65 школярів та 7 вихователів, які поверталися з санаторію «Перлина Карпат» на Закарпатті, госпіталізовано у Львові через масове отруєння. Учора, 4 липня, о 22.20 від начальника поїзда №82 «Ужгород – Київ» в медпункт станції «Львів-Головний» надійшла інформація про масове захворювання дітей, котрі їхали цим поїздом. У коментарі кореспондентові ЗІКу начальник прес-центру Львівської залізниці Лілія Криницька повідомила, що дітей оглянули працівники медпункту вокзалу та медичної служби Львівської залізниці. Опісля школярів передали іншим лікарям. Під час обстеження дітей зۥясовано, що 240 дітей–мешканців Києва та 16 вихователів і вчителів о 18.30 4 липня виїхали зі станції «Карпати» Мукачівського району Закарпатської області, де діти відпочивали з 21 червня у санаторії «Перлина Карпат». У дорозі у дітей зۥявилися ознаки захворювання шлунково-кишкового тракту. Як повідомляє офіційний сайт Львівської облдержадміністрації з посиланням на ГУ охорони здоровۥя Львівської ОДА, загалом на станції «Львів-Головний» працювало 8 медичних бригад постійної готовності у складі 24 медичних працівників. Надіслано термінове повідомлення про надзвичайну ситуацію до МОЗ України. Всього було оглянуто 240 дітей-пасажирів поїзда № 82 «Ужгород-Київ». З ознаками гострої кишкової інфекції (гастроентероколіту) госпіталізовано у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню 72 особи, з них 7 вихователів. Для надання стаціонарної медичної допомоги хворим з 00.20 5 липня додатково залучено 29 медичних працівників обласної інфекційної лікарні. На момент госпіталізації у стаціонар обласної інфекційної клінічної лікарні четверо дітей перебували у важкому стані, решта 68 госпіталізованих – у стані середньої важкості. На 12.00 5 липня стан усіх госпіталізованих дітей та дорослих з позитивною динамікою, продовжується лікування. Триває епідеміологічне розслідування... Дівчата то жах, я як почула сьогодні по радейці, аж настрій зіпсувся,так відправ дитину до табору....
Відповідь: масове отруєння дітей Мені свої істочники казали,що діти поїли в Ужгороді перед посадкою в поїзд. А у Львові вже їх до 3 ранку розвозили по лікарнях.
Відповідь: масове отруєння дітей Знаєте, ми минулого року там відпочивали, то мені й не дивно, там така хавка, що вибачте ми того б собакам не дали, не кажучи вже самі їсти чи дітям давати. Нам йогурти давали піврічної давності, сусмнівні сарделі і молочну кашу на сніданок, разом. Те харчування на базах совдепівського зразка гірше ніж у студентських їдальнях Львова. Ми все готували самі, добре що плиту була взяла з собою.
Відповідь: масове отруєння дітей та ні, не завжди. Моя мама цієї весни відпочивала в Шкло, теж совдепівський курорт, але харчування нормальне
Відповідь: масове отруєння дітей Во,знайшла ще трошечкі інфи "При опитуванні дітей і керівників груп, відразу на Львівській залізниці, вони показали нам "сухі пайки", де був плавлений сирок, запаяний у фольгу, коли ми його відкрили, то там вода відійшла від сиру, йогурт, ковбаса - якісь цих продуктів могла бути кращою", - зазначив начальник медичної служби Львівської залізниці Михайло Яворський. "У сухий пайок такі продукти давати не можна. Причому, йогурти були зіпсуті, хоча термін придатності у них закінчується 7.07", - поінформував Володимир Багнюк, запевнивши, що всі дослідження ще проводяться. А вот ще Санаторій "Перлина Карпат" з 9 липня ц.р. тимчасово призупинить функціонування, щоб не допустити виникнення епідускладнень, передає ICTV. Санепідемстанція намагається визначити джерело інфекції у санаторії "Перлина Карпат". Результати тестів, які вже провели, наявності у харчах ротавірусів не підтвердили. Втім результати перевірки сухого пайку, який діти їли в дорозі, ще невідомі. Головний санітарний лікар України Олександр Біловол сказав наступне: "Ми практично ті всі бакпосіви взяті, і на це дається 3 дні. Вчора були зроблені ці лабораторні дослідження. На сьогодні на вечір ми чекаємо результатів лабораторних досліджень, про що ми вам і повідомимо". Тим часом харчоблок санаторію вже продезінфікували і нині вирішують питання про закриття закладу. P.S.Ми наприклад навіть чай у потязі ні коли не замовляємо,тому що вода там не доходить до кипіння а шклянки не миють а протирають ганчіркою
Відповідь: масове отруєння дітей Тільки що по новинам сказали, знов діти потравились, які відпочивали в Дрогобичі!!!!
Відповідь: масове отруєння дітей люди,то літо!!!! жара-парить.продукти швидко псуються,треба бути дуже обережним. коли мама з дитиною,то слідкує і за чистотою рук і за тим,що дитя їсть.ну а коли за десятком дітей дивиться один вихователь,то думаю ви самі розумієте. в таких випадках треба дитя змалку привчати до чистоти рук.хоча...не знаю.я сама вчора отравилася черешнями домашніми(тут сама вина я ,їла немиті прямо з дерева,а екологія,мабуть,вже не та,що була колись.все дитинство немиті фрукти і ягоди свої їли).
Відповідь: масове отруєння дітей Торік ми Таню відвезли в дитячий санаторій, то я першим ділом на кухню пішла подивитись. Підмовила ще мам із того заїзду і нам таки показали, як продукти зберігаються, холодильні шафи, електроплити та жарочні шафи - новенькі, посуд теж без тріщин і сколів. Ну то і відпочинок пройшов без проблем. А цього року поїхали знову, а там :8:! Уявіть, йогурти в ящиках під навісом надворі, бо новий завідуючий дозволяє тільки два холодильники замість п"яти вмикати! Ми навіть і не думали залишати дитини, продали на місці путівку, втратили 250 грн на тому, та і Таня трохи надулась, але ж страхіття яке!!! І все кризою прикриваються!