Народ, хтось стикався з такою проблемою в своїх синочків? В малого яєчко було неопущене відразу після пологів, і не опустилося до 6 місяців, а це крайній термін. Далі без операції нікуди. Консультувалися. Операція має бути зроблена у віці 1-2 роки, це найоптимальніший термін. Малому зараз рік і місяць, плануємо операцію за тиждень. Вирішили, що краще зараз з цим розправитися і забути. Якщо хтось таке проходив, розкажіть, де робили, як діти перенесли операцію і як проходив процес відновлення? взагалі цікавить все-все-все... Дякую!
Відповідь: Крипторхізм (або неопущене яєчко/а) У нас така проблема була але корегувалась сама по-собі, тому до операції не дійшло. Ми пішли на консультацію до дуже доброго старого хірурга і він нам сказав не журитись нічим що все стане на своє місце. Так і сталось. Але яєчко ми всеодно втратили, правда кілька років пізніше. Воно знову підтягнулось вгору і замоталось в трубі. Дитині було 3.5 роки. Операція була термінова і нам було дуже шкода що лікарі не догляділи день перед тим цієї проблеми. Від операції малий відійшов досить швидко і легко. З лікарні нас виписали на наступний день а вже через тиждень малий бігав і забув що в нього щось там було. Лише перші кілька днів треба було пильнувати аби він добре сам ходив в туалет, хоча це була більше проблема при обрізанні а не після операції на яєчко. Тепер в нас з Данилом нова проблема - завузький сечо-прохід. Знову треба буде щось робити, але мені так не хочеться малого мучити.
Відповідь: Крипторхізм (або неопущене яєчко/а) ну от власне нам так і кажуть, що можна нічого не робити, але по-перше, існує вірогідність защемлення, і тоді воно втрачається, якщо вчасно не провести операцію (а часу є кілька годин після защемлення), а по-друге, в процесі статевого дозрівання виникає величезна купа проблем від безпліддя до раку... тому і зупинилися на тому, щоб все ж таки зараз прооперувати і не затягувати. переживаю дуже - наркоз, вихід, післяопераційний стан, пісяння (на горшок ми ще не ходимо, боїмося як вогню), і т.д.... а чим грозить ваш вузький сечо-прохід?
Відповідь: Крипторхізм (або неопущене яєчко/а) нарешті операція позаду. слава Богу, все пройшло добре. вирішила тут відповісти на свої ж питання - можливо, когось зацікавить. операцію робили в лікарні на Дністерській. оперував зав. хірургічним відділенням. операція тривала близько 2-х годин - я засікала час, коли віддала малого і коли нам його принесли. загальна анестезія, інтубація легенів... відійшов малий досить скоро, на наступний день вже хотів бігати, і нас відпустили додому. за тиждень зняли шви. в загальному, нічого страшного, але тих 2 години я ледве витерпіла, але без цього нікуди, всі ми за своїх дітей переживаємо.
Відповідь: Крипторхізм (або неопущене яєчко/а) Вам забули сказати, що наслідки операції в тому плані теж непередбачувані. Вам "страшитися" вже пізно, а от батькам кандидатів варто пам'ятати. Спойлер: Ролік в тему: 2-а хвилина: "Это я лечил ячмень в институте Филатова " http://www.youtube.com/watch?v=wZ2QLHtYfm8
Відповідь: Крипторхізм (або неопущене яєчко/а) а що за наслідки? вже якщо почали, то договорюйте, будь-ласка
Відповідь: Крипторхізм (або неопущене яєчко/а) А розкажіть про пісяння. Ви були в підгузках чи на пеленках? Вам кололи антибіотики? Яєчко було у паху чи в животіку? Малому скоро рік і нас також чекає операція Переживаю, немає слів щоб передати......
Відповідь: Крипторхізм (або неопущене яєчко/а) ми ї здили з Марком 2 тижні назад на консультацію,бо я не могла намцати 2-ого яйка..воно є,але блукає..лікар казав постерігати місяць-кожного ранку,коли ще все добро розпарене в підгузку,то дивитись,чи є обидва яйка в калитці..якщо переважно є,то ніц страшного,якщо нема,то треба фіксувати..поки 80/20..сподіваюсь,все минеться...
Відповідь: Крипторхізм (або неопущене яєчко/а) А хто ще стикався з такою проблемою? Чи роблять дитинці операцію в будь-якому випадку, не залежно від того, чи є яєчко в черевній порожнині чи його немає? я спочатку зрозуміла зі слів лікаря, що якщо узд показує, що яєчка немає - операцію не роблять, тепер він говорить, що остаточно його відсутність можна тільки під час операції визначити. чи справді в такому випадку необхідне хірургічне втручання?