Легалізація зброї (і не тільки): за і проти

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Supernatural, 14 Квітень 2014.

?

За чи проти легалізації зброї в Україні

1. Я за легалізації зброї

70,0%
  2. Я проти легалізації зброї

30,0%
  1. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Цікавить ваша думка щодо питання легалізації зброї. Зараз багато говориться на цю тему, наводяться приклади держав де це дозволено, тоді кількість правоохоронців може бути меншою. Після проходження необхідних процедур можна мати власну зброю (Швейцарія, деякі штати США та ін.). Та є й негативні моменти. Чи готові українці до такого? В наш час серед знайомих чую що дехто не проти мати її, для захисту в цей непростий час. Експерти мають різні точки зору на це питання, правоохоронці переважно проти легалізації, це питання включено у передвибочі програми кандидатів у президенти (наприклад, Ольга Богомолець за легалізацію
    http://zbroya.info/uk/quotes/2954_o...se-oznachaie-shcho-yii-potribno-dati-dozvil-/ Також цікавить ваше ставлення до легалізації і інших речей та видів діяльності, які у нас заборонені законом, та успішно прикриваються міліцією.

Останнє редагування: 14 Квітень 2014
  2. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Відповідь: Легалізація зброї: за і проти

Поки в нас не буде нормально працювати сфера медицини і правоохоронних органів- я категорично проти.
    Зброя має видаватися ВИКЛЮЧНО після серйозної медичної і психіатричної комісії. А не так, я це робиться у нас- на коліні і за взятки.
    Плюс має бути серйозне вікове обмеження. Явно не в 18 років дітям її видавати. Плюс мінімальні навчання і т.д.
    Ну і я б хотіла бачити зброю виключно вдома- для забезпечення спокою у власному житлі. Вуличний спокій хай правоохоронні органи охороняють.
    Це ви про що?

3. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

А я боюся зброї у всіх, хто захоче. А зараз, у час нестабільності, мене це лякає ще сильніше.

• Подобається Подобається x 1
  4. Музик

Музик Мартуська

Категорично проти того, щоби в нас, як, здається, в Греції, продавали зброю, виключно за паспортом. Проте, якщо буде посилено контроль за її використанням, і як писала Sera - серйозна медкомісія раз на певний період, в правоохоронців будуть точні списки власників зброї, постійні перевірки справності зброї та навиків їх використання, то чому ні. зрештою, право на самозахист ніхто не відміняв.

5. Supernatural

Наприклад, про легалізацію маріхуани (у деяких розвинутих країнах - Чехія, Бельгія, Португалія, деякі штати США) дозволено в певній кількості на особу, але заборонено продавати, публічних домів (є країни, в тому числі європейські, де вони легалізовані, сплачують податки -
    Ще інформація
    Зрозуміло, що ці явища є негативними, але, як показав досвід цих країн, легалізація скорочує велетенські зловживання на цьому "ринку", бо перекриває ланцюжок злочинних схем і для держави це виграшно. Та й деяким громадянам легальні такі послуги можуть стати позитивними, ну як би ми всі не хотіли позбутись деяких явищ, вони насправді нікуди не зникають, а переходять у підпілля.

6. Lemontina

Lemontina Member

Цікава тема, буду стежити за відповідями))
    Особисто я проти. Через те, що ми не готові. У нас кожен п'ятий - п'яний. Напився мужик - і бахнув собі чи дружині в голову. І хто винен? А хтозна. Зброя - це не жарти. Не вмієш - не берися. Тим паче сьогодня бігає товпа провокаторів. Не витримали нерви в когось - розстріляв цілий натовп. Ні, я проти. Можливо, через роки все зміниться, але не зараз...

