Давно хотіла розпочати цю тему. Чи завжди меблі на замовлення кращі ніж фабричні? В кого який досвід? Скажу про себе, ми робили меблі під свої розміри у спальню і вітальню, то задоволена. Бо шафу-купе, комод і туалетку підганяли під розмір стіни і виглядає тепер досить акуратно. Та ще й колір вибрали досить нестандартний. Туалетний столик універсальний, якщо опустити дзеркало - отримуємо письмовий стіл. У вітальню зробили стіл нерозкладний - розміром 2,2 м * 1,1 м - фабричних такого розміру не зустрічала і ще кілька тумб, для посуду і книг. От зараз обдумую варіант кухні, хоч сама працюю із фабричними меблями, не кидайте тапками, чи можна підібрати те, що впишеться в мої розміри і чи можна врахувати всі дверні пройоми і вікна(кухня в нас прохідна). Пробую зробити проект невеличкий із стандартних тумб, то ніби щось можна зробити, але не всі кухні, які мені подобаються, мають потрібні мені модулі. Цікавить думка тих, хто стикався із підбором меблів і розглядав варіант фабричних, на чому Ви все ж зупинились? Майстер чи фабрика?
В кухню, ванну, туалет, коридор, балкон зробили меблі на замовлення (ванну і балкон ще не поставили). І ще шафу- купе у спальню також. А тепер задаюсь аналогічним питанням щодо вітальні - з одного боку, точно бачиш, що буде, коли меблі готові. А з іншого - під замовлення отримуєш суто під свої потреби, але потрібно вибирати фасади, добре обдумувати розміри, і мені здається, що це також дорожче ніж готові ( звісно залежно який виробник, але я про меблі з +- таких же матеріалів). Ну і якість готових видно одразу, а в замовлених - можуть бути і сюрпризи.
В мене зараз один аргумент, для чоловіка, який варіанту фабричних взагалі не розглядає, майстри ж роблять із такої самої плити, що і на великих виробництвах, то чому ціна в кілька разів вища? Ми дивились кухню, без Блюмів з дотягами, звичайнісінька фурнітура, фасади глянцеві - різниця в ціні між фабричною і під індивідуальне замовлення - одна коштує близько 10 000 тисяч(фабрика Mebel Star), а інша 40 000, і головне тумбочки майже всі нам підходять, крім кутової