Молодіжні субкультури

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Грильяжка, 8 Травень 2009.

1. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Дівчаточка хто щось знає про молодіжні субкультури готів, ему, тільки щось цікавське бо я в неті про них вже багато прочитала. Мені це потрібно для роботи я не "неформалка". Просто на цю тему наштовхнув знайомий в якого дочка готка з дивними заморочками і він не знає що з нею робити:no:

• Подобається Подобається x 3
  2. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Відповідь: Молодіжні субкультури

хоч я теж не неформалка але ему це по-моєму страус :xaxa:, а субкультура - емо! зараз багато малих в то бавляться!

• Подобається Подобається x 8
  3. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

найгірше,що вони не просто бавляться, вони підсідають на наркотики, впадають у депресію, ведуть розгульне життя.

• Подобається Подобається x 1
  4. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я пройшла через багато субкультур (як і багато студіків), але "вони підсідають на наркотики, впадають у депресію, ведуть розгульне життя" - не бачила. Тут велике значення має виховання. Якщо є трохи клепки, то не піддашся поганому впливу, навіть якщо такий є.

• Подобається Подобається x 10
  5. Яруська

Яруська Well-Known Member

В моєї коліжанки сестра бавиться в гота...ходить в важкезних черевиках, вся в чорному, волосся помалювала на чорно( в її віці 16-17 років це виглядає навіть смішно) і з сумкою в вигляді труни..:8:
    Капець!!!

• Подобається Подобається x 10
  6. Макарена

Макарена Well-Known Member

В моїх сусідів була дочка 22 роки, теж готка. Ніяких "вони підсідають на наркотики, впадають у депресію, ведуть розгульне життя" ніколи за нею не помічала, взагалі приємна, хороша, вихована дитина була...БУЛА...Бо на саму Пасху померла...Батьки поїхали в село, а приїхали, то дитина вже була холодна...Всі в шоці, бо була здоровою, лікарі написали - серцева недостатність, а що на справді ніхто не знає...
    А чи є у готів якісь жертвоприношення чи щось таке, щоб вимагало людської смерті?

• Подобається Подобається x 6
  7. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Мене це теж дуже цікавить. Кажуть у готів є навіть якийсь обряд посвячення. Типу вони кілька місяців не миються. Самі себе калічать в неті такої інформації не знайшла.

8. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Готів бачила тільки на вулиці (знайомих немає),так от,всіх,що бачила,завжди з довгим нечесаним,брудним волоссям.А коли ще й в спеку закутані в чорну шкіру,страшно близько підходити,щоб запахом не вбило.Кумедно виглядають емо-мені завжди цікаво їх розглядати.А тут на днях мені розповіли,що є ще гламурні-це такі,що носять все рожеве і сильно малюються (слова школярки,яка з ними вчиться)Сама ще не бачила,але цікавість розбирає.Пора йти намотувати круги біля шкіл-видивлятись :)

• Подобається Подобається x 7
  9. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Вони переважно в центрі біля Ратуші тусуються. Але мені знайома казала переважно ввечері. Отож давайте влаштуємо собі "пізнавальну мандрівочку"

10. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ага, а ще готи п"ють кров християнських немовлят, влаштовують ритуальні танці навколо віддділків міліції, розкопують могили і облаштовують собі там житла )))

Насправді належність до будь-якої субкультури - наслідок абсолютно логічного в підлітковому віці бажання виділити себе з-поміж маси однолітків. А таке бажання автоматично зменшує ризик того, що дитина робитиме що-небудь, "бо так роблять всі". За моїми спостереженнями, спиваються і потрапляють до різних малоприємних місць якраз "чемні" хлопчики та дівчатка, котрі нічим особливим не виділяються.

Грильяжко, я можу пошукати дослідження на цю тему з педагогіки, якщо потрібно.

11. Knopka

Knopka Well-Known Member

Грильяжка, про субкультури в у-ті Франка буває пишуть курсові, принамні в нас свого часу такі теми трплялись, тому якщо маєте знаймих, попитайте. А взагалі на мою думку в цьому нема нічого поганого. Якщо донька вашого знайомого підліток, то я думаю, що вона просто шукає себе і з часом переросте всі ці "заморочки". На місці батька я б певно переживала (на те він і батько), але думаю, що особливо хвилюватись не варто, бо у нашому місті прихильники багатьох субкультур взяли від них тільки деякі ознаки, сама це знаю, бо і знайомих маю багатьох серед "неформалів" і сама в підлітковому віці через це пройшла. Зрештою, я вважаю, що в тому, щоб бути неформалом нема нічого поганого, тому що здебільшого це люди, які мають власну думку, позицію і думають головою, на відміну від багатьох
    "нормальних" хлопчиків і дівчаток.

12. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Будь ласка якщо не важко

13. Ассоль

Ассоль Dreams come true

Можу відповісти на це питання, оскільки в підлітковому віці і сама належала до готичної "тусівки".
    Насправді нема ніяких ритуалів посвячення, жертоприношень і т.п.
    На рахунок розгульного життя, наркотиків і т.д. - є і такі. Але ті люди, що вели такий спосіб життя, як би вони не вдягалися, - все рівно б вживали алкоголь в надмірних дозах чи кололися. Тут вже проблема була у вихованні та власному бажанні "покрасуватися", "довести іншим, що ти не такий".
    Субкультура - це просто пошук себе. В 15-19 (іноді і довше :xaxa: )років всі через це проходять. Тільки одні вдягатимуть важкі черевики, фарбуватимуть волосся, інші - носитимуть широчезні штани, ще інші захопляться екстримом, а більшість - просто гратимуть в доросле і здебільшого "гламурне" життя.
    В моєму оточенні були начитані, розумні люди. Лише серед них я знайшла тих, з ким могла поговорити про прочитані книги, побачене "нестандартне" кіно, хто міг мене зрозуміти. Решта ж мого оточення - спершу однокласники, тоді одногрупники - тобто мої ровесники мене просто не цікавили. Напевно, я просто потрапила в таке середовище. Але їхні інтереси полягали у випивці, в дівчат - у модному одязі та косметиці. І все. Більше нічого не було. Я хотіла більшого. І на той час я це знайшла.
    Зараз мені 22. Не скажу, що я дуже доросла. Але я не шкодую про той свій "неформальний" період. Зрештою, я не змінилася. Просто тепер трохи по-іншому сприймаю речі, оточуючих. Але "неформальність" - то є мій важливий життєвий досвід, завдяки котрому я знайшла однодумців та хороших друзів.
    п.с. Грильяжка, а що цікавого ви хочете знайти? Кожен вам казатиме інше. Це абсолютно суб*єктивні думки будуть. Можу вам порадити хіба почитати англомовний нет, там у вас більші шанси знайти щось цікаве.

• Подобається Подобається x 8
  14. Virginia

Virginia Well-Known Member

А в мене є студентка готка... Вона дуже розумна і так би мовити глибока людина! Цікава у спілкуванні, неординарна, добра, ввічлива, не наркоманка і не алкоголічка ( принаймі з вигляду).... але...!!!!!!!!!!!
    Вона не мріє вийти заміж, не мріє про дітей, а мріє жити зі змією і померти до 35 років! Ну і як всі готи гуляє вночі по цвинтарях і дуже хоче працювати в морзі... бо там спокійно! І ще, коли я в неї запитала в чому сенс її життя, заради чого вона живе, то вона відповіла, що вона живе для своєї подружки, і відповідно її подруга заради неї!!!!!!!!!
    Можливо я когось ображу, але я б не хотіла мати дитину з такими поглядами на життя... вже краще гламурна дитина!

• Подобається Подобається x 15
  15. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

шось і мені здається шо будь який прояв субкультури не надовго і лишень прояв, ну якшо чесно я просто ніколи не бачила бабусь готичного стилю :xaxa:

16. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

Все відносно:)
    маю багато друзів-неформалів (так ся сало) - і радію тому
    є багато мішури, понтів, куда ж без цього, але серед тієї полови - такі добрі й щирі люди трапляються, аж серце усміхається до них:)
    а оті всі походи на цвинтарі, пиття крові - сущій брєд, я не знаю таких людей, і не чула про існування таких у Львові:) - то все пуста балаканина

головне, аби людина була хорошою:)

17. Alias

Alias Well-Known Member

признаюсь. я трохи готка.Але то скоріше маска. яку я інколи одягаю:)По цвинтарах не гуляю, хоча й подобається там бувати, заміж ввийду, без питань.Люблю вдягатись в чорне, а ще в мене є такі чоботи:))

• Подобається Подобається x 19
  18. bora

bora Well-Known Member

В мене у школі ще був неформальний період.
    Що з того пам"ятаю, сешени рок-панк-гранж-гуртів про, які мамі не казала, відповідно старші знайомі - музиканти та байкери і такі ж музвподобання, подерті джинси, щоб не "як у чемних" і відповідне взуття. І все) як навчили з дитинства, що горілка і наркотики - зле. то й не присіла. А шанувателі останнього є всюди.

19. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

а як ви на тому ходите, я б певно не змогла :confused: я не готка, але був в мене такий період коли я в основному носила чорні речі, ше й плюс ногті чорний лаком малювала, тепер аж самій дивно, більше на яскраві кольора тяне :8:

• Подобається Подобається x 4
  20. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

дасте поносити?:)

а я сьогодні дуже неформальна і "субкультурна" - невідомо як на джинсах на попці утворилась дірочка, яка щохвилини все збільшується і збільшуєься:xaxa:
    чоловік запропонував зробити шорти:ninja:, а я сумніваюсь, що вони личитимуть до моїх мартенсів:umbrage::xaxa:

• Подобається Подобається x 9