Марнотратство

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем ola-lyola, 21 Серпень 2009.

1. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Сьогодні вирішила ще закупитись розвиваючими іграшками і почула від співробітниць що я марнотратка. Нащо дитині так багато забавок, виросте і забуде, ліпше купити вітамінної їжі (тобто мяса побільше).
    Друга співробітниця сказали що діти невдячні створіння і треба любити себе, бо найкращі інвестиції в себе(вона скуповує косметику, шовкові хусточки на шию та золото-брюльянти).
    Мужчинка наш сказав що найперше для нього це авто і найкраще тратити гроші на нього (ну хто б сумнівався).
    Для себе я склала таку міні-шкалу, що я не вважаю марнотратством:
    1. Якісні одяг, взуття, іграшки для дитини
    2.Хороше взуття для себе
    3.Подорожі
    4.Якісні продукти
    5. Хороша торба!
    Марнотратство особисто для мене - це дорогі лахи, аксесуари а також іх посезонне оновлення, прикраси та біжутерія, багато косметики, особливо "ще он та помада кольору місячного затемнення":girl_smile: а ще просижування в салонах краси.

Останнє редагування: 21 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 22
  2. Kasia

Kasia Well-Known Member

Відповідь: Марнотратство

ось це на мою думку - упередження ставлення.

тут треба розрізняти категорію людей - які ходять туди , бо немає чим зайнятися, і таких які ходять за потребою.
    тому не вважаю - що це марнотратство.

• Подобається Подобається x 19
  3. Orman

Orman Модератор-бомба

ги-ги і вона ще називає когось марнотратницею

питання таке для кожного своє. Наприклад, що значить "просиджування" в салонах краси. Скільки раз в місяць - два, три?

Знову ж таки лахи, якщо людина кожен сезон купує нові, а старі віддає бідним?

Їжа також - червона ікра для здоров'я також корисна.

Подорожі - кому і в Шацьк то марнотратство, бо можна в село поїхати, а кому і Багами то недалеко.

Мораль сей басни - хай кожен тратить свої гроші як хоче :)

• Подобається Подобається x 36
  4. nattsol

nattsol Well-Known Member

я вважаю, що марнотратство - це щосезонне оновлення гардеробу (особливо якщо щороку купувати недешеві речі), це купування дешевих і неякісних речей (раз вдягнути чи взути - і на смітник), купування дуже вже подібних речей (хоча сама маю 2 однакові чорні футболки, але одну купила я, іншу - мама :)); у більшості випадків вважаю марнотратством салони краси, перукарні, ресторани (воно добре, якщо іноді і без фанатизму)... можна ще багато чого згадати, але загалом - це витрачання грошей на те, що тобі абсолютно непотрібне

• Подобається Подобається x 5
  5. Kasia

Kasia Well-Known Member

а ви не думали над тим, що якщо людина це може дозволити то чого б ні?

• Подобається Подобається x 8
  6. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

ІМХО, марнотратство, це коли людина живе не "по средствам".
    Тобто плачеться, що грошей не вистачає, а сама займається усім тим, що було вище перелічено. Якщо дитина їсть картоплю 5-ий день, а мама купляє собі чергову шовкову хусточку ( для прикладу), або купляєм червону ікру, але за воду не платимо. :girl_crazy:

Якщо ж людина може дозволити собі і перше, і друге і компот, то тоді, на мою думку, це не марнотратсво, а витрачання власних грошей для свого задоволення.

І взагалі, кого має, перепрошую, гребти, куди я витрачаю гроші (якщо це не їх гроші) :girl_crazy:

• Подобається Подобається x 36
  7. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

кожен живе по своїх можливостях.
    Для когось марнотрацтвом не буде поїхати на Багами бо у нього є рахунок з семима так мінімум нулями, а для когось Шацьк то задорого. Хтось може щодень наминати ікру, а хтось облизуватися на рибу чи персики, яких просто не може дозволити собі придбати.
    Я ваажаю що якщо є можливість то варто надвати перевагу якісним речам, бо скупий двічі платить і деколи здоров*ям.

• Подобається Подобається x 10
  8. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Марнотратсво поняття відносне. Кожен розуміє його по своєму зважаючи на розмір гаманця і власні бажання. Не можна осуджувати людей що купують хустинки чи діаманти-мають можлдивість супер, а салони краси то взагалі інша тема розмови, жінка якасебе доглядає і цінує свою красу і молодість однозначно відвідуватиме салони краси це як відвідини продуктового магазину, тіло теж потребує поживи. Вона швидше на продуктах і подорожах зекономить.

9. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

+100000 :0
    або живе на позичені гроші, їх не віддає, а в цей час їздить відпочивати, витрачає на дорогий одяг... знаю таких
    або справді діти з жінкою дома в борг, а чоловік по дорогих ресторанах обідає.

• Подобається Подобається x 21
  10. nattsol

це моє бачення, цитую своє ж, вищесказане:
    просто не бачу сенсу в тому, щоб щороку купувати собі все нові і нові речі, просто тому що мода так сказала. інша справа, коли речі зношуються.
    хоча все одно кожен витрачає гроші як хоче

• Подобається Подобається x 6
  11. Kasia

Kasia Well-Known Member

не розумію. це вам не потрібне - а комусь оновлення гардеробу потрібне.
    просто треба на мою думку дивитися - з точки зору наявності грошей, а не власної позиції " бо я так не роблю".

