Ми та екологія

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем dieSonne, 4 Червень 2009.

?

яке ваше ставлення до майбутнього нашої планети?

1. головне,що зараз все в порядку,а "после нас хоть потоп"

2,0%
  2. не задумувалася над цим питанням,наразі манікюр буду робити

3,9%
  3. дійсно сумно,що ми засмічуємо своє середовище.але най про те турбується влада

2,9%
  4. свідома,що все починається з малого і буду намагатися зробити планету чистішою.

91,2%
  1. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Хотіла зробити добру справу. Використали аптечну бовтушку, думаю, з метою економії склотари віднести назад. Приношу, а вона на мене таким очима ніби я їй смітник принесла і каже "...та добре я візьму". Впевнена що вона зразу її й викинула. А я дурна, мила пляшечку, думала щоб економно було, без напрягів екології, така вся правильна. Ясно що одна баночка нікого не врятує, але ж починати треба з малого, чи то я така дурна і наївна. Блін, нам далеко ще до Європи. А я так мрію про сортування сміття: окремо папір, скло, мета, пластик. Що ж нашим діткам залишиться якщо отак, по-споживацьки, ставитись до усіх ресурсів.

• Подобається Подобається x 8
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Відкрита велика жилєтка :)

Ще більші сміттєзвалища навколо Львова і не тільки... Про повітря й не кажу...
    Ви молодець!!!
    А тут уже перестають сортувати сміття. Будинок, в якому знаходиться наш офіс перестав сортувати. Економія коштів. :girl_sad:

3. dieSonne

Відповідь: Відкрита велика жилєтка :)

Та ви що? Жах, невже? Я в шоці!!! Треба десь виїжджати в глухе село і займатися натуральним виробництвом. Подалі від того "цивілізованого".

4. Wanderlust

Wanderlust Well-Known Member

Відповідь: Ми та екологія

мене торбинки поліетиленові харять дуже. скрізь їх тичуть в магазинах, навіть коли кажу не треба.

5. Lebidka

Lebidka Well-Known Member

У Львові нарахунок екології вже є певний прогрес, є місця де приймають скляну і пластикову тару і дають за це гроші (правда копійчані).

Жахливу шкоду екології завдає спалювання пластикових пляшок і поліет. кульочків, при згоранні в повітря виділяються дуже шкідливі отруйні речови.
    Відпочиваючи за містом на природі, не паліть, будь ласка, пластикову тару!

• Подобається Подобається x 2
  6. Siania

Siania Love Life

Так, сортування сміття файна штука. Я свого часу жила за такими правилами. Скажу вам що для екології це просто супер. Пластмасові стаканчики з йогуртів обовязково треба було мити, щоб все сміття було чисте, ну, крім відходів. Але пам"ятаю що це задоволення нам коштувало огого скільки грошей! Але виходу нема...хочеш жити - плати за вивіз сміття шалені гроші, нікого не цікавить чи маєте можливість. :girl_sad:

Коли бачу що палять пластмасу в мене починається паніка. Не розумію, чому люди такі далекі???

• Подобається Подобається x 2
  7. Ольга

Ольга Well-Known Member

Мене власне зачіпає - с-ки пакетиків після одного походу в магазин я викидаю! Таке враження, що ми з голови до ніг скоро будемо запаковані в кульки!
    Цікаво - наскільки дорожче коштувало б супермаркетам продавати паперові пакети?
    Можливо люди б вернулися до старої радянської традиції - ходити в магазин зі своєю лляною торбою? :) тим більше тепер такі гарні торбинки є ;)

А ще в темі про миючі засоби Ука писала про екологічно чисті порошки... якби ж то всі були свідомі та не зливали літри хімії...

• Подобається Подобається x 5
  8. Milka

Milka Moderator

Мене серце болить викидати папір, картон, газети і т.п, особливо після того як проїдуся по Карпатських просторах і бачу страшні картини вирубаних галявин. Прошу чоловіка відвезти макулатуру, може і невеликий внесок у екологію але мені з того легше, а гроші які дають то це взагалі смішно(10-15коп/кг) навіть не беремо. Так хочеться зберегти деревце. Але політика в нас ще не ця.
    Дуже неприємно коли ходиш лісом і натрапляєш на залишені після зрубки гілки дерев, це все приростає травою і ходити небезпечно. Тобто в нас зараз так крадуть що і не бояться ніяких штрафів, покарань:girl_devil:. Колись мій дідо так рубав то дерево на дрова, що ніхто би й не сказав що там було дерево:shutup:, всюди чисто і приємно. Проводилися нові насадження лісів, а зараз:sad:, дивно що люди цього не розуміють.

Маю теж мрію про сортування сміття:girl_in_dreams:.

9. Orman

Orman Модератор-бомба

То просто не беріть пакетиків. Я відмовляюсь, при тому інколи насильно кладуть щось в пакетик, то я виймаю і віддаю назад. Особливо веселить коли шкарпетки кладуть в пакетик :).