7. flame

flame невгамовний експериментатор

Я проти такої легалізації. Зі зброєю треба вміти поводитися правильно, інакше можна наробити великої біди і в першу чергу собі самому. Коли люди тягнуться до зброї, емоції їх зашкалюють і контролювати правильно себе теж важко, а зброя вимагає "холодного" розуму. Ну і важливий фактор, коли на Вас нападають, людина, яка це робить готова завдати Вам шкоди і з цією метою це робить, чи Ви будете готові когось вбити чи поранити? А поки Ви будете вагатися Ваша зброя може легко опинитися в руках нападника.
    З власного досвіду: мій чоловік, офіцер в запасі, з дуже великим досвідом користування зброєю, інструктор по стрільбі, переможець багатьох змагань, свій пістолет, який придбав після звільнення здав (каже, що не потрібна річ в хаті), і мені спокійніше. З опалу до біди не далеко.

8. Supernatural

Зараз вже дозволена травматична зброя, що за даними приводить до більшої кількості потерпілих, ніж вогнепальна, і з смертельними наслідками. Та й зараз можна придбати зброю без особливих проблем, якщо не помиляюсь, А якщо після детального обстеження, у спеціальний сейф дозволити мати зброю громаданину (як в Швейцарії, де кожен чоловік має зброю і в разі потреби долучається до захисту на рівні держави, але у них армія як такої немає, а у нас самі розумвієте в якому стані та армія), чи це неприпустимо ще в нас?

9. flame

для цього можна використати газовий або травматичний. Нарізну зброю точно не варто.

є така приказка "Незаряджена рушниця, яка висить на стіні, і трапляється, що раз у житті й вона стріляє". У своїй сім"ї ми вирішили, що вогнепальної зброї в нашому житлі не буде, а як прийде хтось до нас з нею, то чоловік знайде спосіб відібрати і "солі в дупу настріляти":girl_haha:

---------- Додано в 14:43 ---------- Попередній допис був написаний в 14:40 ----------

звідки інфа? Маю подружку, яка вийшла заміж за швейцарця і точно знаю (з нею на цю тему колись розмовляла) ні в них, ні в тестя, ні в брата чоловіка, кумів, і найближчих друзів зброївдома немає.

---------- Додано в 14:49 ---------- Попередній допис був написаний в 14:43 ----------

так тому, що вогнепальна заборонена. У відповідних колах, це можна зробити, але дуже дорого, а купити дозволений травматик, особливої проблеми не складає, і ціна не є аж така захмарна.

---------- Додано в 14:51 ---------- Попередній допис був написаний в 14:49 ----------

в нас теж такі правила, а де наші мисливці тримають рушниці? Під диваном? за шафою? На полювання ходять з найдешевшими рушницями, у більшості випадків це СВД (Снайперська Гвинтівка (Винтовка) Драгунова)
    для інфи цитата (вибачте за рос. цитату) "патрон СВД позволяет поражать с первого выстрела следующие цели: голова — 300 метров, грудная фигура — 500 метров, поясная фигура — 600 метров, бегущая фигура — 800 метров"
    простіше Сайга, наприклад, до 70 метрів.
    А тепер дай то всім:girl_nea:

10. Музик

Музик Мартуська

я проти того, щоби категорично забороняти - хочеш мати - будь ласка. легально, з дотриманням купи процедур. не хочеш - купи балончик. цілковита заборона ще нічого доброго не зробила. але, знову повторюсь, лише і тільки після проходження купи медкомісій, навчання правил користування, правильного зберігання і постійного контролю з боку правоохоронців.
    і так, думаю не зле би було ввести правило, що кожен озброєний чоловік зобов'язаний в разі потреби виступити на захист держави

11. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

загалом я за легалізацію, звісно, за умов що все буде зроблено чесно і по правилах - довідки, огляди, реєстрації і т.д.
    якось мого брата пограбували прямо під фірткою, добряче давши з-за спини по голові. З того часу він носить газовий пістолет. Почувався завдяки ньому дещо впевненіше, та й казав просто його наявність пару раз стримала дивних суб"єктів.