он подивіться, хтось має безліч сумок, а хтось має 2-3 але по 2000 грн. а хтось одну - за 100. і ніхто з них не вважає себе марнотратником.

погоджуюся з Чортеня. - якщо придбання чогось перебільшує ДОХОДИ то це марнотратство.

• Подобається Подобається x 16
  12. Zlju4ka

Zlju4ka Well-Known Member

Касюня і Чортенятко +10000000.Підписуюсь під кожним словом!:girl_in_love:
    В якомусь дописі Мучача гарно написала :кожен міряє своєю ложкою!
    Є люди які звикли довіряти свій зовнш.вигляд професіоналам:girl_spruce_up:-тобто салони ,фітнеси тощо.І це не є марнотратством тому що вони на це заробляють гроші,і часто заради того жертвують чимось іншим.І не вміють вони інакше,бо так звикли.:girl_claping:В них і дітки ситі і вдіти вони гарно -і це все не є над лімітним а нормально включено в сімейний бюджет як витрати.Це нормальне явище!
    А є люди,які йдуть по базарі(була свідком такого)і вибираючи ліфчик радяться з чоловіком:girl_devil: який у відповідь каже :girl_mad:що в тебе один є нашо тобі ще.Ну ти і марнотратка!!!!:girl_cray:У всіх різні вимоги ,статки.
    Для мене марнотрат-це людина яка не вміє жити по "срєдствам".І яка скуповує одяг не тому що сподобалось або пасує , треба або навіть хочеться..а тому що "от тепер всі казатимуть що я це теж маю".
    Треба жити за власною міркою.:girl_smile:

• Подобається Подобається x 16
  13. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Це напевно моя проблема залежності від чужої думки. Але суть проблеми у тому, що співробітниці мають дітей, тому для мене дивно, як розвиваюча іграшка може бути марнотратством?
    Коли у мене не було доці, я звичайно ж зароблене витрачала на себе, любиму, ще полюбляла робити подарунки ближнім. З появою дитини пріоритети помінялись - на першому місці дитина.

• Подобається Подобається x 12
  14. Kasia

Kasia Well-Known Member

ну власне, от я наприклад, можу поступитися одягом заради догляду у косметолога і косметики ( не плутати з декоративною) чи стрижки у хорошого перукаря. можливо для когось це марнотратство, а для мене ні.

• Подобається Подобається x 11
  15. nattsol

що я зроблю, якщо марнотратство особисто я вбачаю саме таким? :) можливо, моя позиція виглядає дуже вже категоричною, але насправді я по чужих гаманцях не заглядаю: кожен має власну голову на плечах, свої цінності і пріоритети; мене такі речі починають турбувати тоді, коли хтось купляє собі дорогі речі, певною мірою, за мій рахунок (наприклад, як колишній шеф купив собі Лєскуса на початку кризи, а нам вполовинив зарплати)

• Подобається Подобається x 9
  16. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

:girl_smile:О,і я таких знаю - що понапозичали грошей, по вуха в кредитах, але від кредиторів "переховуються" у золоті-брульянтах і наймодніших шмотках. :girl_devil: Але це не марнотратство, як на мене, це просто вже свинство. Особлива порода людей, що інакше вже й не можуть.
    А щодо іграшок - головне вчасно зупинитись, бо теж може "залежність" розвинутись, а з нею і марнотратство прийде:girl_smile: По собі знаю:girl_smile: Чесно, іграшки малому скуповувала, тіііішилась, а він на деякі і уваги не звертав. Ну та це від дитини залежить, якщо дитина іграшки сприймає, к іграшки і розвиток - то й на здоровля, а якщо як обов"язковий "податок" від батьків - попахує марнотратством:)
    P.S. Оце сиджу і дивлюсь на той поїзд дерев"яний....... Хочеця:girl_flirt:

• Подобається Подобається x 9
  17. Kasia

Kasia Well-Known Member

думаю дискусія пішла не в тому руслі.

то не є обговорення чужих гаманців - про лексуси і брільянти. чи хто як хоче так і тратить.

а про марнотратство. ваша позиція і думка що до цього.
    просто з вище наведених дописів, не вважаю жоден марнотратством , згідна тільки з Чортеня.

• Подобається Подобається x 8
  18. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

А ше в мене є знайома, котра незалежно від погоди і пори року кожної п"ятниці зранку як на роботу чалапає до "Планети Секонд-хенд" на виговського, бо там завіз "нового" товару:) І жодного разу не вийшла з пустими руками. Оце, мені здається, марнотратство. І ше шось, трохи гірше. Я НЕ УЯВЛЯЮ, як людина фізично може виносити стільки речей!!!! для цього треба перевдягатись мінімум разів зо п"ять в день! А вона завжди майже однаково вдягнена

• Подобається Подобається x 7
  19. Kasia

Kasia Well-Known Member

:girl_haha::girl_haha::girl_haha:

20. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Я досить багато купую дитині іграшок, але кожну покупку обдумую, зондую ціни, дехто каже, свекри особливо, що це марнотратство, але маю кілька знайомих, які купують іграшки власне тільки через бренд і ціну і практично щотижня, і тих іграшок стільки, що з них килим на підлозі, і жаль, що діти не бавляться.

• Подобається Подобається x 10