Ми макулатуру здаємо, сміття сортуємо. Всі кухонні відходи викидаємо у вигрібну яму - маємо можливість, а решта - таки на смітник. Пошила полотняну велику торбу для походів в магазин на базар. На базарі твердий сир, рибу просимо загортати в папір - загортають. А пластикові пакетики використовуємо по кілька разів. На базарі взагалі беремо кульочок з дому - в ньому важимо, наприклад помідори, і висипаємо в торбу, а потім в тому ж кульочку важимо моркву і так далі ...

Насправді всі ми можемо робити найпростіші речі які вимагають мінімум зусиль.
    -Пошити ту саму торбу і не брати кульочок для пакету молока чи сметани.
    -Не залишати техніку в режимі stand-by (коли лампочка горить), бо в такому режимі техніка споживає досить багато енергії.
    -закручувати воду поки чистимо зуби - це 3 хв. :) - підставте миску і подивіться скільки води втікає.
    - рідину для миття посуду використовувати так як пише на пляшці - розволити в воді і мачати туди мочалку, а ще краще мити посуд в великій мисці, а під проточною водою лише полокати - заодно ї хімії менше з'їсте.
    - літом порідше користуватись кондиціонером - і ставити його не на 16 градусів, а на 20.
    -купувати одяг з натуральних матеріалів - для виробництва синтетичних матеріалів використовується набагато більше енергії і води. І для здоров"я краще і для природи.
    -здавати ту саму макулатуру і скляну і пластикову тару - нехай за копійки, не в тому ж справа.

Отак потрошки - маленькими кроками робити щось на своєму місці. І

Останнє редагування: 5 Листопад 2009
  10. Iwka

Iwka Well-Known Member

А на Сихові вже мінімально почали прогресувати в плані сортування сміття. Біля звичних сміттєвих баків стоять клітки для ПЕТ-тари. Шкода шо не всюди.

Аналогічно, але нажаль нас мало... А як глянути вкінці навчального року скільки школярі/студенти викидають паперу - просто серце болить...

11. Wanderlust

Wanderlust Well-Known Member

про торби для покупок - в тому магазині еко-товарів на Франка є, але трохи малі. Добре Orman зробила, пошивши :)

12. Orman

Orman Модератор-бомба

о згадала,а ще в нас є кошик, і як іду на ближній базар то беру його (переважно влітку)

маю ще дві торби полотняні менші - то для мене, бо ту що я шила - то для чоловіка (в неї більше влазить, а на базар він частіше ходить)

а ще добре мати маленький кошичок на ягоди влітку - не мнуться, правда я кошичка маленького не маю - то кладу ягоди (і сир) в маленький контейнер (таки пластиковий - зате термін служби в нього - ого!)

і ще, чим тонший шар поліетилену, тим довше він розкладається, бо спосіб виробництва відрізняється суттєво.

13. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Насправді не так вже й мало. І тим школярам\студентам мабуть ніхто прикладу не показував і не пояснював чому не варто викидати.

14. dieSonne

Вчора почуло в ТСН варта, треба задуматися: одна дитина за 2 роки життя напісює та накакує 3 тони памперсів, які потім розкладатимуться 500 років. Ми спимо і гуляємо в памперсі, за день іде 2-3 штуки, але ж є батьки, які не витягують дитину з того памперса. Ми скоро в них втопимося, якщо так і далі. Жах. Я вирішила свого чим швидше взагалі відучити, правда прати доведеться, вода витрачатиметься, енергія, і от будь еко, як воно так важко...
    Змусила себе мити посуд без миючих засобів. Вже два тижні не користуюся. Важко було звикнути, особливо коли жирне, то пішла на маленьку поступку -в порожню банку від плину налила столову ложку того ж таки плину і решту банки залила водою. От тим слабим розчином, коли вже щось дуже жирне і в мене "ломка" мию. А так сама вода.

15. Peri

Peri New Member

а оці рекламні проспекти,візитки(рекламні),буклети і т.п.?- це ж наші ліси!
    скільки їх щодня у наших скриньках...

16. галичанка

галичанка Well-Known Member

А я маю совість чисту, хоч з того, що побутова хімія, якою я користуюсь вже кілька років - мінімально забруднює довкілля :girl_smile:

17. dieSonne

мені також пропонували перейти на такуamveyпропонували. Пробувала користуватисяFrosch, але мені чомусь здається що побутова хімія навіть прихильна до екології, все ж, хімія. Моя свекруха взагалі все вдома миє содою, і посуд, і ванну з туалетом. Ще болюче питання пральних порошків...

18. Orman

Orman Модератор-бомба

ті що в скриньки кидають - нести на макулатуру

ті що роздають в місті - не брати (не будуть брати, перестануть роздавати)

До речі посуд миємо також лише водою - хіба якщо супер жирне, то є засіб для миття екологічний

19. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

До речі, той же ж фрош не є прям таки екологічним - там теж є ПАР, просто менше ніж в звичайних плинах.

Я мию посуд дитячим милом.

20. dieSonne

та воно то таки так. Вони просто собі заробляють на тому, мол ми еко товар випускаємо, якщо ви свідомі - то купуйте, а то що він в 2 рази дорожчий, то так має бути, то як натуральний продукт. Я відмовилась від плину, і тішуся з того бардзо-бардзо. Та зараза, і на дихання впливає, коли нею постійно дихаєш миючи посуд і на слизову очей і на шкіру. Ну й його в баню! + економія на плині.