Налагодження грудного вигодовування. Питання, що цікавлять мам новонароджених дітей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем fiesta, 2 Квітень 2013.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. fiesta

fiesta Well-Known Member

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

Моїй малявці 10 днів, годую грудьми. Мене турбує, що вона часто зригує - практично після кожного годування, а сьогодні раз аж фонтаном ніби вирвала багато молока!
    Я ношу її кілька хвилин після годування.
    Підкажіть, що я роблю не так?

2. nattsol

nattsol Well-Known Member

3. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

дитина так їсть, що захоплює повітрячко
    вона повинна зригувати і може це робити після кожного годування
    у мене одного разу теж таке було, пам*ятаю як у мене руки тряслись
    та це не страшно якщо дитину більше Нічого Не турбує

4. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

1. 7 днів
    2. по вимозі - в середньому перерва 3 години або трошки менше
    3. наразі виходило останнє денне годування в 24, потім 3-4 ранку, потім 6-7 ранку
    4. не використовую
    5. дурника наразі не даю, але дуже часто сама пхає кулачок до рота поки передягаємо, обробляємо пупок,...
    6.,7. нічого не даю

P.S. наразі мала спить сама у візочку, але цієї ночі весь час була біля мене (див.нище)

Накладки не використовуємо, але груди дуже зранені і шалено болять особливо в початковий момент прикладання. Ранки зявилися ще на етапі коли було молозиво (2-3 день). Мащу пуреланом.
    Чоловік каже що приладаю вірно, бо ореоли великі, але при тому коли годую доню внизу майже нічого не видно, а зверху як правило кілька міліметрів. Хоча я сумніваюся... А) може прокоментуєте цей момент.

Б) Основна проблема - дико болять соски і не знаю як тому зарадити.

В) Додатково - порадьте чи є оптимальний час знаходження дитини біля однієї груді, бо мала перетворює собі груди на дурник - спати / ссати тільки біля них. Час годування в нас в середньому 40-60 хвилин, наразі це з одної груді. Цієї ночі як її після годування клали спатки, то вона в межах 15-20 хвилин починала шукати груди і як не доколисати то будилася, а далі дати їсти вже було обовязково.

5. mamaNata

mamaNata New Member

тільки на початку чи на протязі усього годування? якщо ранки вже є - то на початку можливо через те, що соски вже ушкоджені, але якщо в процесі дико болить скоріш за все, що щось не так
    дитина в принципі не знає про існування дурника, тому і перетворювати груди на нього не може, новонароджена дитина - таке створіння, яке особливо в перші 6 тижнів, не відокремлює себе від матері, не розраховано на окремий сон, є маса потреб, я би сказала дискомфортів, пов"язаних з появою на світ, що вона шукає груди, і саме на руках в матері, під грудьми, а ще їх часто і багато посмоктуючи, дитина відчуває себе в безпеці, захищеною, опиняється в найбільш наближеній ситуації до внутріутробного життя. Прийде час - дитинка почне мінятися. Це що стосується поведінки.
    якщо питання щодо чергування, то мінімум дитина має прикладатися до одної і тої ж самой груді не менше 30-40 хвилин, якщо хоче ще смоктати, продовжуємо давати ту ж саму грудь. Якщо перерва була більше 1-1,5, то вже на друге годування - другу. Перерва між годуваннями бажано більше 2год вдень не робити в такому віці дитинки

6. wwwlumiawww

wwwlumiawww New Member

Дівчата маю питання. Не знаю де писати. Наш синочок може їсти раз в годину, може раз в пів години і може раз в дві години, по терміну може і 10хв і 5хв, а може і 30хв це коли засинає. Питання в тому як чергувати груди, бо не знаю чи я правильно роблю, може через це вже три рази був застій.

7. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

чергуйте приблизно 2 години одна грудь, але дивіться по тривалості смоктання.
    так щоб одну грудь дитина смоктала приблизно 30хв сумарно.
    Ви можете давати одну грудь протягом 2 год коли не спить по 5-10хв скільки вже там смоктатиме, частіше пропонуйте, щоб сумарно виходило 30-40хв, а на сон давати іншу.
    Годуйте в різних позах, і з під пахви щоб добре спорожнювались всі ділянки грудей. Перед годуванням і під час легенько масуйте від основи до соска щоб добре відходило молоко.
    вночі не перетискайте, знімайте ліфчик.
    в спеку коли мучить спрага - пийте.
    ще слідкуйте щоб не допускати переповнення грудей, якщо відчуваєте в іншій груді дискомфорт - прикладайте до іншої.

8. Lanna

Lanna Member

Доброго дня! Маю проблему - права грудь набирає значно менше молока. Доня її трошки посмокче і брикається, не хоче. Можливо, це тому що мала там застій 2 рази? Стараюсь, щоб малеча максимально випивала, але бачу, що там нічого не залишається, коли мала трошки поїсть (~10 хвилин) і починає вередувати - хоче ще, тоді даю їй ліву, яку вона може їсти довго (до години, так і засипає з нею). Чи можна якось збільшити об'єм молока в правій? (Доні 2 місяці)

Останнє редагування: 22 Липень 2014
  9. PanteraLviv

Буває що дитина має улюблену сторону, відповідно улюблену цицю, тому на іншу строну не хоче їсти. Попробуйте прикладати з під пахви, валєтом, в позі нависанням, в позі дитина зверху. див пози тут Дитина може не захотіти їсти ту цицю в одні позі, а в іншій буде їсти, бо їй буде комфортно.
    Частіше годуйте правою уночі.
    Пробуйте прикладати до правої груді під час сну.

10. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Власне в нас так є.
    З правої сторони їсть без проблем а от ліву може взяти тільки в одному положенні, по інакшому - крик. Викручується, вигинається і все. Думала ще в слінгу колискою вийде до лівої груді прикласти - та де там! Тому з тої сторони поки годуємся лише лежачи або в сні.
    Цікаво мені тільки - то мине? В нас вже місяць така ситуація продовжується.

11. Lanna

Lanna Member

Дякую, будемо пробувати.

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

12. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Дівчата, дуже потребуєм поради!
    Подруга має малявку 1,5міс. не вдається налагодити ГВ. Дуже хочу їй допомогти, але вже на словах/книжках/посиланнях не даю ради. А ситуація така:
    проблемна вагітність, дуже складні пологи на 37т., жовтушка (від народження і до недавна лежали в стаціонарі ), кольки, дитя постійно кряхтить, особливо вночі, в мами кроваві тріщини і самонавіювання "мало молока" через кожен плач. Що їй порадити? Форум читати небуде, консультант - ні , наводжу позитивні приклади, в т.ч. з власного досвіду --не слухає, каже тобі повезло:girl_nea:. Як людину переконати, що в них все добре?! Шкода дитинку, бо й так стільки всього пережила, а це лише початок?!

13. Likysja

Likysja Well-Known Member

Ну по перше, лікування жовтушки це часте ГВ! (в малої жовтушка трималась близько 3-х місяців, я описувала в темі про жовтушку). По друге, від тріщин чудово допомагає пурелан (по собі знаю, потрібно тільки накласти його досить таким грубим слоєм і не втирати і походити з відкритими грудьми десь з 20хв., щоб він впитався, змивати перед годуванням не потрібно). По третє, від мало молока, часте прикладання, багато пиття, але бажано теплого, халва, горіхи. Ну і бузумовні переваги це користь для дитини!!!!!! економія грошей і часу мами. Але мені здається, що найголовніше мамі бути впевненій, що все в них вийде. Коли в мене на початках були проблеми з ГВ, то я навіть не розглядала варіанту ШВ, я знала багато про ГВ і нічого про бутилки, соски і т.д., бо свідомо тим не цікавилась, була впевнена в собі і все вийшло! Гловне настрой!

14. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

15. Almariel

Almariel Well-Known Member

Крістіна, нам допомагало для заспокоєння таке: я зціджувала буквально столову ложку молока і під час крику вливала по трошку піпеткою. Коли молоко потрапляло в ротик, доця починала його жадібно ковтати і затихала на трохи - а тоді зразу до грудей.

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. PanteraLviv

Зригування після кожного годування до 3ох стол ложок і 1 раз на день фонтаном - норма.
    Те що ви описуєте - це нормальна поведінка новонародженої дитини. На неспокій дитини може впливати будь що: погода, дискомфорт в животику, стрес матері.
    Не робіть інтервали між годуваннями більше 1.5 год, якщо спить дитятко, старайтесь прикласти. Це тому, що коли дитина сильно голодна, вона кричить, дуже шукає груди і через отой неспокій не може їх захопити.
    Це теж дієво, але краще не допускати великих інтервалів і не давати дитині сильно проголодатись, а годувати і на вимогу мами.
    Ще раджу, знімайте дитині час від часу памперс, знаю, що памперс створює дискомфорт і заважає дитині випустити газики.

• Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  17. Almariel

Almariel Well-Known Member

то була наша перша ніч, після якої почалась заааатяжна відмова. я намагалась годувати раніше, але доця не брала. тому мусили застосувати такий метод.
    але я навела це як спосіб заспокоєння.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Дівчата, маємо проблему з ГВ.
    Дитині 9 днів, повністю на ГВ. До сьогодні все було ок, але зараз дитина не бере груди. Останній раз їв о 15:00. Спав до 20:00. До тепер постійно прикладаємо, але він не їсть. Але найбільше хвилює те, що досі не пісяв від ранку. Дитина спокійна, не плаче зараз і весь час після пробудження.

19. Olyusya

Olyusya Позитивчик ;)

В мене якісь неполадки, прикладаємся до циці правильно, але біль чомусь є. Знаю що біль зазвичай через неправильне прикладання, але по техніці все добре. Я чую біль від соска і аж по тим каналам як молоко йде, що це може бути? Чи то дитятко зі смоктанням пепестаралося?

Надіслано від мого D6503, використовуючи Tapatalk

20. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

а протоки всі працюють, можливо у вас закупорка? а біль якого характеру? ще прочитайте про молочницю.

Статус теми:
Закрита.