12. flame

:girl_smile:
    в легалізації цього нічого поганого не бачу. Куріть собі на "здоров"я", займайтеся найдревнішою професією у своє задоволення. Хто це робив, буде продовжувати, кому це не цікаво, не зацікавиться і після легалізації. А так хоч якісь кошти попадуть в бюджет.
    Ну і ще я би хотіла, щоб звернули увагу і зробили ліцензії на окремі види собак. Я сама власниця Кане-Корсо і Німецкої Вівчарки, дуже не проти, щоб ввели обмеження, строгі правила і фінансовий збір на утриманя деякиї видів собак. Мені шкода самих собак, бо більшість їх власників просто стараються відчувати себе "крутими" завівши таку собаку. Я розумію, що для кожного господаря його пес найдобріший і найкращий, але приділити вихованню такого пса, бажання і грошей немає. А постраждалих теж є багато і зі сторони людей і зі сторони собак. А так би було: готовий заплатити за собаку, за ліцензію, за чіпування, пройти розмову з психіатром, дотримуватися строгих правил вигулу на короткому повідку і наморднику, тоді вперед, через клуб купуй і тішся, виховуй. Клуби і вет. клініки зобов"язати подавати інфу про таких собак в сертифікаційний центр, інакше штраф і позбавлення їх же ліцензій. А ні, то купи кота.

Щось мене понесло.:girl_smile: Більше не буду.

13. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Щось я не хочу легалізації накротиків.
    А це як?

Ну і щодо проституції- якщо навіть і легалізовувати, то ніяких публічних домів.
    А як чоловіка вдома не буде?
    Я чогось думаю, що грабіжники будуть більше боятися.
    І чого мені здається, що ті хто зараз мають зброю, першими повтікають з поля бою?

14. flame

чого? Вас з пістолетом? Наліпки на дверях, що Ви маєте зброю? Уявіть собі ситуацію, заліз до Вас грабіжник, Ви встигли дістати пістолет, страшно за себе, за дітей, очі круглі, кров пульсує, руки трусяться, ще, й треба пістолет зняти з запобіжника. Ви молодець, себе опанували, зняли пістоль з запобіжника, наставили на грабіжника, а він поклав свою біту, ніж, пістолет, і потім одним різким рухом зафіксував Вашу руку з пістолетом і відвів в сторону від себе, далі ще секунда і Ваш пістолет в нього в руках, направлений на Вас (свою зброю він поклав, щоб звільнити свої руки і дезорієнтувати, відволікти, заспокоїти Вас). Краще мати перцевий балончик (можна лак для волосся, дезодорант навіть освіжувач повітря) , закрити рукою свої очі напшикати на нього і ходу, кілька секунд можна виграти.

15. Barnaulka

16. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

і я, однозначно.
    а ще - скажу словами однієї мудрої людини, з якою я згідна на 100%. "жертв від дурості у користуванні зброєю - не уникнути. В перший час справді можуть загинути люди. Але дати зараз зброю українцям - це гарантувати, що жоден Путлер не сунеться на нашу територію, бо знатиме, що тут озброєні усі без винятку". Якби в нас і справді було побільше тих всяких озброєних екстремістобандерівців, яких так файно вигадувала Росія24, - питання здачі цілих кусків держави купці захвантиків вже би не стояло. Ну і про партизанську війну не забуватимемо.
    коротше, я - за.

17. Supernatural

Про Швейцарію? Недавно зовсім експерт не радіо "Ера" розказував, та й в неті є про це
    http://ladaria.livejournal.com/39306.html

18. flame

19. Barnaulka

20. Supernatural

Ну і звичайно, треба пам'ятати, що
    Людина має бути адекватна і підготована. А всякі п'яниці, наркомани та інші елементи при бажанні зарубують і сокирою, і ножем та іншим заріжуть, чи приб'ють, і гопники-відморозки пограбують, чи ще гірше, якщо їм припече, що і відбувається. А поміч наших правоохоронних органів ми всі вже бачили як виглядає.
    Ще один фактор "за", бо живемо в такий час і такій країні, що все можливо. Того що зараз робиться багато хто теж навіть у сні уявити не міг.