плакатами ґрінпісовськими проти хутра - нещирі. не вірю, що всі вони вегетаріанці, бо якщо шкода тваринок - то ще й не їжте їх.
    але для України тема хутра вже не така актуальна - зими стають все тепліші

14. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ну, Грінпіс трохи не тим займається. По хутру і фарбообливанню більше ПЕТА спеціалізується ))
    Люблю і шкіру, і хутро. Що не заважає мені тіскати маленьких симпатичних шиншилочок і кроликів. Може. тому, що не сприймаю хутро як колишніх звіряток, азвіряток - як майбутнє хутро? Ну якось розділені в мене ці поняття... :confused:

15. Koza-Dereza

Я звичайно не зарiкаюсь але шиншили менi дiйсно шкода. Нiколи не забуду тi величезнi вуха i чорнi очка. Спецiально не ходжу нi на якi Пiтовськi чи вететерiанськi сайти, бо знаю що спротивлю собi м'ясо назавжди i шо буду тодi робити? Я великий м'ясоїд.
    Менi не всiх шкода, лише маленьких та пухнастих. Але й не кроликiв, бо вони теж свiйськi тварини по сутi, як i кури i свинi.

16. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Мене на шуби не тягне. Маю одну з кролика яка на мене замала тай вилізла і вицвіла вона давно. Шуба мене повнить, тому волію шерстяний плащ. В Нью Йорку не менші вітри ніж в Шикаґо, нераз не помагає ні плащ, ні светр, ніц... але всеодно шубу на кожен день не носила б. А в тіятри я не ходжу, тай до церкви їду машиною і переважно плащ вішаю в коридорі. А так.. то перед ким парадуватись? Тай не купить мені мій в життю жадної шуби... тай щедрої також не купить.

17. Koza-Dereza

Мiй би купив якщо мiг б заплатити готiвкою, бо класти на кредитну картку таку сумму не хоче. У Чiкаго якщо хтось має шубу то носить її постiйно. Я коли жила в центрi i їздила громадським транспортом то бачила дуже багато жiнок у норкових шубах. Нiчого особливого, класична, темно коричнева пряма шуба, навiть не дуже дорога останнiм часом. Народ рятується як може :)

18. Ірена

Ірена Well-Known Member

Люболю хутро і шкіру. Маю дублянку, шкіряні курточки і шубки з кози... Не відмовилась би і від норочки:girl_claping:
    Тваринок люблю, але як хтось тут вже сказав: тваринка то тваринка, а шуба, то шуба:girl_crazy:, хоча... у хутряному магазині, чи магазині шкіри відчуваю нудоту.
    М"яса кролячого чи ще якогось там не їм, тільки теляче, куряче...

19. Megan

Megan Well-Known Member

А я люблю шкіру, і хутро теж люблю.Маю шкіряні курточки, плащ, мрію про норкову шубку:girl_curtsey:, може і цієї зими ця мрія здісниться. :girl_smile: Якщо не получиться шубка, то тоді дублянка, але обов"язково щось натуральне, і якщо я зношу шкіряну куртку, то на її місце не задумуючись куплю іншу, і знову шкіряну. Коли купляю, то не особливо забиваю собі голову тим, як виглядали ці звірята:girl_sad:. Може я і жорстока, але в наш час є набагато більші проблеми..

20. bora

bora Well-Known Member

Кізонька, а давай опитування додамо. Закрите.
    Щось мені здається в Україні дуже жива ментальність саме "хутряна". Цікаво прослідкувати.
    Принаймні і овець для цього спеціально споконвіку розводили, і кізочок (Ніночко вибач;) ).

Я вже писала, що синтетика не краща, а пластмаса виготовляється з тої ж таки нафти за якої сьогодні мруть сотні тисяч людей у війнах. ТО, де та справедлива грань кого більше шкода? Хоча з песця б не купила. А з усіляких водоплаваючих - запросто. Зрештою і маю. Напевно ще актуальне питання міри - кілька шуб мені не потрібно точно.

Last edited: Jul 1, 2009